What is the best way to detect electrical faults?

Wat is de beste manier om elektrische fouten te detecteren?

Meer informatie over het identificeren van elektrische fouten in dit artikel.

Wat is de beste manier om elektrische fouten te detecteren?

Hoe kunnen elektrische problemen worden gedetecteerd?

Elektrische apparaten moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met lokale bouwcodes. Schakel het hoofdvermogen uit bij de consumenteneenheid/zekeringkast om schade te voorkomen. Als u vragen heeft, neemt u contact op met een competente expert die zelf gecertificeerd is in elektrisch werk. Hoe een opgeblazen zekering te vervangen door een doe -het -zelfreparatiehandleiding, het is van vitaal belang om zekeringen te gebruiken met de juiste beoordeling; Een te lage beoordeling kan frequent blazen veroorzaken.

Om te testen of een cartridge -zekering is opgeblazen, neemt u contact op met beide uiteinden van een multimeter tot de zekering. Nadat u de stroom hebt uitgeschakeld, verwijdert u de cartridge -zekering. Controleer of de hoofdschakelaar is uitgeschakeld en dat de zekering zich op de juiste locatie bevindt. Daarna kunt u de stroom herstellen door de zekering te veranderen. Als een zekeringdraad blaast, vervangt u deze door een nieuwe van dezelfde beoordeling.

Wanneer een elektrische stopcontact of apparaat niet functioneert, is dit erg ongemakkelijk. In de meeste gevallen zou u echter in staat moeten zijn om de bron van het probleem te identificeren en in sommige gevallen het probleem zelf op te lossen. Om elke vorm van elektrische werking te doen, moet u echter eerst leren hoe u een circuit en dubbele controle kunt isoleren dat het niet leeft en schopt.

Eerste en eerste moet de veiligheid worden geprioriteerd.

Elektrische items moeten worden gemonteerd in overeenstemming met de lokale bouwvoorschriften om uw persoonlijke veiligheid te waarborgen. Wanneer er een vraag over is, of wanneer deze wettelijk vereist is, neemt u contact op met een gekwalificeerde professional die lid is van een elektrisch zelfcertificeringsprogramma. Aanvullende informatie is toegankelijk op internet of via uw lokale overheid. Neem nooit kansen als het gaat om elektrische veiligheid. Voordat u met een elektrisch werk begint, moet u de volgende veiligheidsmaatregelen nemen om uw veiligheid te waarborgen:

 • Schakel het hoofdvermogen uit bij de consumenteneenheid/zekeringkast om schade te voorkomen. Verwijder de circuitzekering uit het circuit waaraan u wilt werken om het te isoleren. Houd dit in uw zak om de mogelijkheid van een onbedoelde vervanging te voorkomen.
 • Als alternatief, als u in staat bent, schakelt u de breker uit en vergrendelt u deze.
 • Merk op dat u op het circuit werkt en een notitie aan het apparaat bevestigt.
 • Gebruik een socket -tester of een spanningstester/meter voor verlichtingscircuits om ervoor te zorgen dat het circuit niet dood is.

Wat zijn de 7 stappen om een ​​elektrische fout te identificeren?

 • Schakel alle stroomonderbrekers in het huis uit.
 • Schakel de primaire veiligheidsschakelaar in als deze nog niet is ingeschakeld.
 • Reset elke stroomonderbreker één voor één.
 • Identificeer het circuit dat niet goed werkt.
 • Schakel alle schakelaars opnieuw uit.
 • Sluit de stroom opnieuw aan op het gebouw.
 • Verkrijg de diensten van een foutieve elektricien.

Zekeringen en stroomonderbrekers?

Elk van de elektrische circuits in uw huis is voorzien van een zekering of een stroomonderbreker. Ze kunnen een MCB (miniatuurstroomonderbreker) of RCBO (reststroomonderbreker met overbelastingsbeveiliging) zijn. Deze apparaten beschermen het circuit tegen overbelasting, wat warmte kan genereren in de bedrading die de isolatie smelt en een brand veroorzaakt. Ze reageren ook op kort circuits die worden veroorzaakt wanneer de huidige draagtares van kabels met elkaar in contact komen. Dit kan gebeuren als de kernen loskomen in een elektrisch accessoire, of als de kabel per ongeluk wordt doorboord door een boor of nagel. Fuses bevatten een speciale draad die smelt, scheidt en de stroom van elektriciteit afsnijdt als het circuit te veel stroom trekt of een kortsluiting optreedt. De draad kan worden blootgesteld in de drager, of deze kan in een speciale cartridge worden opgenomen. Stroomonderbrekers zijn reisschakelaars die zich onder dezelfde omstandigheden uitschakelen en kunnen worden gereset door op een knop te drukken of de schakelaar te bedienen. De vraag die op circuits wordt geplaatst varieert (lichtfittingen verbruiken bijvoorbeeld minder elektriciteit dan de meeste plug-in apparaten, bijvoorbeeld). Dus naast het hebben van een andere kabel, worden de circuits beschermd door zekeringen of stroomonderbrekers met verschillende beoordelingen. Verlichtingscircuits worden beschermd door 5 of 6 ampère, socketcircuits met 30 of 32 ampzingen, een onderdompelingsverwarming door een zekering van 15 of 16 ampère, enzovoort. Het is heel belangrijk dat u zekeringen van de juiste beoordeling gebruikt. Eén met een te lage een rating zal blijven blazen, terwijl een met een te hoog rating het circuit niet kan beschermen tegen overbelasting - met potentieel fatale gevolgen.

Veiligheid Eerst - overlast RCD -struikelen

Om te voorkomen dat uw RCD-beschermde systemen struikelen, moet u werken met de hele voeding uitgeschakeld. Het uitschakelen van een stroomonderbreker of het verwijderen van een circuitzekering isoleert alleen de L (live) zijde van het circuit, terwijl de N (neutraal) verbonden blijft met de hoofdgerechten. Dit is vrij veilig om op het circuit te werken, maar het betekent dat elk contact met de N -draad ervoor zorgt dat de RCD struikelt en de hele woningvoorraad uitschakelt. Dit is niet alleen irritant, maar kan ook gevaarlijk zijn als je midden in een reparatie bent.

Wat is de beste manier om te zeggen of een cartridge -lont is geblazen?

Cartridge -zekeringen zijn het uiterlijk van shotgun -schelpen en u kunt controleren of een cartridge -zekering is geblazen door beide uiteinden van een multimeter aan elk uiteinde van de cartridge -zekering tegelijkertijd aan te raken. Een lage weerstand geeft aan dat de zekering niet is geblazen; Een hoge weerstand laat zien dat de zekering is geblazen.

Is het voor mij mogelijk om zelf een zekering te veranderen?

Gelukkig is het vervangen van een opgeblazen zekering een heel eenvoudig doe-het-zelfreparatieproject. Met een klein basiskennis van uw zekeringdoos en een korte reis naar de ijzerhandel, bent u in een mum van tijd weer in het bedrijfsleven.

Wat is precies opgenomen in een cartridge -zekering?

Intern verbindt een metalen strip beide metalen uiteinden van de zekeringlichaam, die zich in de lont bevindt. Een korte of fout komt overal in het circuit op, of als het circuit overbelast is, wordt de metalen strip of link opwarmt en smelt snel, waardoor het circuit kan worden heropend en wordt gedropt.

Hoe vervang ik een zekering in een cartridge?

Het is eenvoudig om een ​​cartridge -zekering te vervangen; Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste zekering voor het circuit selecteert, omdat zekeringen variëren in grootte en kleurcodering, afhankelijk van hun beoordeling.

 1. De stroom moet worden uitgeschakeld en dan moet de cartridge -zekering worden verwijderd. Sommigen worden eenvoudig op hun plaats gehouden door veerclips en kunnen worden gewaardeerd, terwijl anderen u nodig hebben om toegang te krijgen tot de zekeringdrager door een schroef aan de achterkant van de zekeringkast los te maken.
 2. Plaats een nieuwe zekering met de juiste beoordeling in de veerclips of in de open uiteinden van de pennen van de drager, afhankelijk van hoe u deze wilt gebruiken. De zekeringdrager moet dan indien nodig opnieuw worden samengesteld. Controleer of de hoofdschakelaar is uitgeschakeld en dat de zekering is vervangen - vaak worden de pinnen opzij gecompenseerd, dus de zekering past slechts één manier om te omzeilen. Daarna kun je elektriciteit herstellen.

Wat is de juiste manier om een ​​zekeringdraad te vervangen?

De zekeringdraad moet zichtbaar zijn als er een herblaasbare zekering is geblazen, wat aangeeft dat de lont is beschadigd. Het moet worden vervangen door een nieuwe zekeringdraad met de juiste stroomsterkte.

Tip van de dag: lol de verbindingseenheid.

Verbindingseenheden met een aan/uit -wandschakelaar en een cartridge -zekering worden gebruikt om vaste apparaten permanent op het elektrische systeem te verbinden. De schakelaar van de verbindingseenheid moet worden uitgeschakeld voordat een zekering in de verbindingseenheid wordt vervangen. Verwijder de zekeringhouder vervolgens uit de weg. Verwijder de zekering en vervang deze door een nieuwe die de juiste beoordeling heeft. Voordat u het vermogen opnieuw verbindt, controleert u het dubbele dat de houder volledig is geduwd of teruggeschroefd.

 1. Verwijder de opgeblazen zekering van de consumenteneenheid door de elektriciteit uit te schakelen en de zekeringafdekking op te tillen. Laat de terminalschroeven los en trek de zekeringdraad uit de aansluiting.
 2. Gebruik een lengte van zekeringdraad met de juiste beoordeling, plaats deze in de zekeringdraaddrager. Wikkel met je vingers de draad uiteinden strak rond de terminals, maar trek ze niet strak. Verwijder extra materiaal voordat u de schroeven vastsnijdt. Controleer of de hoofdschakelaar is uitgeschakeld voordat u uw zekering vervangt. Vervang het deksel en verergeren de stroomonderbreker opnieuw.

Wat zijn de beste manieren om elektrische fouten te identificeren?

 • Elektrische apparaten moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met lokale bouwcodes.
 • Schakel het hoofdvermogen uit bij de consumenteneenheid/zekeringkast om schade te voorkomen.
 • Als u vragen heeft, neemt u contact op met een competente expert die zelf gecertificeerd is in elektrisch werk.
 • Hoe een opgeblazen zekering te vervangen door een DIY Home Repair Guide
 • Het is van vitaal belang om zekeringen te gebruiken met de juiste beoordeling; Een te lage beoordeling kan frequent blazen veroorzaken.
 • Om te testen of een cartridge -zekering is opgeblazen, neemt u contact op met beide uiteinden van een multimeter tot de zekering.
 • Nadat u de stroom hebt uitgeschakeld, verwijdert u de cartridge -zekering.
 • Controleer of de hoofdschakelaar is uitgeschakeld en dat de zekering zich op de juiste locatie bevindt.
 • Daarna kunt u de stroom herstellen door de zekering te veranderen.
 • Als een zekeringdraad blaast, vervangt u deze door een nieuwe van dezelfde beoordeling.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.