What is the best way to purchase house plants?

Wat is de beste manier om huisplanten te kopen?

Op zoek naar meer informatie over de koopgids voor het kopen van huisplant?

 

Wat is de beste manier om huisplanten te kopen?

Hoe huisplanten te kopen: online of offline?

Huisplanten voegen leven en kleur toe aan onze huizen. Sommige kamerplanten hebben meer zorg nodig dan andere, dus plan dienovereenkomstig. Overweeg onderhoudsarme vetplanten zoals cactus of aloë vera. Zoek naar een bloeiende plant in de bloeiende plantencategorie van de plantcatalogus. Spiderplanten zijn aantrekkelijke binnenplanten vanwege hun taaiheid.

Het heeft brede, gestreepte grasachtige bladeren en lange witte stengels met witte bloemen wanneer ze goed bewaterd en gevoed zijn. De palmboom, met zijn tropische wortels, brengt rust aan uw huis. Zie onze mediumbladplanten zoals de slangenplant en luipaardlelie. De Peace Lily is een tweejaarlijkse bloeiende huisplant. Sugulerende middelen hebben dikke, vlezige bladeren die planten helpen water langer te behouden.

Populaire kastplanten zijn Black Magic Calathea en Golden Dragon Tree. Cacti zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Woestijn verrassingsorchideeën gedijen onder hoge luchtvochtigheid en veel frisse lucht. Citrusbomen en struiken bieden kleur en geur voor het huis. In bloei creëren aloë vera, bonsai en Venus Fly Trap prachtige interieuraccenten.

Raadpleeg het label op uw Aloë Vera Orchid om de juiste plantlocatie te bepalen. Als u moet water geven, laat het water dan volledig uit de pot lopen voordat u doorgaat. Houd uw planten uit de buurt van directe zonneschijn en radiatoren om het verwelken van blad te voorkomen. Als je maar één lichtbron hebt, draai je planten vaak. In vrijwel elke badkamer bieden India -rubberen planten en varens weelderig tropisch gebladerte.

Installeer een waterdruppel op uw binnenplanten voordat u op vakantie vertrekt. Maidenhair -varens en orchideeën moeten bijvoorbeeld regelmatig water geven om te floreren in vochtige omgevingen. U kunt uw hangende of achterblijvende kamerplanten helpen door ze te mist met een draagbare spuiter. Repotter van huishoudplanten huisplanten in de lente met behulp van huisplantenpotbodem of een specifieke mix in plaats van potentiële potbodem. Als je een plant hebt die wortelgebonden is. Misschien moet u ze opgraven.

Tips voor het selecteren en verzorgen van kamerplanten, inclusief een video.

Huisplanten bieden leven en kleur bij onze huizen, waardoor vitaliteit en kleur naar anders saaie gebieden brengen. Ze hebben de afgelopen jaren een revival gehad en zijn te vinden in bijna elk thema -huis dat je tegenwoordig kunt bedenken. Het is mogelijk dat je al geïnspireerd bent om een ​​pot of twee aan je eigen huis toe te voegen. Met zoveel verschillende stijlen, vormen en maten om uit te kiezen, is het niet moeilijk om er een te kiezen die een aanvulling vormt op uw persoonlijkheid en levensstijl. Of je nu kiest voor het achterlagen van bladeren in een hangende pot, een sculpturale sappige of een lucht-zuinige wonderplant, het is zeker om je ruimte op te fleuren. En, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het lang niet zo moeilijk om kinderen gelukkig en gezond te houden.

Bedankt voor het binnenkomen.

Planten helpen in feite om elk binnengebied natuurlijker en comfortabeler te laten lijken. Er zijn een overvloed aan soorten die niets meer nodig hebben dan je aandacht om te floreren. Bovendien kunnen kamerplanten dienen als een natuurlijke luchtzuiveraar voor uw huis of werkplek. Tijdens het fotosynthese -proces zuiveren planten zachtjes de lucht om ons heen, verzamelen koolstofdioxide en het vrijgeven van zuurstof gedurende het zonlicht van de dag. We hebben een lijst samengesteld met eenvoudige richtlijnen en aanbevelingen om u te helpen bij het selecteren van de beste kamerplanten en de zorg voor hen goed.

Het kiezen van kamerplanten is een moeilijke taak.

Sommige kamerplanten hebben misschien meer aandacht nodig dan anderen, dus overweeg voordat u de uwe selecteert hoeveel tijd u beschikbaar hebt om aan hen te wijden. De Jasmine biedt bijvoorbeeld een mooie geur, maar heeft wat onderhoud nodig om zijn vorm te behouden. Overweeg vetplanten, zoals cactus of aloë vera, voor onderhoudsarme maar toch opvallende keuzes. Bij het kiezen van planten om te kopen, zoek planten met goed uitgebalanceerde, zelfs groei en aarzel niet om ongelijke planten te passeren. Controleer of de bladeren en stengels gezond en onbeschadigd zijn; Houd ook in de gaten op aanwijzingen van ziekte aan de onderkant van de bladeren. Hieronder hebben we enkele van onze meest populaire kamerplanten in categorieën verdeeld om het voor u gemakkelijker te maken om de juiste match te vinden. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een opzichtige, bloeiende plant, moet u kijken in de bloeiende plantencategorie van de plantcatalogus.

Kamerplanten met weinig gebladerte

Dragon Tree is een soort boom die in de tropen groeit. Bladgroens bieden een prachtig contrast tegen elke achtergrond, en de Dragon Tree is een bijzonder opvallende optie. Het vereist minimaal onderhoud, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke gezinnen. De Dragon Tree kan worden aangemoedigd om groot en aantrekkelijk te worden door deze regelmatig te herstellen en te voeden, wat zal helpen bij de verspreiding van zijn wortels en de groei van zijn takken. Maak je geen zorgen als de lagere bladeren van je drakenplant beginnen af ​​te werpen; Dit geeft alleen aan dat de plant gezond ontwikkelt. Deze tropische planten houden van warmte, maar vermijd ze te dicht bij radiatoren, omdat dit ervoor kan zorgen dat de grond uitdrogen en voorkomen dat de plant alle voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te ontwikkelen.

Spider Plant is een soort plant met een webachtig uiterlijk.

Spiderplanten zijn een populaire binnenplant, omdat ze vrijwel onverwoestbaar zijn. Nog een uitstekende optie voor degenen die minder milieubewust zijn! Wanneer het goed wordt bewaterd en gevoed, zal het brede, gestreepte, grasachtige bladeren produceren, evenals lange witte stengels met witte bloemen als ze goed bewaterd en gevoed zijn. Ze leven graag in gebieden met veel natuurlijk licht en grond die goed afvoeren. Met behulp van potplantpotbodem kunt u ze laten groeien in potten of andere containers. Water ze regelmatig water geven met gedestilleerd of regenwater, in plaats van kraanwater, dat kan veroorzaken van de puntbladeren van de plant. Bekijk onze andere kleine bladplanten, zoals de volgende: Hedera Ivy, Parlor Palm, Ficus Bonsai, Hedera Ivy, Parlor Palm, Ficus Bonsai, Hedera Ivy, salon palm, ficus bonsai

SANSEVIERIA-Ook bekend als "Moeder-in-tong" Law's

De plant, die er prachtig uitziet wanneer het goed wordt geteeld, gedijt in potten die gedurende de warmere maanden buiten worden geplaatst. De bladeren zijn donkergroen met crèmekleurige randen en zilverachtige horizontale strepen, en ze hebben een afgeronde vorm. Wanneer het in matige of volledige schaduw wordt gekweekt, gedijt deze huisplant het beste. Het houdt van potgrond die nat maar toch goed doorlaten is. Houd de compost vochtig, maar laat deze niet lang in water zitten. Tijdens het groeiseizoen bemest om de twee weken met een meststof en water minder vaak in de winter. Bekijk enkele van onze medium-bladplanten, zoals de volgende:

 • Slangplant
 • Luipaardlelie
 • Yucca
 • Zwitserse kaasplant

Kamerplanten met veel gebladerte

Palmen. De palmboom, die doet denken aan zijn tropische wortels, voegt een gevoel van kalmte toe aan je huis. Ondanks het feit dat het onwaarschijnlijk is dat ze van binnen bloeien, zullen palmen heldere bladeren genereren zonder dat ze regelmatig moeten water geven. Het is mogelijk om ze in een kleinere pot te beheren als u slechts een beperkte hoeveelheid beschikbare vloerruimte hebt. Als u wilt dat uw palm toenemen in omvang, kan het opnieuw potten op jaarbasis helpen. Bekijk enkele van de grote bladplanten die we beschikbaar hebben:

 • Huilende vijg
 • Kentia Palm
 • Black Magic Calathea
 • Gouden Dragon Tree

 

De vredeslelie is een bloeiende kamerplant.

Kastplanten, zoals deze opvallende planten soms worden genoemd, behoren tot de meest populaire kamerplanten die beschikbaar zijn. Ze hebben verbluffend frisse witte bloemen en donkergroene, glanzende bladeren, en ze zijn heel eenvoudig om voor te zorgen, omdat ze hun lage watervereisten. Peace Lelies groeien graag in een gebied met indirecte zonneschijn. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het om de paar dagen een voldoende hoeveelheid water heeft, omdat ze erg dorst hebben. Wanneer hun bladeren beginnen te hangen, is het een eenvoudige indicatie dat ze meer water nodig hebben. U moet echter voorkomen dat ze langdurig in water zitten, omdat dit de wortels kan rotten en ervoor zorgt dat de lelie sterft. Het belang van matiging kan niet worden overschat. Peace Lelies bloeien twee keer per jaar als ze gedurende hun groeiseizoenen de juiste zorg krijgen in het voorjaar en de zomer. Peace Lelies moeten vaak worden verplaatst in een grotere container om hun wortels uit te breiden en de plant aan te moedigen om nog groter te worden. Bekijk onze andere bloeiende planten, zoals deze:

 • Flamingo -bloem
 • Zwaard
 • Chrysant

 

Kamerplanten die gespecialiseerd zijn

Cacti. Cactieklanten zijn bedekt met stekels en stekels en kunnen worden gevonden in een breed scala aan vormen, maten en kleuren. Cacti zijn inheems in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Maak een showcase door drie of vier items samen te stellen in een groep. In tegenstelling tot hun stoere buitenkant, heeft cactus nog steeds voedsel en voedingsstoffen nodig om te gedijen. Omdat cactus inheems is in een hete, droge omgeving met weinig regenval, zijn ze vatbaar voor verdrinking als ze worden blootgesteld aan overmatige hoeveelheden water. Spuit het oppervlak van de grond om het nat te houden en laat het water weglopen voordat het de volgende dag weer water geeft. Bij het kweken van cactussen is het essentieel dat ze minstens een deel van de dag toegang hebben tot zonneschijn. Dit geldt met name voor die cactussen die bloemclusters produceren. Vetplanten. Succulente planten, die inheems zijn in hete, droge klimaten, hebben dikke, vlezige bladeren die hen helpen om water langer vast te houden. Suculerende middelen groeien goed in warme, droge omgevingen zoals vensterbanken, en hebben alleen water nodig wanneer de grond uitgeput raakt. Omdat vetplanten erg groot kunnen worden, is het een goed idee om ze een beetje uit te schakelen bij het kweken van verschillende vetplanten in dezelfde pot, zodat de grotere niet de kleinere overschaduwt bij het kweken van meerdere vetplanten in dezelfde pot. Terwijl de groenere vormen van de sappige plantenfamilie meer geschikt zijn voor binnen teelt, zijn de paarse soorten beter geschikt voor buitenteelt. Zowel cactussen als vetplanten zijn uitstekende planten voor de beginnende tuinman, omdat ze weinig onderhoud nodig hebben, terwijl ze er nog mooi uitzien wanneer ze op verschillende locaties over het huis worden geplaatst. Kijk door onze andere speciale planten om te zien wat we te bieden hebben.

 • Aloë vera
 • Bonsai
 • Venus vliegval
 • Woestijn verrassing

Orchideeën

Deze mooie bloemen zijn heel eenvoudig om voor te zorgen, en wanneer ze in volle bloei zijn, vormen ze een prachtig brandpunt in elke kamer in het huis. Controleer het label om te zien waar de orchidee moet worden geplant. Ze houden van sterk, indirect licht, zoals die van ramen die naar het oosten, westen of zuiden worden geleverd die gearceerd zijn. Orchideeën bloeien in omstandigheden met veel frisse lucht en hoge luchtvochtigheid. Ze moeten voldoende voedingsniveaus behouden om in goede fysieke en mentale vorm te verkeren. Orchideeën gebruiken veel energie tijdens hun bloeiperiode, daarom is het gunstig om een ​​hand te helpen om de bloemen zo lang mogelijk helder en aantrekkelijk te houden. Als u een beetje hoeveelheid orchideeënplant voedsel aan het water toevoegt voordat u het erin zet, kan de orchidee sneller en gezonder groeien. Deze planten zijn aangepast om te leven met hun wortels aan de zijkanten van bomen in hun inheemse habitat. Om hun natuurlijke levensstijl in uw huis volledig te integreren, kunt u ze opnieuw opzetten in Orchid Compost, die een zorgvuldig gemengde combinatie van schors en Seramis Clay Granule heeft, naast andere ingrediënten. Zorg er bij het water op, houd de bladeren en bloemen droog en laat het water (idealiter regenwater) volledig uit de pot lopen voordat u doorgaat. Als gevolg hiervan is de compost extreem open en heeft hij een uitstekende drainage.

Citrusbomen en struiken

Planten van de citrusvruchten (oranje, citroen en limoen) zijn mooi en geurig, waardoor ze kleur en een aangename citrusgeur in het huis brengen. Hoewel sommigen van hen decoratief zijn en dus niet kunnen worden geconsumeerd, zullen ze er toch fantastisch uitzien! Gebruik een potmix die speciaal voor citrusplanten is ontworpen bij het oppakken om overvoeding te voorkomen dat u overvoeding geeft. Tijdens het groeiseizoen kan deze compost ook worden gebruikt om de plant elk voorjaar van top te kleden. Verwijder eenvoudig de bovenste 4 cm tot 5 cm oude compost en vervang deze door nieuwe citruspotbodem om de transformatie te voltooien. Van april tot oktober voedt zich met een hoog stikstofgehalte en voeden vervolgens met een meer uitgebalanceerde compositie tussen november en maart. Tijdens de zomermaanden (juni tot september) kunnen ze buiten worden gelaten, maar ze moeten worden beschermd tegen koude wind en naar binnen worden gebracht als de temperaturen onder 7 ° C dalen.

Wanneer en waar moet u uw kamerplanten plaatsen?

Hierna volgen enkele basisaanbevelingen om te overwegen bij het beslissen over een locatie voor uw binnenplanten.

 • Plaats een plant weg van een radiator, omdat de hitte snel de bladeren en bloei op de plant zal opdrogen.
 • Planten moeten vrij worden gehouden van ontwerpen, omdat de meeste planten zoals stabiele temperaturen.
 • Blijf uit direct zonlicht. De meerderheid van de gebladerte -planten doet het beste in helder maar gefilterd licht; Direct zonlicht zou de bladeren van de meeste bladplanten verbranden. Sucettanten zoals aloë vera, die inheems zijn in heter klimaten dan de onze, en bloeiende kamerplanten, die meer licht dan bladplanten nodig hebben, zijn de uitzonderingen op deze regel.
 • Als er slechts één lichtbron is, vergeet dan niet om uw planten regelmatig te roteren, of anders worden ze onevenwichtig en groeien ze in de richting van de lichtbron.
 • Het wordt niet aanbevolen om planten 's nachts achter gordijnen achter gordijnen te houden, omdat het te koud wordt.

Voor de badkamer, enkele planten.

De badkamer is niet alleen een sombere kamer in veel huizen, maar het is ook vatbaar voor temperatuurschommelingen, variërend van heet en vochtig tot koud en tochtig in een oogwenk. Verrassend genoeg is er een verrassend aantal planten dat in deze omstandigheden kan overleven. India rubberen planten en varens bieden weelderig, tropisch groen en kunnen in bijna elke badkamer zonder problemen worden bewaard.

Hoe je voor huisplanten kunt zorgen

Door een paar eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw kamerplanten floreren. Hoe groter de grootte van de bladeren en bloei van een plant, hoe meer water het meestal nodig heeft. Als een verrassing hebben ze allemaal verschillende hoeveelheden water nodig, dus lees (en bewaar) het plantenlabel altijd wanneer u een nieuwe kamerplant koopt. Onthoud altijd dat waterhoevelen variëren, afhankelijk van het seizoen: in de winter, wanneer de ontwikkeling vertraagt ​​tot een kruip of volledig ophoudt, vermindert het water met de helft om uw planten gezond te houden. Wanneer het van bovenaf water geeft, heeft het de voorkeur om de plant 30 minuten in een ondiep water te plaatsen en de compost in staat te stellen het vocht te absorberen dat het nodig heeft (maar houd de pot niet gedurende een langere periode in water ondergedompeld) .

Als het gaat om binnenplanten, heeft een compleet weken af ​​en toe over het algemeen de voorkeur dan een constant druppel vloeistof. Wacht tot de compost bijna droog is voordat je hem water geeft; De compost wordt lichter bruin als hij uitdroogt, waardoor overwater wordt voorkomen. Als u harige planten of vetplanten zoals cactus hebt, vermijd het bevochtigen van de bladeren, omdat dit kan bevorderen om rot te ontwikkelen. Een kleine waterpein met een lange, dunne tuit is perfect voor het water geven van planten in het huis of op kantoor. U zult minder geneigd zijn om uw planten water te geven als u deze container in de buurt van uw planten bewaart. Indien haalbaar, gebruik dan regenwater verzameld van het dak; Laat het een uur of twee in de kamer staan ​​om het op kamertemperatuur te brengen voordat u het gebruikt.

Druppelirrigatie voor kamerplanten

Als u op vakantie gaat, zorg er dan voor dat u goed voor uw planten zorgt door een waterdruppel op uw binnenplanten te installeren. Het is niet nodig om de druppers op de hoofdgerechten of een kraan aan te sluiten. Als vervanger wordt een plastic fles gevuld met water gebruikt als een opslagcontainer. Een druppel spike en mondstuk (beoordeeld op 10Cl of 15Cl per dag) zijn inbegrepen, zodat u de hoeveelheid water die wordt vrijgegeven voor maximaal 20 opeenvolgende dagen kunt regelen. Het is ook geweldig voor binnenplanten en werkplekplanten.

Voeding

Het gebruik van vloeibare feed geeft een snelle pick-me-up, maar het heeft tijdens het groeiseizoen herhaalde toepassingen nodig; Een handiger alternatief is om slow-release meststokken te gebruiken die in de compost zijn ingevoegd om een ​​meer consistente voedingsvoorraad voedingsstoffen te bieden. In plaats van een standaard tuinmeststof te gebruiken, heeft het altijd de voorkeur om een ​​speciaal ontworpen huisplantmeststoffen te gebruiken. Voor bladplanten zijn er speciale formuleringen met een hoge stikstofconcentratie die beschikbaar zijn. Begin in het voorjaar te voeden en ga door de zomermaanden door voordat het de plant naar beneden snijdt om de natuurlijke afname van de groei gedurende de winter mogelijk te maken. Let op van specifieke voedings- en wateraanbevelingen op het plantenlabel.

Veel grootbladen huisplanten zijn afgeleid van weelderige tropische bossen, en om te laten floreren, moet je die sfeer in je huis opnieuw creëren. De eerste stap is om de luchtvochtigheid in het gebied rond de planten te verhogen; Het is meer dan voldoende om de planten in een ondiep gerecht of dienblad gevuld met grind- of klei -kiezelstenen te plaatsen en het gerecht of de lade nat te houden. Misting is ook noodzakelijk, vooral voor planten die gedijen in een vochtig klimaat, zoals maidenhair varens en orchideeën, die frequent misting nodig hebben. Het gebruik van een handheld spuiter om hangende mist te hangen of achterblijvende kamerplanten die worden blootgesteld aan drogende lucht vanuit alle richtingen kan gunstig zijn.

Plantenverzorging omvat het knippen, reinigen en het herpotten van kamerplanten.

Dode bladeren en bloemen moeten uit uw planten worden verwijderd om ze er schoon uit te laten zien. Dit zal ook helpen om ongedierte en ziekte weg te houden van uw planten. Het is ook belangrijk om het huishoudstof en het vuil niet op de bladeren te laten verzamelen, omdat dit de kleine poriën zal verstoppen waardoor vocht moet kunnen ontsnappen. Stofgebladerte met behulp van een zachte borstel, of veeg voorzichtig grote bladeren met een natte, pluisvrije doek om stof te verwijderen. U kunt een speciaal ontworpen spray gebruiken of vegen om stof en puin uit de bladeren van uw kamerplanten te verwijderen om het uiterlijk van de bladeren glanzend en gezond te handhaven. Dit helpt bij het elimineren van kalkvlekken geproduceerd door spuiten en de preventie van stofafzetting, zonder het proces van ademhaling te verstoren.

Om te voorkomen dat hun wortels beperkt zijn en gevangen in hun potten, zullen de meeste kamerplanten uiteindelijk hun potten ontgroeien. Dit zal hun herpot vereisen. Weersta echter de verleiding om het te vaak te doen, omdat dit hen kan aanmoedigen om uw huis over te storten! Planten moeten in het voorjaar altijd worden herstot, met behulp van huisplantpotbodem of gespecialiseerde mix in plaats van een purpose potcompost, en herplant in een pot of container die een of twee maten groter is dan de huidige.

In het geval van planten die offsets genereren.

Als gevolg hiervan kunnen elke kleine babyplanten die rond de basis van een plant groeien, worden afgejaagd en opnieuw worden geplant in een andere container. Je kamerplanten zullen het goed vinden om de zomermaanden buiten door te brengen, zolang ze op een schaduwrijke locatie worden bewaard, weg van direct zonlicht, dat wordt aanbevolen. Het enige dat nodig is, is dat u ze binnenbrengt voor de eerste vorst. Bij het water geven in een dosering van de controle van de wijnstokkever, is het mogelijk om te voorkomen dat deze ongedierte de wortels van de plant besmet. Andere plagen, zoals bladluizen, wollige bladluizen, schaal insecten en rode spinnenmijt, kunnen huisplanten aanvallen, dus houd ze goed in de gaten; Als ze bezwijken, moet u ze mogelijk behandelen met een insecticide dat speciaal voor kamerplanten is ontworpen.

Wat doen kamerplanten?

 • Huisplanten voegen leven en kleur toe aan onze huizen.
 • Sommige kamerplanten hebben meer zorg nodig dan andere, dus plan dienovereenkomstig.
 • Overweeg onderhoudsarme vetplanten zoals cactus of aloë vera.
 • Zoek naar een bloeiende plant in de bloeiende plantencategorie van de plantcatalogus.
 • De palmboom, met zijn tropische wortels, brengt rust aan uw huis.
 • Zie onze mediumbladplanten zoals de slangenplant en luipaardlelie.
 • De Peace Lily is een tweejaarlijkse bloeiende huisplant.
 • Woestijn verrassingsorchideeën gedijen onder hoge luchtvochtigheid en veel frisse lucht.
 • Citrusbomen en struiken bieden kleur en geur voor het huis.
 • In bloei creëren Aloë Vera, Bonsai en Venus Fly Trap prachtige focusstukken in elke ruimte.
 • Controleer het etiket op uw aloë vera -orchidee om te ontdekken waar het moet worden geplant.
 • Houd uw planten uit de buurt van felle zonneschijn en radiatoren om het verwelken van blad te voorkomen.
 • Als u slechts één lichtbron hebt, vergeet dan niet om uw planten te roteren.
 • Planten zoals India Rubber and Ferns bieden rijk tropisch gebladerte dat in vrijwel elke badkamer kan worden onderhouden.
 • Als je een wortelgebonden plant hebt.
 • Mogelijk moet u ze opgraven.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.