The Diabetes Code by Jason Fung

The Diabetes Code by Jason Fung

Prevent and Reverse Type 2 Diabetes Naturally

The Diabetes Code by Jason Fung

Buy book - The Diabetes Code by Jason Fung

What is the subject of the book The Diabetes Code?

The Diabetes Code (2018) tackles one of the most serious public health crises facing the western world: the development of type 2 diabetes, a disease that is strongly associated with poor nutrition and obesity. However, as Jason Fung demonstrates, the situation may be turned around. The most essential thing is to find out what works and what does not work for you. Fung presents a compelling argument for a nutritional approach to prevent and cure type 2 diabetes, drawing on his professional expertise as well as the most recent scientific evidence. You may begin following this strategy right now, according to Fung.

Who is it that reads the book The Diabetes Code?

  • Patients with type 2 diabetes
  • Anyone who is attempting to lose weight
  • Nutritional therapists and medical professionals

Wie is Jason Fung precies?

Medical specialist Dr. Jason Fung has been in practice for more than a decade. Type 2 diabetes, nutrition, and obesity are among his specialties. He is a well-known proponent of the use of fasting to treat the condition. The Atlantic and the Daily Mail, among other publications, have published a number of Fung's pieces on health-related subjects. His popular book, The Obesity Code, is a best-seller, and he is a frequent guest on Fox News (2016).

Wat zit er precies voor mij in? A step-by-step strategy for overcoming type 2 diabetes.

Type 2 diabetes is a contemporary pandemic that affects millions of people. Nearly 400 million individuals suffer with the disease across the globe, with 28 million suffering from it in the United States alone — and the number is growing. What is the root of the problem? Carbohydrate- and sugar-heavy diets, combined with a sedentary lifestyle, have created a situation in which our bodies are unable to keep up. In turn, this leads to insulin resistance and a host of other severe health problems. Unfortunately, the usual therapy for type 1 diabetes does not function in the case of type 2 diabetes, for whatever reason. In reality, there is plenty of data to suggest that taking insulin injections increases your chance of developing cardiovascular illnesses, such as strokes and heart attacks, if you have diabetes type 2.

However, there is a solution. As Jason Fung demonstrates in his book The Diabetes Code, dietary modifications and intermittent fasting may help type 2 diabetes patients get back on the road to health while avoiding costly and invasive surgical procedures. Using the information in the following notes, you will discover why medications may not be the best solution for type 2 diabetes, about the dangers of weight reduction surgery, and about how to prevent and cure type 2 diabetes via diet modification.

Diabetes is associated with elevated blood sugar levels, although the causes of various types of the disease are distinct.

There has been an increase in the number of people diagnosed with diabetes, particularly type 2 diabetes. The numbers are alarming: one hospital in New York recently revealed that it was treating ten times as many diabetes patients in 2000 as it had been in 1990, with type 2 diabetes accounting for the vast majority of new cases. Diabetes is a metabolic disease characterized by elevated blood sugar levels. There are four main kinds of diabetes. Types 1 and 2, as well as gestational diabetes, which is caused by elevated blood sugar levels during pregnancy, are all examples of diabetes. Other forms of the disease are linked to hereditary issues as well as a malfunctioning pancreas, among other things.

Dorst en de drang om regelmatig te plassen behoren tot de symptomen. Beide symptomen geven aan dat de nieren van de patiënt niet goed de bloedsuikerspiegel verwerken, of om de officiële term, glucose, in zijn of haar lichaam te gebruiken. Het lichaam reageert door te proberen overtollige glucose uit de bloedbaan te verwijderen door vaak te plassen. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderscheidingen tussen diabetes type 1 en type 2. De eerste is een aandoening veroorzaakt door een auto -immuunrespons. Dit geeft aan dat het immuunsysteem van het lichaam zich richt op de cellen die insuline produceren. Insuline is het hormoon dat de leiding heeft voor het regelen van de bloedsuikerspiegel in het lichaam. Wanneer het lichaam niet in staat is om voldoende insuline te produceren, stijgt de bloedsuikerspiegel dramatisch. Het is om deze reden dat diabetes van type 1 insuline -injecties nodig hebben om gezond te leven.

Type 2 diabetes daarentegen is anders. Meestal is dit het gevolg van een slecht, suikerrijk dieet. In een poging alle geconsumeerde suiker te beheersen, reageert het lichaam door enorme hoeveelheden insuline te genereren. Insulineresistentie ontwikkelt zich gedurende de tijd in de cellen van het lichaam. Dit houdt in dat ze niet langer reageren op insuline, omdat het lichaam er een buitensporige hoeveelheid van heeft geproduceerd. Bijgevolg zijn insuline -injecties volgens onderzoek volgens onderzoek type 2 niet erg effectief. Het probleem is immers geen tekort aan insuline - zoals het geval is met diabetes type 1 - maar eerder een overmaat aan insuline.

Type 2 diabetes, zoals obesitas, kan niet worden genezen door alleen het calorieverbruik te verminderen tot een gezond niveau.

De manier waarop we de wereld uitleggen, evolueert altijd. We zijn altijd op zoek naar nieuwe termen om nieuwe gebeurtenissen te karakteriseren. Overweeg bijvoorbeeld het woord 'bromance', wat een term is die vaak wordt gebruikt om intieme, niet-seksuele interacties tussen twee jongens aan te duiden. Heb je echter ooit gehoord van de term "diabesity"? Nogmaals, het is een relatief recente munten die dient als een effectief middel om de aandacht te vestigen op een nieuwe trend in de westerse samenleving: de pandemie van individuen die lijden aan zowel obesitas als diabetes type 2. Enkele decennia geleden maakte Walter Willett, een voedingsspecialist aan de Harvard University, een overtuigende demonstratie van de strakke relatie tussen obesitas en type 2 diabetes bij mensen.

Volgens zijn bevindingen is het toename van het gewicht van de puberteit de belangrijkste factor bij het verhogen van de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 na de puberteit. Als voorbeeld verhoogt het winnen tussen 44 en 77 pond ons risico op het ontwikkelen van de ziekte met een ongelooflijke 11.300 procent! In 1995 hebben Willett en zijn collega's vervolgonderzoeken uitgevoerd naar hun bevindingen. Deze onthulden dat zelfs weinig gewicht toeneemt de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk verhoogde. Type 2 diabetes is 90 procent meer kans om op te treden bij degenen die 10 tot 20 pond boven hun ideale gewicht winnen. Helaas duurde het lang voordat deze ontdekkingen door de bredere medische gemeenschap in het algemeen werden erkend als legitiem. Er is echter geen ruimte voor geschil over het feit dat diabetes type 2 nauw verbonden zijn met het toenemen van gewicht en obesitas.

Opgemerkt moet worden dat het eten van minder calorieën geen obesitas of type 2 diabetes zou genezen, zoals eerder vermeld. Om ons lichaam minder calorieën te laten verbranden, moeten ze hun metabole tarieven verlagen - de hoeveelheid energie die nodig is om ons hart te laten kloppen en onze hersenen werken. Een abrupte afname van de dagelijkse calorie -inname, ondanks het feit dat dit het antwoord was dat het eerst werd aanbevolen door artsen en voedingsdeskundigen, werkt gewoon niet. Uiteindelijk zijn onze hormonen verantwoordelijk voor onze perceptie van honger en calorie -inname. Onze insulinesniveaus, om preciezer te zijn, zijn de dader. Dat houdt in dat de sleutel tot het afvallen is om onze insulinespiegels zoveel mogelijk te verlagen. Het verminderen van de totale voedselinname zal niet helpen om dit doel te bereiken. Wat we eigenlijk moeten doen, is wegblijven van bepaalde soorten gerechten.

Insulineresistentie wordt geproduceerd door vetafzettingen in de lever en het kan zich in een korte tijd manifesteren.

De meerderheid van de individuen is zich ervan bewust dat overmatige alcoholinname schadelijk is voor de lever. Als het gaat om leverinsufficiëntie, is alcohol echter niet de enige factor om te overwegen. Laten we beginnen met glycogeen, een chemische stof die ons lichaam nodig heeft om koolhydraten op te slaan om goed te functioneren. Wanneer het overtollig wordt geconsumeerd, veroorzaakt het vettige afzettingen in de lever, wat uiteindelijk resulteert in insulineresistentie. Als het gaat om diabetes type 2, is insulineresistentie de eerste stap op het pad. Extreme koolhydraat- en eiwitinname is de oorzaak van deze aandoening. In plaats van door het hele lichaam te worden opgeslagen, zoals andere dieetlipiden, wordt glucose van eiwitten en koolhydraten rechtstreeks aan de lever geleverd voor gebruik als energie. Zodra het de lever bereikt, wordt deze omgezet in glycogeen, wat kan worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te handhaven wanneer de glucosespiegels van het lichaam dalen.

Het lichaam daarentegen begint extra glycogenen om te zetten in vet, die vervolgens naar andere delen van het lichaam wordt geëxporteerd nadat de reserve is uitgeput. De moeilijkheden beginnen wanneer onze lever onze eiwit- en koolhydraatinname niet kan bijhouden. Wanneer dit gebeurt, wordt het vet niet langer geëxporteerd, maar wordt in plaats daarvan in de lever bewaard voor opslag. Bovendien, wanneer de lever dikker wordt, wordt het minder in staat om extra glucose te absorberen. Het wordt vrijgegeven wanneer onze bloedsuikerspiegel toeneemt, wat een goede zaak is. Op zijn beurt stimuleert dit de lever om meer glucose in zijn cellen te absorberen. Zodra de lever begint te worstelen met de taak om de glucose te verwerken, wordt nog meer insuline geproduceerd om de situatie te corrigeren. Als gevolg hiervan wordt een vicieuze cirkel gemaakt. Hoe groter de hoeveelheid insuline die in ons lichaam aanwezig is, hoe minder de lever op dit hormoon reageert. Dat is waar artsen naar verwijzen als ze spreken over insulineresistentie.

De ontwikkeling van een vette, insulineresistente lever is niet moeilijk te bereiken. In 2008 heeft neuroloog Suzanne de la Monte een onderzoek uitgevoerd dat ontdekte dat individuen in slechts drie weken insulineresistentie kunnen verwerven door elke dag 1000 calorieën of meer suikerhoudende snacks te consumeren. In de loop van drie ongezonde weken groeide het lichaamsgewicht van de deelnemer met twee procent, maar de hoeveelheid vet die in hun lever werd opgeslagen, groeide met een verbluffende 27 procent! Het is mogelijk om de effecten van leverlever om te keren door terug te keren naar een regelmatig dieet dat minder koolhydraten en minder fructose bevat.

De toenemende inname van fructose is een bijdragende factor aan de prevalentie van leververvetting.

In 2009 plaatste de endocrinoloog Robert Lustig een video op YouTube die snel populair werd en hem de titel " Dr. YouTube. " Veel mensen hadden lang geloofd dat suiker schadelijk was voor het lichaam, en in het, controleerde hij hun vermoedens. In het bijzonder is een soort suiker vooral schadelijk voor de gezondheid van de mens. Suiker kan worden gevonden in de vorm van fructose, en het is een belangrijke factor voor de ontwikkeling van type 2 diabetes. Net als bij glucose is fructose schadelijk voor de gezondheid en levert weinig voedingsvoordeel op, met name in de vorm van verwerkte producten. Echter, het komt met een extra steek in de staart: de lever is niet in staat om het te breken. Als gevolg van het feit dat ongeveer 80 procent van de glucose wordt verwerkt buiten de lever, het orgaan is alleen verantwoordelijk voor het omgaan met ongeveer een vijfde van alle ingenomen glucose. Anderzijds wordt fructose direct in de lever opgenomen, waar het een vettige leverziekte kan veroorzaken en, op lange termijn, diabetes.

Dit is te wijten aan het feit dat de lever niet in staat is om hoge hoeveelheden fructose te verteren bovenop de enorme hoeveelheden glucose die het al ontvangt van eiwitten en koolhydraten. We hebben verschrikkelijk nieuws: fructose speelt momenteel een groter deel in onze voeding dan ooit tevoren! En dat is het probleem: fructose is niet intrinsiek schadelijk voor de mens; het is veeleer het overmatige gebruik van fructose die schadelijk is voor onze gezondheid. In de negentiende eeuw verteerde de gemiddelde persoon ongeveer 15-20 gram fructose per dag, voornamelijk in de vorm van vers fruit dat slechts sporenhoeveelheden van de zoetstof bevatte. Aan de andere kant begonnen de eetgewoonten van mensen na de Tweede Wereldoorlog te verschuiven. De stijging van de suikerriet-en suikerbietenproductie was een belangrijke bijdrage aan deze stijging. In de jaren zeventig was de gemiddelde dagelijkse fructose-inname per persoon gestegen tot 37 gram per persoon.

De introductie van fructosesuikerstroop daarentegen bleek de meest schadelijke ontwikkeling te zijn. Het was een goedkope bron van suiker, en het was niet lang voordat het werd gebruikt in een verscheidenheid van industrieel verwerkte goederen. Tegen het einde van de eeuw, het zou kunnen worden gevonden in alles van sauzen tot bevroren diners, brood en desserts. In 2000 was de inname van fructose per hoofd van de bevolking in de Verenigde Staten gestegen tot 78 gram per dag. Er is weinig twijfel over dat dit een bijdragende factor is voor de kwestie. Met behulp van gegevens uit de eigen studie van de auteur, is ontdekt dat landen waar maïs siroop is populair hebben 20 procent hogere gevallen van diabetes dan landen waar fructose-consumptie lager is.

Insuline injecties zijn niet de oplossing voor type 2 diabetes, omdat het lichaam geen hoge insulineniveaus kan verdragen.

Er bestaat weinig twijfel over dat de capaciteit om insuline te produceren in laboratoria en type 1 diabetes een belangrijke medische vooruitgang was. Insuline injecties, aan de andere kant, zijn geen panacee in de strijd tegen type 2 diabetes. Type 2 diabetes en obesitas zijn meer dan alleen gezondheid en fitness zorgen. Indien onbehandeld, kunnen ze vooruitgang bij hart-en vaatziekten, die kan leiden tot hartfalen. Inname van insuline injecties is in deze situatie niet erg behulpzaam. Hoewel ze type 2 diabetes patiënten kunnen helpen bij het reguleren van hun bloedsuikerspiegel op de korte termijn, langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor hun algehele gezondheid en welzijn. In zeldzame gevallen kunnen ze zelfs leiden tot de dood van een persoon op jonge leeftijd. In 1949 toonden G.L. Duff en G.C. MacMillan aan dat dit het geval was. Hun dierproeven toonden aan dat verhoogde insulineniveaus kunnen leiden tot atherosclerose, wat een verharding van de slagaders is die is gerelateerd aan hartaanvallen en beroertes bij mensen.

Modern research has also shown that insulin injections are ineffective for the treatment of type 2 diabetes, as previously believed. They have shown on many occasions that decreasing blood sugar levels really increases the chance of developing heart disease. Consider the large ACCORD trial conducted by the National Institutes of Health in the United States in 1999, in which the scientists examined if insulin therapy might decrease cardiovascular mortality among patients with type 2 diabetic complications. One set of patients got regular insulin dosages as well as cardiac medicine. The other group did not. The second group was given greater dosages of insulin as well as cardiac medicine than the first. The goal was to lower the blood sugar levels of the second group as quickly as possible.

The research was a complete and utter failure. The patients who received greater amounts of insulin and medicine died 22 percent more rapidly than those who received regular levels, according to the study results. At the end of the day, the whole research had to be scrapped. In 2010, the Canadian scientist J.M. Gamble conducted yet another research on the subject. He discovered that individuals with type 2 diabetes who had insulin therapy were 279 percent more likely than other patients to have coronary artery disease than the general population.

Even while bariatric surgery may be a very successful treatment for type 2 diabetes, it is not the most optimal option in all cases.

Obesity is a major public health issue. One of the author's patients, Adrian, weighs 208 kg and was fired from his work due to his deteriorating health conditions. Numerous individuals who find themselves in a similar position contemplate pursuing a dramatic option such as elective weight reduction surgery. It is referred to as bariatric surgery, and it entails the removal of a significant part of the stomach. It is a very successful treatment for type 2 diabetes, and in the majority of instances, the condition simply vanishes after patients have the procedure. So, how does it function? The surgery, on the other hand, significantly decreases the amount of calories that may be consumed. This provides the liver with an opportunity to deplete its glycogen stores and burn up the fatty deposits that had caused it to become insulin resistant.

When P.R. Schauer and his colleagues conducted a trial at the Cleveland Clinic in 2012, they were able to demonstrate just how successful the procedure might be. Patients with type 2 diabetes who had bariatric surgery had much better health than their counterparts who got insulin therapy, according to the study. It was possible to completely discontinue the previous patients' diabetic medication after three months - they were completely healed! That is true for 95 percent of type 2 diabetic individuals who undergo the procedure. For more than 70 percent of all patients, bariatric surgery provides additional advantages such as long-term weight reduction and lowered blood pressure. So it must be the panacea we've been searching for, don't you think?

Nee helemaal niet. One of the problems is that the operation is very costly and exceedingly intrusive, and it has the potential to cause a variety of issues down the line. Internal bleeding, infection, and decreased nutritional absorption are just a few of the complications. However, there is a silver lining to this cloud. The good news is that the beneficial benefits of bariatric surgery may be accomplished via a far more straightforward procedure than previously thought. We'll take a look at them in more detail in the next section.

Type 2 diabetes may be prevented and reversed by eliminating fructose and processed carbs in your diet.

Eind 2015 had een Texas ziekenhuis te maken met de eerste type 2 diabetespatiënt die drie jaar oud was, waardoor hij de jongste diabetespatiënt op het record werd. Naar mijn mening is dit een vrij sterke aanwijzing dat de ziekte uit de hand is gelopen en dat het begrijpen hoe te voorkomen en te genezen type 2 diabetes is meer essentieel vandaag dan het ooit is geweest. Dus, wat kun je doen om het te stoppen of op zijn minst vertragen? Er zijn twee zeer krachtige technieken die u nu kunt gebruiken. De eerste is om weg te blijven van fructose. De meest zichtbare plaats om te beginnen is door het verwijderen van suiker uit uw keuken en eettafel helemaal. Dit geldt voor sucrose, dat is een suiker bestaande uit een deel glucose en een deel fructose, evenals high-fructose maïssiroop, onder andere.

Wanneer u fructose uit uw dieet elimineren, moet u voorzichtig zijn met de items die het bevatten omdat het vaak verborgen is in hen. Zoete dranken zoals cocktails, smoothies, en smaakvol water zijn hiervan voorbeelden. De voor de hand liggende uitzonderingen op deze regel zijn snoep, gebak en gebak. Houd er echter rekening mee dat brood en pasta vaak extra suiker bevatten. Om aan de veilige kant te staan, lees de inhoud lijst en vermijd de aankoop van iets dat suiker bevat uit de winkel plank. Als het gaat om sauzen, specerijen, en zelfs vlees, is het ook aanbevolen om voorzichtig te gaan. Suiker is een eenvoudige en effectieve methode om elke maaltijd smaak beter te maken. Omdat handelaren en fabrikanten zich hiervan bewust zijn, betrekken zij het in hun goederen. Uit eten, vooral als het iets is dat je regelmatig doet, kan een mijnenveld van gevaar zijn. U hoeft niet te schamen om te informeren over uw server over het fructose-niveau van verschillende maaltijden voordat u uw bestelling.

De tweede aanpak die u kunt gebruiken om te voorkomen en te genezen type 2 diabetes is om te voorkomen dat het eten van verwerkte koolhydraten zoveel mogelijk. Geraffineerde koolhydraten behoren tot de slechtste voedselgroepen om te consumeren omdat ze een rol hebben in het verhogen van insulineniveaus tot gevaarlijk hoge niveaus. Vermijd dus geraffineerde tarweproducten zoals brood, pasta, met mais gebaseerde tortilla's, popcorn, frietjes, frieten, witte rijst, maar ook witte bloem. Dat betekent niet dat je je oude favorieten volledig moet verlaten. Niet alle koolhydraten zijn slecht voor u-als u vervangende ongeraffineert koolhydraten zoals bruine rijst en volkoren pasta voor geraffineerde koolhydraten, kunt u nog steeds genieten van veel van uw favoriete maaltijden. Deze alternatieven stimuleren de insulineproductie niet bijna net zo veel als hun verfijnde equivalenten, en ze kunnen worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet als een vervanging voor geraffineerde koolhydraten.

Wanneer u de geraffineerde koolhydraten uit uw dieet te elimineren, creëer je een leegte in uw voedingsstrategie. Vul het met voedzame vette voedingsmiddelen, zoals hoge kwaliteit oliën, zeevruchten, avocado's, en noten om je het gevoel langer vol te houden.

Intermitterende vasten is een veel effectievere behandeling voor type 2 diabetes dan deel management op een regelmatige basis.

Vasten is al lang erkend als een behandeling voor diabetes. De eerste keer dat het werd aanbevolen als therapie voor diabetes was in 1916 door Elliott Joslin, een pionier Amerikaanse diabetes expert. Sindsdien is er echter veel veranderd in het medische veld als geheel. Vandaag wordt de nadruk steeds meer gelegd op het gebruik van medicijnen om diabetes te beheren. Het is echter tijd om meer conventionele behandelingen te herontdekken. Dus, wat is precies vasten en hoe werkt het? Een optie is het volgen van een dagelijkse portie controle regime, hoewel dit waarschijnlijk niet de ideale oplossing. Genezen van diabetes en het induceren van gewichtsverlies zijn niet eenvoudige doelen te bereiken op hun eigen. Denk aan de bevindingen van een 2015 Brits onderzoek, dat de effectiviteit van standaard voedingsadvies onderzocht, die gericht was op het delen van het management, en vond dat deze strategie gefaald heeft voor 99,5 procent van alle deelnemers. Ze hebben gewoon niet een aanzienlijke hoeveelheid gewicht laten vallen.

De reden dat het niet werkt is omdat het verminderen van uw dagelijkse calorie-inname heeft alleen het effect van het vertragen van uw stofwisseling en tegelijkertijd het verhogen van uw gevoel van honger. Dat is zeer moeilijk te onderhouden, en de meeste dieters uiteindelijk opgeven en terug te keren naar hun vorige gewicht. Intermitterende vasten is een veel effectievere strategie. Voor het grootste deel, dit betekent dat het terugvallen van alle maaltijden voor een bepaalde periode, die kan iets van een dag tot een week. Daarna kunnen individuen hun normale eetgewoonten hervatten. Als gevolg daarvan is het veel eenvoudiger om uit te voeren dan de dagelijkse sleur van portiecontrole, aangezien de hoeveelheid werk die nodig is om dit soort strategie te volgen, gericht is. En, belangrijker nog, het is effectief! Een afname van de insulineproductie wordt veroorzaakt door vasten, wat betekent dat het lichaam insuline-gevoelig blijft in plaats van insulineresistent als gevolg van het hormoon.

De werkzaamheid van deze techniek werd verder aangetoond in een door N.M. Harvie in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd onderzoek in 2011. Harvie heeft een vergelijking gemaakt tussen twee groepen van dieters. De eerste volgde een mediterraan dieet met een caloriearme restrictie, terwijl het tweede normaal vijf dagen per week en de andere twee dagen rustte. In de periode van zes maanden na het begin van de studie verloren beide groepen het gewicht, maar de tweede groep had veel lagere insulineniveaus dan de eerste. Het lijkt erop dat intermitterende vasten de meest effectieve behandeling voor type 2-diabetes kan zijn. Vasten is gunstig omdat het verlaagt de insulineniveaus en de insulineresistentie, die beide bijdragen aan de ziekte.

Het laatste hoofdstuk van het boek The Diabetes Code.

De belangrijkste boodschap in deze noten is: Typ 1 en type 2 diabetes zijn zeer verschillende ziekten met zeer verschillende resultaten. In vergelijking met type 2-diabetes, gedefinieerd door lage insulineniveaus, wordt type 1 diabetes gekenmerkt door een gevaarlijk hoog insulineniveau, wat op zijn beurt resulteert in insulineresistentie en een verscheidenheid aan ernstige gezondheidsproblemen. Het goede nieuws is dat type 2 diabetes kan worden omgekeerd als gedetecteerd vroeg genoeg. Met een combinatie van carb-ontwijking en een verandering in het dieet, zult u goed op uw manier om te herstellen van uw ziekte. Advies dat kan worden omgezet Fasting is gunstig, maar je moet kiezen voor een regime dat geschikt is voor uw individuele behoeften. Hoewel het intermitterende vasten is aangetoond dat het een effectieve methode is om het insulineniveau te verminderen, heeft het een aantal fijnafstemming nodig om de gewenste resultaten te verkrijgen. Als je nieuw bent in het concept, het is het beste om te spreken met een medische of voedingswaarde professionele eerste. De volgende stap is het ontdekken van een dieet en oefening plan dat werkt voor uw metabolisme. Mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om vasten. Sommige geven de voorkeur aan langere fasts minder vaak, terwijl andere meer frequente maar kortere fasten verkiezen. Experimenteren is de sleutel tot succes. Experimeneer met vasten voor drie tot vier dagen om de twee maanden, of gewoon missen avondmaal en vasten voor achttien uur voor het ontbijt elke dag. Bovendien, probeer om jezelf goed gehydrateerd tijdens welk regime je kiest, en om te stoppen als je ziek voelt!

Koop boek-The Diabetes Code door Jason Fung

Geschreven door BrookPad Team gebaseerd op de Diabetes Code door Jason Fung

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.