What is the best way to install additional electrical sockets?

Wat is de beste manier om extra elektrische stopcontacten te installeren?

Lees meer over hoe kan ik extra elektrische verkooppunten aan mijn huis toevoegen?

Installeer een aansluiting

Hoe installeer ik meer elektrische stopcontacten?

Elektrisch werk vereist extreme voorzichtigheid. Elektrische apparaten moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met lokale bouwcodes. Schakel de consumenteneenheid of de zekeringkast uit om schade te voorkomen. Schakel de stroomonderbreker uit en zet deze vast als deze haalbaar is. Markeer het apparaat om aan te tonen dat u eraan werkt. Als er geen verborgen pijpen of kabels zijn, zet dan de montagekast op zijn plaats.

Om een ​​doos in een stevige muur te spoelen, is een schone uitsparing door het gips en in het metselwerk nodig. Bedek de aardse kern met groene of gele slepen om deze te behouden. Tik dan op de muur met je hamerhandgreep, luister naar een hol geluid. Houd de doos op zijn plaats terwijl u markeert, boor en vul de gaten. Controleer voordat u begint met de taak.

Verwijder de knock -out om een ​​padzaag of gipsplaatzaag in te voegen. Een gecorrodeerde aansluiting kan worden vernietigd door een slag die de voorplaat vernietigt of door oververhitting te raken. Vermijd het opnieuw uit te leggen totdat het probleem is aangepakt. Er kunnen momenten zijn waarop u een extra socket nodig heeft wanneer er geen bestaat. De snelste en meest handige manier om een ​​ringcircuit aan te sluiten, is het gebruik van een Spur -kabel, maar deze kan niet aan een andere aansluiting worden bevestigd.

Een aansporing kan niet worden gerouteerd vanuit een aansluiting die al verbindt met of een aansporingsvermogen aandrijft. De extra plug mag niet resulteren in een toename van 100 vierkante meter in de vloeroppervlak van het circuit. De IEE -bedradingsvoorschriften zorgen voor een onbeperkt aantal stopcontacten per hoofdcircuit. Het vloeroppervlak van elk circuit is echter beperkt. Een 30/32 amp -ringcircuit kan tot 100 vierkante meter overspannen en tot 30/32 ampère leveren.

Als je een groot huis hebt en een aansporing door een muur naar een andere kamer wilt uitbreiden, heb je een apart circuit nodig. Isoleer eerst het circuit en gebruik vervolgens een spanningstester om de huidige socket te controleren. Als u metalen gezichtsplates heeft, sluit u een aardse kabel van 1,5 mm2 tussen de voorplaat en de montagekast aan. Gebruik rubberen doorvoertules met metalen montageboxen omdat de scherpe randen rond de metalen uitsparingen de binnenkomende draad kunnen schaden als ze ertussen zijn opgesloten. Het verwijderen van de buitenafdekking van de kabel onthult de kern, die zich een paar millimeter in de aansluitdoos zou moeten uitstrekken. Sluit de cores van de Spur -kabel aan op de terminals in deze volgorde: leef om te leven, neutraal tot neutraal en aarde op aarde. Voeg voordat u het vermogen inschakelt, voeg groene of gele slepen toe aan de naakte grondkernen.

Sockets?

Een socket vervangen of een enkele socket omzetten in een dubbele socket zijn beide eenvoudige taken. Sockets kunnen op het oppervlak worden geplaatst of met de muur worden gespoeld. Zelfs hoewel het op de oppervlakte gemonteerde bedrading eenvoudiger is (een montagekast is eenvoudig aan de muur bevestigd, wordt de draad erin geplaatst en wordt de voorplaat aangebracht), ziet het op gemonteerde bedrading er mooier uit en is minder vatbaar voor onbedoelde schade dan oppervlakte- gemonteerde bedrading.

Eerste en eerste, veiligheid is van het grootste belang.

Elektrische items moeten worden gemonteerd in overeenstemming met de lokale bouwvoorschriften om uw persoonlijke veiligheid te waarborgen. Als u twijfelt of wettelijk vereist is, moet u het advies vragen van een gekwalificeerde professional die lid is van een elektrisch zelfcertificatieprogramma. Aanvullende informatie is toegankelijk op internet of via uw lokale overheid. Neem nooit kansen als het gaat om elektrische veiligheid. Hierna volgen de veiligheidsmaatregelen die u moet nemen voordat u elektrisch werk doet:

 • Schakel het hoofdvermogen uit bij de consumenteneenheid / zekeringkast om schade te voorkomen. Verwijder de circuitzekering uit het circuit waaraan u wilt werken om het te isoleren. Houd dit in uw zak zodat u het niet verliest.
 • Als alternatief, schakel de stroomonderbreker uit en vergrendel deze indien mogelijk - plaats een bericht op het apparaat om aan te geven dat u op het circuit werkt.
 • Zorg ervoor dat het circuit volledig dood is met een socket -tester of een spanningstester / meter voor verlichtingscircuits.

Van een enkele spoelaansluiting tot een dubbele spoelbus

Als de socket doorspoelen is geïnstalleerd, is het uiterst eenvoudig om deze te vervangen door een dubbele stopcontact die op het oppervlak wordt geplaatst. Er zijn specifieke socket -conversieboxen beschikbaar voor dit doel, of u kunt gewoon een normale dubbele socket gebruiken en boren en deze in de muur verbinden, zoals weergegeven in deze illustratie. Om de aansluitingspoeling te laten installeren, moet u de oude doos verwijderen en een grotere uitsparing voor de nieuwe maken, die we later in meer detail zullen behandelen. Tools en benodigdheden die nodig zijn voor de taak zijn onder meer:

 • Schroevendraaier
 • Socket tester
 • Pijp- en kabeldetector
 • Hammer Action Drill met metselwerkbits
 • Draadstrippers
 • Nieuwe dubbele aansluiting
 • Muurstekkers en schroeven
 • Groene / gele sleeving indien nodig

Eerste en eerste, veiligheid is van het grootste belang.

Als de kabel niet lang genoeg is om de terminals van de nieuwe socket te bereiken zonder te spannen, weersta dan de verleiding om deze uit de aansluiting te trekken. Bevestig een fris kort stuk kabel met behulp van een krimp- of terminalblok dat specifiek is ontwikkeld voor de taak. Doe dit echter alleen als er voldoende ruimte in de montagebox voor is; Alle elektrische verbindingen moeten zichtbaar zijn en niet begraven in de muur achter de montagekast.

 1. Circuitisolatie moet worden uitgevoerd. Wees een tweede controle met een socket -tester om ervoor te zorgen dat deze niet nog leeft. Verwijder de voorplaat en de draden uit de terminals van de montagekast met enkele stopcontact door de schroeven op de voorplaat los te schrapen. Als je de aardse kern naakt ontdekt, bedek deze dan met groene of gele sleep om het te beschermen.
 2. Geef de draden door de uitsparing in de nieuwe oppervlakte -montagekast die is geïnstalleerd. Geef vervolgens met een potlood de locaties van de bevestigende gaten aan de muur aan. Verwijder de doos, inspecteer deze op verborgen pijpen of draden en boor het gat in de muur erachter.
 3. Installeer de nieuwe doos door deze in positie te schroeven en sluit de draden vervolgens aan op de terminals door de stappen te volgen die zijn beschreven in stap 3 hierboven. Vervang de oude voorplaat door de nieuwe. Controleer de socket met behulp van de socket -tester om ervoor te zorgen dat deze correct is bedraad.

Het repareren van flush op massieve muren is een goed idee.

Een schone uitsparing door het gips en in het metselwerk achter de doos is vereist bij het spoelen van een doos in een massieve muur. Omdat het stoffige arbeid, handschoenen en veiligheidskleurige brillen zijn.

Voor de taak heb je de volgende tools en materialen nodig:

 • Beschermende handschoenen voor potloden
 • Bril voor veiligheid
 • Detector voor leidingen en kabels
 • Boren met metselwerkbits met behulp van een hameractieoefening
 • Club Hammer voor het versterken
 • Schroevendraaier
 • Strippers voor draden
 • Tester voor sockets
 • Doos voor montage
 • Tape die blijft plakken
 • Muurpluggen gemaakt van plastic
 • Schroeven met een roundhead

Bevestigingen gelijk met de stud muur

Wanneer u een aansluiting in een stekwand installeert, is het het beste om een ​​holtebox met holte te gebruiken om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken. Deze fitting heeft een flens die op het gezicht van een muur en veerbelaste of roterende nokken rust die tegen de achterkant van het gipsplaat duwen, waardoor meer flexibiliteit mogelijk is in termen van plaatsing tijdens het installeren van de fitting.

Armaturen die gelijk zijn met de stud muur

 1. Controleer op verborgen pijpen of draden, en als alles in orde is, zet u de montagekast op zijn plaats. Controleer de horizontaliteit van het object met behulp van een spiritniveau voordat u de omtrek op de muur trekt. Maak een aantal gaten in de vorm van de montagekast met behulp van een metselwerkbit en een hameractieboor op een diepte die iets groter is dan de diepte van de montagekast. Als alternatief, als u een socket -sjabloon heeft, kunt u deze gebruiken. Zet de dieptestop op de boor of wikkel een stuk afplakband om het bit om te dienen als een diepte -gids.
 2. Remove the plaster and masonry using a bolster and club hammer, being sure to cut all the way down to the bottom of the holes that were bored. Clean out all of the dirt and make sure the box fits properly.
 3. Hold the box in place while you mark the locations of the fastening points and drill and fill the holes. Before connecting the box, make a channel for the cable to go through. After that, separate the circuit and complete the final connections as described in the section titled "Replacing a broken socket." Install the faceplate and use a socket tester to ensure that the wiring is in proper working order.

Voor de taak heb je de volgende tools en materialen nodig:

 • Finder of studs
 • degree of spirit
 • Potlood
 • Detector voor leidingen en kabels
 • Schroevendraaier
 • A pad saw or a plasterboard saw are two different types of saws.
 • Strippers voor draden
 • Tester voor sockets
 • Fixing box for cavities

Check for framing by gently tapping on the wall with your hammer handle and listening for the hollow sound to change. Controleer voordat u begint met de taak. Before continuing, make sure the box fits snugly in the hole. Re-insert the box, ensuring the cable is routed through the hole.

 1. Identify the location where you wish to install the new switch or socket. Using a stud finder, make sure there isn't any structure in the way before starting the project. Even if you don't have the proper tools, you can check for framing by tapping lightly on the wall with your hammer handle and listening for the hollow sound to change as you touch over the framework. Continue to hold the box in place while checking it with a spirit level to verify it is horizontal, and then draw a circle around it in pencil.
 2. Examine the area to ensure that there are no concealed pipes or wires, then press and twist a screwdriver through the outline at diagonally opposite corners so that the blade of a pad saw or plasterboard saw may be inserted. Remove the waste piece of plasterboard by cutting outwards from the perforations, following the shape of the box you've created.
 3. Check to ensure that the box fits tightly in the hole before proceeding. Take the knockout out of the box and set it aside. Push the box back into the hole, ensuring that the cable is routed through the hole.
 4. Pushing in or turning the fastening lugs will ensure that they are securely gripping the back face of the plasterboard. Connect the wires and then attach the faceplate to the circuit board. A socket tester may be used to ensure that the socket is properly wired.

Changing out a corroded socket

It is possible for a socket to get damaged for a variety of reasons, including a blow that breaks the faceplate or overheating that causes burning. If the issue is burning, it is most likely due to an overloading of the socket or a loose connection in a plug, which are both common causes. Avoid re-plugging it in until the issue has been resolved, or else the same thing will happen once again. Despite the fact that you may increase the number of sockets in a room by changing single sockets to doubles, there may be occasions when you need an additional socket at a location where none currently exists. The addition of a spur from a ring circuit will be required in this situation. Either an existing socket or a junction box that is linked into the cable run of an appropriate ring circuit may be used to power this device. The circuit must be protected by an RCD device.

 • Circuitisolatie moet worden uitgevoerd. Wees een tweede controle met een socket -tester om ervoor te zorgen dat deze niet nog leeft. Remove the socket faceplate from the wall by unscrewing it and pulling it away from the wall. Keep the screws in case the replacements don't fit well.
 • Verwijder de beëindigingsschroeven en de kabelkernen worden vrijgelaten. Als de isolatie door warmte is beschadigd, snijdt u de kernen terug en verwijdert u de uiteinden van de isolatie. Als je de aardse kern naakt ontdekt, bedek deze dan met groene of gele sleep om het te beschermen.
 • Sluit de nieuwe voorplaat als gids met behulp van elke kern aan op de respectieve terminal: de live -terminal van de rode kern of kernen, de neutrale terminal van de zwarte kern en de aardterminal van de aardse kern. Draai de terminale schroeven helemaal naar beneden vast. Vervang de voorplaat door de nieuwe. Als de nieuwe schroeven niet in de oude doos passen, moeten de originele schroeven worden gebruikt. Controleer de socket met behulp van de socket -tester om ervoor te zorgen dat deze correct is bedraad.

Hoe u een spot toevoegt aan een ringcircuit (met afbeeldingen)

Het gebruik van een Spur -kabel om aan een bestaande socket te koppelen is de snelste en meest handige methode om deel te nemen aan een ringcircuit - maar deze kan niet worden aangesloten op een andere socket. Er zijn extreem precieze vereisten hiervoor in de IEE -bedradingsvoorschriften. Het is niet toegestaan ​​om een ​​aansporing te laten lopen van een aansluiting die al is verbonden met een aansporing of die momenteel stroom levert aan een aansporing. En de extra aansluiting mag niet resulteren in een toename van het vloeroppervlak dat wordt onderhouden door het circuit dat hoger is dan 100 vierkante meter. Een getrainde elektricien is verplicht om te bepalen of de aansluiting van waaruit u wilt draaien een onderdeel is van een ringcircuit in het geval dat u er een vraag over bent. Als alternatief voor het uitbreiden van een aansporing van een bestaande aansluiting, kan een 3-terminale, 30-amp-aansluitdoos die in de hoofdcircuitlijn is aangesloten, worden gebruikt om in plaats daarvan de aansporing te laten werken. Raadpleeg een getrainde elektricien vanwege het feit dat dezelfde regels van toepassing zijn op een getrainde elektricien.

De juiste aansluiting kiezen

Gebruik een socket-tester om te controleren dat het vermogen is uitgeschakeld bij de consumenteneenheid na het isoleren van het circuit. Verwijder daarna de voorplaat uit de aansluiting van waaruit u een aansporing wilt uitvoeren. Tel het aantal kabels dat de montagebox binnenkomt: één draad geeft aan dat het al aan de uitrusting is; Drie kabels geven aan dat het al een aansporing levert, u kunt in beide gevallen geen aansporing toevoegen - probeer in plaats daarvan een andere socket. Waar u naar moet zoeken, is een aansluiting met twee draden die erin komen. Voordat u echter doorgaat met de toevoeging van een aansporing, moet u er eerst voor zorgen dat dit een ringcircuit is. Koppel de zwarte kernen los en gebruik, terwijl de kracht nog steeds is uitgeschakeld, een continuïteitstester om hun functionaliteit te controleren. Het is een ringcircuit als de continuïteitstester aangeeft dat er geen breuk in het circuit is en u een aansporing kunt toevoegen als het vloeroppervlak van het circuit niet meer dan 100 vierkante meter overschrijdt. Als alternatief voor het uitbreiden van een aansporing van een bestaande aansluiting, kan een 3-terminale, 30-amp-aansluitdoos die in de hoofdcircuitlijn is aangesloten, worden gebruikt om in plaats daarvan de aansporing te laten werken. Dezelfde regels zijn echter van toepassing, volg daarom de kabel op de dichtstbijzijnde aansluiting en voer de hierboven genoemde procedures uit om naleving te waarborgen.

Houd rekening met uw beschikbare vloerruimte.

Ondanks het feit dat de IEE -bedradingsvoorschriften u in staat stellen om een ​​oneindig aantal stopcontacten op elk hoofdcircuit te hebben dat uit uw consumenteneenheid stroomt, zijn er beperkingen op de hoeveelheid vloeroppervlakte die elk circuit kan bieden. Een 30 /32 amp -ringcircuit heeft een maximaal dekkingsgebied van 100 vierkante meter en kan maximaal 30 /32 ampère opleveren. Omdat echter voor het feit dat ringcircuits keukens en bijkeuken onderhouden, vaak het meest geladen zijn, het de voorkeur verdient om ze te voorkomen dat ze zich zoveel in andere kamers uitbreiden als haalbaar. De zekering van uw consumenteneenheid zou de namen van de kamers in uw huis moeten hebben die onder elk circuit zijn dat erop wordt vermeld; U kunt dit echter dubbel controleren door het circuit te isoleren en elk van zijn individuele stopcontacten te testen om te controleren of ze operationeel zijn. Zodra u de grootte van het circuit hebt bepaald, kunt u het aantal kamers meten dat het serveert en de totale vloerruimte berekenen. Als je een groot huis hebt en van plan was om een ​​uitloper door een muur te zetten om een ​​aansluiting in een andere kamer te voeden, kun je ontdekken dat je de maximaal toegestane hoeveelheid stroom zult overtreffen. Als dit het geval is, moet u de aansporing vanuit een apart circuit uitvoeren.

Energiebesparing - Geen inactieve tijd meer

In een intelligente multi-socket-adapter is er één primaire socket en een aantal ondersteunende sockets. Wanneer de adapter erkent dat het apparaat dat in de hoofdaansluiting is aangesloten, is uitgeschakeld, schakelt het ook automatisch de ondersteunende stopcontacten uit - en bespaart u geld op energiekosten. Zodra u het hoofdapparaat inschakelt, worden de hulpdekens automatisch weer ingeschakeld.

Een voorbeeld van hoe je een spot van een aansluiting kunt laten lopen

Installeer eerst uw nieuwe socket en sluit vervolgens een lengte van 2,5 mm twee-core-en-aarde draad aan van de nieuwe stopcontact naar de oude aansluiting om de installatie te voltooien.

Gereedschap en materialen voor de klus:

 • Continu testen (continuïteit tester)
 • Zijsnijders zijn een soort gereedschap dat wordt gebruikt om aan de zijkant van een gebouw te snijden.
 • Draadstrippers worden gebruikt om draden uit een draaddoorlijn te verwijderen.
 • Schroevendraaier
 • Socket -testers worden gebruikt om stopcontacten te testen.
 • 2 stukken rubberen doorvoertules
 • Mouwen met een groen en geel kleurenschema

Hoe u een aansporing kunt aansluiten op een aansluitdoos met behulp van een connector

Installeer eerst de spiercontacten en voer vervolgens een lengte van 2,5 mm2 twee-core en-aarde draad terug naar de plaats waar deze wordt gekoppeld aan de hoofdcircuitkabel, zoals weergegeven in het diagram. De aansluitdoos moet dezelfde stroomsterkte hebben als het circuit waarmee het is verbonden, indien mogelijk.

 1. Circuitisolatie moet eerst worden uitgevoerd, gevolgd door een spanningstester -test om ervoor te zorgen dat de huidige socket niet defect is.
 2. Verwijder de voorplaat van de nieuwe aansluiting, voer de kabel in de montagekast via een rubberen doorvoertule en sluit de kernen van de kabel aan op de terminals op de voorplaat van de nieuwe socket. Vergeet niet om de blootgestelde aardse kern van de nieuwe draad met groene of gele sleep te wikkelen en vervolgens de terminalschroeven vast te draaien om een ​​veilige verbinding te garanderen.
 3. Verwijder de kabel en herhaal de procedure op de bestaande aansluiting.
 4. Als je metalen gezichtsplates hebt, snijd je een kort stuk aardse kern van 1,5 mm2 kabel en laat je deze tussen de aardterminals van de voorplaat en de montagekast. Als u geen metalen gezichtsplates heeft, kunt u in plaats daarvan 1,5 mm2 -kabel gebruiken.
 5. Leg de faceplates terug op en maak het netsnoer opnieuw aan. Ten slotte, met behulp van een socket -tester, zorgt u ervoor dat uw nieuwe socket correct is bedraad.

De belangrijkste aanbeveling

Controleer of u verbinding maakt met de juiste socket -terminals - de locatie van deze terminals varieert van merk tot merk. Neem bovendien de tijd om eventuele bedrijfsinstructies te bespreken die bij uw nieuwe socket kunnen worden geleverd. U moet rubberen doorvoertules gebruiken als u metalen montageboxen gebruikt, omdat de scherpe randen rond de metalen uitsparingen ervoor zorgen dat de binnenkomende draad wordt beschadigd als deze ertussen wordt gevangen.

 1. Maak een fysiek isolatie van het circuit en verifieer het met een socket -tester om ervoor te zorgen dat deze niet is beschadigd.
 2. Verwijder de voorplaat van de nieuwe aansluiting, voer de kabel in de montagekast via een rubberen doorvoertule en sluit de kernen van de kabel aan op de terminals op de voorplaat van de nieuwe socket. Vergeet niet om de blootgestelde aardse kern van de nieuwe draad met groene of gele sleep te wikkelen en vervolgens de terminalschroeven vast te draaien om een ​​veilige verbinding te garanderen.
 3. Als de voorplaat is gemaakt van metaal, snijdt u een korte lengte van de aardkern van 1,5 mm2 kabel en laat u deze tussen de aardklemmen van de voorplaat en de montagekast. Als de voorplaat niet van metaal is gemaakt, snijdt u een korte lengte van de aardkern van 1,5 mm2 -kabel en laat u deze tussen de aardterminals van de voorplaat en de montagekast. Vervang de voorplaat door een nieuwe.
 4. Schroef daarna de basis van de verbindingsdoos aan de zijkant van een aangrenzende balk of naar een batten genageld tussen balken om het op zijn plaats te bevestigen. De gesneden uiteinden van de hoofdkabel zullen deze dan kunnen bereiken nadat deze is uitgebreid.
 5. Verwijder de kabel door deze te snijden en de buitenste coating weg te pellen (maar zorg ervoor dat deze zich een paar mm in de aansluitdoos uitstrekt). Maak dat de uiteinden van de kernen worden blootgesteld en dat ze zijn verbonden met de terminals van de aansluitdoos. Sluit vervolgens de kernen van de spierkabel aan op de overeenkomstige terminals - leef om te leven, neutraal tot neutraal en aarde tot aarde - in deze volgorde: leven, neutraal en aarde. Het is belangrijk om te onthouden om groene of gele sleeving aan de kale grondkernen aan te brengen.
 6. Controleer of de terminalschroeven veilig worden vastgemaakt voordat het deksel van de doos wordt vervangen en het vermogen inschakelt. Gebruik in de laatste stap een socket -tester om ervoor te zorgen dat de socket correct is bedraad.

Ten slotte, waarom zou je niet meer elektrische stopcontacten plaatsen?

 • Elektrisch werk vereist extreme voorzichtigheid.
 • Elektrische apparaten moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met lokale bouwcodes.
 • Schakel de consumenteneenheid of de zekeringkast uit om schade te voorkomen.
 • Schakel de stroomonderbreker uit en zet deze vast als deze haalbaar is. Markeer het apparaat om aan te tonen dat u eraan werkt.
 • Als er geen verborgen pijpen of kabels zijn, zet dan de montagekast op zijn plaats.
 • Om een ​​doos in een stevige muur te spoelen, is een schone uitsparing door het gips en in het metselwerk nodig.
 • Houd de doos op zijn plaats terwijl u markeert, boor en vul de gaten.
 • Er kunnen momenten zijn waarop u een extra socket nodig heeft wanneer er geen bestaat.
 • De snelste en meest handige manier om een ​​ringcircuit aan te sluiten, is het gebruik van een Spur -kabel, maar deze kan niet aan een andere aansluiting worden bevestigd.
 • Een aansporing kan niet worden gerouteerd vanuit een aansluiting die al verbindt met of een aansporingsvermogen aandrijft.
 • De extra plug mag niet resulteren in een toename van 100 vierkante meter in de vloeroppervlak van het circuit.
 • De IEE -bedradingsvoorschriften zorgen voor een onbeperkt aantal stopcontacten per hoofdcircuit.
 • Het vloeroppervlak van elk circuit is echter beperkt.
 • Een 30/32 amp -ringcircuit kan tot 100 vierkante meter overspannen en tot 30/32 ampère leveren.
 • Als je een groot huis hebt en een aansporing door een muur naar een andere kamer wilt uitbreiden, heb je een apart circuit nodig.
 • Isoleer eerst het circuit en gebruik vervolgens een spanningstester om de huidige socket te controleren.
 • Als u metalen gezichtsplates heeft, sluit u een aardse kabel van 1,5 mm2 tussen de voorplaat en de montagekast aan.
 • Het verwijderen van de buitenafdekking van de kabel onthult de kern, die zich een paar millimeter in de aansluitdoos zou moeten uitstrekken.
 • Sluit de cores van de Spur -kabel aan op de terminals in deze volgorde: leef om te leven, neutraal tot neutraal en aarde op aarde.
 • Voeg voordat u het vermogen inschakelt, voeg groene of gele slepen toe aan de naakte grondkernen.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.