The Fourth Industrial Revolution by Klaus Schwab

De vierde industriële revolutie door Klaus Schwab

Een nieuwe transformatie in technologie en industrie

De vierde industriële revolutie door Klaus Schwab

Koopboek - The Fourth Industrial Revolution van Klaus Schwab

Wat is het onderwerp van het boek The Fourth Industrial Revolution?

De film The Fourth Industrial Revolution (2016) vertelt het verhaal van een nieuw tijdperk van technologische en industriële verandering. In deze aantekeningen leert u over de grote industriële revoluties uit het verleden, evenals hoe een hedendaagse industriële revolutie nieuwe technologieën genereert die voorheen duidelijk waren - met verbazingwekkende gevolgen.

Wie leest het boek de vierde industriële revolutie?

  • Degenen die diploma's nastreven in politieke wetenschappen, technologie of economie
  • Degenen in posities van autoriteit en opleiding
  • Werknemers die zich zorgen maken over hun werkzekerheid

Wie is Klaus Schwab, en wat doet hij?

Klaus Schwab ontving zijn opleiding als econoom en ingenieur. Als de maker van het World Economic Forum heeft hij gewerkt om de wereld een betere plek te maken door individuen uit politiek, industrie en academici samen te brengen om samen te werken om de wereld een betere plek te maken. Hij is ook de auteur van Modern Enterprise Management in Mechanical Engineering, dat werd gepubliceerd in 2004. (1971).

Wat zit er precies voor mij in? Leer hoe u de curve een stap voor kunt blijven om de toekomstige generatie van technologie en leven te begrijpen.

Wanneer de meeste mensen de term 'industriële revolutie' horen, denken ze onmiddellijk aan de uitvinding van stoom aangedreven machines en de ontwikkeling van spoorwegen in de negentiende eeuw. Dit is echter niet de eerste of enige industriële revolutie. We hebben er tot nu toe echt drie van deze gehad, en we zitten nu midden in de vierde. Deze huidige industriële revolutie verandert, net als die daarvoor, de hele wereld, maar het doet dit op een veel belangrijkere manier dan een van de eerdere industriële revoluties; Het gebeurt sneller, op grotere schaal, en heeft een veel groter effect op het leven en de industrie.

We zien momenteel de ontwikkeling van geweldige technologie zoals zelfrijdende voertuigen, 3D-printen en robots die in staat zijn om zeer exacte aanwijzingen te volgen. In de tussentijd komen sectoren die nog nooit eerder zijn op elkaar in contact gebracht om ondoorgrondelijke resultaten te creëren. Een nieuw tijdperk is begonnen met het begin van de vierde industriële revolutie, en het is van cruciaal belang dat u begrijpt wat dit voor u betekent. Ontdek een nieuw nanomateriaal dat sterker is dan staal en dunner dan een haarlok in deze noten, evenals waarom automatisering de hoeveelheid werkgelegenheid zal vergroten en de economie ten goede zal komen, evenals wat te anticiperen in de toekomst.

Onze planeet is al veranderd door drie industriële revoluties en de mensheid ondergaat nu een vierde dergelijke omwenteling.

Mensen begonnen voor het eerst ongeveer 10.000 jaar geleden te boeren en markeerde een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid. Deze verschuiving van foerageren en jagen heeft een aanzienlijke impact gehad. Het betekende inderdaad het begin van een revolutionaire periode in de menselijke geschiedenis - de agrarische revolutie. Dit was slechts de eerste in een reeks revoluties die de manier waarop mensen in de toekomst op aarde leefden volledig zouden veranderen. Er zijn drie industriële revoluties geweest in de loop van de menselijke geschiedenis, waarvan de eerste plaatsvond in de 18e eeuw. Het was de eerste keer dat de mensheid begon te vertrouwen op mechanische kracht in plaats van pure menselijke spieren. Het vond plaats tussen 1760 en 1840 en werd gedeeltelijk gevoed door de ontwikkeling van stoomkracht en de bouw van spoorwegen, onder andere.

Het was de ontwikkeling van massaproductie in de late negentiende eeuw die het begin markeerde van de tweede industriële revolutie, die duurde tot het eerste deel van de twintigste eeuw. De assemblagelijn en elektrische stroom waren de twee bepalende kenmerken van deze industriële revolutie. Ten slotte wordt de derde industriële revolutie de computerrevolutie of de digitale revolutie genoemd, afhankelijk van wie het erover heeft. De bijdragen ervan omvatten de uitvinding van computers, evenals de ontwikkeling van halfgeleiders en internet, die beide in het latere deel van de twintigste eeuw werden gecreëerd.

Het is echter belangrijk op te merken dat dit niet de laatste industriële revolutie was die zich voordeed. In werkelijkheid zitten we nu midden in de vierde industriële revolutie, die in het begin van de eenentwintigste eeuw begon en zal doorgaan tot het jaar 2050. Deze revolutie heeft geresulteerd in veel meer mobiel internet, evenals beter, goedkoper, en kleinere sensoren, die allemaal het creëren van nieuwe technologische innovaties mogelijk maken. Machine learning en kunstmatige intelligentie hebben de afgelopen jaren ook een aanzienlijke groei doorgemaakt.

Intelligente robots zijn echter slechts één aspect van deze nieuwe industriële revolutie. Het omvat ook een verscheidenheid aan diverse disciplines, variërend van materiële wetenschap tot nanotechnologie, energie tot biologie, onder andere. Wat deze vierde industriële revolutie echt onderscheidt van anderen die zijn gekomen voordat het de manier is waarop het verschillende disciplines samenbrengt en deze verbindt op digitale, fysieke en biologische platforms om nieuwe mogelijkheden te creëren. Er zijn natuurlijk een verscheidenheid aan extra functies die de vierde industriële revolutie onderscheiden van vorige. In de volgende noot zullen we meer diepgaand gaan over deze verandering, proberen te plagen wat het zo anders maakt dan anderen die ervoor kwamen.

De vierde industriële revolutie is sneller, wijdverspreide en belangrijker dan een van de drie die ervoor kwamen.

Zoals u misschien weet, is de vierde industriële revolutie nu aan de gang. Het gebeurt sneller en op grotere schaal dan in het verleden dan revoluties, en het heeft een groter effect op de wereld. Om te beginnen is het beweegt met een breakneck -snelheid. Dit is volkomen logisch, gezien het feit dat de hedendaagse wereld meer verbonden en technologisch geavanceerder is dan ooit in de geschiedenis is geweest. Om al deze redenen kan deze revolutie exponentieel vorderen in plaats van lineair. Het was slechts acht jaar nadat de iPhone was gelanceerd dat er in 2015 ongeveer twee miljard smartphones in gebruik waren. Bovendien zag deze technologie gedurende die paar jaar een aanzienlijke hoeveelheid ontwikkeling en verbetering.

Als gevolg hiervan wordt deze revolutie niet alleen gekenmerkt door zijn snelheid, maar ook door zijn buitengewone rendement op schaal, waardoor bedrijven dezelfde of meer waarde kunnen genereren en veel minder werkgelegenheidsgerelateerde kosten kunnen oplopen. De digitalisering en automatisering van de productie zijn de drijvende krachten achter deze transformatie. Overweeg het feit dat, in combinatie, de drie meest succesvolle bedrijven in Detroit in 1990 - toen de stad nog steeds een bloeiend industrieel centrum was - een gecombineerde marktwaarde van $ 36 miljard had, $ 250 miljard aan omzet genereerde en 1,2 miljoen mensen in dienst had. Terwijl de drie grootste bedrijven in Silicon Valley een gecombineerde omzet van $ 247 miljard genereerden en een marktwaarde van meer dan een triljoen dollar in 2014, hadden ze slechts 137.000 mensen in dienst. Dat vertegenwoordigt iets meer dan een tiende van het totale personeelsbestand dat in 1990 in Detroit gevestigde bedrijven in dienst is.

Ten slotte heeft deze revolutie, door een gevarieerde verscheidenheid aan gebieden en disciplines samen te brengen, een aanzienlijk effect op onze wereld van vandaag. Disciplines zoals 3D -printen, computationeel ontwerp, materialentechniek en synthetische biologie, bijvoorbeeld, worden momenteel samengebracht op manieren die op een dag het creëren van volledig nieuwe organen voor personen kunnen toestaan ​​die ze wanhopig nodig hebben.

Vanwege de vierde industriële revolutie is een verbazingwekkend aantal nieuwe fysieke mogelijkheden geopend.

Oké, dus de vierde industriële revolutie onderscheidt duidelijk van de vorige drie revoluties. Maar meer specifiek, hoe wordt het voortgestuwd? Bovendien zijn er bepaalde opmerkelijke fysieke ontwikkelingen, zoals autonome auto's, 3D -printen, geavanceerde robotica en nieuwe materialen, die in combinatie plaatsvinden met de toegenomen digitale verwerkingscapaciteit die de kern vormt van hedendaagse informatietechnologie en digitalisering. Een auto zonder bestuurder is een soort autonoom voertuig, maar er zijn ook andere soorten, zoals vrachtwagens, boten en zelfs vliegtuigen. Deze nieuwe modi van mobiliteit worden mogelijk gemaakt door technologische doorbraken zoals kunstmatige intelligentie en sensoren, die beide essentiële componenten van de vierde industriële revolutie zijn en doordringen een breed scala aan industrieën en sectoren.

Geavanceerde sensortechnologie heeft bijvoorbeeld drones in staat gesteld om veel effectiever te navigeren in reactie op hun omgeving, waardoor ze kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan nieuwe taken, zoals het laten vallen van medicijnen in oorlogszones en het helpen van boeren bij het bepalen van de behoeften van hun gewassen aan water of kunstmest. De tweede fysieke trend van de vierde industriële revolutie is 3D -printen, vaak bekend als additieve productie of additieve productietechnologie. Geavanceerde computers, zoals digitaal schetsen en modelleren, hebben het mogelijk gemaakt om deze nieuwe technologie te ontwikkelen. 3D -printen worden al gebruikt in gebieden die zo gevarieerd zijn als gezondheids- en energieproductie, waardoor alles van kleine medische implantaten tot enorme windturbines ontstaat, wat ongelooflijk is gezien hoe nieuw deze technologie is.

Vooruitgang in robots, de derde trend, verspreiden zich als een lopend vuurtje in alle industrieën, van verpleegkunde tot precisie -landbouw. In de afgelopen jaren zijn robots aan te passen aan hun omgeving, omdat ze geen onafhankelijke richting meer nodig hebben en in plaats daarvan informatie uit de cloud kunnen trekken. Ze zijn zelfs in staat om samen te werken met mensen. Ten slotte hebben nieuwe materialen een impact omdat ze sterker, lichter, meer recyclebaar en meer aanpasbaar zijn dan de materialen die in de vorige generatie worden gebruikt. Sommige mensen hebben de mogelijkheid om zichzelf te genezen of schoon te maken. Neem bijvoorbeeld Graphene, een recent ontdekt nanomateriaal. Het is 200 keer sterker dan staal en een miljoen keer dunner dan een enkel menselijk haar, waardoor het het sterkste en dunste bekende materiaal is. Afgezien daarvan is het een zeer effectieve geleider van zowel elektriciteit als warmte.

Niet elke ontwikkeling geassocieerd met de vierde industriële revolutie is echter fysiek van aard. Daarna leert u meer over verschillende die veel etherischer van aard zijn.

De huidige industriële revolutie omvat zowel digitale als biologische neigingen die de wereld transformeren.

Hoewel fysieke uitvindingen een belangrijk onderdeel zijn van de vierde industriële revolutie, zijn er ook digitale doorbraken die net zo belangrijk zijn. Een van hen wordt het Internet of Things of IoT kortweg genoemd. Het Internet of Things (IoT) is een fundamenteel idee dat fysieke en digitale toepassingen verbindt. Het verwijst naar een netwerk dat bestaat tussen fysieke items - zoals mobiele telefoons of huishoudelijke apparaten - en de mensen die die apparaten gebruiken om met elkaar te communiceren. De vooruitgang van technologie zoals zenders en sensoren heeft het mogelijk gemaakt om een ​​dergelijk netwerk op te bouwen. Voorbeelden zijn pakketten verzonden via de e -mail, die vaak zijn uitgerust met een sensor, een zender of andere radiofrequentie -identificatietechnologie, waardoor we hun reis kunnen volgen terwijl ze naar onze huizen of andere locaties worden afgeleverd.

Uber en Airbnb zijn nog twee instanties van on-demand services. Deze bedrijven koppelen echte dingen, zoals auto's en huizen, met de mensen die ze nodig hebben via het gebruik van digitale platforms. Ten slotte zijn er in de vierde industriële revolutie verschillende biologische trends en vooruitgang gericht op onderwerpen zoals genetica die worden onderzocht. Vooral genetische manipulatie zal een diepgaand effect hebben op het menselijk ras. In vergelijking met het Human Genome Project, dat 10 jaar duurde en miljarden dollars kostte, kan een genoom nu in uren worden gelezen voor minder dan duizend dollar, waardoor tijd en geld wordt bespaard. We schrijven deze vooruitgang toe aan de vooruitgang van computermacht. Moderne genetici kunnen genetische varianten onderzoeken met behulp van modellen, waarmee ze ze veel sneller kunnen evalueren dan voorheen via de proef- en foutbenadering.

In werkelijkheid staat de wetenschap op het punt om het vermogen te ontwikkelen om precisiegeneeskunde te bieden. Als gevolg hiervan konden wetenschappers taken uitvoeren zoals het decoderen van de genetische samenstelling van een tumor en het ontwikkelen van een kankertherapie die was aangepast aan het specifieke geval van kanker in kwestie. En het is nog maar het begin van wat genetische innovatie zou kunnen doen. Met deze technologie kunnen we ook planten, dieren en zelfs baby's maken die de eigenschappen hebben die we willen. Het is niet langer mogelijk om zich dergelijke technische toepassingen voor te stellen als het spullen van science fiction. Hoewel dergelijke interventies natuurlijk ethische en regelgevende zorgen wekken, is de technologie die nodig is om ze te maken een realiteit al gecreëerd of wordt deze binnenkort ontwikkeld.

Automatisering zal de economie stimuleren door sommige banen te elimineren en tegelijkertijd een groot aantal nieuwe te genereren.

Als gevolg hiervan is de vierde industriële revolutie ongetwijfeld een sterke motor van vooruitgang en ontwikkeling. Maar welke impact zal dit hebben op de wereld om ons heen? Er zijn veel sectoren die vooral worden getroffen, waarvan de eerste de economie is, die de eerste van hen zal zijn. Voor verdere specificiteit zal deze industriële revolutie vrijwel zeker een groot gunstig effect hebben op de wereldeconomie, voornamelijk via de stimulatie van economische groei. Hoewel sommige pessimisten beweren dat we nog steeds in de greep zijn van de recessie die wordt veroorzaakt door de financiële crisis van 2008, is de realiteit dat we midden in een enorme economische bloei zijn veroorzaakt door de vierde industriële revolutie. Bovendien is deze technologische vooruitgang net begonnen; Na verloop van tijd zal het worden omgezet in echte economische ontwikkeling.

Investeringen in hernieuwbare energie, energieopslag en efficiëntere brandstoffen worden bijvoorbeeld betaalbaarder als gevolg van verbeterde technologie en digitalisering. De uitkomst zal een aanzienlijke toename van de winstgevendheid van investeringen zijn, wat de noodzaak zal verminderen voor bedrijven om afhankelijk te zijn van overheidssubsidies. Als gevolg hiervan zal het BBP toenemen terwijl we de risico's die worden gepresenteerd door klimaatverandering minimaliseren. Hoewel dit het geval is, moet worden opgemerkt dat de wereldeconomie kan lijden als gevolg van deze nieuwe technologieën die de bestaande banensector uitdagen. Meer specifiek kan de vierde revolutie een verwoestingseffect hebben op de arbeidsmarkt, waarbij individuen hun baan verliezen als gevolg van geautomatiseerde productieprocessen.

In feite zien we al dat computers verschillende banen overnemen, zoals telefoonoperators en boekhouders. Meer beroepen, zoals die van wettelijke secretaresses, belastingvoorbereiders en onroerendgoedagenten, zullen in de nabije toekomst hetzelfde lot ondergaan. Dezelfde industriële revolutie die verantwoordelijk is voor de automatisering van de economie zal echter ook verantwoordelijk zijn voor het optreden van een kapitalisatie -impact. Met andere woorden, de stijging van de automatisering zal leiden tot verhoogde rijkdom, wat de vraag zal stimuleren en leidt tot het creëren van nieuwe werkgelegenheid en bedrijven.

Met andere woorden, hoewel critici dit kunnen afbeelden als een conflict tussen mensen en robots, is dat niet helemaal nauwkeurig. Mensen zijn zeer adaptieve wezens die niet moeten worden gealarmeerd door deze verschuiving. In plaats daarvan moeten we ons concentreren op het helpen van mensen die het risico lopen hun baan te verliezen om hen te helpen overstappen naar andere werkgelegenheid, en onszelf te onderwijzen over de beste manieren om samen te werken met machines.

Technologische vooruitgang heeft ook een effect op openbare instellingen.

Nu je een beter begrip hebt van de vierde industriële revolutie, laten we een stap terug doen en het bekijken vanuit een nationaal en wereldwijd perspectief. In het licht van het feit dat publieke entiteiten, met name regeringen, worden beïnvloed door deze technologische verandering, is het belangrijk om zo'n breed perspectief te hebben. Opkomende technologieën dreigen immers oude, gecentraliseerde energiesystemen te destabiliseren. De particuliere sector en individuele personen hebben bijvoorbeeld hun mening kunnen uitspreken over digitale platforms met relatief gemak en openbare zichtbaarheid, terwijl ze ook kunnen samenwerken en misschien zelfs in tegenstelling tot conventionele overheidsinstellingen kunnen handelen. Wikileaks is hiervan een uitstekende illustratie. Deze zeer kleine onderneming was in staat om effectief te concurreren tegen de hele staat. Dat gezegd hebbende, is het ook denkbaar voor overheden om nieuwe technologie te gebruiken - bijvoorbeeld surveillancesystemen - om de groeiende kracht van burgers te compenseren.

Wat het eindresultaat ook is, het is onvermijdelijk dat openbare instellingen worden beïnvloed door nieuwe technologie en zullen worden gedwongen om innovatieve methoden te bedenken om met hun kiezers in contact te komen. Daarom moeten regeringen in de vierde industriële revolutie hun wetten in realtime aanpassen aan de voortdurende veranderingen die zich voordoen in hun omgeving of worden geconfronteerd met gevolgen. Regeringen kunnen bijvoorbeeld een volledig top-down benadering van de voorschriften volgen voorafgaand aan de industriële revolutie; Ze zouden hun tijd kunnen nemen om allerlei industriële wetten te ontwikkelen, te wijzigen en te handhaven vóór de industriële revolutie. Hoewel technologie zich nu in een verbazingwekkende tarief ontwikkelt, moeten wetten veel sneller worden bijgewerkt dan in het verleden, en de snelle nieuwscyclus betekent dat leiders constant onder druk staan ​​om snelle keuzes te maken.

Regeringen moeten samenwerken met hun mensen en commerciële organisaties op hele nieuwe manieren om te reageren op de voortdurende veranderingen die bestaan. De investering in e-governance, die gebruik maakt van digitale technologie om de betrokkenheid van de publieke en de effectiviteit van de overheid te verbeteren, is een voorbeeld van een dergelijke investering. Wat de vorm ook is die deze nieuwe methoden aannemen, de opkomst van de vierde industriële revolutie en de technologie die het genereert, kan slechts één ding impliceren: de toekomst zal radicaal verschillen van het verleden.

Het boek De vierde industriële revolutie komt ten einde met een samenvatting.

Een van de belangrijkste berichten in dit boek is dat de menselijke beschaving is gekenmerkt door een reeks van drie industriële revoluties en dat we nu de vierde ervaren. Het onderscheidt zich van zijn voorgangers door op een brekende snelheid, op een enorme schaal te werken, en een ongeëvenaard effect te hebben op alles, van industrie tot ons dagelijks leven.

Koopboek - The Fourth Industrial Revolution van Klaus Schwab

Geschreven door BrookPad Team gebaseerd op de vierde industriële revolutie door Klaus Schwab

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.