What is Contemporary architecture design?

Wat is hedendaags architectuurontwerp?

Meer informatie over hedendaags architectonisch ontwerp is hier te vinden.

Hedendaags architectuurontwerp

Wat is hedendaagse architectuur?

Moderne architectuur is de meest voorkomende architecturale stijl van de eenentwintigste eeuw. Modernistische en postmoderne architectuur, die de tweede helft van de twintigste eeuw domineerde, biedt een modernistisch alternatief. Moderne architectuur is een wereldwijd fenomeen; Grote nieuwe gebouwen werden gebouwd in China, Rusland, Latijns -Amerika en met name de Perzische Golf -Arabische landen. Sommige structuren hebben betonnen componenten bedekt met glazen of aluminiumschermen, extreem asymmetrische gevels en secties die over de stoep hangen. De ISBJerget, die zich vertaalt als "ijsberg" in het Deens, is een complex met vier gebouwen in Aarhus, Denemarken met 210 appartementen, zowel gehuurd als eigendom.

Gasometer is een reeks van vier enorme bakstenen gasproducerende torens in Wenen, Oostenrijk, gebouwd in de late 19e eeuw. De beklimming bij Roebling's Bridge, een appartementengebouw met 22 verdiepingen in Covington, Kentucky, heeft een scherpe rand en leunt iets naar buiten terwijl het in de skyline oprijst. Sommige flats worden in torens geplaatst, terwijl andere zich in nieuwe met toren aangesloten gebouwen bevinden. Een World Trade Center in New York is het hoogste gebouw van het Westen op 1.776 voet (541 meter) De Jeddah Tower in Saoedi-Arabië zal naar verwachting 1.008 meter (3,307 ft) bereiken. , 632 meter hoog (2.073 ft) Burj Khalifa in Dubai, 829,8 meter lang, is 's werelds hoogste wolkenkrabber en zal tegen 2020 worden voltooid.

Het Paul Klee Center, gebouwd door Renzo Piano, is een kunstmuseum in Berne, Zwitserland. De Whitney heeft een gevel in industriële stijl die past bij de omliggende buurt. Het Imperial War Museum North in Manchester, Engeland, is bedoeld om enorme en gebroken stukken aarde of pantserplaten na te bootsen. De Louis Vuitton Foundation is een hedendaagse kunstgalerij in Parijs. De Walt Disney Concert Hall, Los Angeles, is een van de belangrijkste creaties van Californië -architect Gehry.

Het Tenerife Auditorium, ontworpen door Santiago Calatrava, heeft een schelpachtige vleugel bestaande uit versterkt beton. Casa da Musica in Porto, Portugal, beschikt over twee glazen muren. De eco-architectuur van de eenentwintigste eeuw wordt steeds modieuser. Veel grootstedelijke wolkenkrabbers hebben een tweede laag buitenglas om te helpen bij het behouden van energie overdag. Het Caixaforum Madrid is een verlaten bakstenen krachtcentrale en voegt extra vloeren toe om meer ruimte te bieden.

Een totaal van 2.874 ETFE-FOIL-luchtpanelen worden gebruikt om de het hele jaar door droge lucht opgeblazen Allianz Arena in München, Duitsland te bouwen. London City Hall, gebouwd door Norman Foster in 2002, is misschien wel het beste voorbeeld van moderne architectuur. Renzo Piano ontwierp parlementsgebouwen in Valletta, Malta, in 2015. Vrindavan Chandrodaya Mandir is een Hindu -tempel in Uttar Pradesh, India. Rafael Moneo, een Spaanse architect, kreeg de opdracht om de nieuwe kathedraal in de postmoderne stijl voor Los Angeles, Californië te bouwen.

Het Millau -viaduct in Zuid -Frankrijk is de hoogste brug ter wereld, die stijgt tot 343,0 meter (1.125 ft) boven de basis van de constructie. Het versterkte beton- en glasvezelpaviljoen van Zaha Hadid in Zaragoza, Spanje. In 2004 creëerde Michel Virlogeux Gateshead River Bridge in Engeland voor Gateshead International Airport. De Bibliotheca Alexandrina in Alexandrië, Egypte, is een moderne poging om de beroemde Alexandria Library of Antiquity te herscheppen. World Trade Center Transportation Hub is de op een na grootste terminal wereldwijd.

Het gebouw met platte dak lijkt van bovenaf een landingsbaancomponent te zijn. De terminal bevindt zich onder een herdenkingsfontein en het plein gewijd aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september in New York City.

Wat is hedendaags architectonisch ontwerp en hoe verschilt het van het traditionele architectuurontwerp?

Moderne architectuur is de stijl van architectuur die het meest voorkomt in de eenentwintigste eeuw. Er is geen dominante stijl; Alles van postmodernisme en hightech tot zeer conceptuele vormen en patronen die op beeldhouwwerk op een enorme schaal lijken, is hier te vinden. Gebouwen kunnen nu worden gepland en gemodelleerd in drie dimensies op computers, en ze kunnen met meer nauwkeurigheid en snelheid worden gebouwd dankzij moderne technologie. In tegenstelling tot het postmodernisme, een geheel nieuwe interpretatie van oude architectuur, zijn hedendaagse weergave van klassieke architectuur afhankelijk van natuurlijke en milieuvriendelijke elementen zoals steen, hout en limoen.

Een hele reeks organisaties gewijd aan de promotie van lokale en/of traditionele architectuur ontstond in de vroege eenentwintigste eeuw, waarvan er veel vandaag nog steeds actief zijn. Michael Graves, Léon Krier, Yasmeen Lari, Robert Stern en Abdel-Wahed El-Wakil zijn enkele van de meest bekende architecten geassocieerd met de nieuwe traditionele golf. Het werd opgericht door architect Yasmeen Lamanno in de vorm van het International Network for Traditional Building, Architecture and Urbanism (Intbau). Het werd de complementaire architectuurbeweging genoemd na het jaar dat het werd opgericht. In tegenstelling tot de modernistische en postmoderne architectuur, die het tweede deel van de twintigste eeuw domineerde, vertegenwoordigt het een modernistisch alternatief.

De Burj Khalifa in Dubai was 's werelds hoogste gebouw in 2019, terwijl de Shanghai-toren in China de op een na hoogste in hetzelfde jaar was. Moderne architectuur is een wereldwijd fenomeen; Aanzienlijke nieuwe structuren zijn gebouwd in China, Rusland, Latijns -Amerika en in het bijzonder in de Arabische landen van de Perzische Golf. Sommige gebouwen omvatten betonnen componenten die zijn bedekt met glazen of aluminiumschermen, zeer asymmetrische gevels en vrijdragende porties die over het trottoir bungelt.

Het werk van een beperkt aantal architecten die samenwerken aan projecten op een wereldwijde schaal heeft geresulteerd in de oprichting van de meeste moderne architecturale monumenten. Tal van deze structuren werden gebouwd door architecten die al bekend waren in de late twintigste eeuw, waaronder Mario Botta, Frank Gehry, Jeanne Nouvel, Norman Foster, IEOH Ming Pei en Renzo Piano, onder anderen. Anderen zijn de creaties van een nieuwe generatie architecten die zijn geboren tijdens of na de Tweede Wereldoorlog, zoals Zaha Hadid, Santiago Calatrava, Daniel Libeskind, Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Rem Koolhaas en Shigeru Ban, onder anderen.

Wat is het architecturale ontwerp van woongebouwen?

Luxe condominiumtorens met extreem dure appartementen te koop ontworpen door "starchitects" komen vaak voor in de hedendaagse residentiële architectuur, met name bij de wederopbouw van oudere buurten in grote steden. Deze torens worden vaak beschouwd als kenmerkende werken van hun respectieve architecten. De architectuur van de gebouwen heeft niets te maken met de architectuur van hun omgeving, maar ze vallen op alsof ze handtekeningen van hun maker zijn.

Gasometer is een set van vier enorme bakstenen gasproductietorens gelegen in Wenen, Oostenrijk, en ze werden gebouwd tegen het einde van de 19e eeuw. Een ontwikkeling voor gemengd gebruik met residentiële, kantoor- en commerciële componenten is van binnen gebouwd. Sommige appartementen bevinden zich in de torens, terwijl andere zich bevinden in nieuwe structuren die zijn verbonden met de torens. Appartementen op een hoger niveau bevinden zich op de hogere verdiepingen, terwijl de intermediaire vloeren huiskantoren en de onderste verdieping is gewijd aan entertainment- en winkelcentra.

Daniel Libeskind was professor architectuur aan de Universiteit van Californië, Los Angeles (UCLA). Hij was een pionier van de deconstructivisme -beweging, die werd opgericht in de jaren zestig. Hij is het meest bekend om zijn musea, maar hij heeft ook een belangrijk complex van residentiële appartementsgebouwen gebouwd in Singapore (2011), evenals de beklimming bij Roebling's Bridge, een appartementenstructuur van 22 verdiepingen in Covington, Kentucky. Hij werd geboren in New York City en opgegroeid in Covington, Kentucky (2008) In tegenstelling tot de brugkabels die naar de top gaan, heeft deze structuur een scherpe rand en leunt iets naar buiten terwijl het gebouw in de skyline stijgt.

De ISBJerget, die zich vertaalt als "ijsberg" in het Deens, is een complex van vier gebouwen in Aarhus, Denemarken, waaronder 210 flats, zowel gehuurd als eigendom. De Deense bedrijven Cebra en JDS Architects, evenals de Franse architect Louis Paillard en de Nederlandse Zoeken, werkten samen aan het ontwerp van het complex. De gebouwen zijn zodanig gebouwd dat alle eenheden, zelfs die aan de achterkant, een uitzicht op de zee genieten.

Wat is het architecturale ontwerp van hedendaagse wolkenkrabbers?

De wolkenkrabber (vaak gedefinieerd als een structuur boven 40 verdiepingen hoog) [26 ontstond aanvankelijk in Chicago in de jaren 1890 en werd meestal geassocieerd met de Verenigde Staten tegen het midden van de 20e eeuw. Wolkenkrabbers zijn te vinden in vrijwel elke grote metropool op elk continent gedurende de eenentwintigste eeuw. De ingelijste buisstructuur, een nieuwe bouwtechniek uitgevonden door structurele ingenieur Fazlur Rahman Khan van Skimore, Owings en Merrill in 1963, was de eerste in zijn soort. Op zijn beurt maakte dit de constructie van super-lange structuren mogelijk, die veel minder interne wanden vereisten, aanzienlijk meer raamruimte hadden en meer bestand waren tegen laterale drukken, zoals ernstige wind.

Eén World Trade Center, dat in 2015 werd voltooid en op 1,776 voet (541 meter) hoog staat, is de hoogste wolkenkrabber op het westelijk halfrond. Een van de beroemdste moderne bezienswaardigheden in Londen is 30 St Mary Axe, vaak bekend als "The Gherkin", die in 2004 werd gebouwd door Norman Foster en een van de meest bekende gebouwen van de stad is. Toen de Federation Tower in Moskou, die 373 meter lang staat, in 2017 werd voltooid, was dit de langste structuur in Europa op dat moment.

De Burj Khalifa in Dubai, die staat op 829,8 meter lang, is 's werelds hoogste gebouw (2,722 ft) De Jeddah -toren in Saoedi -Arabië, die naar verwachting 1.008 meter (3,307 voet) lang zal zijn wanneer het in 2020 wordt voltooid, zal het hoogst zijn, het hoogste structuur in de wereld. Het zal de eerste structuur ter wereld zijn die een hoogte van meer dan één kilometer (1.008 voet) bereikt. De bouw begon in 2013 en zal naar verwachting tegen 2020 worden voltooid, volgens de tijdlijn van het project. Adrian Smith en zijn eigen bedrijf zijn de architecten voor de wolkenkrabber, die naar verwachting in 2020 zal worden voltooid en overneemt als de hoogste structuur ter wereld van de Burj-Khalifa.

Met een hoogte van 632 meter is de Shanghai -toren in China de op een na hoogste structuur ter wereld (2.073 ft) liften in dit gebouw reizen met een snelheid van 20,5 meter (40 voet) per seconde, of 74 kilometer per uur, waardoor het is, De snelste lift ter wereld. Moderniteit wordt in de meeste gebouwen benadrukt; De Abraj Al Bait, een complex van zeven torenhotels gebouwd door de Saoedische regering om pelgrims te huisvesten die naar de heilige plaats in Mekka reizen, valt op als een opmerkelijke uitzondering.

Wat is het architecturale ontwerp van hedendaagse musea?

De in Madrid gevestigde architect Santiago Calatrava creëerde het Quadracci-paviljoen voor het Milwaukee Art Museum in Wisconsin, dat in 2009 werd geopend. Een van de meest onderscheidende kenmerken van het gebouw is de beweegbare, vleugelachtige brise-soleil, die uitkomt voor een span van 217 voet (( 66 m) overdag en vouwt over de lange, gebogen structuur 's nachts of tijdens zwaar weer. Het Walker Art Center in Minneapolis, dat in 2005 werd geopend, werd gebouwd door Zwitserse architecten Herzog en de Meuron, die ook verantwoordelijk waren voor het Tate Modern Museum in Londen. Een extra toren van vijf verdiepingen, bedekt met fijn gesneden grijs metaal, updates en contrasteert met het sobere oudere modernistische gebouw gebouwd door Edward Larrabee Barnes, die een welkomstupdate en contrast biedt. Het past ook bij de twee stenen kerken aan de overkant van de straat.

De Zwitserse architecten Herzog & de Meuron waren verantwoordelijk voor het ontwerp van het De Young Museum in San Francisco. Het nieuwe museum was bedoeld om in de natuurlijke omgeving van het park te passen, terwijl het ook weerstand is gebleven van aardbevingen van aanzienlijke omvang. Het wordt ondersteund door kogelhoudende schuifplaten en viskeuze vloeistofdempers die kinetische energie absorberen, waardoor het tot drie voet (91 cm) kan bewegen. De Zentrum Paul Klee, ontworpen door Renzo Piano, is een kunstmuseum in de Zwitserse stad Berne. Het museum, dat bestaat uit drie golvende heuvels gebouwd uit staal en glas, is ontworpen om te passen bij de omliggende omgeving. De tentoonstelling (die bijna volledig ondergronds is om de delicate tekeningen van Klee te beschermen tegen de effecten van zonneschijn) is gehuisvest in één structuur, terwijl de andere twee "heuvels" een onderwijscentrum en administratieve kantoren houden.

Daniel Libeskind is een Amerikaanse architect die in Polen is geboren. Eerder werkte hij als academicus voordat hij zijn aandacht richtte op architectuur, en hij was een van de oprichters van de architecturale beweging die bekend staat als deconstructivisme. De gevel van zijn Imperial War Museum North in Manchester, Engeland (2002) wordt verondersteld te lijken op massieve en verbrijzelde brokken grond- of pantserplaten, en het is bedoeld om de verwoesting te vertegenwoordigen veroorzaakt door oorlogvoering. Afgewerkt in 2006, het Hamilton -gebouw van het Denver Art Museum in Denver, Colorado, dat bestaat uit twintig hellende vliegtuigen, die geen van allen parallel of loodrecht op elkaar zijn en is bedekt met 230.000 vierkante voet titaniumpanels. De wanden van de galerijen zijn allemaal verschillend, hellend en asymmetrisch aan de binnenkant, net als het plafond.

Het was een radicale afwijking van de sculpturale musea van Frank Gehry om het nieuwe Whitney Museum of American Art in New York City te ontwerpen, ontworpen door Renzo Piano in 2015. De Whitney heeft een gevel in industriële stijl die goed past bij de omgeving. De architecturale criticus van de New York Times, Michael Kimmelman, beschreef de structuur als een 'mengelmoes', maar wees erop dat het deed denken aan het centrum van architect Renzo Piano Pompidou in Parijs. Er zijn echt twee gebouwen die deel uitmaken van het San Francisco Museum of Modern Art, elk ontworpen door een andere architect. Naast het originele postmodernistische gebouw met vijf verdiepingen ontworpen door de Zwitserse architect Mario Botta, heeft het Noorse architectuurbedrijf Snhetta een aanzienlijk grotere witte galerij van tien verdiepingen toegevoegd aan het complex (2016), zal het een groene levende muur van native planten bevatten, 25 -Voet (7,6 meter) hoge glazen wanden waarmee voetgangers het kunstwerk kunnen zien, en glazen dakramen die voldoende natuurlijk licht bieden aan de topniveaus van kantoorruimte (maar niet de galerijen) in de nieuwe structuur.

Het is gemaakt door Shigeru Ban, een Japanse architect die in 2014 de Pritzker-prijs voor architectuur heeft gekregen voor zijn werk aan het Center Pompidou-Metz, dat zich in Metz, Frankrijk bevindt. Naast het is van 90 meter (300 voet) breed, heeft het dak een oppervlakte van 8.000 vierkante meter (86.000 vierkante voet), en het bestaat uit kilometers gebonden gelamineerd hout. De Louis Vuitton Foundation, ontworpen door Frank Gehry, is een moderne kunstgalerij in Parijs die zich naast het Bois de Boulogne Park bevindt. Gehry beschreef zijn architectuur als beïnvloed door de Glass Grand Palais van de uiteenzetting van 1900 Parijs, evenals de enorme glazen kassen van de Jardin des Serres D'Auteuil, die zich in de buurt van het park bevindt en werd gebouwd door Jean-Camille Formigé in 1894- 95. "Ik werd geïnspireerd door de Glass Grand Palais van de expositie van 1900 Parijs," zei Gehry. De structuur is bedekt met gebogen glazen panelen die lijken op zeilen die worden uitgebreid door de wind, een ontwerp dat vergelijkbaar is met die van Gehry's Walt Disney Concert Hall.

architectuur en ontwerp van hedendaags

Wat is de architectuur en het ontwerp van hedendaagse concertzalen?

De auditorio de Tenerife, gebouwd door Santiago Calatrava, wordt gekenmerkt door een schaalachtige vleugel gemaakt van versterkt beton. De buitenkant is gemaakt van roestvrij staal en heeft de vorm van zeilen van een zeilboot. De binnenkant is versierd in de wijngaardstijl, met het publiek zittend in een cirkel rond het podium. De Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, voltooid in 2003, is een van de belangrijkste werken van California Architect Frank Gehry in de Verenigde Staten.

De Casa Da Musica in Porto, Portugal, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas in 2005, is ongebruikelijk onder muziekhallen omdat het twee muren heeft die volledig uit glas zijn samengesteld, in plaats van het gebruikelijke een derde. Een neoklassieke structuur in Nashville, Tennessee, ontworpen door David M. Schwarz en Earl Swensson (2006) en gebaseerd op modellen uit het oude Rome en Griekenland, is het Scherherhorn Symphony Center een goed voorbeeld van de stijl.

De Elbphilharmonie Music Hall in Hamburg, Duitsland, ontworpen door Herzog & de Meuron, is de hoogste bewoonde structuur van de stad en 's werelds grootste concertzaal. De Glass Music Hall, ontworpen in de wijngaardstijl en zitplaatsen van 2100 mensen, bevindt zich bovenop een niet -gebruikte magazijn. Het Music Hall-gebouw heeft een hotel aan de ene kant en de structuur erboven heeft vijfenveertig appartementen aan de andere kant van het gebouw. Het gebied in het midden van de structuur wordt gescheiden van de rest van het gebouw door een "eierschaal" van gips en papieren panelen, evenals isolatie die eruit ziet als donzige veerkussens.

De Philharmonie de Paris, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel, opende officieel zijn deuren in 2015. De buitenkant van de structuur heeft de vorm van een oogverblindende ongelijke rots, met horizontale vinnen die erdoorheen snijden om een ​​verstopping naar boven naar boven te blootstellen. Het werd vergeleken als een ruimteschip dat door de architecturale criticus van de Londense Guardian aan de rand van de stad was neergestort toen het in 2003 voor het eerst zijn deuren opende.

Wat is moderne eco-architectuurarchitectuur en hoe verschilt het van de traditionele architectuur?

Eco-architectuur wordt steeds populairder in de eenentwintigste eeuw. Gebouwen die kenmerken hebben die warmte en energie besparen, of die hun eigen energie creëren via zonnecellen en windmolens, en die gebruik maken van zonnewarmte om warm water te maken worden passieve huizen genoemd. Veel stedelijke wolkenkrabbers, zoals 30 Saint Mary Axe in Londen, hebben een dubbele laag glas aan de buitenkant om overdag energie te besparen. Sommige gebouwen omvatten tuinen, groene muren en groene daken in het ontwerp van hun gebouwen.

Een hele gemeenschap van tweeëntachtig huizen in Hackbridge, in de buurt van Londen, gebouwd in overeenstemming met eco-architectuurprincipes, Bedzed is een model voor duurzaam leven. Huizen zijn gericht op het zuiden om gebruik te maken van de beschikbare zon, en drievoudige glazuur ramen zorgen voor isolatie. Zonnepanelen bieden een groot deel van de elektriciteit, regenwater wordt verzameld en hergebruikt en het is voertuigen verboden het gebied binnen te gaan. In 2010 was Bedzed in staat om het energieverbruik met 45 procent en het warmwaterverbruik met 81 procent te verminderen in vergelijking met het gemiddelde van de stad.

Het Caixaforum Madrid is een museum en cultureel centrum in Madrid, Spanje, ontworpen door Zwitserse architecten Herzog & de Meuron en gelegen in Paseo del Prado 36. Het primaire gebouw is een verlaten bakstenen elektrische krachtcentrale, met nieuwe niveaus die er bovenop worden gebouwd, om meer ruimte te bieden. Het is af en toe mogelijk om ongebruikelijke materialen te recyclen om ze in eco-architectuur te gebruiken; Denim van Old Blue Jeans kan bijvoorbeeld worden gebruikt als isolatie en papiervlokken kunnen worden gebruikt om panelen te maken.

Wat is het architecturale ontwerp van stadions?

Een totaal van 2.874 ETFE-FOIL-luchtpanelen worden gebruikt om de Allianz Arena in München, Duitsland, te bouwen, die het hele jaar door wordt opgeblazen met droge lucht. Het nationale stadion van Toyo Ito in Kaohsiung, Taiwan, is volgens de architect ontworpen in de vorm van een draak. De reeks zonnepanelen die bijna de hele buitenkant van het complex bedekken, die de overgrote meerderheid van de energie die het complex vereist heeft, is het andere onderscheidende kenmerk.

Het Beijing National Stadium is opgericht door het Zwitserse architectuurbedrijf Herzog & de Meuron in samenwerking met de Chinese architect Li Xinggang en werd geopend in 2008. Het patroon op Chinees aardewerk diende als inspiratie voor het "Bird's Nest" -ontwerp aan de buitenkant van het gebouw. Toen het klaar was, was het stadion het grootste afgesloten gebied ter wereld, en het was ook het grootste stalen gebouw ter wereld, met 26 kilometer onverpakt staal in zijn constructie.

Wat is het architecturale ontwerp van openbare gebouwen?

Eens bijna uniform plechtig en somber uit uiterlijk, begonnen overheidsgebouwen in de late twintigste eeuw meer sculpturale en zelfs humoristische vormen aan te nemen. London City Hall, ontworpen door Norman Foster in 2002 en de thuisbasis van de Greater London Authority, is misschien wel het meest opvallende voorbeeld van de hedendaagse architectuur. De gebouwen van het parlement in Valletta, Malta, ontworpen door Renzo Piano in 2015 leidde tot debat vanwege het contrast tussen hun hedendaagse stijl en de oude gebouwen om hen heen.

Het is een scheepsachtig gebouw gemaakt van glas en staal dat op een witte betonnen plint ligt, ontworpen door Zaha Hadid voor de havenautoriteit van Antwerpen, België, in 2016. De gefacetteerde glasconstructie heeft ook het uiterlijk van een diamant, dat is Een symbool van de positie van Antfert als de grootste diamantmarkt in Europa. Het was een van Hadid's laatste kunstwerken voor zijn dood in 2016.

Wat is het ontwerp van religieuze architectuur?

Rafael Moneo, een Spaanse architect, kreeg de opdracht om de nieuwe kathedraal te bouwen voor de stad Los Angeles, Californië, in de postmoderne stijl. De kathedraal van Northern Lights, ontworpen door het multinationale bedrijf Schmidt, Hammer, en Lassen, dat zijn hoofdkantoor heeft in Denemarken, bevindt zich in Alta, Noorwegen, een van de meest noordelijke steden ter wereld. De Deense nationale bibliotheek in Kopenhagen, die werd ontworpen door hetzelfde bedrijf dat de Deense nationale bibliotheek in Kopenhagen heeft opgericht, bevindt zich in de stad.

De Vrindavan Chandrodaya Mandir is een hindoetempel in de Indiase staat Uttar Pradesh. Het wordt 's werelds hoogste religieuze gebouw wanneer het klaar is, op 700 voet (213 meter of 70 verdiepingen) lang wanneer voltooid. De iglo-vormige St. Jude's Anglicaanse kathedraal in Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut, Canada, is een unieke architecturale prestatie. Shigeru Ban, een Japanse architect, creëerde de kartonnen kathedraal in Christchurch, Nieuw -Zeeland, die volledig van karton wordt gemaakt.

Hoe ziet moderne bruggen -architectuur er vandaag uit?

Het Millau -viaduct in Zuid -Frankrijk is 's werelds hoogste brug, met één mast stijgt tot 343,0 meter (1.125 voet) boven de basis van de structuur, waardoor het de hoogste brug ter wereld is. Het is gemaakt door architecten Norman Foster en Michel Virlogeux, die samenwerkten als structurele ingenieurs. Het Millau-viaduct omvat de Tarn-vallei en is een onderdeel van de A75-A71 Autoroute, die Parijs verbindt met Béziers, Montpellier en andere bestemmingen. Een betonnen structuur met een buitenbodem van glasvezel in verschillende tinten van grijs, Zaha Hadid's Bridge Pavilion in Zaragoza, Spanje, is gemaakt van gewapend beton en glasvezel. Om boten te laten passeren onder de Gateshead Millennium Bridge, die zich in Newcastle op Tyne bevindt, kantelt de brug naar één kant. De Gateshead River Bridge in Engeland werd ontworpen door Michel Virlogeux in 2004 voor de Gateshead International Airport.

Wat is het architecturale ontwerp van universitaire gebouwen?

Ontworpen door Frank Gehry en voltooid in 2015, is het Dr. Chau Chak Wing Building een business schoolgebouw aan de University of Technology Sydney in Sydney, Australië. Het gebouw herbergt de School of Business en werd voltooid in 2015. Het is het eerste gebouw van Gehry in Australië, en het is ook zijn eerste internationale project. In 2013 bouwde de Chileense architect Alejandro Aavena (geboren 1967) de Siamese Twins Towers aan de Pontifical Catholic University of Chili in Santiago, Chile. De torens zijn ontworpen door Aravena en eindigden in 2013.

Wat is het architecturale ontwerp van moderne bibliotheken?

De Bibliotheca Alexandrina in Alexandrië, Egypte, ontworpen door het Noorse bedrijf Snhetta (2002) is een poging om de gerenommeerde Alexandria Library of Antiquity in een eigentijdse vorm te repliceren. Het werd voltooid in 2002. Rond 160 meter in omtrek, de belangrijkste leeszaal wordt bedekt door een 32 meter hoog dak met glazen panelen dat als een zonnewijzer naar de zee wordt afgeschuind en ongeveer 32 meter hoogt. De muren zijn gemaakt van grijs Aswan -graniet, dat is gesneden met personages uit 120 verschillende menselijke scripts om een ​​uniek ontwerp te creëren.

Wat is het architecturale ontwerp van moderne winkelcentra en winkels?

Winkelcentra zijn de kolossale gebouwen die de commerciële architectuur domineren, die winkels, eetgelegenheden en entertainment onder één dak samenbrengen om de behoeften van het publiek te dienen. Downtown warenhuizen en boetieks van specifieke designerlabels concurreren met winkelcentra voor de aandacht van klanten. Gebouwen zoals deze zijn meestal bedoeld om de aandacht te trekken en de technologische verfijning van de goederen die ze aanbieden weer te geven. Designer merkwinkels doen een poging om hun doel prominent te maken en zich te onderscheiden van warenhuizen door unieke merchandise aan te bieden. De Louis Vuitton -winkel in het Ginza -gebied in Tokio onderscheidt zich door een schaal die is gevormd en geperforeerd in de stijl van het embleem van het merk.

Wat is het architecturale ontwerp van moderne transporthubs?

Om het toegenomen aantal mensen te huisvesten dat aankomt voor de Olympische Spelen in Beijing van 2008, bouwde Norman Foster een nieuwe terminal genaamd Terminal Three. De terminal, die zich in de buurt van Washington, DC bevindt, is 's werelds op een na grootste na de faciliteit van Dulles International Airport. Van bovenaf lijkt de structuur met platte dak een onderdeel van de landingsbaan van de luchthaven te zijn. Gelegen onder een herdenkingsfontein en plein gewijd aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september in New York City, dient de World Trade Center Transportation Hub als transporthub.

Belangrijkste punten van hedendaagse architectuur?

 • Er is geen dominante stijl; Alles van postmodernisme en hightech tot zeer conceptuele vormen en patronen op een enorme schaal is hier te vinden.
 • Luxe condominiumgebouwen met zeer dure appartementen gebouwd door "starchitects" zijn populair in de moderne residentiële architectuur, vooral bij het reconstrueren van historische districten in grote steden.
 • Eén World Trade Center, gebouwd in 2015, is het hoogste gebouw op het westelijk halfrond op 1.776 voet (541 meter).
 • Een van de meest gerenommeerde hedendaagse monumenten van Londen is 30 St Mary Axe, algemeen bekend als 'The Gherkin', gebouwd door Norman Foster in 2004 en een van de beroemdste wolkenkrabbers van de stad.
 • Burj Khalifa van Dubai, 829,8 meter lang, is 's werelds hoogste wolkenkrabber (2.722 ft) De Jeddah -toren in Saoedi -Arabië, die naar verwachting 1,008 meter (3,307 voet) zal bereiken wanneer deze in 2020 wordt voltooid, zal de hoogste structuur ter wereld zijn.
 • Het De Young Museum in San Francisco is ontworpen door Zwitserse architecten Herzog & de Meuron.
 • Het nieuwe museum is ontworpen om te voldoen aan de natuurlijke omgeving van het park, terwijl het ook weerstand is geweest om ernstige aardbevingen te zijn.
 • Het werd ontworpen door Shigeru Ban, een Japanse architect die de Pritzker-architectuurprijs van 2014 won voor zijn werk aan het Pompidou-Metz Center in Metz, Frankrijk.
 • Naast het is 90 meter (300 voet) breed, heeft het dak een oppervlakte van 8.000 vierkante meter (86.000 vierkante voet), bestaande uit kilometers gebonden gelamineerd hout.
 • De Paris Philharmonie, gebouwd door de Franse architect Jean Nouvel, werd in 2015 ingehuldigd.
 • De buitenkant van de structuur is gevormd als een briljante ongelijke rots, met horizontale vinnen die er doorheen snijden om een ​​versterker hierboven te onthullen.
 • Gemaakt door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron in samenwerking met de Chinese architect Li Xinggang, werd het Beijing National Stadium geopend in 2008.
 • Het patroon op Chinese keramiek inspireerde het ontwerp "vogelnest" buiten de structuur.
 • Het Millau -viaduct in Zuid -Frankrijk is de hoogste brug ter wereld, die stijgt tot 343,0 meter (1.125 ft) boven de basis van de constructie, waardoor het 's werelds hoogste brug is.
 • Architecten Norman Foster en Michel Virlogeux, die werkten als structurele ingenieurs, ontwierpen het.
 • Het Millau-viaduct kruist de Tarn-vallei en maakt deel uit van de A75-A71 snelweg die Parijs verbindt met Béziers, Montpellier en andere locaties.
 • Om de toenemende hoeveelheid passagiers te verwerken die voor de Olympische Spelen in Beijing 2008 komt, bouwde Norman Foster een nieuwe terminal drie.
 • De terminal, gelegen in de buurt van Washington, DC, is 's werelds tweede grootste na Dulles International Airport -faciliteiten.
 • Het gebouw met platte dak lijkt een onderdeel van de landingsbaan van de luchthaven te zijn.

Geschreven door
BrookPad Team

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.