Understanding the workings of your water pressure system.

Inzicht in de werking van uw waterdruksysteem.

Dit artikel leert u alles wat u moet weten over uw waterdruksysteem.

 

waterdruksysteem

Inzicht in hoe uw waterdruksysteem werkt, is belangrijk.

Om druk te genereren, zijn waterdruksystemen samengesteld uit een ketel- en wateropslagtanks, die samenwerken om dit te bereiken. Systeemtypen die zwaartekrachtgevoede, combi -ketel en ongente ketels omvatten, zijn de drie meest voorkomende soorten systemen die worden gebruikt. Als u een watervoorziening op lagere druk hebt, moet u kranen kiezen die werken bij lagere waterdrukken om uw vingers te voorkomen. Het is normaal om regelmatig de druk te verwachten tussen één en twee balk. Een van de voordelen van hogedrukwatersystemen is dat ze compatibel zijn met een brede verscheidenheid aan kranen.

Kies tussen het inhuren van een loodgieter om een ​​kijkje te nemen en een toedingsgereedschap te gebruiken, dat u ook kunt kopen en zelf kunt gebruiken, of het zelf kunt doen met behulp van een gratis online rekenmachine. Systemen die werken op of meer dan 1,0 bar (10 m druppel) in waterdruk worden onderdrukken genoemd. Doe elke poging om met de grootste precisie mogelijk te meten, tot de dichtstbijzijnde meter, omdat elke meter hoogteverlies resulteert in een verlies van 0,1 bar druk. Verbeter uw waterdruk door uw sanitair te veranderen, zoals door uw stopklep open te laten wanneer u het water aanzet (maar niet volledig). Een dubbele waaierpomp is ontworpen om de hoeveelheid warm en koud water tegelijkertijd te verbeteren.

De douchekop moet gelijk zijn met of boven de koude watertank zodat ze effectief kunnen zijn. Het is niet mogelijk om een ​​enkele waaier met meer dan één waterbron te gebruiken, omdat deze alleen in een enkele watervoorziening kan worden geïnstalleerd. Houd bij het selecteren van een pomp rekening met de locatie waarin deze wordt geplaatst. Het is efficiënter voor pompen om te functioneren als ze worden gebruikt om water te duwen in plaats van water te trekken.

Help u bij het nemen van de beste beslissing tijdens het kiezen van een nieuwe kraan.

Bij het selecteren van kranen, douches en andere sanitaire armaturen voor uw huis, is het van cruciaal belang om het waterdruksysteem te begrijpen dat in uw huis is geïnstalleerd. Als u de juiste kraan of douche kiest voor uw waterdruk, krijgt u uitstekende prestaties - als u ze niet bij elkaar past, merkt u misschien dat uw kranen extreem langzaam lopen of dat heet en koud water met verschillende snelheden stroomt, waardoor het moeilijk is om een ​​comfortabel evenwicht te bereiken. Waterdruksystemen bestaan ​​uit een ketel (soms bekend als een combi -ketel) en wateropslagtanks, die samenwerken om druk te creëren. In bepaalde gevallen zal er geen ketel zijn (in welk geval het water zal worden verwarmd door elektrische elementen in een tank of andere kachel), maar er zullen tanks met warme en/of koude water zijn, terwijl er in andere gevallen een ketel maar geen wateropslagtanks.

Welk besturingssysteem gebruikt u?

Gravity Fed Systems, Combi Boiler Systems en Unvented Systems zijn de drie belangrijkste soorten systemen. Het systeem bestaat uit twee delen: een koude watertank (of reservoir), die zich vaak op uw zolder bevindt, en een warmwatertank (of cilinder), die meestal in uw vliegkast ligt. Dit soort systeem wordt een zwaartekrachtsysteem onder de druk genoemd, omdat de waterdruk wordt gehandhaafd door water gevoed water geleverd door het stortbord.

Wat is een waterdruksysteem en hoe werkt het?

Wanneer u een put op uw eigendom hebt die water naar uw huis levert, is het Water Druksysteem verantwoordelijk voor het brengen van het water in uw huis en in uw sanitairarmaturen en apparaten. Een putpomp en een waterdruktank zijn de twee componenten van het waterdruksysteem.

Systeem dat wordt geleverd door de zwaartekracht

Deze systemen worden meestal gezien in oudere gebouwen en huizen. Je zult weten of je dit systeem hebt, omdat je een koude watertank op de hok en een warmwatercilinder ergens anders in het huis hebt (waarschijnlijk in een luchtkast). Omdat u een watervoorziening op lagere druk hebt, moet u kranen selecteren die zijn gebouwd om te werken met lagere waterdrukken om te voorkomen. Maar als er voldoende hoogte is tussen de bodem van de koude watertank en de kraan of douche, is het mogelijk om hoge druk te hebben bij die specifieke stopcontact. We zullen u leren hoe u dit later in het artikel kunt meten, zodat u de juiste kranen voor uw druk kunt kiezen. Hoewel het gebruik van een systeem met zwaartekracht gevoed systeem uw kraankeuze kan beperken, zal het toevoegen van een waterpomp de druk verhogen en u in staat stellen een bredere verscheidenheid aan kranen te gebruiken, evenals een betere douche-ervaring. Overweeg ter illustratie het volgende voorbeeld van een indirect koudwaterzwaartekrachtsysteem: combi -ketelsysteem

Je hebt een combi -ketelsysteem als je ketel op de muur wordt geplaatst en in je keuken is of in een kast in je huis is verborgen. Het ontbreken van een koude of warmwateropslagtank betekent dat u een hogedruk geventileerd watersysteem in uw huis hebt geïnstalleerd. Omdat het op aanvraag warm water biedt, is dit systeem een ​​uitstekende optie voor kleine flats en nieuwbouwprojecten. Combi -ketels worden rechtstreeks geleverd met koud water uit de hoofdgerechten, die vervolgens snel wordt verwarmd en door uw huis wordt gecirculeerd bij druk die dicht bij de hoofddruk ligt. Watersystemen voor hoge druk hebben het voordeel dat ze compatibel zijn met een breed scala aan kranen, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het berekenen van uw waterdruk bij het kopen van nieuwe kranen. De druk kan variëren, afhankelijk van uw ketel, maar u moet regelmatig de druk verwachten tussen 1 en 2 bar.

Systeem zonder ventilator

Het niet -gegeven watersysteem, dat hoge druk biedt, zal aanwezig zijn als uw huis een warmwatertank heeft maar geen opslagtank met koud water. Water wordt bij de hoofddruk gehouden in een versterkte warmwatertank, waar het wordt verwarmd door onderdompelingsverwarmers verbonden met de zijde van de tank of door een centrale verwarmingsketel, afhankelijk van de configuratie. Het is meer kans om te worden ontdekt in een kast of een kast. Met deze opstelling kun je kiezen uit een breed scala aan kranen, en omdat de waterdruk zo hoog is, zou je je geen zorgen moeten maken over het berekenen van je waterdruk bij het kopen van nieuwe kranen.

Wat is de beste manier om de precieze waterdruk in mijn huis te bepalen?

Bij het omgaan met watersystemen met lage druk is het van cruciaal belang om de waterdruk te bepalen om de juiste douche of kranen te kopen die met succes werken met de druk die u hebt. Waterdruk wordt gemeten in bar en items die zijn gebouwd om deze druk te weerstaan, worden als zodanig gelabeld. U kunt een loodgieter inhuren om een ​​kijkje te nemen en een meningsmeter -tool te gebruiken, die u ook kunt kopen en zelf kunt gebruiken, of u kunt het zelf doen met behulp van een online rekenmachine. Als alternatief kunt u een geschatte schatting verkrijgen door de afstand tussen de tank en de kraan te meten. Beginnend met de hoogte tussen de bodem van uw open of geventileerde watertank en de uitlaat van uw kraan, meet de afstand tussen de twee punten. Misschien zult u ontdekken dat dit inhoudt dat u van uw kraan tot uw plafond meten, en vervolgens van de vloer van uw zolder naar de bodem van de tank. Als er verschillende niveaus tussen de twee locaties zijn, meet dan de hoogte van vloer tot plafond en voeg het allemaal samen toe. Vergeet niet om ook de diepte van elk niveau te verklaren. Druk alles in het werk om zo precies mogelijk te meten, tot de dichtstbijzijnde meter. Voor elke meter van afname in hoogte gaat 0,1 bar druk verloren (zie onderstaande tabel). Hogedrukwatersystemen worden gedefinieerd als die die op of boven 1,0 bar (10 m druppel) waterdruk lopen. Drukwaarden van minder dan 1,0 bar worden beschouwd als lage druk. Wanneer u klaar bent om een ​​kraan of douche te kiezen, zult u merken dat de waterdruk waarvoor deze is ontworpen duidelijk wordt geëtiketteerd. Zorg ervoor dat de items die u kiest, compatibel zijn met uw druk, garandeert dat ze effectief in uw huis presteren. Het veranderen van uw sanitair kan ook helpen om uw waterdruk te verbeteren, bijvoorbeeld door uw stopklep open te houden wanneer u het water inschakelt (maar niet volledig).

Wat voor kranen moet ik gebruiken op basis van mijn waterdruk?

U moet zoeken naar keukentappen die als geschikt zijn gelabeld voor zowel hoge als laagwaterdruksystemen als u een lage waterdruk in uw huis hebt. Inspecteer om te zien of de minimale waterdruk hetzelfde is als, of iets lager dan uw huidige waterdrukniveau. Het is mogelijk om kranen te kiezen die geschikt zijn voor zowel hoge als laag waterdruksystemen, of kranen die alleen geschikt zijn voor hoge en laag waterdruksystemen als u een hoge waterdruk heeft.

Welke douche moet ik gebruiken op basis van mijn waterdruk?

Een lagedruksysteem biedt een breed scala aan douche-opties. Om de vereiste druk te geven, zijn mixer douches (met of zonder pomp), digitale douches (met of zonder pomp), elektrische douches en power douches allemaal acceptabele opties. Een hogedruksysteem (volbracht met of zonder een pomp) zal resulteren in een hoger debiet, waarmee u grotere douchekoppen en andere functies kunt gebruiken, zoals lichaamsjets en de mogelijkheid om twee of meer kranen of douches te hebben die op de dezelfde tijd. Een hogedruksysteem zal goed werken met een mixer douche, evenals een elektrische douche of een digitaal douchesysteem. Het is niet nodig om een ​​pomp te bouwen, omdat de waterdruk in deze situatie al voldoende zou moeten zijn.

Verhoog de octaan.

Om de prestaties te verbeteren, zal het toevoegen van een pomp helpen bij het stimuleren van systemen met laag waterdruk; U moet er echter voor zorgen dat u de juiste pomp kiest. Positieve pompen zijn bedoeld om door de zwaartekracht te worden geleverd en worden dus als zodanig genoemd. Ze moeten op zijn minst een meter ruimte hebben tussen de bodem van de koude watertank en de pomp om goed te functioneren. Universele pompen (ook bekend als negatieve pompen) zijn waterpompen die geen continue waterstroom nodig hebben om te werken. Ze zijn geschikt in situaties waarin de douchekop gelijk is met of boven de koude watertank, zoals in een hokconversie of badkamerrenovatie. U kunt ook selecteren tussen een dubbele waaierpomp en een enkele waaierpomp, afhankelijk van uw behoeften. Om zowel hete als koude watervoorziening gelijk te vergroten, is een dubbele waaierpomp bedoeld om in beide waterleidingen te worden geïnstalleerd. Een enkele waaier daarentegen kan alleen in een enkele watervoorziening worden gemonteerd - hetzij warm of koud - en kan niet worden gebruikt met meer dan één waterbron. Houd bij het kiezen van een pomp rekening met waar deze wordt geïnstalleerd. Pompen werken effectiever als ze worden gebruikt om water te duwen in plaats van water te tekenen. Om gemakkelijke toegang tot de pomp te bieden voor toekomstige reparaties, moet uw pomp op de vloer dicht bij de warmwatercilinder worden geplaatst als u deze haalbaar hebt.

De belangrijkste aspecten van het waterdruksysteem.

 • Om druk te genereren, zijn waterdruksystemen samengesteld uit een ketel- en wateropslagtanks, die samenwerken om dit te bereiken.
 • Systeemtypen die zwaartekrachtgevoede, combi -ketel en ongente ketels omvatten, zijn de drie meest voorkomende soorten systemen die worden gebruikt.
 • Als u een watervoorziening op lagere druk hebt, moet u kranen kiezen die werken bij lagere waterdrukken om uw vingers te voorkomen.
 • Het is normaal om regelmatig de druk te verwachten tussen één en twee balk.
 • Een van de voordelen van hogedrukwatersystemen is dat ze compatibel zijn met een brede verscheidenheid aan kranen.
 • Kies tussen het inhuren van een loodgieter om een ​​kijkje te nemen en een toedingsgereedschap te gebruiken, dat u ook kunt kopen en zelf kunt gebruiken, of het zelf kunt doen met behulp van een gratis online rekenmachine.
 • Systemen die werken op of meer dan 1,0 bar (10 m druppel) in waterdruk worden onderdrukken genoemd.
 • Doe elke poging om met de grootste precisie mogelijk te meten, tot de dichtstbijzijnde meter, omdat elke meter hoogteverlies resulteert in een verlies van 0,1 bar druk.
 • Verbeter uw waterdruk door uw sanitair te veranderen, zoals door uw stopklep open te laten wanneer u het water aanzet (maar niet volledig).
 • Een dubbele waaierpomp is ontworpen om de hoeveelheid warm en koud water tegelijkertijd te verbeteren.
 • De douchekop moet gelijk zijn met of boven de koude watertank zodat ze effectief kunnen zijn.
 • Het is niet mogelijk om een ​​enkele waaier met meer dan één waterbron te gebruiken, omdat deze alleen in een enkele watervoorziening kan worden geïnstalleerd.
 • Houd bij het selecteren van een pomp rekening met de locatie waarin deze wordt geplaatst.
 • Het is efficiënter voor pompen om te functioneren als ze worden gebruikt om water te duwen in plaats van water te trekken.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.