Installing a kitchen sink is a simple process.

Het installeren van een gootsteen is een eenvoudig proces.

Meer informatie over het installeren van een gootsteen is hier te vinden.

Het installeren van een gootsteen is een eenvoudig proces.

Alles wat u moet weten over het installeren van een gootsteen.

Uw huidige watervoorzieningsleidingen en afvaluitgang moeten bruikbaar zijn bij het vervangen van uw gootsteen, tenzij anders vermeld. Kies een afval dat in grootte vergelijkbaar is met degene die u hebt verwijderd om het proces van het vervangen van het veel eenvoudiger te maken. Als u alleen de gootsteen vervangt, moet u een gootsteen kiezen met een vergelijkbare vorm en afmetingen als degene die u vervangt. Als u de benodigde ruimte boven en hieronder hebt om een ​​breder gat te maken, kunt u nog groter worden. Om de grootte van de gootsteen te bepalen, moet u voorzichtig met de metingen onder de gootsteen. Door een kom te kiezen die dezelfde diepte is als of dicht bij uw huidige gootsteen, wordt het eenvoudiger om te voorkomen dat u belangrijke wijzigingen aan het sanitair moet aanbrengen. Het is mogelijk dat u mogelijk de pijpen voor hete en koude watervoorziening moet verlengen wanneer de taplocaties veranderen. Sluit ze aan op de inlaatleidingen van de nieuwe kranen met behulp van flexibele slangen - dit is de ideale methode om ze te verbinden. Voordat u de nieuwe gootsteen kunt installeren, moet u mogelijk de huidige afvaluitlaatleidingen uitbreiden zodat ze de val van de nieuwe gootsteen kunnen herbergen.

Een gootsteen installeren is eenvoudig?

Je hebt een groot bassin of emmer nodig om lekkende verbindingen te verzamelen. Maak foto's terwijl je gaat, zodat je je stappen kunt terughalen. Als u een kraan vervangt of repareert, fotografeert u de leidingen voordat u ze ontmantelt. U kunt een puzzel gebruiken met een down-cut houtblad om de vorm van een uitsparing in uw aanrecht te vergroten of te wijzigen. Als u nieuwe kranen installeert, volgt u de bijbehorende aanwijzingen.

Vergeet niet om uw ogen te beschermen wanneer u aan de gootsteen werkt met handschoenen. Als het lek uit het compressievermoers komt, schroef het los en wikkel de olijf in PTFE. Het gewricht comprimeert het gewricht en verhoogt de lek ernst. Als de pijp lekt, moet deze mogelijk worden vervangen en moet u mogelijk een loodgieter bellen.

Wat is de beste manier om een ​​gootsteen te installeren?

 1. De installatie van flexibele push-fit tap-verbindingen is zeer eenvoudig. Sommige sluitringen hebben ingebouwde isolerende kleppen, waarmee u een wasmachine kunt ruilen zonder uw hele watervoorziening af te snijden.
 2. Maak zoveel mogelijk van de nieuwe gootsteen en tikt als je kunt voordat je de oude verwijdert. Dit bespaart u later tijd en moeite. Installeer de afvaluitlaat en overloop volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de geleverde afdichtingen correct worden toegepast om te garanderen dat de gewrichten lekvrij zijn.
 3. Het merendeel van de gootstenen is op zijn plaats gewaarborgd met behulp van de meegeleverde bevestigingsclips. Deze moeten worden aangesloten op de nieuwe gootsteen voordat deze in het aanrecht kan worden geïnstalleerd, en ze moeten regelmatig worden geplaatst volgens de installatie -instructies van de gootsteen.
 4. Als u ook nieuwe kranen installeert, volgt u de aanwijzingen van de fabrikant terwijl u ze samenstelt. Het is noodzakelijk om de verbindingsslangen met de gootsteen aan te sluiten voordat u de tik op de gootsteen kunt installeren. Deze slangen hebben lichte O -ringafdichtingen en zijn meestal gewoon met de hand vastgedraaid, maar zie de montage -instructies voor meer informatie.
 5. Zorg ervoor dat het gebied onder de gootsteen vrij is van obstakels, zodat u gemakkelijke toegang hebt.
 6. Schakel de warme en koude waterkranen tegelijkertijd uit. Warme en koude pijpen onder de gootsteen die de kranen voeden, kunnen 14-turn isolerende kleppen hebben; Om het water af te sluiten, draai je de schroefkop of handvat op de klep totdat deze zich onder een rechte hoek naar de stroom van de pijp bevindt, zoals getoond. Een parallelle positie geeft aan dat deze actief is. Als uw gootsteen nog geen isolerende kleppen heeft, is dit een goed moment om ze te installeren. Het is mogelijk om flexibele slangen te verwerven met verschillende kleptypen geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u het juiste soort krijgt voor uw tik.
 7. U moet het koude water uitschakelen bij de hoofdstop, waar het water het huis binnenkomt, of u moet mogelijk naar buiten gaan als er geen isolatorkleppen beschikbaar zijn. Bovendien kan een stopcock worden opgenomen in het warmwatersysteem. Sluit de stopcocks volledig door het handvat met de klok mee te draaien. Omdat het zelden dagelijks wordt gebruikt, kan een stopcock moeilijk te draaien zijn. Als de jouwe moeilijk is, onthoud dan het gebruik van buitensporige inspanningen. Raadpleeg een adviseur in de winkel of een loodgieter voor hulp. Door de keukenkranen in te schakelen, kunt u bevestigen dat het water is uitgeschakeld. Alle resterend water wordt weggelaten. U hebt de juiste stopcock niet uitgeschakeld of de juiste stopcock is defect als er nog steeds continue stroom is nadat u dit hebt gedaan.
 8. Daarna zijn we de afvalaansluiting losgekoppeld. Zorg ervoor dat je een bassin of emmer met groot genoeg hebt om overgebleven water te vangen dat uit de losse verbindingen kan komen. Verwijder de leidingen die het afvalassemblage verbindt door de plastic buisconnectoren met de hand los te maken en het gebied eromheen vrij te maken. Ze kunnen de moeite waard zijn om een ​​foto van de pijpen te maken voordat ze ze demonteren, zodat je ernaar kunt verwijzen terwijl je ze weer in elkaar zet. Plaats de leidingen die naar één kant zijn verwijderd.
 9. In ieder geval, of u nu uw kranen verandert of uw bestaande behoudt, u moet de kranen voorlopig verwijderen. Wanneer u de slangaansluitingstypen gebruikt, neemt u de warme en koude slangmoeren los van de connectoren van de netspijp. Gebruik hiervoor twee verstelbare sleutels: een om de pijpaansluiting op zijn plaats te houden en een andere om de moer op de slang te verwijderen. Verwijder de verbindingsmoer van de schroefdraad van de kraan voor leidingen die direct zijn gekoppeld aan de tapdraad. Het tikken van wastafels wordt rechtstreeks bereikt met grote borgmoeren of indirect via het gebruik van kleine borgmoeren op bottenassemblages in combinatie met conventionele ronde of paardenschoene sluitringen, plastic spacers en rubberafdichtgaf, afhankelijk van de toepassing. Maak foto's terwijl u werkt, zodat u terug kunt gaan naar de fasen van het assemblageproces. Verwijder de houdmoeren met een geschikte bassin of open sleutel van de open end en verwijder vervolgens de kranen van bovenaf en stel ze voor de tijd op één kant in.
 10. U moet vervolgens de klemmen verwijderen die de gootsteen op zijn plaats houden zodat deze kan worden verplaatst. Omdat de clips zich net onder het werkblad bevinden, is het over het algemeen handiger om op uw rug te liggen, zodat u de clips kunt zien terwijl u ze losmaakt. Zorg ervoor dat u oogbescherming gebruikt als u dit wilt doen om te voorkomen dat er iets onbedoeld in uw ogen gaat. Een hoofdlicht is ook gunstig.
 11. In bepaalde gevallen, afhankelijk van hoe uw gootsteen is gebouwd, moet u mogelijk zachtjes door het afdichtmiddel snijden met een ambachtelijke mes, waardoor u het werkoppervlak in het proces niet schaadt. Het dragen van handschoenen en het inschakelen van de hulp van een andere persoon om de gootsteen van het aanrecht te verwijderen wordt aanbevolen.
 12. Het verwijderen van een resterende afdichtmiddel uit het aanrecht en het reinigen van het oppervlak met een goede keukenreiniger zijn de volgende stappen.
 13. Als u de vorm van een uitsparing in uw aanrecht moet uitbreiden of moet veranderen, kunt u deze doen met een puzzel met een down-cut houtblad om te voorkomen dat u het oppervlak van het werkblad krabt. Voordat u begint te snijden met een puzzel, moet u ervoor zorgen dat er een blootgestelde leidingen worden gedekt. Als het spaanplaatwerk dat u snijdt, uit een spaanplaat is samengesteld, moet u alle blootgestelde randen met siliconen of een andere waterdichte sealer bedekken om waterschade aan het oppervlak van het bord te voorkomen.
 14. Het testen van de nieuwe gootsteen in de uitsnijding tijdens het dragen van handschoenen en ervoor zorgen dat de afvalbuizen correct zijn uitgelijnd, zijn de volgende stappen. Het zal nodig zijn om het korter te snijden of een langere vervanging te kopen als ze dat niet doen.
 15. Nadat de gootsteen is gemonteerd, is het veel eenvoudiger om de kranen te installeren. Als u er zeker van bent dat de gootsteen in het werkblad past, kunt u deze doorgaan. Water stroomt meestal tussen het aanrecht en de rand van de gootsteen als een afdichtingsstrook wordt geleverd door de gootsteenfabrikant. Dit voorkomt dat water tussen de twee oppervlakken loopt. Het gebruik van siliconenafdichtmiddel of een niet-instellende stof zoals de stopverf van loodgieter, als er geen afdichting wordt geleverd, kan worden gebruikt om de opening te vullen. Als u siliconen afdichtmiddel gebruikt, moet u voorzichtig zijn om niet te veel aan te brengen, omdat het misschien moeilijk is om overtollig afdichtmiddel af te vegen.
 16. Nadat de gootsteen is geïnstalleerd, is de volgende stap om deze op zijn plaats te bevestigen met behulp van de gootsteen die clips vasthoudt. Net als bij de verwijderingsprocedure is het over het algemeen het gemakkelijkst om dit te doen terwijl je op je rug ligt, zodat je de clips kunt zien terwijl je werkt - een hoofdlicht is hier nuttig en vergeet niet om oogbescherming te dragen.
 17. Installeer de kranen op de nieuwe gootsteen. Als u nieuwe kranen installeert, volgt u de installatie -instructies die bij de kraan horen. Het opnieuw monteren van de originelen is een omgekeerde van het demontageproces; Raadpleeg uw foto's voor begeleiding. Lijm de kraanslangen aan de leiding van de netten watervoorziening. Met de kranen uitgeschakeld en de emmer onder het open afval op de watervoorziening, controleer op lekken voordat u de afvalbuizen opnieuw installeert - het is eenvoudiger om lekken te repareren wanneer er meer ruimte is om mee te werken. Voordat u het water opnieuw verbindt, controleert u dubbel dat alle gewrichten veilig zijn bevestigd. Begin met de kou en open de stopcock of isolatieklep alleen een kleine hoeveelheid per keer om te beginnen, voordat u op lekken controleert. Let op de locatie van lekken en schakel het water onmiddellijk uit als er een wordt gevonden. Afhankelijk van hoe erg het lek uit het compressievermoers komt, kan het nodig zijn om de verbinding los te schrappen en wat PTFE rond de olijf te wikkelen. Het gebruik van het gewricht zal ervoor zorgen dat de olijf wordt gecomprimeerd, wat resulteert in een toename van de ernst van het lek. Als de leidingen lekken, is het mogelijk dat deze moet worden vervangen en het is waarschijnlijk dat u een loodgieter moet inhuren.
 18. Zodra u er zeker van bent dat er geen lekken zijn, kunt u beginnen met het opnieuw plaatsen van de afvalbuis. Controleer of alle afdichtingen in uitstekende staat zijn en dat ze correct zijn gepositioneerd; Vervang de afdichtingen in kwestie. Een paar minuten besteed aan het reinigen van de U-Bend en alle leidingen zijn de moeite waard. Vervang de afvalleidingen indien nodig. Zodra het water is ingeschakeld, controleer je op lekken door de kranen te openen. Plaats de afvalstekkers op de juiste locaties. Vul de gootsteen met water en zet vervolgens het water uit om de meeste mogelijke afvaldruk uit te oefenen. Omdat er lucht in het systeem zal zijn, zal het de eerste keer dat u de kraan inschakelt, hoogstwaarschijnlijk gorgle. De stroomsnelheid zal binnenkort weer normaal worden. De kraan moet aan weerszijden zachtjes worden ingeschakeld om te voorkomen dat je wordt spetterd. Na het ontdekken van een lek in de afvalbuizen, verwijdert u elke verbinding en inspecteert u elk gewricht om ervoor te zorgen dat de afdichting niet is gebroken of uit positie is voordat u het gewricht weer in elkaar zet. Houd er rekening mee om de plastic draad niet te verzorgen tijdens het naaien.

Het installeren van een gootsteen is een eenvoudige procedure.

 • Zorg ervoor dat er geen obstakels onder de gootsteen zijn, zodat u deze gemakkelijk kunt bereiken.
 • Schakel de hete en koude water tegelijkertijd uit om lekken te voorkomen.
 • Als uw gootsteen niet isolerende kleppen ontbreekt, is dit het moment om ze te installeren.
 • Verwijder de kranen voordat u uw gootsteen gebruikt.
 • Je hebt een groot bassin of emmer nodig om lekkende verbindingen te verzamelen.
 • Maak foto's terwijl je gaat, zodat je je stappen kunt terughalen.
 • Als u een kraan vervangt of repareert, fotografeert u de leidingen voordat u ze ontmantelt.
 • U kunt een puzzel gebruiken met een down-cut houtblad om de vorm van een uitsparing in uw aanrecht te vergroten of te wijzigen.
 • Als u nieuwe kranen installeert, volgt u de bijbehorende aanwijzingen.
 • Vergeet niet om uw ogen te beschermen wanneer u aan de gootsteen werkt met handschoenen.
 • Als het lek uit het compressievermoers komt, schroef het los en wikkel de olijf in PTFE.
 • Het gewricht comprimeert het gewricht en verhoogt de lek ernst.
 • Als de pijp lekt, moet deze mogelijk worden vervangen en moet u mogelijk een loodgieter bellen.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.