What is the best way to tile a wall?

Wat is de beste manier om een muur te tegels?

In dit zelfstudieprogramma leert u hoe u een muur kunt tegels.

Hoe een muur te tegels?

Hoe kan ik een muur goed tegelen?

Wij zijn hier om u te helpen de best mogelijke afwerking voor uw wandtegel installatie. De volgende ideeën zullen u helpen een badkamer, een douchecabine, een keuken backsplash, of gewoon een kleine ruimte eromheen. Het is belangrijk om je voor te bereiden op de tijd en schat de hoeveelheid tegels en lijm die je nodig hebt. Teken een niveau lijn één tegel hoog over alle vier de muren van de hoogste schuine hoek. Om uw ogen en gezicht te beschermen tegen vliegende tegels en scherpe randen, gebruik de veiligheidsbril en een stofmasker.

Snijd tegel trim met behulp van een hacksaw indien nodig. Tiling hoeken Plaats een tegel in een hoek en druk stevig op de tegel tegen de muur. Veeg de tegels met een natte spons om eventuele lijmvorming te verwijderen. Verhoog het aantal tiles boven en naast de vorige. Zet ze stevig in elkaar zodat je ze daarna kunt verzamelen. Er zijn twee soorten hoeken: wand-gevormd en hindernis gevormd.

In bepaalde gevallen, kunt u in staat zijn om volledige tegels over de muur te passen zonder het trimmen van een hoek tegel. Tegel plastic hoek garnituren kan helpen opruimen van de look. Vul de ruimtes rond de hoeken in plaats van ze te groteren. Hoe de interne hoeken van een kamer tile Een tegel bestand is nuttig voor kleine wijzigingen.

De tegelranden van de andere kant zullen alle tegelende werkgebreken verbergen. Hoe kom je aan de hoeken van een gebouw? Tegel trims kunnen worden gebruikt om schoon te voltooien een buiten de bouw hoek. Breng tegel lijm op de onbetegelde muur met behulp van een niet-ched troffel. Verdeel de grout tussen de tegels met behulp van lange diagonale lijnen.

Veeg alle overgebleven overtollige grout uit de tegels met een natte spons. Als je nodig hebt om te grout een groot gebied van tegel, verwijder eventuele overtollige en schoon het omhoog. De betegelde oppervlakken van een cassettekanon worden verzegeld met een kit. Het kan tot twee uur duren om de kit toe te passen, en het is niet altijd succesvol.

Maak een prachtige muur met wandtegels die visueel aantrekkelijk, functioneel en duurzaam zijn.

Tiling is een professionele job, maar we zijn hier om u te helpen bij het bereiken van de best mogelijke afwerking voor uw wandtegels installatie. De volgende tips zullen u helpen een fantastische afwerking te krijgen of u een hele badkamer betegelen, een douchehokje, een hele keuken backsplash, een hele open haard surround of een klein gebied rond het. Het is van cruciaal belang om je tilingproject te plannen voordat je begint. Er zijn veel dingen te overwegen, met inbegrip van het berekenen van de hoeveelheid tegels en lijm die u nodig hebt, het voorbereiden van uw muur, en het regelen van de plaatsing van de tegels. Onze gids voor het regelen van uw wandtegels zal u alles leren wat u moet weten voordat u begint met het tieren van uw muren. Deze tutorial zal u stap voor stap door het proces van het leggen van tegels. Ons voorbeeld is een hele muur met vierkante tegels in een rechte lijn om het concept van lineaire tiling aan te tonen. We gaan door hoe we dat in detail doen:

 1. Hele tegels aan een muur bevestigen.
 2. Tegels moeten worden gesneden om te passen rond hoeken en obstakels, en hoektegel trim moet worden toegepast.
 3. Wandtegels moeten worden geprepareerd en afgewerkt.
 4. Tegel rond de omtrek van de kamer met een kit.

Voor tiling, welke materialen heb ik nodig?

Filler zal nodig zijn als er gaten in de muur die moeten worden gerepareerd of gerepareerd. Anti-schimmel sealant wordt sterk aanbevolen voor een langdurige afwerking (verkrijgbaar bij de meeste hardware winkels) Voor dit project, raden wij u aan kant-en-klare grout in plaats van het mengen van uw eigen. Indien mogelijk, wordt voorgesteld dat u een professional inhuurt om de reparaties voor u te doen.

 1. Tegels voor de muren
 2. Als er gaten in de muur die moeten worden gevuld, moet u vuller.
 3. Voor gaten in de muur groter dan uw vuist, is het raadzaam dat u een professional te krijgen om de reparaties voor u uit te voeren.
 4. Tegel lijm-klaar-gemengde tegel lijm wordt aanbevolen om tijd te besparen.
 5. Tegelafstanders worden gebruikt om tegels op een muur te scheiden.
 6. Voor een langdurige afwerking raden we anti-stal afdichtmiddel aan (verkrijgbaar bij de meeste hardware-winkels).
 7. We raden aan om voor dit project Ready Mixed Grout te gebruiken.
 8. Doeken die kunnen worden gebruikt voor verschillende taken
 9. Tegelafwerking kan indien nodig worden toegevoegd.

Welke apparatuur heb ik nodig voor betegeling?

Een meetlint is een hulpmiddel dat kan worden gebruikt om zo ongeveer alles te meten wat u zich kunt voorstellen. Snijd indien nodig de tegelbekleding met een ijzerzaag om een ​​schone afwerking te bieden. Het gebruik van een troffel met een inkeping (ook bekend als een ingekeepte spreider) kan gunstig zijn voor het verspreiden van de mortel tussen tegels. Sommige afdichtingsmiddelen zijn verkrijgbaar in trigger -pistolen die het gebruik van een cartridge -pistool niet nodig hebben om goed te worden toegepast. Zorg ervoor dat u de instructies op de doos leest.

 1. Regel
 2. Een meetlint is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om alles te meten.
 3. Chinagraph potlood of viltstippen - Indien nodig, om tegels te markeren om te snijden voordat u snijdt.
 4. Troffel
 5. Een troffel met een inkeping (ook bekend als een ingekapte spreider)
 6. Bestek voor tegel
 7. Maak indien nodig een tegelbestand.
 8. Gebruik indien nodig een ijzerzaag om de tegelafwerking te snijden.
 9. Spreider van Grout (ook bekend als een Grout Float)
 10. Een afwerking voor de vel (ook bekend als een grout shaper)
 11. Hamer met een klauw
 12. Spons
 13. Emmer
 14. Meeteenheid
 15. Indien nodig kan een patroonpistool worden gebruikt. Sommige afdichtingsmiddelen zijn beschikbaar als trigger -pistolen en hebben geen gebruik van een cartridge -pistool nodig. Controleer de aanwijzingen van het afdichtingsmiddel voordat u het gebruikt.
 16. Afdichtmiddel die soepeler is

Wat voor soort veiligheidsuitrusting beveelt u aan om tegels te leggen?

 • Handschoenen voor bescherming
 • Het dragen van een stofmasker wordt sterk aanbevolen.
 • Zorg er bij het snijden van tegels voor dat u een veiligheidsbril en een stofmasker gebruikt om uw ogen en gezicht te beschermen tegen vliegende stukken en scherpe randen.

Hoe een complete muur van boven naar beneden te beitelden?

Na de voltooiing van uw tegellay -out, de voorbereiding van de muur en de installatie van uw houtbatterijen, begint u complete tegels te leggen door de onderstaande procedures te volgen. Een vlakke lijn moet over alle vier muren worden getrokken op één tegelhoogte vanaf de hoogste hellende hoek van de muur. Dit wordt beschouwd als de beste praktijk. Theoretisch moeten tegels van boven naar beneden worden geplaatst, maar in de praktijk is dit moeilijk vanwege de hierboven genoemde factoren.

Is het beter om vanaf de bovenkant of de onderkant te beginnen met betegelen?

Begin niet onderaan de trap. Haal het in plaats daarvan tot ongeveer 3/4 van de hoogte van uw tegels, afhankelijk van hun grootte. Als u bijvoorbeeld met vier-inch tegels werkt, begint uw Batten-bord drie centimeter boven de vloer. Dus je hebt die tegel op de onderste rij van de vloer. Verspreid wat tegelklevende aan de muur met horizontale beroertes, met behulp van een ingekeepte troffel, om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig wordt verspreid. Omdat richels in de lijm ervoor zorgen dat elke tegel gelijk is, heeft elke tegel dezelfde hoeveelheid lijm erachter als de andere tegels. Zorg ervoor dat ze stevig aan de muur zijn bevestigd en dat ze plat tegen de muur zijn, zodat je ze daarna kunt basten. Tips voor tegelhoeken zorgen ervoor dat de tegelkleven de tijdsduur genezen op de tegelklevende richtingen op het pakket. Om het verticale houtlichaam uit het ondersteunende raamwerk te verwijderen, wrikt u de nagels uit met de klauw van een hamer en verdrijft u ze. Het gedeelte getiteld "How to Tile Corner" bevat instructies over hoe randen en hoeken te tegel te geven.

 1. Begin bij de hoek gecreëerd door de houtbaten en werk je een weg omhoog, schep je tegelkleding op met de troffel en druk deze op zijn plaats. Verspreid het vervolgens met de gekke troffel, weg van de hoek met horizontale beroertes om ervoor te zorgen dat het goed is verdeeld. Houd de rand van de ingekeepte troffel in een hoek van 45 graden ten opzichte van het werkoppervlak. Elke tegel heeft een gelijke hoeveelheid lijm erachter, omdat de ribbels in de lijm garanderen dat elke tegel gelijk is. Houd uw werk op een enkele vierkante meter of minder, omdat de lijm kan beginnen te stollen voordat u klaar bent met het op zijn plaats plaatsen van de tegels over een groter gebied. Tegellijmmen moeten worden geselecteerd op basis van het soort tegel dat wordt geïnstalleerd: gebruik voor keramische tegels een gereed gemengde of poedervormige tegellijm; Gebruik voor porseleinen tegels een poedervormige tegelkleven. Het gebruik van lijm aan de achterkant van de tegels en op de muur als je tegels groter zijn dan 20 bij 20 inch is een goed idee.
 2. Plaats je eerste tegel in een hoek en duw de randen van de tegel naar de hoeken van de hoek en de hele tegel tegen de muur stevig. Plaats daarna een tegel eroverheen en een andere grenzend aan de oorspronkelijke tegel en druk ze stevig in de lijm met een draaiende beweging om ze te beveiligen. Gebruik tijdens het werken een vochtige spons om elke lijm die zich op de tegels heeft opgehoopt weg te vegen. Als je het laat drogen, is het extreem moeilijk om te verwijderen. Zodra de lijm nat genoeg is, plaats je een stuk bord over de tegels en raak je zachtjes het bord met een rubberen hamer om de tegels aan de muur te hechten. Dit zorgt ervoor dat de tegels een niveau en een uniforme afwerking hebben. Sommige mozaïeken worden op verschillende hoogten geplaatst, in welk geval u uw hand moet gebruiken om te verifiëren dat ze allemaal individueel in de lijm zijn gestoken voordat ze naar de volgende stap gaan.
 3. Plaats in de hoeken tussen de tegels tegelafstanders zodat u de tegelplaatsingen kunt wijzigen wanneer en wanneer dat nodig is. Zorg ervoor dat ze veilig op hun plaats staan ​​en plat tegen de muur zijn, zodat je er later over kunt voegen.
 4. Verhoog het aantal tegels dat u hierboven hebt en naast degene die u al hebt aangebracht. Blijf de tegels op deze manier aanbrengen totdat u het hele gebied hebt betegeld dat is bekleed met tegelkleven. Blijf nog een vierkante meter lijm en tegels aanbrengen totdat u de installatie van alle tegels hebt voltooid. Plaats een etappe van de spacer tussen de tegels aan de randen van de muur zodat de rest van de spacer zichtbaar is - we zullen dit later verwijderen, voordat we de muur voegen.
 5. Laat de tegellijm genezen voor de hoeveelheid tijd die is gespecificeerd op de tegelklevende instructies.
 6. Wrik de nagels van het verticale houtlatwerk uit met de klauw van een hamer om het van de ondersteunende structuur te bevrijden.
 7. Bevestig met volledige tegels elk deel van de muur aan het andere gedeelte van de muur, beginnend bij de hoek grenzend aan de tegels die u eerder hebt bevestigd.
 8. Verwijder het horizontale houten lat nadat alle gehele tegels zijn bevestigd en mogen drogen. Nu u de installatie van alle hele tegels hebt voltooid, kunt u doorgaan met het invullen van de randen en hoeken van de muur. Ga naar de sectie onder "How Tile Corners" om te leren hoe ze de hoeken kunnen begeleiden.

Tips voor tegelshoeken?

We zullen je door het proces van tegelshoeken in dit gedeelte leiden. Een binnenhoek verschilt van een buitenhoek omdat deze kleiner is. Er zijn twee soorten hoeken: die gevormd door muren en die gegenereerd door obstakels. Tegel plastic hoekafwerkingen kunnen worden gebruikt om een ​​opgeruimde uitstraling te bieden. Vul de gaten rond de hoeken in in plaats van het aan te brengen van voegen en zorg voor uitbreiding van de tegel.

Een hoek aan de buitenkant?

Een hoek die van buitenaf de kamer steekt, zoals de hoek van een kenmerkmuur of de rand van een raamrang, staat bekend als een naar buiten gerichte hoek. We zullen in dit deel beide technieken doornemen, omdat elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is mogelijk dat u in bepaalde gevallen hele tegels over de muur kunt passen zonder een tegel voor de hoek te snijden. In de meeste gevallen moet je een tegel bijsnijden om in de hoek van de kamer te passen.

Hoe ga je met het meten en snijden van tegelafwerking?

Overweeg om de installatie van uw tegelafwerking te plannen in combinatie met de installatie van de tegel zelf. Meet de secties die worden bedekt met tegelafwerking en meet ze vervolgens opnieuw om absoluut zeker van de afmetingen te zijn. Bij het snijden van de bekleding aan muurranden en plinten, gebruik een hacksaw of snijsnijder om deze in een hoek van 45 graden te snijden. Zorg ervoor dat elk stuk in elkaar past in een hoek van 90 graden.

Instructies om tegels te meten en te markeren voordat u ze snijdt?

Bereid een gebied voor om gedecoreerd te worden door twee onafhankelijke metingen te nemen aan de boven- en onderkant van de ruimte die u wilt sieren. Trek een lijn tussen de twee lijnen op het vierkant met behulp van een potlood- of viltstippen om het vierkant uit te lijnen met de twee markeringen. Nu de cijfers zijn gemaakt, is het tijd om de tegels te snijden. Bezoek ons ​​artikel over hoe we tegels knippen voor meer informatie over het proces van tegelknippen.

1. Houd de tegel vast die je boven de laatste complete tegel in de rij snijdt terwijl je eraan werkt. Installeer een tweede tegen de muur en markeer de gebieden waar deze de onderstaande overlapt met behulp van een tegelschrijver, chinagraph potlood of viltstippen om de overlapping aan te geven.

2. Gebruik een meetlint met behulp van onafhankelijke metingen aan de boven- en onderkant van het gebied dat u wilt versieren. Maak een stempel aan de boven- en onderkant van de tegel met de afmetingen. Lijn het vierkant op met de twee markeringen en teken een lijn tussen hen met een potlood- of viltstippen, waardoor een verticale lijn wordt gecreëerd die u kunt snijden met een scherp mes. Het is tijd om de tegels te snijden nu de markeringen zijn gemaakt. Zie onze pagina over het knippen van tegels voor meer informatie over het knippen van tegels.

Nadat je de tegel hebt gesneden, controleer het dubbel om er zeker van te zijn dat deze past. Als u kleine wijzigingen moet aanbrengen, komt er een tegelbestand van pas. Als u ook de volgende muur betegt, hoeft u niet zo nauwkeurig te zijn, omdat de grenzen van de tegels aan de andere kant onvolkomenheden in het tegelwerk verbergen.

Hoe de binnenhoeken van een kamer in te begeven?

Omdat de randen van de tegels aan de andere kant fouten in het tegelwerk verbergen, als je tegelijkertijd meer dan één muur betegt, hoef je niet zo exact te zijn. Plaats indien nodig spaties tussen uw zinnen om uw gedachten te verbreken. Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u de tegels beginnen te voegen en het project afmaken indien nodig.

 1. Nadat je de tegel hebt gesneden, controleer het dubbel om er zeker van te zijn dat deze past. Als u kleine wijzigingen moet aanbrengen, komt er een tegelbestand van pas. Als u ook de volgende muur betegt, hoeft u niet zo nauwkeurig te zijn, omdat de grenzen van de tegels aan de andere kant onvolkomenheden in het tegelwerk verbergen.
 2. Bij het aanbrengen van lijm op het omgekeerde van de gesneden tegel, gebruikt u het smalle uiteinde van een ingekeepte spreider om het aan te brengen. Duw het daarna in positie zodat het gelijk is met de tegel ernaast. Gebruik indien nodig spaties om uw zinnen te verbreken.
 3. In het geval dat u meer dan één muur betegt, gaat u naar de volgende muur. Je bent nu klaar om te beginnen met het voegen en voltooien van de tegels, als je dat nog niet hebt gedaan.

Hoe de buitenhoeken van een gebouw in te begeven?

Tegelafsnijdingen kunnen worden gebruikt om een ​​schone afwerking op de buitenhoeken van een gebouw te bieden. De randen van de tegels worden ook beschermd tegen geslagen, wat ertoe kan leiden dat ze worden afgebroken. De trim is beschikbaar in een aantal verschillende materialen, maten, kleuren en vormen. We gebruiken in dit geval witte 1 1/4-inch buitenrand Tile Trim.

 1. Voltooi de tegels op je eerste muur.
 2. Neem een ​​meetlint en meet de lengte van de rand waaraan u de tegelafwerking bevestigt en neem de resultaten op.
 3. Bereken de tegelafwerking als dezelfde grootte als de tegel en zet er een notitie op om aan te geven waar de snede wordt gemaakt. Knip de tegelafwerking op de exacte lengte die u nodig hebt met behulp van een ijzerzaag.
 4. Breng vervolgens met behulp van de ingekeepte troffel een dunne strook tegelklevende aan op de totdat de totale wand en duw de trim in de lijm.
 5. Lijn de trim uit met de tegels op de eerste muur van uw huis. Plaats twee afstandhouders tussen de bekleding en elke tegel (één aan de bovenkant van de tegel en één aan de onderkant van de tegel) om ervoor te zorgen dat er een opening is om de vel door te gaan.
 6. Gebruik de ingekeepte troffel, breng extra tegellijm aan op de totdat de muur om deze af te dichten. Breng de lijm verticaal van boven naar beneden van boven naar beneden om de tegel uit positie te voorkomen met de tanden van de ingekeepte troffel.
 7. Tegel de tweede muur, beginnend bij de hoekafwerking en werk je weg naar buiten. Vergeet niet om een ​​kleine velruimte tussen de tegels en de bekleding achter te laten terwijl u ze op zijn plaats zet. Installeer spacers en pas de tegels aan terwijl u gaat om ervoor te zorgen dat de afstand hetzelfde blijft en dat de trim op zijn plaats blijft tijdens de installatie.

Wat is de juiste manier om muurtegels te vergroten en poetsen?

Nadat de tegels op hun plaats zijn gewaarborgd en de lijm is ingesteld, is het tijd om de voegen op de gewrichten aan te brengen. Deze tool wordt gebruikt om de grout gelijkmatig te verspreiden tussen de tegels in de vloer van uw huis. Het overtollige vel moet worden weggevaagd met een spons en volledig kunnen drogen voordat u de tegels gebruikt. Omdat de vel in een korte periode zal stollen, doe deze taak zo snel mogelijk.

 1. Verwijder de uitstekende tegelafstanders die zichtbaar zijn rond de randen van de muur en aan de hoeken van de kamer.
 2. Begin met het drukken van een kleine hoeveelheid vel in het gezicht van de tegels met behulp van een troffel, beginnend in de linkeronderhoek van de kamer. Maak lange, diagonale beroertes met een mortelspreider (ook bekend als een mortelvlotter) om de vel tussen de tegels te verdelen en duw deze in de gewrichten tussen de tegels. Ga door totdat u alle gewrichten in uw huis hebt ingevoerd. Omdat de vel in een korte periode zal stollen, doe deze taak zo snel mogelijk. Verdeel het gebied dat in onderdelen moet worden ingebracht en elke sectie één voor één als het een groot gebied is. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de voeg overdreven verhardt terwijl u klaar bent met het voegen van het hele gebied.
 3. Veeg ze af met een vochtige spons (maar niet te nat, omdat dit verkleuring kan veroorzaken). Pas op dat u geen voegen uit de gewrichten verwijderen door het te slepen.
 4. Laat het vel volledig genezen. Met het sponzen zie je een poederachtige laag die op de tegels vormt, die wordt veroorzaakt door de hoeveelheid gebruikte water. Verwijder het van het oppervlak met een zachte, schone doek.

Hoe u rond de omtrek van een tegelinstallatie kunt beitelen

Afdichting rond de rand van tegels is nodig om te voorkomen dat water onder de tegels sijpelt, wat vooral belangrijk is rond werkbladen, bassins en gootstenen. Water gevangen onder tegels kan schade aan de muur veroorzaken, evenals aan armaturen en apparatuur in de kamer. We zullen je door het proces van het afdichten van de rand van de tegel leiden met behulp van sanitaire kit.

 1. Bevestig het spuitmond aan het afdichtmiddel en snip de punt van het afdichtmiddel aan. Plaats het afdichtmiddel in het cartridge -kanon als het nodig is.
 2. Aan de ene kant van het betegelde gebied aan de andere kant, van links naar rechts, lopen een continue kraal van de kit over het oppervlak. Poging om constante druk op de trekker van het pistool en een consistente snelheid van vuur tijdens het doen van dit te handhaven.
 3. Bij het werken met een zealant glader (of een natte vinger), wees voorzichtig niet om de kit weg van het oppervlak van de kraal oppervlak.
 4. Laat de kit volledig drogen.

Hoe een muur te tegels?

 • Wij zijn hier om u te helpen de best mogelijke afwerking voor uw wandtegel installatie.
 • De volgende ideeën zullen u helpen een badkamer, een douchecabine, een keuken backsplash, of gewoon een kleine ruimte eromheen.
 • Het is belangrijk om je voor te bereiden op de tijd en schat de hoeveelheid tegels en lijm die je nodig hebt.
 • Teken een niveau lijn één tegel hoog over alle vier de muren van de hoogste schuine hoek.
 • Snijd tegel trim met behulp van een hacksaw indien nodig.
 • Tiling hoeken
 • Plaats een tegel in een hoek en druk stevig op de tegel tegen de muur.
 • Veeg de tegels met een natte spons om eventuele lijmvorming te verwijderen.
 • Verhoog het aantal tiles boven en naast de vorige.
 • Zet ze stevig in elkaar zodat je ze daarna kunt verzamelen.
 • Er zijn twee soorten hoeken: wand-gevormd en hindernis gevormd.
 • In bepaalde gevallen, kunt u in staat zijn om volledige tegels over de muur te passen zonder het trimmen van een hoek tegel.
 • Vul de ruimtes rond de hoeken in plaats van ze te groteren.
 • Hoe de interne hoeken van een kamer tegelend
 • Een tile-bestand is handig voor kleine wijzigingen.
 • De tegelranden van de andere kant zullen alle tegelende werkgebreken verbergen.
 • Hoe kom je aan de hoeken van een gebouw?
 • Tegel trims kunnen worden gebruikt om schoon te voltooien een buiten de bouw hoek.
 • Breng tegel lijm op de onbetegelde muur met behulp van een niet-ched troffel.
 • Verdeel de grout tussen de tegels met behulp van lange diagonale lijnen.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.