How to insulate water pipes in your home.

Hoe waterleidingen in uw huis isoleren.

Meer informatie over het isoleren van waterleidingen door dit artikel te lezen.

 

buisisolatie

Hoe de waterleidingen van uw huis te isoleren?

Gebruik schuimbuizen om het bevriezen van buizen te voorkomen. Je huis zal warmer zijn als je als gevolg van de verdieping van je zolder isoleert, wordt de zolder kouder, waardoor het risico op bevroren waterleidingen op het hok verhoogt. Stap voor stap wordt in deze zelfstudie instructies gegeven. Voor pijpisolatie op uw zolder of kantoor heeft de DOE richtlijnen uitgegeven.

De binnenkant van de pijpisolatie om een ​​curve te vormen, zijn enkele ideeën. Volgens de DOE is teveel hebben beter dan niet genoeg energie. Isoleer bovendien uw koude watertank en leidingen. Het bedekken van buizen met schuimisolatie is de meest efficiënte methode. Warmteverlies door niet -geïsoleerde warmwaterbuizen wordt verminderd met 2 ° F - 4 ° F. Niet hoeven te wachten op heet water bespaart de tijd. Door pijpen met koud water te isoleren, voorkomt u dat ze van de lucht bevriezen en warmte uit de lucht zuigen. U kunt gemakkelijk blootgestelde leidingen isoleren en geld besparen. Je pijpen zelfinsuleren en geld besparen.

Pijpen moeten worden geïsoleerd met schuimbuizen om te voorkomen dat ze bevriezen.

Het isoleren van de vloer van uw hok zal uw huis warmer maken, omdat het warmte in het hoofdgedeelte van het huis vasthoudt en voorkomen dat het ontsnapt. Als gevolg hiervan wordt het zoldergebied echter koeler, waardoor waterleidingen op het zolder gevoeliger zijn voor het bevriezen. Pijpen moeten achterblijven om ze veilig te houden. Lagging is gewoon het proces om waterpijpleidingen te isoleren, en het wordt eenvoudig gemaakt door het gebruik van polyurethaanbuizen. Het voorkomt dat ze bevriezen en helpt ook bij het behoud van warmte in blootgestelde warmwaterleidingen die door onverwarmde gebieden van het huis stromen. In deze zelfstudie laten we je zien hoe je de volgende dingen stap voor stap kunt doen:

 • Het selecteren van de juiste isolatie van waterpijp voor uw leidingsysteem
 • Waterpijpen moeten worden vertraagd.

Materialen die u nodig heeft:

 • Bekend als schuimbuizen, is pijpisolatie een soort isolatie die wordt gebruikt om pijpen te beschermen.
 • Ducttape is een soort lijm die wordt gebruikt om kanalen en andere openingen af ​​te dichten.

Tools die je nodig hebt:

 • Pijpisolatie wordt gesneden met behulp van een penzaag, die hier te vinden is.
 • Met behulp van een mijterdoos kunt u nauwkeurige incisies maken in de pijpisolatie.
 • Een meetlint is een apparaat dat de afstand tussen twee punten meet.
 • Pen en papier - voor het geval u de grootte van uw waterleidingen moet noteren.

Veiligheid eerst en een EHBO -kit worden beide aanbevolen.

Bekijk ons ​​advies over hoe je veilig kunt zijn in je loft voordat je loftprojecten start. Een complete lijst met vereiste beschermende uitrusting en ander loftproject must-haves is opgenomen in deze gids, evenals belangrijke informatie over hoe je kunt bewegen en veilig in het loft kunt werken. Deze dingen zijn niet opgenomen in de lijst met materialen en tools die in dit artikel worden verstrekt. Zorg ervoor dat je de instructies en het dubbele controle leest dat je alles hebt wat je nodig hebt om waterleidingen op de juiste manier te isoleren op je hok.

Wat voor soort isolatie is vereist voor waterleidingen?

Het is noodzakelijk om de grootte van uw waterleidingen te meten voordat u ze kunt beginnen te leggen. Dit garandeert dat u de juiste size slang krijgt voor de grootste pasvorm. Dit vereist een bezoek aan de zolder. In het geval van isolatieprojecten met loftvloer die achterblijvende waterleidingen omvatten, raden we aan deze stap te voltooien voordat u een isolatie installeert. Dit komt door het feit dat zodra waterleidingen zijn bedekt, het moeilijk kan zijn om toegang te krijgen, te meten en te isoleren.

 1. Meet de diameter (breedte) van een zichtbare lengte van buis in het hok en maak er een notitie van (zoals geïllustreerd). Onze pijpisolatie wordt aangeboden in drie verschillende maten voor verschillende pijpdiameters: 15, 22 en 28 centimeter (mm). Selecteer de maat die het beste werkt met uw leidingen.
 2. Meet en noteer de lengte van alle zichtbare leidingen om de benaderde lengte van de benodigde buis te berekenen. Onze pijpisolatie is beschikbaar in twee verschillende lengtes: één meter en twee meter (m). Selecteer buislengtes die geschikt zijn voor de manier waarop uw leidingen zijn gerangschikt. Een tweede lengte van pijp wordt aanbevolen, omdat te veel in plaats van niet genoeg de voorkeur heeft dan te weinig hebben.

Wat is de beste manier om waterpijpen te vertrekken?

Het is tijd om achter de waterleidingen te vertrekken nu de pijpisolatie is geselecteerd. Het is gepubliceerd door het Department of Energy, een lijst met aanbevelingen voor het plaatsen van pijpisolatie op de hok of de werkplek van uw huis. Sommige suggesties omvatten het plakken of binden van de isolatie rond de leidingen en het inkeping van het interieur van pijpisolatie om een ​​curve in de pijpisolatie te creëren.

 1. Open een stuk pijpisolatie langs de splitsing die vooraf is gemarkeerd en schuif het op de pijp. U kunt de loftisolatie terugvouwen om pijpen te huisvesten die door de vloer of langs de balken omhoog gaan. Vervolgens kunt u de isolatie weer terugvouwen om de buisbuis te bedekken en op zijn plaats te bevestigen. Blijf de pijp isoleren voor de hele lengte van de run.
 2. De pijpisolatie moet worden gesneden bij het bereiken van de curve in de pijp om een ​​strakke, veilige verbinding te bieden. Zet de lengte van pijpisolatie in een verstek doos om dit te bereiken en snijd een hoek van 45 graden met een pen-zaag naar de gewenste lengte.
 3. Stuit de twee gesneden secties zo nauw mogelijk aan elkaar en sluit de verbinding af met ducttape om ervoor te zorgen dat de minste hoeveelheid warmte verloren gaat.
 4. Verwijder de stopcock (zoals geïllustreerd) of een ander obstakel, zoals een T -shunctie door aan één kant ervan te snijden en een pijp in te voegen. Maak daarna een horizontale incisie om de pijpisolatie rond het item te laten wikkelen.
 5. Snijd een kort stuk pijpslang en leg het over de kraangreep, bedek het met tape om het op zijn plaats te houden totdat het nodig is.
 6. Blijf alle pijpen achterlaten totdat ze volledig bedekt zijn met isolatie. Als u naast uw waterleidingen een koud watertank heeft, raden we u aan deze ook te isoleren. Ons artikel over het isoleren van een koud watertank heeft een aantal nuttige tips over hoe dit te doen.

Pijpomwikkelstrips werden gebruikt om de pijpen te isoleren.

Het gebruik van schuimpijpwikkels om de leidingen te beschermen. Het verhogen van de isolatie in de muren. Gebruik van kraanafdekkingen op buitentrapsen om te voorkomen dat het water druppelt. Het installeren van vorstbestendige outdoor spigots in een koude klimaat gaten waar leidingen binnenkomen en muren uitgaan moeten worden geïsoleerd.

Wat is de meest effectieve methode om waterleidingen te isoleren?

Voor langere lengtes van pijpen die isolatie nodig hebben, wordt aanbevolen om schuimpijpmouwen te gebruiken om ze tegen de elementen te beschermen. Mouwen zijn vaak samengesteld uit rubber of schuim en kunnen zo lang als zes voet lang zijn. Meer dan genoeg om een ​​lange pijp te bedekken met zoveel materiaal. Als u koopt, moet u er zeker van zijn dat de aannemer de juiste grootte voor uw leidingen koopt.

Is het nodig om waterleidingen te isoleren?

Het isoleren van uw warmwaterleidingen vermindert warmteverlies en kan de watertemperatuur met 2 ° F - 4 ° F verhogen dan niet -geïsoleerde buizen kunnen bieden, zodat u de temperatuurinstelling op uw warmwaterkranen kunt verlagen. Je bespaart ook tijd, omdat je niet zo lang op warm water hoeft te wachten wanneer je een kraan of douchekop inschakelt, waardoor je wordt bespaard op watergebruik.

Wat is de beste manier om waterleidingen te isoleren om te voorkomen dat ze bevriezen?

De meest effectieve methode om dit te doen is om ze te dekken met schuimisolatie. Zorg ervoor dat degene die u koopt bij de breedte van uw pijp past. Vergeet niet die op zolder of garage, omdat ze door de winter vaak worden blootgesteld aan kille lucht. U kunt waterschade en hoge verzekeringen voorkomen als u dat doet.

Is het mogelijk om pijpen te isoleren met behulp van noppenfolie?

Het gebruik van noppenfolie helpt de temperatuur te regelen. Het zal helpen bij het behoud van zowel kou als warmte. Gebruik het in de winter om uw leidingen te isoleren en gebruik deze in de zomer om een ​​waterfles te vullen. Om de wortelsystemen van externe planten in de winter te beschermen tegen bevriezingsomstandigheden, gebruik Bubble Wrap als een barrière rond de planten.

Is het tegen de wet om warmwaterleidingen te isoleren?

Het is noodzakelijk om residentiële warmwaterleidingen te isoleren om te voldoen. Pijpisolatie moet ten minste de dikte van de buisdiameter zijn en buizen met een diameter van meer dan twee centimeter moeten volgens de voorschriften ten minste twee centimeter pijpisolatie hebben.

Is het nodig om uw pijpen met koud water te isoleren?

Eerst en vooral helpt het isoleren van koude waterleidingen om te voorkomen dat ze bevriezen. Ten tweede, omdat pijpen met koud water warmte absorberen, zullen ze warmte uit het gebied rond de winter trekken, op voorwaarde dat de ruimte goed geïsoleerd is. Naast het afkoelen en droog houden van uw koudwaterpijpen, helpt isolatie ook om te voorkomen dat condensatie erop wordt verzameld.

Is het nodig om koperen waterleidingen te isoleren?

Het isoleren van uw pijpen is zeker de investering waard, om het eenvoudig te zeggen. Dit is met name het geval als u ervoor kiest om het project zelf te doen. Er zijn echter enkele factoren om eerst rekening te houden. Als uw huis al sanitair heeft blootgesteld, zal het veel eenvoudiger zijn om het zelf te isoleren, wat zal leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Wat is effectiever: schuimpijpisolatie of glasvezelbuisisolatie?

Wanneer schuimisolatie over een verwarmde pijp wordt geplaatst, krimpt deze ook, wat kan leiden tot openingen tussen stukken isolatie. Rubber is een uitstekende isolatie voor koude leidingen, hoewel het een duurdere optie is. Glasvezel is niet-ontvluchtbaar en is vaak het meest betaalbare materiaal.

De basisprincipes van pijp isolerend:

 • Schuimbuizen moeten worden gebruikt om leidingen te isoleren.
 • Het isoleren van uw zoldervloer helpt uw ​​huis te verwarmen.
 • Het zoldergebied wordt echter kouder, waardoor waterleidingen bevriezen.
 • In deze les zullen we je door de trap leiden.
 • De DOE heeft richtlijnen vrijgegeven voor het isoleren van pijpen in uw hok of kantoor.
 • Anderen adviseren om de isolatie rond de pijpen te plakken of te binden en de binnenpijpisolatie in te zetten om een ​​curve te vormen.
 • Volgens de DOE is teveel hebben beter dan te weinig hebben.
 • Isoleer uw koude watertank en uw waterleidingen.
 • De beste methode om waterleidingen te isoleren is het gebruik van schuimisolatie.
 • Het isoleren van warmwaterbuizen vermindert warmteverlies en kunnen 2 ° F - 4 ° F warmter water bieden dan niet -geïsoleerde lijnen.
 • Je bespaart tijd omdat je niet op heet water hoeft te wachten.
 • Het isoleren van koude waterleidingen voorkomt dat ze van de omliggende omgeving bevriezen en warmte zuigen.
 • Als uw huis al sanitair heeft blootgesteld, kunt u het gemakkelijk zelf isoleren en geld besparen.
 • Uw pijpen isoleren is een waardevolle taak als u het zelf doet.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.