The XX Brain by Lisa Mosconi, PhD

The XX Brain van Lisa Mosconi, PhD

De baanbrekende wetenschap die vrouwen in staat stelt om de cognitieve gezondheid te maximaliseren en de ziekte van Alzheimer te voorkomen

The XX Brain van Lisa Mosconi, PhD

Buy Book - The XX Brain van Lisa Mosconi, PhD

Wat is het onderwerp van het boek The XX Brain?

Deze praktische gids voor het verbeteren van de hersengezondheid van vrouwen en het vermijden van de ziekte van Alzheimer is gebaseerd op de bevindingen van de XX -hersenen (2020). Vrouwen lijden aan een pandemie van Alzheimer, maar de medische professie doet er tot nu toe niets aan, volgens een nieuw rapport. Neem de controle over uw gezondheid door de medische zorg te eisen die u verdient en neem echte maatregelen om te helpen de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer te voorkomen, volgens de XX Brain.

Wie leest het boek The XX Brain?

  • Vrouwen die preventieve maatregelen willen nemen om hun hersenen te beschermen tegen ziekte
  • Vrouwen die vatbaar zijn voor het vergeten van dingen en zouden profiteren van meer mentale duidelijkheid
  • Zorgverleners die hun benadering van de gezondheidszorg van vrouwen willen verbeteren, moeten dit boek lezen.

Wie is Lisa Mosconi, Ph.D. en wat doet ze?

Dr. Lisa Mosconi, PhD, is het hoofd van het Brain Initiative van Women aan Weill Cornell Medical College en de Associate Director van de Alzheimer's Prevention Clinic. Ze promoveerde aan de Universiteit van Pennsylvania. Haar eerdere boek, Brain Food, onderzocht de relatie tussen wat we eten en hoe onze hersenen functioneren.

Wat zit er precies voor mij in? Neem de controle over uw gezondheid door veranderingen in levensstijl aan te brengen.

Wist je dat in het Verenigd Koninkrijk en Australië de ziekte van Alzheimer het leven van meer vrouwen claimt dan borstkanker? Of dat een 45-jarige vrouw een een-in-vijf risico heeft om de ziekte van Alzheimer te krijgen voordat ze sterft, vergeleken met een man van een man om de ziekte te ontwikkelen? Als een van deze feiten u niet bekend is, bent u niet alleen. Een vrouwelijke pandemie van Alzheimer veegt het land en de situatie verslechtert snel. Helaas heeft het probleem minimale dekking gekregen in de media en heeft het tot nu toe slechts een beperkte hoeveelheid aandacht gekregen van de medische instelling. Wat is de hoofdoorzaak van deze epidemie? En, misschien nog belangrijker, wat kan er worden gedaan om dit te voorkomen? Deze noten werpen licht op deze problemen en bieden een inspirerende en praktische toolbox om ervoor te zorgen dat uw hersengezondheid op elke leeftijd floreert - ongeacht uw leeftijd.

Een van de onderwerpen die in deze notities worden behandeld, zijn de reden waarom matige lichaamsbeweging nuttiger is dan het stampen van de stoep totdat je flauwvalt, hoe leren om een ​​instrument te spelen je hersenen ten goede kan komen en waarom vrouwen vaak verkeerd worden gediagnosticeerd wanneer ze een hartaanval hebben.

De gezondheid van vrouwen is in een crisisstaat als gevolg van ongelijkheid in de medische professie.

Overweeg het scenario waarin een meteoor naar de aarde racet. Dertig miljoen mensen die in de impactzone wonen, staan ​​op het punt van uitsterven. Er wordt verwacht dat ruimteonderzoek zal worden opgevoerd, hectische krantenkoppen zouden in alle media verschijnen, en een gecoördineerde inspanning om alles te doen die nodig is om de naderende catastrofe te voorkomen, wordt verwacht dat zal plaatsvinden. Overweeg het feit dat een vergelijkbaar aantal vrouwen de komende 30 jaar zal sterven aan de ziekte van Alzheimer, en toch doet niemand iets om dit te voorkomen: niemand. Wat is de reden hierachter? Er is namelijk een heel bijzonder soort vooroordelen op het werk hier, en de implicaties zijn zeer ernstig. De belangrijkste boodschap is dat de gezondheid van vrouwen in een crisis is als gevolg van ongelijkheid in de medische professie.

Historisch gezien hebben mannen overheerst op het gebied van geneeskunde. Mannelijke artsen zochten het advies van mannelijke wetenschappers, die studies uitvoerden naar een onevenredig groot aantal mannelijke patiënten. De medische professie is geëvolueerd om het menselijk lichaam als de facto mannelijk te zien. Omdat de lichamen van vrouwen en mannen anders zijn in samenstelling, is dit een probleem. Wanneer een vrouw bijvoorbeeld een hartaanval heeft, heeft ze niet allemaal dezelfde symptomen als een man. Vrouwen hebben meer kans dan mannen om griepachtige symptomen te hebben, zoals zweten en misselijkheid in plaats van ongemak op de borst. En het betekent dat ze een zevenvoudige verhoogde kans hebben om verkeerd te worden gediagnosticeerd en naar huis te worden gestuurd terwijl ze lijden aan een hartaanval. Vrouwen hebben ook een andere manier om medicatie te metaboliseren dan mannen. Zoals u zou verwachten, hebben onderzoekers ontdekt dat vrouwen het risico lopen op schade door de aanbevolen dagelijkse dosering van de Sleeping Medication Ambien. Dit werd ontdekt nadat de dosis op mannen was getest.

De gezondheid van vrouwen is al lang aangepakt door de medische instelling met behulp van wat bekend staat als "Bikini Medicine", dat is gebaseerd op het idee dat vrouwen verschillend zijn in termen van hun reproductieve organen, maar anders biologisch vergelijkbaar met mannen. Dit mist echter een kritisch differentiatiepunt: de hersenen. In termen van depressie en angst hebben vrouwen twee keer zoveel kans als mannen om aan deze aandoeningen te lijden. Ze hebben vier keer het aantal migraine en hebben drie keer meer kans om auto -immuunziekten zoals multiple sclerose te ontwikkelen dan de algemene bevolking. Het feit dat twee van de drie patiënten van Alzheimer vrouwelijk zijn, is de meest betreffende statistiek. De ziekte is zo gebruikelijk dat een vrouw ouder dan 45 jaar een op de vijf risico heeft om het tijdens haar leven te krijgen. Een man van dezelfde leeftijd heeft een kans van één op tien om de loterij te winnen.

Zorg voor de gezondheid van vrouwen omvat veel meer dan alleen het dragen van een bikini. Het is meer dan alleen een medisch probleem; Het is ook een kwestie van gelijkheid. Vrouwelijke gezondheid moet worden behandeld als een topprioriteit, net zoals een meteoor racen naar de aarde moet worden behandeld alsof het een levensbedreigende noodsituatie is.

Hormonale veranderingen zoals de menopauze hebben een significante impact op de gezondheid van de hersenen.

Het feit dat hormonen je hersenen beïnvloeden, zullen niet als een verrassing komen als je ooit de ups en downs van het premenstruele syndroom hebt behandeld, vaak bekend als PMS. Het is misschien geschokt om te leren hoeveel geld erbij betrokken is. Oestrogeen is het hormoon dat de meeste effecten heeft. Oestrogeen, vaak bekend als de 'master regulator', heeft een impact op bijna elke essentiële hersenfunctie. Bovendien helpt het bij het genereren van energie, het behoud van de celgezondheid en de activering van hersengebieden die belangrijk zijn voor geheugen en aandacht. Het helpt ook om je hersenen te verdedigen door je immuunsysteem te versterken, en het helpt om je humeur stabiel te houden door de hersenen te helpen bij de productie van endorfines (gelukkige hormonen). Dat is de reden waarom het zo hartverscheurend is voor vrouwen wanneer ze de menopauze bereiken en hun oestrogeenspiegels naar gevaarlijk lage niveaus dalen. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: hormonale veranderingen zoals de menopauze hebben een significante impact op de gezondheid van de hersenen.

Een vrouw bereikt de menopauze wanneer ze haar laatste menstruatiecyclus heeft gehad en niet langer vruchtbaar is - meestal in haar veertig of jaren vijftig, maar een vrouw die haar baarmoeder heeft verwijderd, kan deze fase eerder bereiken. Afgezien van de gebruikelijke symptomen van de menopauze, zoals hete flitsen, heeft de afname van oestrogeen een significant effect op de hersenen. Veel vrouwen melden dat ze worden getroffen door verdriet en angst. Sommige mensen kunnen zelfs tijdens hun behandeling zelfs tijdens hun behandeling bipolaire of schizofrenie -symptomen ontwikkelen. Bovendien zijn vrouwen die door de menopauze gaan kwetsbaarder voor hartaandoeningen, obesitas en diabetes type 2.

Studies van de hersenen van vrouwen voor en na de menopauze hebben aangetoond dat de activiteit afneemt wanneer de oestrogeenspiegels dalen. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid amyloïde plaques in de hersenen, wat een cruciale indicatie is van de ziekte van Alzheimer, toe. Bovendien zijn geheugengebieden in de hersenen aanzienlijk gekrompen. Het blijkt dat voor 80 procent van de vrouwen de menopauze hun kans op het ontwikkelen van dementie vergroot. De ziekte van Alzheimer lijkt zich abrupt te manifesteren, hoewel de ziekte al tientallen jaren ontwikkelt. Hoewel de meest voor de hand liggende tekenen en symptomen misschien pas later in het leven verschijnen, is de fundering gebouwd terwijl we jong zijn. De menopauze markeert het begin van het einde voor veel vrouwen. Dus, wat betekent dit allemaal? Is het mogelijk dat u een hormonaal doelwit op uw rug hebt dat u gewoon moet accepteren? Nee, ik denk het niet. U moet zich bewust zijn van de gevolgen van deze hormonale veranderingen, en hoe u deze effectief kunt omgaan.

De gevolgen van de menopauze kunnen worden gecontroleerd door passende preventieve maatregelen, zodat uw hersenen gezond blijven tijdens de menopauze en daarna.

De ziekte van Alzheimer is geen normaal onderdeel van het ouder worden, noch is het noodzakelijkerwijs geërfd; In de meeste gevallen kan het worden vermeden.

Overweeg alle sprookjes die je als kind hebt gehoord, evenals alle fantasieën en mythen die je zonder twijfel hebt geaccepteerd. Ondanks het feit dat je een volwassene bent, zullen veel van de verhalen bij je zijn gebleven. Mythen zijn zo; Ze zijn overal om ons heen. En er zijn er veel op het gebied van de gezondheid van vrouwen. In tegenstelling tot een charmant verhaal, zijn deze misvattingen echter schadelijk omdat ze de manier waarop we nadenken beïnvloeden en omgaan met de gezondheidszorg en behandelingsproblemen van vrouwen. Een van de meest voorkomende misverstanden met betrekking tot de ziekte van Alzheimer is dat vrouwen waarschijnlijker zijn dan mannen om de ziekte te krijgen omdat ze een specifieke genmutatie van Alzheimer hebben. Dit idee wekt de indruk dat de ziekte van Alzheimer een natuurlijke of vooraf bepaalde gebeurtenis is en dat er niets is dat u kunt doen om het te vermijden. Dat is onjuist.

De belangrijkste les om hiervan weg te nemen, is dat de ziekte van Alzheimer geen normaal onderdeel is van ouder worden of noodzakelijkerwijs geërfd - het is bijna altijd vermijdbaar. De waarheid is moeilijk te begrijpen. Bepaalde genen verbeteren uw kansen om de aandoening te ontwikkelen: de ziekte van Alzheimer wordt in 1 tot 2 procent van de gevallen veroorzaakt door een zeldzame genetische mutatie en andere genen kunnen u kwetsbaarder maken voor de ziekte. Etniciteit is een risicofactor voor hartaandoeningen. Als u een Afro-Amerikaanse vrouw bent, zijn uw kansen om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen of een beroerte te hebben twee keer zo hoog als die van een blanke vrouw, volgens recent onderzoek. Als je Spaans bent, heb je anderhalf keer meer kans om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Een genetische aanleg betekent echter niet dat een ziekte een vooraf bepaalde uitkomst is. Volgens studies kan het verbeteren van iemands gezondheid en het maken van betere levensstijlkeuzes ten minste een derde van alle gevallen van de ziekte van Alzheimer voorkomen.

Een tweede misvatting die moet worden weggenomen, is het idee dat vrouwen waarschijnlijker zijn dan mannen om de ziekte van Alzheimer te krijgen als gevolg van een langer leven. Volgens deze misvatting is het een ziekte die de ouderen beïnvloedt. Aangezien vrouwen een langer leven leiden dan mannen, is het vanzelfsprekend dat ze ook hoger de ziekte van Alzheimer zullen verwerven. Op het eerste gezicht lijkt dit redelijk, maar bij dieper onderzoek ondersteunen de feiten dit niet. Om te beginnen leiden vrouwen niet veel langer leven dan mannen - gemiddeld leven ze slechts drie tot vijf jaar langer. Bovendien hebben vrouwen meer kans dan mannen om de ziekte van Alzheimer op eerdere leeftijd te ontwikkelen. Bovendien zijn vrouwen niet kwetsbaarder voor andere leeftijdsgebonden ziekten zoals de ziekte van Parkinson of beroertes dan mannen. Daarom moet iemand anders verantwoordelijk zijn voor deze catastrofale pandemie. Het lijkt logisch om dat aan te nemen.

Het is voorbij de tijd om de sprookjes te verwerpen die ons zouden doen denken dat de ziekte van Alzheimer een natuurlijke of vooraf bepaalde ziekte is en in plaats daarvan de catastrofe aan te pakken die het is - een crisis die kan en moet worden vermeden als we snel handelen.

Bekijk uw algemene gezondheid om te zien of u het risico loopt op de ziekte van Alzheimer.

Als je een spelletje poker speelt en je krijgt een hand met alleen koningen en azen, geloof je misschien dat je op zoek bent naar een winnende hand. Degenen die een zekere hand hebben gekregen en toch verloren zullen begrijpen dat niets zeker is totdat de kaarten worden behandeld en correct worden behandeld. Hetzelfde kan gezegd worden over de risicofactoren van de ziekte van Alzheimer. Je hebt misschien een verscheidenheid aan risicofactoren voor het ontwikkelen van de ziekte, maar geen van hen garandeert dat je uiteindelijk de ziekte zult krijgen. Het zijn slechts rode signalen die moeten worden waargenomen en aangepakt. Precisiegeneeskunde, die steeds populairder wordt, maakt het mogelijk om therapieën aan te passen aan uw specifieke vereisten - wat betekent dat u, ongeacht welke hand u bent behandeld, u nu uw kansen kunt verbeteren. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: kijk eens naar uw algemene gezondheid om te zien of u het risico loopt op de ziekte van Alzheimer.

U kunt beginnen met het evalueren van uw risico op het ontwikkelen van een hersenziekte door rekening te houden met uw genetische samenstelling, uw omgeving en uw levensstijl. Je hersenen en lichaam zijn ingewikkeld met elkaar verweven. Heeft u een gewichtsprobleem? Lijdt u aan hartaandoeningen of diabetes? Al deze dingen zijn risicofactoren. TBI's zijn een andere overweging, omdat stomp krachttrauma de bloedstroom naar de hersenen kan verminderen en ontstekingen kan veroorzaken. Hoewel dit een natuurlijke en gezonde respons is, kan het lichaam in bepaalde omstandigheden zijn ontstekingsreactie niet kunnen uitschakelen. Dit resulteert in aanhoudende, laaggrade ontsteking die in de loop van de tijd de toevoer van hersenhormonen van het lichaam uitput.

Andere risicofactoren kunnen ook worden ontdekt in uw omgeving. Het is mogelijk dat schadelijke stoffen aanwezig zijn in het voedsel dat u consumeert, de containers waarin u het eet en de items die u op uw huid gebruikt. Bij het bepalen van het risico is het van cruciaal belang om een ​​grondige evaluatie van de vergiften in uw omgeving uit te voeren. Zeker, roken is een van de meest efficiënte manieren om schadelijke chemicaliën in uw systeem te introduceren. Als het gaat om hart- en hersenproblemen, lopen vrouwen die roken een aanzienlijk verhoogd risico. Het in overweging nemen van deze risicovariabelen kan een beangstigend proces zijn. Risico daarentegen is niet hetzelfde als Destiny. Maak een afspraak met uw arts om een ​​compleet lichamelijk onderzoek te laten uitvoeren, evenals tests voor dingen als cholesterol, bloeddruk, schildklierfunctie en infecties. Als je weet wat voor soort hand je hebt gekregen, kun je worden gewaarschuwd - en voorluchtig - in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer en andere dementieën.

Hormoonbehandeling voor menopauze heeft zijn critici, maar het is niet iets dat we volledig moeten uitsluiten.

We hebben veel vertrouwen gesteld in de farmaceutische activiteiten om al onze problemen voor ons op te lossen. Als de ziekte van Alzheimer zo'n belangrijk probleem is voor vrouwen, moet er zeker een medicijn zijn dat het probleem kan verlichten? Helaas is het niet zo eenvoudig. Een verbazingwekkende 99,6 procent van de geneesmiddelen van Alzheimer faalt in klinische onderzoeken, waardoor ze de meest succesvolle van alle geteste geneesmiddelen zijn. Bovendien, zoals we hebben gezien, hebben de specifieke ervaringen van vrouwen met de ziekte van Alzheimer minder aandacht gekregen van medische onderzoekers. Menopauze hormoontherapieën, algemeen bekend als MHT, zijn een therapeutische optie die enige belofte heeft aangetoond. Als het dalen van oestrogeen- en progesteronspiegels na de menopauze bijdraagt ​​aan de progressie van de ziekte van Alzheimer, lijkt het redelijk dat kunstmatig het aanvullen van oestrogeen en progesteron zou kunnen helpen bij de behandeling van de ziekte. Deze therapieën zijn daarentegen verdeeld.

Het belangrijkste punt is dat, hoewel de behandeling met de menopauze zijn critici heeft, deze niet uit de hand moet worden afgewezen. In 1993 werd een klinisch onderzoek gestart om de effecten van MHT op het menselijk lichaam te onderzoeken. Het onderzoek, dat 160.000 vrouwen omvatte en 15 jaar zou overspannen, werd verwacht dat het gegevens over 160.000 vrouwen zou verzamelen. 10 jaar later, in 2003, werd het project echter plotseling geannuleerd. Van MHT's bleek het risico op beroerte, bloedstolsels, kanker en dementie te verhogen bij vrouwen die ze gebruikten in een onderzoek uitgevoerd door de American Heart Association. Mensen waren begrijpelijkerwijs bezorgd en vrouwen begonnen deze behandelingen in grote aantallen te verlaten.

Er waren echter verschillende problemen in de studie die in twijfel kwamen aan de geldigheid van de bevindingen. Om te beginnen werden alleen vrouwen in de jaren zestig en zeventig die ver in de menopauze waren onderworpen aan de studie. Veel van deze vrouwen leden waarschijnlijk al aan problemen zoals verdikte slagaders, wat kan leiden tot hartaandoeningen. Bovendien keek het onderzoek alleen naar langetermijngebruik van MHT's bij hoge doseringen, geen lage. Het gaf geen inzicht in de vraag of een korteretermijngebruik bij lage doseringen op de lange termijn gunstig of veilig kan zijn.

Vanwege het feit dat deze kwesties nooit zijn aangepakt in grootschalig onderzoek, blijven er nog veel onbeantwoorde vragen over MHT over. Er zijn echter enkele bemoedigende bevindingen voortgekomen uit kleinere proeven uitgevoerd met vrouwen die MHT voor de leeftijd van 60 jaar en binnen vijf jaar na de menopauze hebben uitgevoerd. Van MHT's is ook bewezen dat ze het risico op hartaandoeningen verminderen bij vrouwen die hysterectomieën hebben ondergaan, en om de gezondheid van hun hersenen te verbeteren. Bijgevolg is het brandende probleem of u ze al dan niet moet nemen. Zoals duidelijk zou moeten zijn, is dit een gecompliceerd probleem dat het beste wordt aangepakt door uw arts, die uw specifieke risicofactoren kan evalueren en de mogelijke voordelen tegen die risico's kan balanceren.

Dieetbalans en voedingsrijkdom zijn essentieel voor het handhaven van een optimale hersenfunctie.

Het is waarschijnlijk dat je jezelf een kopje koffie hebt zien gaan als je je moe voelt. Dit komt omdat de voedingsmiddelen en dranken die u consumeert, een impact hebben op uw hersenen. Onze hersenen vertrouwen op voedsel om energie te herstellen en te helpen bij de uitvoering van vitale taken. Als je je hersenen gezond wilt houden, is het eerste waar je je op moet concentreren, je voeding. Conventionele kennis over wat we moeten eten is altijd verschuiven. Diëten rijk aan vet, zoals "keto" diëten, waren in de vroege jaren negentig populair. Tegenwoordig zijn vetrijke "keto" -diëten populair. De realiteit is dat geen extreem dieet gunstig is voor uw geestelijke gezondheid. Let in plaats daarvan aandacht aan de kwaliteit van het voedsel dat u consumeert. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is dat het eten van een goed uitgebalanceerd, gezond dieet de beste benadering is om de functie van uw hersenen te verbeteren.

Sommige vetten zijn schadelijk voor uw gezondheid, terwijl anderen nodig zijn. Neem bijvoorbeeld transvetten. Omdat ze een uitgebreide verwerking hebben ondergaan, zijn ze in elke hoeveelheid schadelijk voor uw lichaam. Aan de andere kant zijn de onverzadigde vetten in avocado's, amandelen en vissen gunstig voor je hart en hersenen, vooral als je ze regelmatig consumeert. Koolhydraten zijn geen uitzondering op deze regel. De consumptie van suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals witbrood, spaghetti en cakes, zorgt ervoor dat uw bloedsuiker stijgt en vervolgens valt, waardoor het voor uw lichaam moeilijk is om een ​​gezonde energiebalans te behouden. Complexe koolhydraten daarentegen, zoals die in groenten, bruine rijst en quinoa, zijn rijk aan vezels, wat helpt om oestrogeen en bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Kikkererwten, lijnzaad en abrikozen zijn allemaal voedzaam voedsel dat u kan helpen een gezond oestrogeenniveau te behouden. En als u de gezondheid van uw hersenen actief wilt verbeteren, moet u superfoods consumeren die regelmatig veel antioxidanten bevatten. Tijdens maaltijden moet de helft van je bord hoog worden opgestapeld met groenten - hoe kleurrijker de groenten, hoe beter de maaltijd. Om uw lichaam te helpen bij het verteren van al deze voedingsstoffen, moet u ook de hoeveelheid nuttige bacteriën in uw darm maximaliseren. Prebiotica (voedingsmiddelen die dienen als een soort 'meststof', zoals uien, bananen en knoflook) en probiotica (gevonden in yoghurt) moeten in grote hoeveelheden worden geconsumeerd om dit te bereiken.

Zelfs met het beste dieet heeft u echter mogelijk van tijd tot tijd extra hulp nodig. Als u zich depressief of abnormaal vermoeid voelt, vraag dan uw arts om uw niveaus van B-vitamines en omega 3-vetzuren te controleren, die van cruciaal belang zijn voor uw mentale en emotionele welzijn, evenals uw hersengezondheid en functie. Het is mogelijk om uw lichaam-en hersenen-in staat te stellen te gedijen door een goed uitgebalanceerd dieet van voedingsmiddelen van hoge kwaliteit te eten en indien nodig aan te vullen.

Hersengezondheid vereist regelmatig regelmatig, lage intensiteitsbeweging. En hoe langzamer je gaat, hoe beter het is als je ouder wordt.

Is er niet een beroemd verhaal over hoe de haas langs de schildpad sprint in een race en lijkt te winnen, maar dan wordt hij moe en de schildpad, die een vast tempo handhaaft, uiteindelijk de finish -lijn wint en de finishlijn overschrijdt? Het blijkt dat vrouwen, als het gaat om sporten, een meer schildpad-achtige aanpak zouden moeten volgen dan ze zouden moeten aannemen als het gaat om hazen. Regelmatige oefening met lage tot matige intensiteit heeft veel gezondheidsvoordelen, maar het is vooral gunstig voor de algehele gezondheid en het welzijn van uw hersenen. In wezen is de boodschap dat regelmatige oefening met lage intensiteit van cruciaal belang is voor het handhaven van de hersenfunctie. En hoe langzamer je gaat, hoe beter het is als je ouder wordt. Oefening biedt een overvloed aan gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het helpt om je hart gezond te houden door de accumulatie van plaque in je slagaders te verminderen, en het geeft je een goed gevoel door de productie van endorfines te veroorzaken. Maar misschien nog belangrijker, het helpt bij het behoud van je psychiatrische jeugd.

Omdat lichaamsbeweging de productie van groeihormonen veroorzaakt, die helpen bij het repareren en de vorming van nieuwe verbindingen tussen neuronen, is het misschien onverwacht dat vrouwen die vaak een zeer laag risico hebben om latere leeftijd dementie te krijgen. Als het idee om te sporten echter gedachten op te roepen aan slopende uren die doorbrengen met het pompen van ijzer in de sportschool, zijn er geen angst: het lichaam van vrouwen gedijen bij regelmatige oefening van lage tot matige intensiteit, die regelmatig wordt uitgevoerd. Hoewel er echter niet zoiets bestaat als een universeel effectieve training, is het een goed idee om uw fitnessroutine aan te passen aan uw specifieke leeftijdsgroep. Vrouwen van in de twintig en dertig kunnen profiteren van een combinatie van verhoogde aerobe oefening om het verouderingsproces te vertragen en optimale oestrogeenspiegels te behouden. Vrouwen van deze leeftijd moeten erop gericht zijn om drie keer per week ongeveer 45 minuten te sporten in een ideale situatie.

Na de menopauze, is het raadzaam dat u de frequentie van uw activiteit te verhogen, terwijl het verminderen van de intensiteit, gericht op oefening voor ongeveer 30 minuten vijf keer per week. Er zijn verschillende redenen waarom deze techniek het meest succesvol is. Eerst en vooral, hoge intensiteit oefeningen boost cortisol niveaus, dat is het stresshormoon, en dit kan leiden tot verhoogde ontsteking en spier-of gewrichtspijn. Ten tweede, intense oefeningen vereisen langere hersteltijd, die afhankelijk is op het verkrijgen van voldoende slaap-iets dat veel postmenopauzale vrouwen moeilijk vinden om te doen. Tot slot, Hoge intensiteit oefening kan leiden tot spierverwonding en verhogen het risico van botbreuken bij oudere vrouwen. In plaats daarvan, probeer yoga, pilates, wat tuinieren, of een half uur fietsen om je hartslag op gang te krijgen. De meest gunstige oefening is routine en gedaan op een regelmatige basis. En je hersenen zullen je er dankbaar voor zijn.

Het is tijd om de stresspandemie aan te pakken die de gezondheid van vrouwen schaadt.

Heb je jezelf ooit gevonden in een scenario waarin meerdere mensen je vragen om verschillende dingen te doen op hetzelfde moment, en je merkt dat je ronddraait in een tizzy, in een poging om ieders eisen te voldoen op hetzelfde moment? Dan ben je net als de meerderheid van de hedendaagse vrouwen, die vaak een evenwicht moeten vinden tussen de verplichtingen van fulltime werk en de behoeften van hun gezinnen en kinderen. Wanneer je de verantwoordelijkheid van de zorg voor oudere ouders in gooit, heb je een recept voor ramp. En dat is schadelijk voor de hersenen. De belangrijkste boodschap is dat het tijd is om de stresspandemie aan te pakken die de gezondheid van vrouwen schaadt.

Het bereiken van gelijkheid op de werkplek is niet overgeheveld naar gelijkheid thuis. Vrouwen zijn overwerkt en worden onvoldoende ondersteund in hun carrière. Het hebben van een hoog niveau van chronische stress is de norm geweest, maar dit zou niet het geval moeten zijn. Stress wordt geassocieerd met slechte slaap, depressieve stemmingen, en een verhoogde kans op het ontwikkelen van depressie. Het is zelfs aangetoond dat de hersenen krimpen! Daarom moeten we stressniveaus onder controle brengen. Maar hoe doe je het? Waardoor onze hersenen een onderbreking van continue mentale stimulatie is een methode om dit te doen. Deze dagen, we zijn voortdurend gekoppeld aan deprimerend nieuws en zakelijke e-mails gedurende de dag. Oefen de gewoonte van het nemen van een digitale detox en het beperken van hoeveel tijd je besteedt aan uw telefoon en het controleren van het werk e-mail buiten de werkuren.

Als je gedachten de hele tijd racen, is meditatie of mindfulness een prachtige techniek om te leren en in de praktijk te brengen. Het uiteindelijke effect is echter altijd consistent: je laat je geest in vrede zijn. Bovendien zijn de gezondheidsvoordelen enorm: volgens recent onderzoek verminderden mensen die gedurende vele jaren consequent mediteerden hun sterfterisico door hart-en vaatziekten met 48 procent! Om zeker te zijn, de meest effectieve methode om je geest te laten ontspannen is via slapen. Het is van cruciaal belang om voldoende slaap te krijgen om je lichaam en hersenen in staat te stellen te herstellen en te herstellen. Terwijl sommige mensen erin slagen om door te komen op weinig slaap, vele anderen lijden aan melancholie en prikkelbaarheid als gevolg van onvoldoende rust.

Probeer een half uur wind-down periode voor het slapengaan zonder het gebruik van technologie of andere vormen van stimulatie om te zien of het helpt u beter slapen. Maak uw slaapkamer zo donker mogelijk, en zorg ervoor dat het niet te warm is. Echter, als geen van deze strategieën werken, adviseert de auteur overleg met uw arts over het nemen van melatonine pillen en/of het consumeren van voedingsmiddelen zoals pistachenoten voor de nacht, die van nature rijk zijn aan melatonine. Stress is uitgegroeid tot een normaal onderdeel van onze leven, maar het is alles van natuurlijk in de natuur. In werkelijkheid is het een dodelijk moordwapen. Daarom moeten we van het aanpakken van dit probleem een topprioriteit maken.

De stimulatie van je intellect zal helpen bij de ontwikkeling van je hersenen.

Wanneer was de laatste keer dat je verrast was door iets dat je niet had verwacht? Of heb je gebruik gemaakt van de kans om iets te doen dat buiten je comfortzone was? Als we jonger zijn, lijkt het erop dat we altijd nieuwe dingen uitproberen. Naarmate we ouder worden, worden we echter de neiging om oud te worden in onze oude gewoonten en de interesse te verliezen om nieuwe dingen te proberen. Dat is vreselijk nieuws voor de gezondheid van onze hersenen. Simpel gezegd, om uw hersenen gezond te houden, moet u er regelmatig gebruik van maken. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen, is dat intellectuele stimulatie zal helpen bij de ontwikkeling van uw hersenen.

In de loop van 15 jaar volgden onderzoekers de activiteiten van 900 personen en ontdekten dat degenen die fascinerende beroepen of graden hadden veel meer cognitieve reserves hadden. Een studie van 400 senioren vond vergelijkbare gunstige resultaten: degenen die intellectueel actief waren hadden een 54 procent verminderde kans op mentale achteruitgang dan degenen die niet intellectueel betrokken waren. Patiënten met de ongewone genmutatie die de ziekte van Alzheimer veroorzaakt, kunnen hun symptomen vertraagd zijn of misschien helemaal voorkomen als ze intellectueel betrokken zijn. Een goed gestimuleerd brein heeft betere verbindingen tussen hersencellen, waardoor het flexibeler en robuuster wordt, en het kan sneller op stimuli reageren als gevolg van de stimulatie.

Helaas hebben vrouwen van oudsher minder kansen gehad om hogere graden te behalen of om in uitdagende omgevingen te werken, waardoor velen van hen niet in staat zijn om de voordelen van deze hersenversterkingsactiviteiten te plukken. Dat verandert geleidelijk, maar het is nog steeds ongelijk in de huidige samenleving. Gelukkig zijn er alternatieve methoden om je hersenen te stimuleren. En hoewel de huidige toename van de populariteit van online games niet wetenschappelijk nuttig is gebleken, zijn er verschillende offline methoden die effectief zijn.

Het lezen van de krant of een fatsoenlijk boek kan je neuronen stimuleren. Naar het theater gaan, een documentaire zien of een bordspel met vrienden spelen, kan je allemaal helpen om te ontspannen. Maar houd er rekening mee dat je jezelf - evenals je intellect - wilt pushen met deze oefening. Als je al een schaakmeester bent, vertel dan een nieuw strategiespel. Als je typische leesmateriaal bestaat uit luchtige romances, probeer dan een klassieke roman voor een verandering van tempo. Het aangaan van een nieuwe uitdaging is een van de meest effectieve methoden om je hersenen in vorm te houden. Heb je ooit willen leren hoe je mooie gebakjes helemaal opnieuw kunt maken? Als alternatief, hoe zit het met leren spelen? Als dat zo is, is dit een uitstekend moment om dit te doen.

Hoe eerder je gezond begint te eten, sporten, stress minimaliseren en je intellect betrekken, hoe groter je kansen later van succes zijn. Het is voorbij tijd voor de wereld om rechtop te zitten en kennis te nemen van de staat van de hersengezondheid van vrouwen, maar je hebt de mogelijkheid om nu de controle over je gezondheid te nemen, te beginnen met jezelf en je gezin.

Samenvatting van het boek The XX Brain in zijn geheel.

De belangrijkste boodschap in deze aantekeningen is dat de hersengezondheid van vrouwen in een crisis staat, maar dat de pandemie van Alzheimer kan worden vermeden. Bovendien kunt u, door uw algemene gezondheid proactief te evalueren, mogelijk het begin van de ziekte volledig uitstellen of zelfs voorkomen. Het is de meest essentiële aanpassing van de levensstijl die u kunt maken als u de gezondheid van uw hersenen aanzienlijk wilt verbeteren. Dieet, lichaamsbeweging, stressreductie en intellectuele stimulatie zijn de meest kritieke veranderingen die u kunt aanbrengen. Advies dat in actie kan worden gebracht: word je 's ochtends duizelig wakker? Drink een glas warm water om jezelf op te frissen. Onze hersenen zijn voornamelijk samengesteld uit water. Als gevolg hiervan heeft zelfs matige uitdroging een significant effect op hen. Studies hebben zelfs aangetoond dat het drinken van voldoende water de hersenprestaties met maar liefst 30%kan verbeteren! Warm water daarentegen kan veel efficiënter worden geabsorbeerd door het lichaam. Bijgevolg, als u uw dag op een positieve toon wilt beginnen, drinkt u een glas warm water zodra u 's ochtends uit bed komt.

Buy Book - The XX Brain van Lisa Mosconi, PhD

Geschreven door BrookPad Team gebaseerd op de XX Brain van Lisa Mosconi, PhD

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.