Instructies voor het bouwen van een kas.

DIY tuin tuinieren kas hoe planten

Ben je geïnteresseerd in het leren bouwen van een kas?

 

Instructions on how to construct a greenhouse.

De belangrijkste aspecten van bouwinstructies voor kassen.

Kassen zijn er in vele soorten en maten, met houten of (vaker) aluminium kozijnen. Zorg er vanaf de buitenkant voor dat u elk seizoen voldoende ruimte heeft om het glas schoon te vegen. Een grote boom in de buurt van uw kas kan gebroken glas produceren door een vallende tak. Er zijn veel methoden om de fundering van een kas op de grond te bevestigen. Voorkom modderige grondpaden in een kas door betonplaten of straatstenen te gebruiken.

Leg grind of houtsnippers tussen de steunplaten. Er zijn drie manieren om dit te bereiken. Het belangrijkste doel van een binnenkas is om het zonlicht te vergroten en tegelijkertijd de planten tegen de kou te beschermen. Het kopen van een kit van standaardformaat die geen wijzigingen nodig heeft, kan goedkoper zijn dan alles zelf in elkaar te zetten. Ondanks het feit dat u geld moet investeren, zullen de resultaten de moeite waard zijn.

Omdat veel planten van direct zonlicht houden, houdt u uw kas uit de buurt van gebouwen en bomen. Als je hout gebruikt, kies dan een soort die bestand is tegen vocht en rot, zoals ceder of redwood. Bij goed onderhoud kan dit soort coating tot tien jaar meegaan. Een goede ventilatie houdt insecten buiten en bevordert de bestuiving in de kas. Als je kleine kinderen hebt, overweeg dan om polycarbonaat glaspanelen in je kas te installeren.

Gewoon tuinbouwglas kan gevaarlijk zijn. Controleer eerst of de bouten en moeren van de constructie waterpas en stevig zijn. Klem vervolgens elk stuk glas op het frame terwijl u handschoenen en een veiligheidsbril draagt. De toevoeging van een kas kan uw landschap nieuw leven inblazen. Het biedt een gecontroleerde omgeving om planten te vermeerderen, zodat u sommige eerder in het seizoen kunt beginnen, andere kunt beschermen tegen vorst en exotische soorten kunt kweken in het hele jaar door warmte.

Voorbereiding.

Kassen zijn er in verschillende vormen en maten, met frames van hout of (vaker) aluminium, wat als voordeel heeft dat er na verloop van tijd minder onderhoud nodig is. Probeer de grootste kas te krijgen die je je kunt veroorloven of waar je ruimte voor kunt vinden, want je zult ontdekken dat planten de beschikbare oppervlakte snel opeten.

Beglazing.

Er zijn hier drie belangrijke opties voor u beschikbaar. Tuinbouwglas is de meest voorkomende en goedkoopste glassoort die er is. Gehard glas is een duurzamere optie - en een die veiliger is als er kinderen in de tuin spelen. Polycarbonaat panelen, die nog harder zijn dan glas omdat ze zonlicht verspreiden, verminderen de verbranding nog meer.

Toegang.

Zorg ervoor dat u van buitenaf voldoende ruimte heeft om rond uw kas te lopen en het glas elk seizoen schoon te maken.

Ventilatie.

Het is essentieel om de juiste hoeveelheid ventilatie te hebben om de temperatuurregeling en luchtcirculatie te handhaven. Het gebrek aan voldoende water verhoogt de luchtvochtigheid en verhoogt het risico op het ontstaan ​​van plantenziekten. Naast verstelbare ventilatieopeningen kunt u thermostatisch geregelde automatische ventilatieopeningen installeren die geen stroombron nodig hebben. Als alternatief kunt u lamellenramen gebruiken, die voor regelbare en tochtvrije ventilatie zorgen.

Schaduw.

Tijdens de zomermaanden moet je voor schaduw zorgen in je kas om te voorkomen dat deze verschroeit en je planten niet verbranden. Er zijn drie primaire alternatieven: Uw kas onder een grote boom plaatsen is geen slim idee, aangezien een gevallen ledemaat het glas kan doen breken.

Verwarming.

Het kan nodig zijn om uw kas te verwarmen tijdens de koudere maanden of om specifieke planten te kweken. Nogmaals, je hebt een verscheidenheid aan keuzes om uit te kiezen:

Irrigatie.

Capillaire matten, die water vasthouden en afgeven afhankelijk van de behoefte van de plant, is voldoende voor de meeste kastoepassingen. Als alternatief kan een leiding van een buitenwaterkraan over de grond worden geleid. Je kunt ook een tijdschakelaar installeren om ervoor te zorgen dat je planten automatisch water krijgen - wat vooral handig is als je vaak reist.

Paden worden aangelegd.

Bij het plannen van uw kas is het het handigst om paden rondom en binnen de structuur aan te leggen voordat u met de bouw begint. Om te voorkomen dat bodempaden in een kas modderig worden, construeer je een route uit betonnen platen of straatstenen, of leg je eenvoudig grind of grove houtsnippers tussen keerplaten die zijn bevestigd aan pinnen die in de grond worden gehamerd.

Het is mogelijk om de basis van een kas op vele manieren aan de grond te bevestigen.

Koop een aparte, speciaal ontworpen gegalvaniseerde stalen fundering (die ook in flatpack-vorm kan worden gekocht) waarop uw kasframe kan worden bevestigd met behulp van framebevestigingen, of u kunt uw eigen frame helemaal opnieuw bouwen. De basis verhoogt de hoogte van uw kas en maakt het eenvoudiger om te bouwen, maar het is niet nodig - u moet er echter voor zorgen dat het frame of de fundering stevig op een vlakke, vlakke ondergrond wordt bevestigd. Er zijn drie verschillende benaderingen die u hiervoor kunt gebruiken:

Het installeren van de fundering van een kas is een eenvoudig proces.

Hieronder vindt u de procedures die u moet volgen als u uw fundering en frame wilt verbinden met een laag stenen op een cementen ondergrond. Het is een goed idee om de set nogmaals te controleren voordat u begint om er zeker van te zijn dat alle basis- en framebevestigingen zijn meegeleverd.

 1. Monteer de gegalvaniseerde stalen fundering volgens de aan u verstrekte montage-instructies. Om efficiënt te werken, is het beter om een ​​vlakke en vlakke ondergrond te gebruiken, zoals multiplex of hardboardplaten. Zorg voor een stevige en vlakke basis voor uw voet door een basis neer te leggen om de locatie van uw voet aan te geven. Deze moet 200 mm breed zijn om effectief te zijn. Markeer met behulp van twee bouwlijnen evenwijdig aan elke kant van de basis de randen van de basis op respectievelijk 50 mm van de buitenkant en 150 mm van de binnenkant aan elke kant.
 2. Graaf de funderingssleuf uit tot een diepte van 100 mm en vul deze met beton om het project te voltooien. Zorg ervoor dat het oppervlak perfect vlak is. Als het beton helemaal droog is, plaats je de basis erop en trek je een lijn rond de buitenrand met een potlood. Leg vervolgens in het midden van de fundering een laag stenen om een ​​fundering te vormen. Onderzoek of de buitenvlakken van de stenen gelijk zijn met de buitenranden van het frame en laat de mortel 24 uur uitharden voordat u verdergaat.
 3. Plaats de basis op de stenen fundering die je al hebt voorbereid.

Hoe bouw je je kas.

Controleer voordat je begint of je de instructies van de fabrikant en alle benodigde onderdelen hebt. Voordat je de moeren en schroeven volledig kunt vastdraaien, moet je het hele frame monteren en onder andere controleren of het recht en vierkant is.

Is het goedkoper om een ​​kas te bouwen dan om er een te kopen?

Veel mensen zouden denken dat ze geld kunnen besparen door hun eigen kas te bouwen in plaats van er een als bouwpakket te kopen. Dat is echter niet altijd het geval. Het kopen van een kit met standaardafmetingen die geen aanpassingen vereist, kan kosteneffectiever zijn dan alle materialen zelf in elkaar te zetten. Als u een kit met standaardafmetingen koopt die geen aanpassingen vereist, kunt u deze mogelijk voor een lagere prijs vinden dan wanneer u alle materialen zelf in elkaar zet.

Is het de moeite waard om te investeren in de bouw van een kas?

Is investeren in een kas een goede investering? Als je jezelf deze vraag stelt, dan is het antwoord ja, een kas is een investering die de moeite waard is. Met een kas kun je het hele jaar door planten en groenten telen, omdat het een gecontroleerde omgeving biedt. Ondanks dat je een financiële verplichting zult moeten aangaan, zullen de resultaten van je werk de moeite waard zijn.

Wat is precies de functie van een kas?

De primaire functie van een binnenkas is om het zonlicht te versterken en tegelijkertijd de planten te beschermen tegen koude temperaturen.

Wat voor hout moet ik gebruiken om een ​​kas te bouwen?

Kassen zijn echter natte, vochtige omgevingen en het meeste hout zal uiteindelijk buigen en vergaan als gevolg van de constante aanwezigheid van vocht in een kasomgeving. Als u besluit om hout te gebruiken, kies dan een soort die de reputatie heeft bestand te zijn tegen vocht en bederf, zoals ceder of redwood. Als alternatief kan chemisch behandeld hout worden gebruikt dat bedoeld is voor gebruik buitenshuis.

Wat is het meest geschikte materiaal om een ​​kas te bouwen?

Polycarbonaat plastic wordt algemeen beschouwd als een van de meest effectieve kasbekledingsmaterialen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Deze kunststof is een dubbel- of dubbelwandige polyethyleen kunststof die is samengesteld uit polyethyleen. De levensduur van dit soort bekleding is 10 jaar of meer als het goed wordt onderhouden. Vanwege het vermogen om warmte en vochtigheid vast te houden, kan tuinieren het hele jaar door relatief gemakkelijk worden gedaan.

Moet ventileren van kassen?

Kassen en hun planten zijn vatbaar voor een breed scala aan problemen als ze niet genoeg lucht krijgen. Het garandeert ook dat uw planten voldoende frisse lucht krijgen, die ze kunnen gebruiken voor fotosynthetische doeleinden. Ook essentieel is het feit dat een goede ventilatie insectenplagen op afstand houdt en de vitale bestuiving in de kas bevordert.

Wanneer is de ideale tijd van het jaar om een ​​kas aan te schaffen?

De aanschaf van een kas kan het beste in de wintermaanden worden gedaan. Haal het indien mogelijk 3 tot 4 weken voordat je wilt beginnen met kweken. Kopen in maart of april kan te laat zijn, omdat het tijd kost om de bestelling te verwerken, te vervoeren en de installatielocatie klaar te maken.

Moet een kas in direct zonlicht staan?

Voor het grootste deel moet een kas minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgen, vooral in de winter. De ideale plaats om uw kas te plaatsen is uit de buurt van gebouwen en bomen, aangezien veel planten gedijen in direct zonlicht. Gedeeltelijke schaduw daarentegen kan de voorkeur hebben in zeer heldere streken, op grote hoogte of voor planten die schaduw prefereren.

Wat is de levensduur van een houten kas?

Dat het 60 jaar heeft gestaan ​​was ongelooflijk, vooral gezien het feit dat de laatste keer dat het gebruikt en onderhouden was ongeveer tien jaar geleden was. Dit toont aan dat een kwalitatief hoogwaardige houten kas bij goed onderhoud generaties lang meegaat.

Op de eerste plaats staat veiligheid voorop.

Als je kinderen hebt (of als ze soms in je tuin spelen), is het een goed idee om polycarbonaat glaspanelen in je kas te installeren om het kindvriendelijker te maken. Gewoon tuinbouwglas kan een gevaar vormen voor de gebruiker.

 1. Begin met het uitzetten van de onderdelen voor een puntgevel van uw kas op een vlakke ondergrond en lijm ze aan elkaar. Plaats ze met zorg op hun plaats en zorg ervoor dat metalen onderdelen en bouten op de juiste manier zijn geïnstalleerd en dat schuine onderdelen in de juiste richting leunen.
 2. Om de eerste zijde te construeren, zet u de onderdelen losjes aan elkaar vast met een paar bouten. Herhaal dit proces met het andere uiteinde en dan ook voor de zijkanten.
 3. De zijkanten en geveluiteinden van de constructie moeten nu aan elkaar worden vastgeschroefd en op de fundering worden geschroefd. Op dit punt moet u alle moeren en schroeven vrij laten.
 4. Bevestig de nokbalk door deze losjes tussen de twee puntgevels van de zadeldakconstructie te schroeven. Monteer de dakventilatiefittingen door ze erop te schuiven en schroef vervolgens de dakglasroeden vast.
 5. Gebruik daarna een bouwvierkant en een waterpas om ervoor te zorgen dat het hele frame recht is en dat de hoeken vierkant zijn.
 6. Als u zeker weet dat alles waterpas en correct is, draait u alle moeren en bouten in de constructie vast (inclusief die waarmee het frame aan de basis is bevestigd).
 7. Framebevestigingen met een diameter van 25 mm worden gebruikt om de metalen basis aan de bakstenen plint te bevestigen. Denk eraan om ze helemaal door de basis en in het metselwerk te boren - en zorg ervoor dat u alleen in baksteen boort en niet in cement.
 8. De dakventilatiestructuur moet in elkaar worden gezet. Als je klaar bent met het in elkaar schroeven, schuif je het op zijn plaats langs de dakkam. Klaar!
 9. Duw en schuif de dunne flexibele rubberen lijn in de kleine gaatjes rondom het frame, en zorg ervoor dat deze er volledig in zit.
 10. Terwijl je je een weg omhoog naar het dak baant, steek je elke ruit in het frame en bevestig je deze met clips. Zorg ervoor dat je de hele tijd handschoenen en een veiligheidsbril draagt. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat de procedure snel en eenvoudig is. Ga altijd voorzichtig te werk, wees geduldig en controleer nogmaals of het glas dat u gebruikt de juiste maat heeft voor het deel van het frame dat u wilt beglazingen.
 11. De beglazingsclips moeten worden gemonteerd volgens de instructies van de fabrikant. Doe je best om ze op gelijke afstand van elkaar te houden.
 12. Monteer de deur, plaats het glas en schuif het op zijn plaats.

Instructies voor het bouwen van een kas.

 • Kassen zijn er in vele soorten en maten, met houten of (vaker) aluminium kozijnen.
 • Zorg ervoor dat u aan de buitenkant elk seizoen voldoende ruimte heeft om het glas schoon te vegen.
 • Een grote boom in de buurt van uw kas kan gebroken glas produceren door een vallende tak.
 • Er zijn veel methoden om de fundering van een kas aan de grond te bevestigen.
 • Voorkom modderige bodempaden in een kas door betonplaten of straatstenen te gebruiken.
 • Leg grind of houtsnippers tussen de steunplaten.
 • Er zijn drie manieren om dit te bereiken.
 • Het belangrijkste doel van een binnenkas is om het zonlicht te vergroten en tegelijkertijd de planten tegen de kou te beschermen.
 • Een kit van standaardformaat kopen die geen wijzigingen nodig heeft, kan goedkoper zijn dan alles zelf in elkaar te zetten.
 • Ondanks het feit dat u geld moet investeren, zullen de resultaten de moeite waard zijn.
 • Omdat veel planten van direct zonlicht houden, moet u uw kas uit de buurt van gebouwen en bomen houden.
 • Als je hout gebruikt, kies dan een soort die bestand is tegen vocht en rot, zoals ceder of redwood.
 • Bij goed onderhoud kan dit soort coating tot tien jaar meegaan.
 • Een goede ventilatie houdt insecten buiten en bevordert de bestuiving in de kas.
 • Als je kleine kinderen hebt, overweeg dan om panelen van polycarbonaatglas in je kas te plaatsen.
 • Gewoon tuinbouwglas kan gevaarlijk zijn.
 • Controleer eerst of de bouten en moeren van de constructie waterpas en stevig zijn.
 • Klip vervolgens elk stuk glas op het frame terwijl u handschoenen en een veiligheidsbril draagt

Geschreven door
BrookPad Team

.


Ouder bericht


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Judge.me Review Medals