Ideas for a little garden.

Ideeën voor een kleine tuin.

Lees meer over kleine tuinideeën door dit artikel te lezen.

 

Ideeën voor een kleine tuin.

Ideeën voor een kleine tuin.

Met een kleine planning kunnen kleine tuinen een grote impact hebben. Teken eerst de vorm en grenzen van de plot en experimenteer vervolgens met andere concepten om te ontdekken wat werkt. Maak verschillende zones in uw tuin om het groter en interessanter te maken. Als je tuin klein is, maak er dan het beste van door een zonnedek te bouwen. Het terras biedt een aangenaam platform om te dineren of te ontspannen in een kleine tuin.

Gebruik meubels die intelligent wegstappen, vouwen en stapelt. Een bistro -set met een opvouwbare tafel en stoelen of stapelbare fauteuils is ideaal om buiten te eten. Gebruik hangende manden, verhoogde bedden of trellis -systemen om het gebied van uw tuin te maximaliseren. Maak een langdurige en gemakkelijk te wonen barbecue of grill. Als u beperkt bent in de ruimte, probeer dan een multifunctionele BBQ/Grill.

Plaats kruidenbarrières op verschillende hoogten om interesse te genereren. Gebruik muurlantaarns om uw tuin of eethoek te verlichten zonder een vloeroppervlak in te nemen. Verplaats planten uit het pad en vervang door eenjarigen om de kleur het hele jaar door te houden. Overweeg geurige laaggroeiende planten zoals tijm of kamille in de lege ruimte voor het huis te plaatsen. Een kleine tuin sluit het groeien van uw eigen groenten en fruit niet uit. Kruiden, aardbeien en achterblijvende tomatenvariëteiten werken allemaal goed in hangende manden, omdat ze minimale kamer en zorg nodig hebben. Als u beperkte ruimte heeft, kunt u groenten produceren in kleine potten of kweekzakken.

Haal het meeste uit een klein buitengebied met deze tips.

Kleine tuinen hebben het potentieel om een ​​aanzienlijk verschil te maken. Met een beetje vooruitziend kan zelfs de kleinste buitenruimte worden omgezet in iets heel unieks. Je kunt het zelfs laten lijken alsof je meer ruimte hebt dan je echt hebt door je meubels te regelen. Sta ons toe u door enkele van onze suggesties te leiden om van uw kleine tuin een enorm succes te maken. Wacht en kijk hoe je de tuin gebruikt terwijl je wacht. Het belang van de tijd nemen en ervoor zorgen dat u het meeste uit uw beperkte gebied haalt, wordt nog meer vergroot terwijl u op een kleine locatie werkt.

Beslis op een focus en begin met het ontwikkelen van een strategie.

Houd rekening met uw voorkeursmethode om tijd buiten door te brengen bij het kiezen van wat u in uw tuin moet opnemen. Zodra je een centraal punt hebt besloten, kun je beginnen met het plannen van je gebied eromheen. Het succes van een klein tuinontwerp is afhankelijk van de zorgvuldige en creatieve planning die erin ingaat. Teken eerst de vorm en grenzen van de plot en experimenteer vervolgens met verschillende ideeën om te zien wat kan worden opgenomen, zoals een patio, terrassen of kleine schuur, in het eindproduct. Probeer niet te veel in een beetje ruimte te proppen! Overweeg uw woonkamer en maak het zo simpel mogelijk terwijl u gefocust blijft op wat u wilt. Als je te veel ideeën hebt, kunnen dingen een beetje chaotisch worden.

Maak zones en installeer schermen om mensen te beschermen.

Maak verschillende zones in uw tuin om uw gebied groter te laten lijken en om interesse toe te voegen aan uw algehele ontwerpplan. Ga echter niet overboord; Twee tot drie stukken moeten genoeg zijn voor een bescheiden tuin. Maak een groot brandpunt en neem vervolgens een kleinere zone op in uw algehele ontwerp. Als gevolg hiervan kunt u uw tuin vanuit verschillende perspectieven waarderen. Screening is een uitstekende methode om uw buitengebied in deze verschillende zones te verdelen. Het kan ook worden gebruikt om items te verbergen die nodig zijn, maar oninteressant, die u misschien niet wilt zien. Levende schermen, zoals heggen en geplante trellises, kunnen u helpen het meeste uit een beperkte hoeveelheid ruimte te halen door groene vergezichten en barrières te creëren.

Construeer een SunDeck -gebied.

Deckrand is een uitstekende keuze voor een kleine tuin, omdat het een comfortabel platform biedt om te eten of te rusten. Hout terras is zachter onder de voet dan andere soorten vloeren zoals grind of bestrating, en het kan gemakkelijk worden vernieuwd met een nieuwe laag buitenverf. De manier waarop u uw terras uiteenzet, kan ook een verschil maken in het algemene uiterlijk van uw gebied. Dekplanken in de lengte worden de ruimte verlengd die wordt uitgedost, terwijl dekborden breed worden gelegd, het gebied zou verbreden dat wordt versierd. Bij het kopen van houten goederen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout afkomstig is van een FSC-gecertificeerde bron, wat aangeeft dat de bossen op een duurzame manier zijn gehandhaafd.

Het moet ergens veilig worden gehouden.

Als het gaat om kleinere tuinen met beperkte ruimte, is tuinopslag essentieel. Er zijn verschillende fantastische keuzes beschikbaar, waaronder ontwerpen specifiek voor fietsen, bakken en andere items. Multifunctioneel meubilair is uitstekend voor het besparen van ruimte in een beperkte hoeveelheid ruimte. U kunt banken krijgen met opslagruimte eronder voor het opslaan van tuinapparatuur of speelgoed. Gebruik de muren en deuren van je kleine gebied om haken en planken op te hangen om het meeste uit elke vierkante inch te halen die je beschikbaar hebt. Kijk altijd naar het gebied vanuit zowel de horizontale als de verticale perspectieven. Groene muren en groene daken bovenop opslagfaciliteiten kunnen helpen om de hoeveelheid plantenleven op zelfs de meest beperkte plaatsen te vergroten.

Selecteer buitenmeubels die u ruimte besparen.

U kunt ook gebruik maken van slimme ruimtebesparende meubels om u te helpen het meeste uit uw beschikbare ruimte te halen. Als je graag buiten eten, is een bistro -set met een vouwtafel en stoelen of stapelbare fauteuils een goede keuze. Vind je het leuk om entertainment te bieden? Maak extra ruimte voor vrienden en familie door meubels te gebruiken die op intelligente wijze wegstappen, vouwen en stapelt. Als alternatief, voor iets meer tijdelijk, probeer dan een hangmat, een buitenbodemkussen of een draagbare zonnelounder met een luifel. Afgezien van het behoud van de ruimte, zouden we altijd aanraden items te kopen die lang meegaan. Als u vaststelt dat u niet meer iets nodig hebt, kunt u het doorkruisen in plaats van het weg te gooien. Het is een win-win scenario voor alle betrokkenen.

Een beslissing nemen over een kleurenschema.

Door een kleurenschema in een klein gebied te gebruiken, kunt u een samenhangend uiterlijk creëren. Aanvullende kleuren, net als bij het ontwerpen van een binnenruimte, werken goed samen in een buitengebied en kunnen helpen om evenwicht te creëren. Buitenverven, vlekken en vernissen kunnen worden gebruikt om alles te coördineren, van schuren tot hekken, muren tot terrassen en alles daartussenin. Onze verscheidenheid aan producten, die geschikt zijn voor gebruik op hout, metaal en steen, stelt u in staat om uw ruimte aan te passen en de oppervlakken te beschermen tegen de schadelijke effecten van het weer. Ze zijn ook milieuvriendelijk. Vergeet niet dat uw planten, met hun bloemen, bladeren en bessen, een deel van uw kleurenthema kunnen zijn, of zij kunnen het rustgevende groen zijn dat alle elementen van uw tuin samenbindt.

Maak intriges door het op verschillende hoogten te plaatsen.

Verhoog de hoogte van uw kleine tuin om het maximale uit het gebied dat u beschikbaar heeft te benutten. Dit kan worden bereikt via het gebruik van een aantal plantmethoden, zoals hangende manden, verhoogde bedden of het beklimmen van trellisstructuren. Door het niveau van interesse en kleur boven de grond te verhogen, bevrijdt u extra vloeroppervlak voor andere activiteiten. De afgelopen jaren zijn kruidenmuren populairder geworden. Je kunt planken of zelfs zakken maken om je planten te laten groeien als je wilt. Je moet er gewoon voor zorgen dat je je planten water geeft, omdat regenval niet altijd voldoende is.

Maak een plaats voor een barbecue of een grill op uw eigendom.

Als het weer het toestaat, houden we allemaal van dineren en vermaken in het buitenleven. Er zijn verschillende fantastische kleine BBQ -keuzes beschikbaar, die perfect zijn voor gebieden met weinig ruimte. Om uw ruimte beter te gebruiken, kunt u overwegen een BBQ op wielen te kopen die ook als grill kunnen worden gebruikt. Als alternatief zou u kunnen overwegen te investeren in een vuurpit die ook als grill kan worden gebruikt. Multifunctioneel meubilair zal u helpen om het meeste uit elke vierkante inch beschikbaar te maken. Onze belangrijkste aanbeveling is om te zoeken naar een BBQ die zowel langdurig als eenvoudig te reinigen is. We willen zoveel mogelijk tijd besteden aan eten en onderhoudend, en zo weinig mogelijk tijd mogelijk opruimen na onszelf.

Gebruik je verbeelding als het gaat om flora.

Planten in potten zijn een snelle en eenvoudige methode om spatten van kleur aan uw tuin toe te voegen zonder grote delen van uw tuin te wijden aan bedden en grensaanplantingen. Als je meer ruimte nodig hebt, verplaats ze dan gewoon uit de weg en herplant met je favoriete eenjarigen om de kleur het hele jaar door te houden. Bedden en randen zijn om verschillende redenen nuttig. Laat ze harder werken door de planten erin te stapelen. Dit is de techniek om planten van afnemende hoogte te versterken met verschillende bloeiende seizoenen om langere tijd kleurrijk te houden. Begin aan de achterkant van de tuin met de hoogste plant en werk je een weg vooruit. Planten klimplanten aan de achterkant van het bed die in staat zijn om een ​​latwerk op te klimmen (of een frame als het bed niet naar een grens gaat). Planten zoals Mexicaans oranje en hortensia's, die gedijen in het midden van de tuin, zijn uitstekende keuzes. Ze helpen het midden van de tuin te vullen en zullen, indien afgezet aan het einde van het seizoen, niet te lang worden. Overweeg om laaggroeiende planten te gebruiken in het lege gebied aan de voorkant van het huis, zoals tijm of kamille, die zowel aromatisch zijn als zich breed verspreiden. Overweeg de grootst mogelijke plantgrootte. Wanneer u planten selecteert voor een kleine tuin, zorg er dan voor dat de soorten die u kiest, de mogelijkheid hebben om zich op hun maximale grootte te ontwikkelen. Sommige bomen en struiken hebben het potentieel om te groeien tot gigantische proporties, die snel een kleine tuin kunnen overdreven.

Zorg voor wat verlichting.

Tuinlichten kunnen worden gebruikt om uw tuin te verlichten nadat de zon is ondergebracht. Wandlantaarns gebruiken om uw tuin of eethoek te verlichten zonder een vloeroppervlak in te nemen, is een eenvoudige en effectieve oplossing. Ze bieden een breed scala aan verlichtingsdekking en onze collectie omvat zowel klassieke als moderne ontwerpen die bij een verscheidenheid aan esthetiek passen. Als alternatief kunnen tuinslichten worden gebruikt om ambiance te creëren door bepaalde delen van de tuin zachtjes aan te steken. Als je ze gebruikt om rond parasols, hekken, bomen en andere objecten in je kleine tuin te wikkelen, kun je een warme, gastvrije sfeer creëren. Tafellichten en lantaarns zijn daarentegen draagbaar en kunnen worden aangedreven door batterijen of zonne -energie, en ze creëren ook een prachtig middelpunt voor outdoor eettafels. We hebben verlichting nodig om 's avonds een plaats te kunnen gebruiken, en u moet er altijd voor zorgen dat loopbruggen en trappen goed worden verlicht. Het belangrijkste advies is echter om een ​​gebied over te verlichten om uitnodigende en vreedzame omgevingen over te verlichten te voorkomen.

Produceer je eigen fruit, groenten en salades in je achtertuin.

Het hebben van een kleine tuin sluit niet uit de mogelijkheid om uw eigen groenten en fruit te laten groeien. Kruiden, aardbeien en achterblijvende tomatentypen presteren allemaal goed in hangende manden, omdat ze weinig vloerruimte innemen en weinig onderhoud nodig hebben. Als alternatief kunt u uw eigen voedsel laten groeien in kleine potten of tassen kweken als u een beperkte hoeveelheid ruimte hebt. Produceer precies dat wat u van plan bent te consumeren op besloten plaatsen! Houd rekening met items die moeilijk te krijgen zijn. Om unieke planten te cultiveren waar je echt van eten en zorgzaam houdt, is het mogelijk om je kruid en andere eetbare selecties aan te passen.

Tuinieren ideeën conclusie

 • Met een kleine planning kunnen kleine tuinen een grote impact hebben.
 • Teken eerst de vorm en grenzen van de plot en experimenteer vervolgens met andere concepten om te ontdekken wat werkt.
 • Maak verschillende zones in uw tuin om het groter en interessanter te maken.
 • Als je tuin klein is, maak er dan het beste van door een zonnedek te bouwen.
 • Het terras biedt een aangenaam platform om te dineren of te ontspannen in een kleine tuin.
 • Gebruik meubels die intelligent wegstappen, vouwen en stapelt.
 • Een bistro -set met een opvouwbare tafel en stoelen of stapelbare fauteuils is ideaal om buiten te eten.
 • Gebruik hangende manden, verhoogde bedden of trellis -systemen om het gebied van uw tuin te maximaliseren.
 • Maak een langdurige en gemakkelijk te wonen barbecue of grill.
 • Als u beperkt bent in de ruimte, probeer dan een multifunctionele BBQ/Grill.
 • Plaats kruidenbarrières op verschillende hoogten om interesse te genereren.
 • Gebruik muurlantaarns om uw tuin of eethoek te verlichten zonder een vloeroppervlak in te nemen.
 • Verplaats planten uit het pad en vervang door eenjarigen om de kleur het hele jaar door te houden.
 • Overweeg geurige laaggroeiende planten zoals tijm of kamille in de lege ruimte voor het huis te plaatsen.
 • Een kleine tuin sluit het groeien van uw eigen groenten en fruit niet uit.
 • Kruiden, aardbeien en achterblijvende tomatenvariëteiten werken allemaal goed in hangende manden, omdat ze minimale kamer en zorg nodig hebben.
 • Als u beperkte ruimte heeft, kunt u groenten produceren in kleine potten of kweekzakken.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.