U bent uw badkamer aan het verbouwen.

Schik een badkamer badkamer badkamerontwerp badkamerideeën badkamer verbouwing gids hoe idee

Meer informatie over het renoveren van uw badkamer vindt u hier.

 

You are remodeling your bathroom.

Je doet het bad opnieuw.

Een nieuwe badkamer kan met vertrouwen in acht eenvoudige stappen worden gebouwd. Maak vloertekeningen voor zowel uw bestaande als toekomstige badkamers om te zien welke elektrische en sanitaire veranderingen nodig zijn. De tekeningen zullen de posities van het nieuwe sanitair en meubilair aangeven, evenals de warm- en koudwaterleidingen. Verwijder het toilet, de douche, het bad en de wastafel uit de kamer. Sluit het water af op de hoofd- en alle individuele toevoerpunten.

Verwijder de oude tegels van de vloer en muren met een beitel of boor. Afhankelijk van de stijl van uw nieuwe badkamer, moet u mogelijk het sanitair veranderen. Het leidingwater moet worden afgesloten. Verwijder ongebruikte toevoerleidingen met een multifunctioneel gereedschap. Volg conventionele pijplegtechnieken. Het verplaatsen van elektrische bedrading kan nodig zijn voor uw nieuwe badkamerplan, wat kostbaar kan zijn.

Voordat u begint aan badkamerverbeteringen, moet u ervoor zorgen dat de bedrading en stopcontacten in uitstekende staat verkeren. Het is over het algemeen het beste om eerst de muren te herbouwen en dan de vloeren. Om je muren goed te betegelen, moet je in fasen werken en voor elke fase de juiste gereedschappen en materialen gebruiken. Kies een badkamerverf die bedoeld is voor een langdurige afwerking. Het kan nodig zijn de vloer voor te bereiden op keramische tegels of vinylvloeren.

Douchesets en kolommen, stijgrails en andere accessoires zijn verkrijgbaar. Badkuipen zijn er in drie vormen: rechthoekig voor kleine badkamers, hoek voor grotere badkamers en eiland voor grote badkamers. U kunt ook hydromassagebaden met krachtige waterstralen krijgen voor een luxueuze badervaring. Handdoekverwarmers zijn onmisbaar in elke badkamer, omdat ze niet alleen je handdoeken drogen, maar ook de ruimte verwarmen. Kies altijd een IP-klasse die past bij de badkamerzone waar de lamp wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld voordat u elektrische werkzaamheden gaat uitvoeren.

Een nieuwe badkamer kan in acht eenvoudige fasen worden gebouwd.

Je badkamer is een bijzondere plek in huis met een bijzondere functie. Het moet ontspannend zijn omdat het een oase van rust is, maar het moet ook nuttig zijn omdat het een functionele plek is. Daarom loont het de moeite om het risico te nemen om uw eigen badkamer te ontwerpen en te bouwen in de stijl van uw keuze. Het lijkt misschien dat het verbouwen van uw badkamer een moeilijke taak zou zijn. Daarom hebben we de taak opgedeeld in beheersbare fasen die u met vertrouwen kunt uitvoeren.

Maak een plattegrond voor uw badkamer.

Het is van cruciaal belang om plattegronden te maken voor zowel uw huidige badkamer als uw toekomstige badkamer. Dit zal u helpen te bepalen welke wijzigingen aan de elektrische bedrading en het sanitair nodig zijn. Begin met het schetsen van een vloerindeling van uw badkamer zoals deze nu bestaat. De locaties van het nieuwe sanitair en de inrichting die u wilt aanschaffen. Maak daarna een ontwerp voor je toekomstige badkamer. Het volgende moet in deze tekening worden getoond:

 • De locaties van het nieuwe sanitair en meubilair dat u wilt aanschaffen.
 • De aanpassingen aan het sanitair die u moet aanbrengen, zoals eventuele water- en afvoerleidingen die u moet verwijderen, verplaatsen of vervangen, worden hieronder beschreven.
 • Hoe het leidingsysteem er nu uitziet, met de locaties van de warm- en koudwaterleidingen en de afvoerleidingen
 • Welke wijzigingen u moet aanbrengen in de elektrische bedrading, zoals welke kabels en stopcontacten u moet verwijderen, verplaatsen of vervangen, en hoeveel tijd u hebt om het project te voltooien.
 • Het nieuwe sanitair met oa douche, bad, wastafel en toilet.
 • De nieuwe meubels en opslagcontainers zijn op tijd geleverd.
 • Het nieuwe leidingsysteem, inclusief warm- en koudwateraanvoerpunten en afvoerleidingen, is geïnstalleerd
 • Het nieuwe elektrische systeem, inclusief stekkers, verlichting en elektrische radiatoren, wordt geïnstalleerd.

Verwijder de oude badkamer uit het huis.

In badkamers kan een verscheidenheid aan zaken worden aangetroffen die te maken hebben met de stroomvoorziening, watervoorziening en afvoer. Het demonteren van uw oude badkamer moet in de volgende volgorde gebeuren om de veiligheid te garanderen: verwijder eerst alle elektrische apparatuur uit de kamer, dan het meubilair en tenslotte alle dingen die met het sanitair te maken hebben. Elektrische apparaten De meeste elektrische apparaten in de badkamer zijn voor verwarming. Schakel voordat u aan het werk gaat de stroom uit met de hoofdschakelaar. Verwijder de radiator of handdoekverwarmer als deze aanwezig is. Om een ​​optimale veiligheid te garanderen, sluit u elke blootliggende draad aan met een snelaansluiting of klemmenblok. Verwijder de verlichtingsarmaturen op dezelfde manier als voorheen. De verlichtingsarmaturen moeten als laatste worden geïnstalleerd als er weinig natuurlijk licht in uw badkamer is. Op die manier heb je genoeg licht om de andere geplande taken uit te voeren.

Meubels verwijderen.

Al het meubilair, inclusief kasten, boekenkasten en spiegels, uit de kamer. Sanitair. Verwijder alle overige armaturen, inclusief het toilet, de douche, het bad en de wastafel, uit de kamer. Sluit voordat u aan het werk gaat de watertoevoer af bij de hoofdleiding en bij de toevoerpunten voor elk afzonderlijk artikel. Laat de afvoeren en leidingen voorlopig op hun huidige plaats. Begin bij het verwijderen van het bad met het verwijderen van de ombouw en de kranen, en ga dan verder met het eigenlijke bad. Bewaar de douche voor het laatst, zodat u er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken! -

Douches schoonmaken.

 Begin met het verwijderen van de douchepanelen, verwijder vervolgens de rubberen pakkingen en trek de behuizing weg van de muur. Verwijder de doucheafvoerfitting van de muur. Om toegang te krijgen tot de watertoevoerleidingen en deze los te koppelen, plaatst u de behuizing net genoeg van de muur zodat u ze kunt zien. Verwijder de douchewand uit de badkamer. Om de volgende procedures eenvoudiger te maken, verwijdert u, indien mogelijk, eerst de panelen van de douchewand, voordat u de douche verwijdert. Verwijder de mixer, kranen en afvoerfittingen en vervolgens de afvoerpijp. Maak de bak zelf los en verwijder deze na het verwijderen van eventuele siliconenafdichtingen die eromheen zijn gevormd. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, verwijder dan de afvoerleiding.

Verwijder de oude tegels van de vloer.

Nadat alle armaturen en meubels zijn verwijderd, is de volgende stap het verwijderen van de oude vloer- en wandtegels van de ondervloer en muren.

Verwijder de tegels van de vloer.

Het is niet moeilijk om oude vloertegels te verwijderen, maar je hebt wel de juiste uitrusting en veiligheidsuitrusting nodig om het goed te kunnen doen. Volg deze eenvoudige stappen om van uw oude vloertegels af te komen:

 • Verwijder de plint uit de kamer.
 • Zoek een tegel die los klinkt en verbrijzel deze met een beitel of een boor om de voeg eronder te onthullen.
 • Verwijder de tegels die nog op hun plaats zitten.
 • Verwijder eventuele resten voegmiddel en lijm met een harde borstel.
 • Verwijder al het vuil en maak de vloer grondig schoon.

Verwijder de wandtegels.

Het verwijderen van wandtegels lijkt veel op het verwijderen van vloertegels.

Breng wijzigingen aan in het leidingsysteem.

Het is mogelijk dat u het sanitair in uw nieuwe badkamer moet aanpassen, afhankelijk van hoe u het wilt ontwerpen. Hier is een lijst met mogelijke wijzigingen.

 • Afvoerpunten kunnen worden verplaatst of verwijderd.
 • Watervoorzieningspunten kunnen verplaatst of geëlimineerd worden.
 • Drainagekanalen worden van de grond af aan aangelegd

Beschikbaarheid van waterbronnen

De watertoevoer moet worden afgesloten op het elektriciteitsnet. Maak gebruik van een multifunctioneel gereedschap om de toevoerleidingen die niet meer nodig zijn te verwijderen. Raadpleeg uw tekeningen en installeer eventuele extra toevoerleidingen die nodig zijn. Gebruik altijd apparatuur en materialen die geschikt zijn voor de taak. Volg de industriestandaard pijplegprocedures. Als u verticaal sanitair heeft, moet de koude leiding zich aan uw rechterkant bevinden en de hete leiding aan uw linkerhand. Bij horizontaal leidingwerk bevindt de koude leiding zich onder de warme leiding, terwijl de warme leiding zich boven de koude leiding bevindt.

Afvoer voor afvalwater

Bekijk de blauwdrukken en bepaal de exacte locatie waar u de nieuwe riolering gaat installeren. Als het gaat om het verwijderen of verplaatsen van oude afvoerleidingen, kan een PVC-buissnijder worden gebruikt om de leidingen en hulpstukken die niet meer nodig zijn te verwijderen. Voltooi de montage van al uw nieuwe PVC-buizen en hulpstukken om uw nieuwe drainagesysteem te creëren.

Afvoerkanalen zijn belangrijk.

De watertoevoer moet worden afgesloten op het elektriciteitsnet. Maak gebruik van een multifunctioneel gereedschap om de toevoerleidingen die niet meer nodig zijn te verwijderen. Raadpleeg uw tekeningen en installeer eventuele extra toevoerleidingen die nodig zijn. Gebruik altijd apparatuur en materialen die geschikt zijn voor de taak. Volg de industriestandaard pijplegprocedures. Als u verticaal sanitair heeft, moet de koude leiding zich aan uw rechterkant bevinden en de hete leiding aan uw linkerhand. Bij horizontaal leidingwerk bevindt de koude leiding zich onder de warme leiding, terwijl de warme leiding zich boven de koude leiding bevindt.

Breng wijzigingen aan in de elektrische bedrading.

Voor de indeling van uw nieuwe badkamer kan het nodig zijn de elektrische bedrading te verplaatsen, wat u mogelijk extra geld kost.

Elektrische veiligheidseisen voor badkamers

Er zijn specifieke criteria voor elektrische bedrading in de badkamer en dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Zorg ervoor dat de elektrische apparaten die u selecteert de juiste beschermingsklasse hebben voor de zone waarin ze worden geïnstalleerd.

Veranderen van de elektrische bedrading die al aanwezig is

Om nieuwe stopcontacten op de juiste manier te installeren of oude te vervangen, is het een goed idee om eerst de huidige elektrische bedrading te inspecteren en jezelf een paar belangrijke vragen te stellen, zoals de volgende:

 • Zijn er stroomonderbrekers op het systeem?
 • Is er een verband tussen het systeem en de aarde?
 • Is er een stukje blanke draad zichtbaar?

Controleer de staat van de bedrading en stopcontacten in een badkamer voordat u begint met renoveren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren. Zowel het oude als het nieuwe deel van het elektrische systeem moeten voldoen aan de geldende codes en voorschriften. Als u tevreden bent met de resultaten, kunt u het circuit aanpassen en de draden zo nodig herschikken om extra stopcontacten, schakelaars en verlichtingsarmaturen toe te voegen. Schakel voor uw eigen veiligheid en bescherming altijd de elektriciteit uit bij de stroomonderbreker voordat u aan het elektrische systeem begint te werken.

Renoveer de binnenkant van uw huis.

Het verdient meestal de voorkeur om eerst uw muren te renoveren voordat u naar de vloer gaat. Op deze manier vermijdt u beschadiging van uw pas gelegde vloerbedekking.

De juiste wandbekleding kiezen

Er zijn bepaalde soorten wandbekleding die niet geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. De materiaalkeuze moet gebaseerd zijn op het vermogen om weerstand te bieden aan overmatige vochtigheid en waterspatten. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de enige opties waterdichte verf of wandtegels zijn. Afhankelijk van of u uw muren wilt schilderen of betegelen, moet u uw muren op een iets andere manier voorbereiden.Als uw oppervlak enigszins oneffen is, zullen lijm en tegels het bedekken; maar als u aan het schilderen bent, heeft u een perfect glad, onberispelijk oppervlak nodig. Schilderen vereist een grotere mate van voorbereiding dan tegels, maar als het eenmaal is voltooid, is schilderen veel minder moeilijk dan tegels. Kies een verf die speciaal is ontworpen voor badkamers om een ​​langdurige afwerking te geven. Dit soort verf is beter bestand tegen vocht. Om uw muren correct te betegelen, moet u het project in verschillende fasen opdelen en voor elke stap de juiste apparatuur en benodigdheden gebruiken.

Plaats uw vloerbedekking op de grond.

Voordat u de meubels plaatst, moet u de vloer leggen. Keramische tegels zijn de meest voorkomende vloerbedekking in badkamers, maar je kunt ook andere soorten vloerbedekking gebruiken in de badkamer. Voordat u kunt beginnen met het leggen van uw vloer, moeten bepaalde onderdelen worden voltooid. Afvoer voor inloopdouches en vlakke bakken zijn twee voorbeelden van dit soort producten. Voor het leggen van vloerbedekking, inclusief vloerbedekking, moet een stevig, vlak en schoon vloeroppervlak worden gebruikt. Afhankelijk van het soort bekleding dat u kiest, moet u mogelijk ook een egaliseermiddel op het oppervlak gebruiken. Afhankelijk van of u kiest voor keramische tegels of vinylvloeren, moet u mogelijk de vloer van tevoren voorbereiden. Nadat u de nodige voorbereidingen heeft getroffen, kunt u beginnen met het leggen van de bekleding. Als je niet van keramische tegels houdt, kun je in plaats daarvan een ander soort bekleding kiezen, wat we in dit gedeelte van de gids uitleggen.

Organiseer het sanitair.

Het is mogelijk om te beginnen met het installeren van de verschillende dingen die moeten worden aangesloten op de watertoevoer en -afvoer nadat de vloer is gelegd en volledig is gedroogd.

Douchesets en kolommen zijn beschikbaar.

Douchekoppen, stijgrails en andere accessoires zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, evenals in kits en volledig uitgeruste kolomconfiguraties. Voor de meest uitgebreide ervaring kan de kolom een ​​hydromassagefunctie met waterstralen en andere functies bevatten. U kunt uw panelen open laten om een ​​inloopdouche te creëren die zowel functioneel als mooi is. Als alternatief kunt u kiezen tussen een schuif-, draai-, zwaai- of vouwdeur om uw douche af te sluiten - welke optie het beste past bij de inrichting van uw badkamer.

Toiletten die zowel op de vloer als aan de muur hangen

Toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder traditionele vloermodellen en wandhangende varianten. Modellen die aan de muur worden bevestigd, zien er fantastisch uit als ze eenmaal op hun plaats zitten, maar ze zijn moeilijker te installeren omdat ze een ondersteunende structuur nodig hebben.

Badkuipen

Badkuipen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen voor verschillende badkamerindelingen: Badkamers kunnen in drie typen worden verdeeld: rechthoekig voor eenvoudige badkamers, hoek voor badkamers die meer ruimte nodig hebben en eiland voor grote badkamers. U kunt ook hydromassagebaden met krachtige waterstralen verkrijgen voor een echt vleugje luxe in uw badervaring. Als er lekkage is, zet u de watertoevoer aan nadat u klaar bent met het aansluiten van al het sanitair. Controleer of de afvoeren ook werken.

Gespiegelde kasten zijn een soort badmeubel.

Het is mogelijk om een ​​enkele wastafel of een dubbele wastafel te installeren, afhankelijk van het ontwerp van uw nieuwe badkamer en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er zijn inbouw- of aanrechtwastafels beschikbaar, en uw wastafelonderkast kan aan de muur worden gehangen of op de vloer staan, en het kan elke gewenste afmeting hebben.

Handdoekverwarmers zijn een soort elektrische verwarming.

Handdoekverwarmers zijn een must-have in elke badkamer, omdat ze niet alleen je handdoeken vasthouden en drogen, maar ook helpen om de ruimte te verwarmen.Omdat ze klein zijn, kunnen ze in elk soort badkamer worden gebruikt en zijn ze verkrijgbaar in verschillende ontwerpen om je interieur aan te vullen

Armatuur voor verlichting

Wandlampen, plafondlampen en inbouwspots zijn allemaal goede opties om je badkamer te verlichten. Kies altijd een beschermingsgraad die past bij de badkamerzone waarin je de lamp wilt installeren. U kunt bijvoorbeeld IP 65 extra laagspanningsverlichting boven uw douche installeren als u voldoende ruimte heeft. Dit is voor uw eigen bescherming. Zorg ervoor dat de hoofdstroom is uitgeschakeld voordat u elektrische werkzaamheden gaat uitvoeren. Volg bij het aansluiten van nieuwe apparaten altijd de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat ze goed zijn aangesloten. Onze installatieservice maakt het nog eenvoudiger om uw visie voor uw ideale badkamerruimte te realiseren. We werken samen met geautoriseerde installateurs om ervoor te zorgen dat uw project van begin tot eind soepel verloopt. Onze installateurs kunnen niet alleen uw ontwerp aanpassen aan uw specificaties, maar ze kunnen ook de laatste hand leggen aan u, waardoor u tijd en moeite bespaart.

De basisprincipes van badkamerrenovatie.

 • Een nieuwe badkamer kan met vertrouwen in acht eenvoudige stappen worden gebouwd.
 • Maak vloertekeningen voor zowel uw bestaande als toekomstige badkamers om te zien welke elektrische en sanitaire veranderingen nodig zijn.
 • De tekeningen zullen de posities van het nieuwe sanitair en meubilair aangeven, evenals de warm- en koudwaterleidingen.
 • Verwijder het toilet, de douche, het bad en de wastafel uit de kamer.
 • Sluit het water af op de hoofd- en alle individuele toevoerpunten.
 • Verwijder de oude tegels van de vloer en muren met een beitel of boor.
 • Afhankelijk van de stijl van uw nieuwe badkamer, moet u mogelijk het sanitair vervangen.
 • Het leidingwater moet worden afgesloten. Verwijder ongebruikte toevoerleidingen met multifunctioneel gereedschap.
 • Volg conventionele pijplegtechnieken.
 • Het verplaatsen van elektrische bedrading kan nodig zijn voor uw nieuwe badkamerplan, wat kostbaar kan zijn.
 • Voordat u begint aan badkamerverbeteringen, moet u ervoor zorgen dat de bedrading en stopcontacten in uitstekende staat zijn.
 • Het is over het algemeen het beste om eerst de muren te herbouwen en dan de vloeren.
 • Om je muren goed te betegelen, moet je in fasen werken en voor elke fase de juiste gereedschappen en materialen gebruiken.
 • Kies een badkamerverf die bedoeld is voor een langdurige afwerking.
 • Het kan nodig zijn om de vloer voor te bereiden voor keramische tegels of vinylvloeren.
 • Douchesets en kolommen, stootrails en andere accessoires zijn verkrijgbaar.
 • Badkuipen zijn er in drie vormen: rechthoekig voor kleine badkamers, hoek voor grotere badkamers en eiland voor grote badkamers.
 • U kunt ook hydromassagebaden met krachtige waterstralen krijgen voor een luxueuze badervaring.
 • Handdoekverwarmers zijn essentieel in elke badkamer, omdat ze niet alleen je handdoeken drogen, maar ook de ruimte verwarmen.

Geschreven door
BrookPad Team

.


Ouder bericht Nieuwer bericht


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Judge.me Review Medals