Wean in 15 by Joe Wicks

Speen in 15 door Joe Wicks

Up-to-date advies en 100 snelle recepten

Speen in 15 door Joe Wicks

Koop boek - spean in 15 van Joe Wicks

Wat is de plot van de speen in 15 roman?

In deze praktische gids om je baby te helpen een gezonde, gelukkige eter te worden, zul je leren hoe je hem of haar over 15 dagen kunt spenen (2020). Gebaseerd op de meest recente aanbevelingen en statistieken van de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk, de Wereldgezondheidsorganisatie en een verscheidenheid aan experts en voedingsdeskundigen, biedt het een stapsgewijze strategie-compleet met recepten-voor het spenen van uw baby van moedermelk. Hoewel erkent dat er geen "one size fits all" -benadering is, moedigt het plan u ook aan om het plan aan te passen aan de hand van uw unieke opvoedingsstijl en de speciale vereisten van uw kind.

Wie is de doelgroep voor het spenen in 15 boek?

  • Nieuwe ouders die niet zeker weten hoe ze hun kind potentiële ouders kunnen spenen die vooruit plannen
  • Iedereen die een hongerige baby in zijn leven heeft, zou dit moeten lezen.

Wie is Joe Wicks precies?

Joseph Wicks is een Britse fitnessinstructeur, televisiepersoonlijkheid en auteur die in het Verenigd Koninkrijk woont. Zijn andere publicaties zijn de Lean in 15 -serie, die zich richt op dieet en fitness en meer dan een miljoen exemplaren over de hele wereld heeft verkocht. Hij is ook de gastheer van het Channel 4 -programma The Body Coach, dat hij heeft gemaakt. Hij vestigde een Guinness World Record voor "de meeste kijkers voor een fitnessoefening uitzending op YouTube" op 24 maart 2020, toen hij in één uur en veertig minuten 955.158 views ontving.

Wat zit er precies voor mij in? Ontdek de sleutels tot een goede speenervaring.

Naarmate een kind ouder wordt, markeren ouders vaak significante verjaardag, zoals de eerste woorden gezegd en de eerste stappen genomen. Maar hoe zit het met de eerste paar stukjes voedsel? Leren hoe te eten is waarschijnlijk net zo essentieel als leren lopen en spreken in termen van ontwikkelingsmijlpalen. Het is ook een heel opmerkelijk werk op zichzelf. De vraag wordt dan, hoe kunt u uw baby helpen bij het overstappen van alleen het consumeren van moedermelk of formule naar het eten van hetzelfde voedsel als volwassenen? U zult het antwoord op die vraag hebben tegen de tijd dat u deze aantekeningen hebt gelezen. In het proces leer je hoe je een aantal snelle, gemakkelijke, gezonde en babyvriendelijke gerechten kunt maken. Je zult ontdekken waarom spenen misschien niet is wat je denkt dat het is; Als je baby klaar is om te spenen; En hoe u uw kind kunt voorkomen dat u in deze reeks notities een kieskeurige eter wordt.

Het doel van spenen is om uw baby te helpen bij het ontwikkelen van een positief verband met voedsel in de loop van de tijd.

Wanneer mensen spreken over het spenen van zelf suikerhoudende voedingsmiddelen of cafeïnehoudende dranken, is de onderliggende veronderstelling dat ze door hun inname van welk medicijn ze verslaafd zijn, door geleidelijk te verminderen, ze op de lange termijn uit hun leven kunnen verwijderen. Bovendien, wanneer ouders spreken over het spenen van hun kinderen van moedermelk of formule, lijkt het bijna alsof hun bundel vreugde lijdt aan een verslaving die moet worden gebroken. Dit is echter onjuist. Het is mogelijk om op een meer accurate, positieve en uitgebreide manier na te denken over spenen dan u misschien eerder voor mogelijk had gehouden. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: het doel van spenen is om uw baby te helpen bij het ontwikkelen van een positief verband met voedsel in de loop van de tijd.

Spenen wordt nu complementaire voeding genoemd, wat een meer eigentijds woord is. Het idee is dat je, door je baby vast voedsel te geven, haar voedingsstoffen geeft die de voeding zullen aanvullen die ze al ontvangt via moedermelk of formule. Na verloop van tijd neemt haar voedselinname toe, maar haar inname van moedermelk of formule neemt af - totdat het uiteindelijk volledig verdwijnt van haar systeem. Ze is in dit stadium "gespeend". Anders gezegd, spenen is meer dan alleen het aanmoedigen van uw kind om te stoppen met het consumeren van moedermelk of babyformule. Kortom, het gaat erom haar aan te moedigen om vast voedsel te eten. Dat houdt in dat haar helpt bij de ontwikkeling van de vaardigheden, gewoonten en attitudes die worden geassocieerd met gezond eten.

Sommigen van hen zijn fundamentals, zoals kauwen en slikken, voedsel omgaan met je vingers en eten met gebruiksvoorwerpen. Anderen zijn geavanceerder. Anderen zijn complexer, zoals de hele dag door maaltijdtijden hebben ingesteld die van tevoren zijn gepland. Ook essentieel is dat uw baby ontvankelijk is voor een breed scala aan gezonde maaltijden als het gaat om eten. Om dit te laten gebeuren, moet ze eerst haar gehemelte laten groeien. Dat betekent dat ze moet overstappen van gewoon worden gebruikt om alleen de zoete, gladde vloeistof van moedermelk of formule te worden gewend aan een reeks texturen en smaken - van de hardheid van broccoli tot de klonterigheid van limabonen, en alles daartussenin .

Voor beter of slechter, spenen is een reis in plaats van een procedure die kinderen helpt een uitgebalanceerd dieet en een aangename band met voedsel te ontwikkelen. Omdat er zo'n breed scala aan voedselcategorieën en keukens beschikbaar is, is het de verantwoordelijkheid van elke ouder om hun kinderen te helpen bij het verkennen, ontdekken en genieten van wat ze eten!

Sta je kind toe om op zijn of haar eigen snelheid en op zijn of haar eigen manier te spenen.

Je hebt in de voorgaande opmerking geleerd dat het doel van spenen is om je kind te helpen bij het ontwikkelen van een goede band met zijn eten. Het correct krijgen kan hem in een mum van tijd in een kleine gastronomische gourmet veranderen! Indie, de dochter van de auteur, is hier een goed voorbeeld van. Tegen de tijd dat ze negen maanden oud was, had ze een grote, gezonde eetlust en was bereid alles te proberen - van bloemkool, boerenkool en kikkererwtenstoofpot tot Marokkaans gehakt lam met zoete aardappel en couscous - zolang het voedzaam en smakelijk was. Dus, wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat uw kind in Indie's voetstappen volgt? Het eenvoudige antwoord is dat u dat niet hoeft te doen. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen, is om je kind op zijn of haar eigen snelheid en op zijn of haar eigen manier te laten spenen. Er bestaat niet zoiets als een typische baby, en dit is met name het geval als het gaat om het proces van spenen.

Indie begon bijvoorbeeld vast voedsel te eten toen ze zes maanden oud was. Sommige baby's zijn echter klaar om een ​​paar maanden vroeg of laat te beginnen, afhankelijk van hun ontwikkelingsfase. Als een kanttekening stopte Indie met het drinken van moedermelk toen ze ongeveer 12 maanden oud was, wat nog erg vroeg is. Veel zuigelingen verpleeggen tot ze twee jaar oud of zelfs ouder zijn, wat de aanbevolen leeftijd is van de Wereldgezondheidsorganisatie voor borstvoeding. Gezien het feit dat elke baby zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelt, hoe kun je dan vertellen wanneer de jouwe ophoudt moedermelk of formule te vereisen, zal leren zich aan te passen aan nieuwe texturen en smaken, zal doorgaan naar grotere portiegroottes en vaker zal eten voordat? Het hangt allemaal af van hoe oud uw kind is. Voorbeelden zijn dat sommige zuigelingen van één maaltijd per dag naar drie maaltijden per dag in een maand of minder gaan. Andere baby's hebben meer tijd nodig - en dat is gewoon oké!

Al deze overwegingen moeten in aanmerking worden genomen bij het plannen van uw speenstrategie. Raak niet geobsedeerd door het vergelijken van de speenvoortgang van je baby met die van andere baby's van zijn leeftijd, omdat zijn speenreis net zo uniek zal zijn als hij is! Vermijd ook om iets te duwen om te snel te gebeuren. Probeer in feite niets op te leggen aan iemand of iets. Observeer hem in plaats daarvan gewoon voor aanwijzingen over wat hij nodig heeft en wat hij bereid is te doen, en reageer dan op de juiste manier. Dit wordt 'responsieve voeding' genoemd. Naar welke soorten tekenen moet je op zoek zijn? En wat moet uw reactie op hen zijn? Ontdek het antwoord in de volgende noot!

Als je baby klaar is om zichzelf te spenen, zal ze het je laten weten.

Het feit dat er geen "one size fits all" -methode is om te spenen, en dat verschillende zuigelingen gevarieerde vereisten hebben, moet op dit punt in de discussie duidelijk zijn. Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde basisprincipes te volgen, evenals een ruw tijdschema om in gedachten te houden tijdens het proces. Houd er rekening mee dat de details kunnen variëren van baby tot baby, dus het is beter om dit als een ruwe schets te beschouwen in plaats van een nauwkeurig beeld van hoe de speenreis eruit zal zien. Ben je bereid om op deze reis te gaan? Wat nog belangrijker is, is uw kind ook voorbereid? De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: wanneer je baby klaar is om zichzelf te spenen, zal ze het je laten weten.

Er zijn verschillende richtlijnen met betrekking tot wanneer spenen in verschillende landen moeten beginnen. Volgens de National Health Service (of NHS) in het Verenigd Koninkrijk zijn baby's meestal klaar om gespeend te worden wanneer ze ongeveer zes maanden oud zijn. Dit is echter slechts een algemene vuistregel. Vergeet niet dat elke baby zich in een ander tempo ontwikkelt, dus u moet op zoek zijn naar aanwijzingen dat uw kind ontwikkelingskleurig klaar is. Er zijn drie belangrijke indicatoren om op te letten in deze situatie. Is ze in de eerste plaats in staat om een ​​zittende houding te behouden terwijl ze gestaag haar hoofd en nek ondersteunt? Ten tweede, heeft ze voldoende hand-oogcoördinatie om een ​​stuk voedsel te herkennen, op te pakken en op eigen initiatief in haar mond te plaatsen? Ten derde, kan ze het voedsel dat ze krijgt inslikken? Wat ik bedoel is, heeft ze haar tongstroomreflex verloren, waardoor ze meer voedsel uit haar mond dwingt dan ze erin toestaat?

Als je ja hebt geantwoord op al deze vragen, is je baby klaar om van je te spenen. Maar als een van de antwoorden negatief is, heeft ze meer tijd nodig om te rijpen - zelfs als ze interesse in voedsel vertoont, op haar kauwt Vuisten, lijken honger dan vroeger, vaker 's nachts wakker, of ongelukkig worden met moedermelk of formule in deze periode. Veel ouders geloven echter ten onrechte dat deze acties aangeven, de paraatheid, terwijl het in feite gewoon typische aspecten zijn van het krijgen van een baby. U moet niet vertrouwen op uw keuze om te beginnen met spenen op basis van hun advies. Er zijn twee laatste kanttekeningen: om veilig te zijn, als uw kind tekenen van gereedheid vertoont vóór de leeftijd van zes maanden, moet u een arts raadplegen voordat u verder gaat. Het is erg onwaarschijnlijk dat ze op deze leeftijd ontwikkelingsgericht zal zijn.

Je moet beginnen met het spenen van je baby binnen de eerste maand van zijn of haar leven door hem of haar kennis te laten maken met verschillende smaken en sensaties.

Als uw kind alle aanwijzingen weergeeft dat hij klaar is om te beginnen met spenen, hoe moet u dan het proces beginnen? Langzaam en zacht zijn de belangrijkste zinnen hier. Er zijn veel stappen betrokken bij het spenen, en dit geldt met name in de eerste enkele weken. Gedurende deze periode zul je hem niet veel eten geven. Bovendien zal alles wat je doet hem geeft, heel mild in vergelijking met wat hij in de toekomst zal consumeren. Maar laat je niet misleiden door hun uiterlijk. Als het gaat om de ontwikkeling van uw baby, is het begin van het speenproces de meest kritieke fase, omdat het de basis zal bepalen voor alles wat volgt. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: je moet beginnen met het spenen van je baby in de eerste maand van zijn of haar leven door hem of haar kennis te laten maken met verschillende smaken en sensaties.

Blijf tijdens deze eerste keer hem dezelfde hoeveelheid moedermelk of formule geven die hij eerder ontving. Dit blijft zijn belangrijkste bron van voeding voor de nabije toekomst. Je wilt hem helpen om kennis te maken met zoveel mogelijk verschillende smaken en sensaties zodra je hem begint kennis te laten maken met vast voedsel. Hoe avontuurlijker je kunt zijn met je maaltijden, hoe beter. Dit lijkt misschien paradoxaal. Als ouder wil je alles doen wat je kunt om je baby aan te moedigen om zoveel mogelijk te eten, wat betekent dat je hem het voedsel wilt geven dat hij het meest leuk vindt. Het zou geen verrassing moeten zijn dat ze vaak zoet voedsel zijn, zoals appelpuree en babyrijst. Zittende melk en formule zijn immers beide zoet, dus hij is al bekend met en geniet van de smaak van zoetheid.

U probeert echter niet alleen aan te moedigen hem aan te moedigen om in het heden te eten; Je probeert hem ook voor te bereiden op een leven lang goed eten in de toekomst. Met andere woorden, de voedingskeuzes die hij gedurende de eerste paar maanden van zijn speenreis ontwikkelt, kunnen zijn hele leven bij hem blijven. In het geval dat je begint met zoete maaltijden, kan je kind zich ontwikkelen tot een kieskeurige eter die zijn neus omhoog zal draaien bij afwas met meer experimentele smaken in de toekomst. Dat is slecht nieuws omdat veel voedzame groenten, zoals broccoli en boerenkool, samentrekkende smaken hebben. Sweet smaken daarentegen zijn vaak gekoppeld aan fastfood. Hoewel je kind nog geen tanden heeft, heeft hij al behoefte aan suikerhoudende traktaties in zijn mond. In plaats van hem nog meer aan te moedigen, help hij hem bij het ontwikkelen van een waardering voor andere smaken.

Spenen met groenten is een eenvoudige en succesvolle methode van spenen.

Hoe moeilijk je het ook probeert, er is geen zekerheid dat je kind opgroeit als een wortel-kreugelde, spinazie-etende vegetarische enthousiasteling. Je kunt haar echter de grootst mogelijke kans bieden door haar bloot te stellen aan niet-zoete groentes vanaf het begin van haar leven. Deze methode staat bekend als door groenten geleide spenen, en er is aangetoond dat het effectief is door een wetenschappelijk onderzoek en wordt aanbevolen door de National Health Service. Het is ook een stuk minder moeilijk dan je zou verwachten. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is dat door groenten geleid spenen eenvoudig en succesvol is. Je baby staat meer open voor nieuwe smaken tijdens de eerste paar weken van spenen dan later zal zijn. Dit is een uitstekende gelegenheid voor u om haar te helpen bij het assimileren van evenveel groentes in haar palet als u kunt.

Nog beter, onderzoek heeft aangetoond dat baby's die worden blootgesteld aan verschillende groenten in de vroege stadia van het spenen toleranter voor hen wanneer ze volwassenen zijn. Het goede nieuws is dat u kunt voorkomen dat u van uw kind een kieskeurige eter kunt maken door deze richtlijnen te volgen. En wat het nog beter maakt, is dat de recepten voor door groenten geleide spenen enkele van de meest eenvoudige zijn die je ooit zult tegenkomen. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het voorbereiden en serveren van één single-vegetable puree elke dag aan uw gezin. Concentreren op een enkele smaak tegelijk terwijl de maaltijd zo soepel en eenvoudig te slikken is, is het doel hier.

Om ervoor te zorgen dat u een breed scala aan smaken dekt, neemt u de volgende groentepuree op in het menu van uw eerste week: broccoli op dag één, aardappelen op dag twee, groene bonen op dag drie, asperges op dag vier, Rutabaga op dag vijf, boerenkaal, boeren Dag zes, en avocado op dag zeven. Voor week twee vervangt u courgette, bloemkool, aubergine, champignons, spinazie, komkommer en erwten voor de vorige groenten. Om een ​​puree te maken, hoef je alleen maar je geselecteerde groente te hakken en te koken tot ze zacht zijn, laat het water aftappen, combineren het met wat zoet water of de normale voorraad melk van je baby en meng tot een glad mengsel.

Specifieke maatregelen voor elke groente variëren, maar hier is een voorbeeld van hoe te meten voor broccoli. Een klein hoofd broccoli (ongeveer 150 gram) moet in kleine roosjes worden gebroken en acht tot tien minuten worden gestoomd of geblancheerd, of totdat het zacht is. Combineer het onmiddellijk na het aftappen met 80-100 milliliter (ongeveer 5-6 theelepels) water of melk. Je wilt de consistentie van zacht geslagen room - met andere woorden, los genoeg om van een lepel te vallen - wanneer je ijs maakt.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen lepelvoeding en door baby's geleide spenen, of een mix van de twee methoden.

Het is tijd om een ​​essentieel probleem aan te pakken zodra je een gehemelte-expanderende groentepuree voor je baby hebt gemaakt: hoe moet je het hem precies geven? Het eenvoudige antwoord is dat het wordt gedaan met behulp van een lepel. De uitgebreide reactie is iets complexer. Er zijn echter twee grote denkscholen over het onderwerp, evenals een derde benadering die een combinatie van beide is. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: je hebt de optie om te kiezen tussen lepelvoeding en door baby's geleide spenen, of een mix van de twee methoden.

De term "lepelvoeding" verwijst naar precies hoe het klinkt. Om te beginnen moet je eerst voedsel bereiden dat lepelbaar is, wat kan worden bereikt door het te verpletteren of te mengen. Dan geef je het aan je kind met een lepel om hem te voeden. Het voordeel is dat het hem in staat stelt meer gewend te raken om bestek te gebruiken als gevolg hiervan. Het maakt het ook eenvoudiger om hem aan verschillende smaken bloot te stellen, omdat zo ongeveer alles kan worden gemengd in een consistentie die geschikt is voor baby's en peuters. Baby-geleide spenen daarentegen is een methode waarbij je je baby aanmoedigt om zichzelf vanaf het begin te voeden. Dat houdt in dat hij vingervoedsel wordt geboden die hij met zijn eigen handen kan eten. Squishy groenten zoals goed gekookte broccoli, sperziebonen of asperges zijn ideaal aan het begin van de speenreis, omdat ze gemakkelijk te verteren zijn. Het voordeel van deze methode is dat het zelfredzaamheid en autonomie bevordert.

Beide methoden zijn legitiem en u kunt degene kiezen die het meest effectief is voor u en uw situatie. Sommige ouders zijn bijvoorbeeld bang voor de mogelijkheid dat hun baby stikt in vingervoedsel of ander voedsel. In het geval dat u een van hen bent, kunt u zich comfortabeler voelen bij het houden van technieken voor lepelvoeding. Het is belangrijk om te onthouden dat baby's sterke gag -reflexen hebben, en het gevaar van hen stikken is zeer minimaal - zolang u de juiste veiligheidsmaatregelen volgt. Dat betekent dat je jezelf beperkt tot bescheiden, zachte maaltijden. Blijf indien mogelijk weg van harde maaltijden zoals rauwe wortels of hele amandelen, en snijd in plaats daarvan grotere ronde items zoals druiven en cherrytomaten in dunne stukken.

U kunt ook de twee denkscholen combineren, zoals de auteur, om een ​​hybride methode te creëren die voor beide werkt. Je kunt dit doen door je kind gewoon wat vingervoedsel aan te bieden naast het gemengde of gepureerde voedsel dat je hem met een lepel voedt. Denk er eens over na: herinnert u zich de broccoli -puree uit de voorgaande paragraaf? Tijdens het bereidingsproces zou je hem ook een enkele kleine bloem van gestoomde broccoli kunnen bedienen die erg zacht is als een klein bijgerecht.

Door smaken te mengen en meer complexe texturen te bieden, kunt u het palet van uw baby helpen zich nog verder te ontwikkelen.

Tijdens de eerste twee weken van het speenavontuur van je baby, zul je hem of haar voorstellen aan een reeks verschillende groentes. Deze waren voornamelijk in de vorm van waterige puree, en ze werden haar één voor één gegeven in een enkele levering. Het gaat nog beter voor je in de tweede en derde weken van deze maand. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: door smaken te mengen en meer complexe texturen te bieden, kunt u het palet van uw baby helpen zich nog verder te ontwikkelen.

Na twee weken van puree met één smaak, moet je baby klaar zijn om meer gedurfde combinaties te proberen, zoals een puree van courgette, erwten en munt, wat een favoriet van mij is. Om dit gerecht te bereiden, hak je een grote courgette gewoon in blokjes en kook het acht tot tien minuten, voeg je 100 gram bevroren erwten toe vlak voordat de courgette wordt gekookt. Na het aftappen van de groenten, meng ze samen met twee takjes fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper naar smaak. U kunt de consistentie gladstrijken door 80-100 milliliter (ongeveer 5-6 theelepels) water of haar gewone melk toe te voegen aan het mengsel.

In dit stadium is het drankje optioneel en kan ze beslissen of ze het al dan niet wil op basis van haar vereisten. Experimenteer met verschillende consistentie door vloeistof toe te voegen of af te trekken om te zien wat het beste werkt. Als ze al in zekere mate van dikte lijkt te worden gewend, wil je misschien experimenteren met het nog dikker maken van haar maaltijd. Blijf het soepeler maken totdat ze klaar is als dat teveel voor je is. Dit alles wordt bereikt via responsieve voeding! In bepaalde gevallen kunt u, afhankelijk van hoe uw baby reageert, besluiten om volledig af te zien van purees en in plaats daarvan mashes te gebruiken. Ze zijn vergelijkbaar met puree, behalve dat de groenten worden gemashd met een vork of een stamper om ze een dikkere textuur te geven. Een dergelijk gerecht is broccoli, rutabaga en aardappelpuree, om er maar een paar te noemen. Een andere optie is Avocado en Lima Bean Mash.

Nog meer geavanceerde recepten, zoals cheesy courgette en lente -ui rijst, of zoete aardappel en broccoli met kleine stukjes witte vis, kunnen worden gemaakt met behulp van een mashup -techniek. De vis is een twee-voor-één koopje, omdat het je baby blootstelt aan een nieuwe smaak, terwijl hij hem of haar ook tegelijkertijd introduceert aan een nieuwe textuur. Terwijl je haar al deze maaltijden met lepelgevoer verstrekt, kun je haar ook doorgaan met het verkennen van fingerfood, zoals gestoomde wortelen en groene bonen terwijl je dat doet. Als een bijkomend voordeel, zal het aanraken van deze groenten haar de mogelijkheid bieden om haar tanggreep te verbeteren, wat resulteert in een lunch die zowel voedzaam als nuttig is voor haar hersenen!

Het voeden van uw baby volgens zijn of haar behoeften kan worden geleid door responsief voeding.

Na dit te hebben gelezen, moet je een goed idee hebben van wat je baby moet geven - en hoe hij hem moet voeden - gedurende de eerste vier weken van zijn speenproces. Maar hoeveel moet je in zijn dieet stoppen? Er zijn geen universeel geaccepteerde richtlijnen. Op dezelfde leeftijd hebben verschillende zuigelingen verschillende gevarieerde eetlust. Soms kan zelfs dezelfde baby op verschillende dagen een duidelijke eetlust hebben. Wat u uw baby voedt, hangt af van een aantal variabelen, variërend van zijn unieke ontwikkelingsvereisten tot of hij al dan niet slaperig is bij een bepaalde maaltijd. En het is in deze situatie dat responsief voeren weer de waarde toont. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: het voeden van uw baby volgens zijn of haar behoeften kan worden geleid door responsief voeding.

De procedure is eenvoudig: geef uw baby gewoon wat voedsel en observeer zijn reactie voordat u zijn portie op de juiste manier aanpast. Tijdens een maaltijd is het heel goed dat hij het hele gerecht niet consumeert. Stop hem gewoon te voeden wanneer hij tekenen van volle zijn begint te vertonen. Als hij regelmatig minder voedsel consumeert dan u verstrekt, verminder dan de portiegroottes om te voorkomen dat hij te veel voedsel overbelast. Naarmate zijn honger zich ontwikkelt, begint hij onvermijdelijk grotere delen voedsel te consumeren. Het enige dat van u vereist is, is hem bij te houden. Bovendien, wanneer hij meer van zijn voedingsstoffen van vast voedsel ontvangt, begint hij daardoor geleidelijk minder moedermelk of formule te consumeren. Blijf hem gewoon dezelfde hoeveelheid geld geven en laat hem beslissen wanneer hij genoeg van de situatie heeft gehad.

Het is essentieel om te onthouden dat de meeste baby's het grootste deel van hun voeding uit moedermelk of formule zullen blijven krijgen totdat ze de leeftijd van 12 maanden bereiken, dus begin niet met het verminderen van de hoeveelheid die je ze te snel geeft. Je moet je er echter van bewust zijn dat moedermelk of formule een zeer voedzame stof is die hem zal vullen en als gevolg daarvan zijn verlangen naar vast voedsel kan verminderen. Dit kan worden vermeden door hem minstens een uur voor of kort na de maaltijden te verzorgen. Overweeg de vrouw van de auteur, die 's ochtends als eerste hun kind verzorgde, een uur voor het ontbijt. Na de lunch had ze pas onmiddellijk een maaltijd. Het voedingsschema van uw baby zal waarschijnlijk anders zijn dan andere, en het moet worden aangepast aan zijn specifieke vereisten, maar u moet een patroon maken. Dit zorgt ervoor dat maaltijden en verpleegkundige sessies op afstand staan, en het biedt hem ook een geruststellend gevoel van consistentie in zijn routine.

Blijf de complexiteit vergroten van het voedsel dat u uw kind aanbiedt naarmate de tijd verstrijkt.

Na de eerste vier weken van de speenreis zul je dezelfde dingen blijven doen die je hebt gedaan - in grotere mate. Als het gaat om voedselvoedsel, is het vergelijkbaar met het geleidelijk om de volumekies op te zetten die de smaken, texturen en portiegroottes reguleren. Om dit te doen, moet u de juiste balans ontdekken die aan uw behoeften past. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: blijf de complexiteit van het voedsel dat u naarmate de tijd verstrijkt, blijven vergroten. In de tweede maand van het speenproces is uw baby mogelijk klaar om van de inname van vingervoeding te gaan naar meer substantiële maaltijden. Kale chips, kaas en broccoli scones en vegetarische stokken met hummus zijn slechts enkele van de vele beschikbare opties die u kunt proberen. Als alternatief, als ze nog niet helemaal klaar is voor meer solide maaltijden, blijf haar dan de zachtere groenten voeden die we eerder hebben besproken, zoals gestoomde wortelen.

Het is mogelijk dat ze over een paar maanden of vier klaar zal zijn voor meer experimentele maaltijden zoals bloemkool, boerenkool en kikkererwtencurry, onder andere. Hoewel dit een eenvoudig en eenvoudig gerecht is, heeft het wel één belangrijke draai: Let wel dat je kookt voor een baby, dus je wilt er zeker van zijn dat alles babyvriendelijk is. Vermijd overbieding van kerriepoeder, met slechts één theelepel van het milde type voor een batch met 60 gram kikkererwten, 2 theelepels kokosolie (of ongeveer een kop), 100 gram bloemkool, 200 milliliter (ongeveer een kop) kokosmelk , 20 gram boerenkool en 1 theelepel limoensap. Zorg ervoor dat je elke kikkererwten met een vork of je duim slaat, de bloemkool in kleine roosjes splitst en de boerenkool fijn versnippert terwijl je de stengels elimineert voordat je het serveert.

Als het gaat om voedingsmiddelen die meer volwassen van aard zijn, kunt u ze pureren voordat u ze aan uw kind geeft. Je kunt de textuur verfijnen totdat je de gewenste uniformiteit krijgt. Vervolgens kunt u tussen maanden vijf en zeven van de speenreis de hoeveelheid pureren verminderen en meer concentreren op voedsel dat is gehakt of in blokjes gesneden. Afhankelijk van hoe het gaat in de achtste maand, is ze misschien klaar om dingen naar een hoger niveau te tillen. In plaats van de zachtere curry van een paar maanden geleden, wil ze misschien een Caribische kip en pompoencurry proberen, die sterkere kruiden gebruikt en groenten en vlees bevat die in grotere stukken worden gehakt. De mogelijkheden zullen hier vanaf hier toenemen!

Houd rekening met de dieetvereisten van uw baby.

Na het speenproces te hebben voltooid, is het tijd om een ​​stap terug te doen en het brede beeld te overwegen van wat je hebt bereikt. Wanneer je baby jong is, komt het grootste deel van zijn voeding voort uit moedermelk of formule die hij blijft consumeren tijdens de reis met jou. Aanvankelijk zul je hem gewoon voedsel geven om zijn eetlust op te wekken en hem in staat te stellen te experimenteren met verschillende smaken. Naarmate zijn honger sterker wordt en hij overgaat van vloeistoffen naar vaste stoffen, zal hij minder vertrouwen op moedermelk of formule voor voeding en zal hij meer vertrouwen op voedsel voor voedsel. Als gevolg hiervan is het nog kritischer voor hem om een ​​voedzaam dieet te hebben dat evenwichtig is. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: houd rekening met de voedingsvereisten van uw baby.

Het dieet van uw baby moet voedsel bevatten uit elk van de vier belangrijkste voedselcategorieën. De eerste categorie bestaat uit groenten en fruit. Het tweede soort koolhydraat wordt verkregen uit aardappelen, haver, granen, pasta en rijst. Ten derde, eiwit, dat hij kan krijgen uit verschillende bronnen, zoals bonen, zeevruchten, eieren en vlees. De vierde optie is full-vetkoeienmelk, die kan worden geconsumeerd naast moedermelk of formule. Als je kind zes maanden oud is, kun je beginnen met het toevoegen van koemelk aan zijn of haar maaltijden, maar het zou niet zijn of haar primaire drank moeten zijn totdat hij of zij 12 maanden oud is. Nadien kun je je kind blijven verzorgen terwijl je tegelijkertijd volle koemelk aan zijn dieet toevoegt. Doe een poging om uw baby 350 tot 400 milliliter (ongeveer 1,5 kopjes) water elke dag te laten drinken, maar de hoeveelheid kan variëren van baby tot baby. In het geval dat u momenteel de formule aanneemt, kunt u op dit moment volledig overstappen op volledige koemelk.

In het geval dat u geen koemelk wilt gebruiken, kunt u een versterkte vervangende melk gebruiken. De auteur denkt dat het haalbaar is om een ​​voedzaam veganistisch of vegetarisch dieet te bieden voor een pasgeborene, hoewel ze erkent dat het moeilijk is en zorgvuldig moet worden voorbereid. U moet ervoor zorgen dat uw kind tijdens zijn ontwikkeling een voldoende hoeveelheid jodium, calcium, omega-3-vetzuren, eiwitten, zink, ijzer en vitamine B12 ontvangt. Het advies is eenvoudig en het is van toepassing op elke belangrijke keuze die u maakt of zich zorgen maakt tijdens het spenen: raadpleeg uw arts voordat u beslissingen neemt. Jij en je kind staan ​​niet alleen als het gaat om het speenproces. Er zijn medische experts die gespecialiseerde training hebben gekregen die klaar zijn om u te helpen in elke fase van het proces.

Speen in 15 is de laatste samenvatting van het boek.

De belangrijkste les in deze aantekeningen is dat spenen een proces is waarin je je baby helpt om steeds verder te gaan met het eten van voedsel met complexere smaken en texturen naarmate hij of zij ouder wordt. In de tussentijd begint uw baby vaker grotere maaltijden te eten, wat haar vraag naar moedermelk of formule in de loop van de tijd geleidelijk vermindert. Handhaaf het perspectief terwijl u uw baby door dit proces leidt, houd er rekening mee dat elke baby zich op haar eigen snelheid ontwikkelt en dat uw rol als ouder is om op haar eigen vereisten te reageren. Bruikbaar advies: wees niet te snel om het proberen van nieuwe maaltijden op te geven. Omdat je kind niet van iets houdt de eerste keer dat hij probeert, sluit het niet de mogelijkheid uit dat hij er uiteindelijk van geniet. In het geval dat hij eerst uw voorstel verwerpt, maak er geen enorm probleem van. Neem gewoon een pauze voordat u de taak opnieuw probeert. Als het nog steeds niet werkt, doe het dan de volgende dag opnieuw - en probeer het zo creatief mogelijk te zijn terwijl je bezig bent. In plaats van het item bijvoorbeeld in zijn natuurlijke vorm te serveren, zou je het misschien zachtjes kunnen opnemen in een gerecht dat hij al leuk vindt in plaats van het rauw te serveren.

Koop boek - spean in 15 van Joe Wicks

Geschreven door BrookPad Team gebaseerd op speen in 15 door Joe Wicks

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.