The Art of Rest by Claudia Hammond

The Art of Rest door Claudia Hammond

Hoe u respijt kunt vinden in de moderne tijd

The Art of Rest door Claudia Hammond

Buy Book - The Art of Rest van Claudia Hammond

Wat is het onderwerp van het boek The Art of Rest?

The Art of Rest (2019) is een documentaire die een diepgaande blik werpt op het rijk van rust. De bevindingen van de rusttest, een online peiling van meer dan 18.000 personen uit 135 landen met betrekking tot rust, worden gebruikt als uitgangspunt om te onderzoeken welke activiteiten mensen het meest vreedzaam vinden, en waarom tweederde van de respondenten het gevoel had dat ze niet genoeg kregen slaap in hun leven. Het onderzoekt de 10 meest voorkomende methoden om te rusten, evenals de uitdagingen en bewezen voordelen in verband met elk van deze ontspannende activiteiten, allemaal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Wie leest het boek The Art of Rest?

  • Iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en welzijn
  • Degenen die hun eigen welzijn waarderen
  • Personen die plezier hebben om zelf alleen tijd door te brengen

Wat is de identiteit van Claudia Hammond?

De romanschrijver en professor psychologie Claudia Hammond is de ontvanger van vele prijzen. Ze dient ook als gastheer voor podcasts en radioprogramma's, waaronder BBC Radio 4's All In The Mind en de gezondheidscontrole van de BBC World Service. Onder haar andere werken zijn onder andere geest over geld, tijd kromgetrokken en emotionele achtbaan.

Wat zit er precies voor mij in? Je leert hoe je meer rust in je leven kunt integreren door dit artikel te lezen.

Je bent niet alleen als je soms moeilijk vindt om moeilijk te zijn. Het leven is een constante bron van stress. Elk klein ding komt op, van druk op het werk tot thuis stress, ongeopende e -mails tot gerechten die ongewassen blijven - en de continue existentiële angst wordt niet eenvoudiger. Het goede nieuws is dat er een eenvoudige remedie is voor stress: slaap. Het was om deze reden dat de rusttest, de grootste studie van rust ooit, probeerde te identificeren precies die activiteiten die individuen beschouwen als de meest rustgevende. De quiz duurde 40 minuten om te voltooien en ontving antwoorden van meer dan 18.000 personen uit 135 landen in 2016. De top tien RESTful -activiteiten werden ook opgenomen in het boek The Art of Rest. Deze opmerkingen geven inzicht in vijf van de tien hierboven beschreven acties. Hun verklaringen van beide waarom deze activiteiten herstellend zijn en hoe het verkrijgen van het juiste type rust uw leven kan verbeteren, zijn in het hele boek met elkaar verweven.

Leer hoe niets doen je geheugen kan verbeteren, welke soorten muziek het meest rustgevend zijn, en hoe je de juiste balans tussen eenzaamheid en het sociale leven in deze noten kunt vinden.

Stress heeft negatieve gevolgen voor iemands gezondheid en welzijn. Rust kan voordelig zijn.

U kunt het vinden op uw plaats van dienstverband. Je kunt het thuis vinden. Deze stof is vrijwel overal over de hele wereld te vinden. Huidige angsten, evenals spijt over het verleden en de angst voor de toekomst, kunnen er bij bepaalde mensen een oorzaak van zijn. Als dit alles je bestuurt, benadrukt dat alleen natuurlijk - stress is tenslotte precies wat hier wordt besproken! We leven in een periode van grote stress. De constante geschreeuw van de Hustling World vereist een mentaliteit van chronische activiteit die constant aan is. Het lijkt misschien alsof er niet genoeg tijd is om het rustig aan te doen. Of, als dat is, is er nog steeds het zeurende, schuldige gevoel dat u geen rust verdient. De gevolgen van het niet rusten kunnen echter veel ernstiger zijn dan een korte schuldig geweten. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is dat stress schadelijk is voor iemands gezondheid en welzijn. Rust kan voordelig zijn.

De gevolgen van te veel stress zijn al lang bekend. Volgens een enquête van de Mental Health Foundation in 2018 hebben een half miljoen personen in het Verenigd Koninkrijk aan werkgerelateerde stress. Volgens dezelfde studie had bijna driekwart van Britten stressniveaus zo hoog dat ze het hele jaar door normaal niet in staat waren om normaal te functioneren. Mensen die gestrest zijn, slapen meestal minder dan degenen die niet gestrest zijn. En dit heeft het potentieel om catastrofale effecten te hebben. Volgens een onderzoek dat in de Verenigde Staten werd uitgevoerd, was vermoeidheid verantwoordelijk voor 13 procent van de beroepsgevallen. Zestien procent van degenen die de enquête beantwoordden, bekende de laatste tijd achter het stuur in slaap te vallen.

Het toevoegen van belediging voor letsel, onvoldoende slaap wordt geassocieerd met een scala aan mogelijke gezondheidsproblemen, variërend van hypertensie en beroerte tot stemmingsstoornissen, obesitas en colorectale kanker om er maar een paar te noemen. Als gevolg hiervan is het verkrijgen van voldoende slaap van cruciaal belang. Overgedrevenheid, of het nu wordt veroorzaakt door een gebrek aan slaap of een gebrek aan rust, heeft een negatieve invloed op uw cognitieve vaardigheden. Uitputting kan leiden tot geheugenvervallende, moeilijkheden concentreren en slechte besluitvorming. Bovendien kunnen activiteiten die meestal eenvoudig zouden zijn, erg moeilijk worden om te doen. Volwassenen zijn niet de enigen die lijden aan een gebrek aan kwaliteitsslaap. Breekperiodes zijn de afgelopen 20 jaar afgeschaft in Britse scholen om meer tijd te bieden voor extra klassen. In het Verenigd Koninkrijk heeft slechts 1% van de middelbare scholen een middagpauze, ondanks onderzoek dat aantoont dat pauzes de aandacht van studenten verbeteren. We kunnen allemaal profiteren van meer slaap, of we nu babyboomers, millennials of leden van Generation Z zijn.

Maar hier is het ding: er is echt maar één methode om voldoende slaap te krijgen - en dat is om te slapen. Het tegenovergestelde van rusteloosheid wordt gezien in een breed scala aan activiteiten die we kunnen uitvoeren als we wakker zijn.

Zelfs hoewel niets in het bijzonder doen een veel voorkomende vorm van ontspanning is, vinden veel mensen het moeilijk om dit te doen.

Als je de term 'rust' hoort, wat komt er eerst in je op? Misschien zie je jezelf bezig zijn met mindfulness -oefeningen, voor de televisie gaan varen of een ontspannen wandeling maken. Ontspannende activiteiten zoals dagdromen of een warm bad nemen worden aanbevolen. Van de meer dan 18.000 antwoorden op de rusttest, noemden veel mensen deze als hun favoriete hobby's om te ontspannen na een lange dag op het werk. Ondanks het feit dat ze allemaal in de top tien vallen, behoren geen van hen tot de top vijf, wat verrassend is. Daarom kan het een verrassing zijn om te horen dat de eerste rustgevende activiteit op onze lijst, die op nummer vijf komt, helemaal niet echt een activiteit is. Het doet absoluut niets. De belangrijkste les hier is dat niets in het bijzonder doen een populair soort ontspannende activiteit is, maar veel mensen vinden het moeilijk om dit te doen.

Ondanks het feit dat niets doen lijkt op de ultieme vorm van ontspanning, wordt niet -activiteit niet vaak gunstig gezien in de moderne cultuur. Zittend voor lange tijd of door bestedingspunten in bed kan ook bijdragen aan een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder verminderde calciumabsorptie en spiermassa. Gelukkig zijn er enkele veelbelovende voordelen voor degenen die absoluut niets willen doen. Om te beginnen kan verveling een gunstige impact hebben op iemands vermogen om creatief te zijn. In één onderzoek kregen twee sets deelnemers de opdracht om zoveel verschillende toepassingen te bedenken voor een plastic beker als ze konden bedenken. De eerste groep kreeg wat tijd om nummers uit een telefoonboek met de hand te transcriberen voordat hij werd uitgedaagd om met creatieve ideeën te komen. De tweede groep sprong er net in en begon te werken. Raad eens wie er nog creatievere manieren heeft bedacht om plastic bekers te gebruiken? Dezelfde ploeg die was toegewezen aan de vervelende telefoonboeken, je raadt het al!

Het is ook mogelijk om uw geheugen te verbeteren door absoluut niets te doen. Een onderzoek uit 2004 keek naar individuen die na een beroerte aan geheugenverlies hadden geleden. 15 woorden werden toegewezen aan hen om te onthouden. De ene groep was tien minuten bezig met mentale activiteiten, terwijl de andere voor dezelfde periode in een donkere kamer zat. Vervolgens werden ze op de proef gesteld in termen van hun herinneringen. Gemiddeld herinnerde de eerste groep zich 14 procent van de woorden, terwijl de tweede groep-die we de Do-Nothing Group zullen noemen-gemiddeld 49 procent van de woorden herinnerde.

Als gevolg hiervan kan in bepaalde situaties helemaal niets doen zijn. Maar wat als u het moeilijk vindt om deel te nemen aan een ontspannen periode om helemaal niets te doen? Een benadering is om vrijwel niets te doen - bijvoorbeeld haken, kleurboeken of puzzels - elke dag een paar uur. Na voldoende herhaling kun je de taak uitvoeren zonder erover na te denken, waardoor je geest zonder schuld zou rondlopen.

Luisteren naar langzame muziek kan behoorlijk rustgevend zijn, zolang je het nummer leuk vindt en het niet te ingewikkeld is om te begrijpen.

Overweeg het volgende scenario: u bent een deelnemer aan een psychologisch experiment in uw instelling. Je bent net op de taak gekregen om een ​​aantal zeer uitdagende anagrammen te ontcijferen. Het probleem is dat je hersenen gewoon niet kunnen achterhalen hoe ze de codes kunnen ontcijferen. Wat denk je dat deze woorden zijn? Denken! De situatie wordt verergerd door het feit dat de andere speler snel vooruitgang boekt. Hij is in staat om snel de anagrammen te beantwoorden en profiteert van de extra tijd om u lastig te vallen. Hij heeft twijfels over je intellect. Hij vraagt ​​zich hardop af hoe je in de eerste plaats naar de universiteit kon gaan. Je zult vreselijk geïrriteerd zijn voordat je het weet. En je bent nog steeds boos nadat je ontdekte dat deze pompeuze knokkel in de eerste plaats niet eens een deelnemer was. Hij werkte met de onderzoekers als medeplichtige.

In dit gedeelte bieden de onderzoekers je een vraag: naar wat voor soort muziek zou je luisteren om je te helpen ontspannen en tot rust te komen? Wat is beter: een basismelodie of een gecompliceerde melodie? Het belangrijkste punt om hiervan weg te nemen is dat luisteren naar trage muziek rustgevend is zolang je het nummer leuk vindt en het niet te ingewikkeld is. De bevindingen van dit experiment, uitgevoerd in 1976 door de Servisch-Amerikaanse psycholoog Vladimir Koneni, waren ondubbelzinnig positief. Uiteindelijk gaf de overgrote meerderheid van de deelnemers (79 procent) de voorkeur aan eenvoudiger en stillere muziek. Luisteren naar muziek op de vierde plaats op de lijst met de meest populaire RESTful -activiteiten in de REST -test. Dit betekent echter niet dat alle muziek ontspannend is.

Gevarieerde soorten muziek hebben verschillende effecten op onze emoties. Muziek in een belangrijke sleutel die snel en discordant is, is eerder geneigd om gevoelens van opwinding op te wekken, terwijl langzame en dissonante muziek in een kleine sleutel eerder de kans groot is om gevoelens van verdriet op te wekken. Dus, wat voor soort muziek heeft de kracht om je in een staat van diepe ontspanning te sussen? Dit kan worden bereikt door een slow -melodie te spelen met gladde, stromende ritmes in een belangrijke sleutel. Dit lijkt iets te zijn dat we instinctief begrijpen. Volgens de bevindingen van een ander onderzoek legde een set vrijwilligers op een deken vast en rustte zeven minuten, terwijl een andere groep hard fietste op oefenfietsen. Op de vraag naar wat voor soort muziek ze later zouden willen luisteren, hadden degenen op de quilt een gemengde reactie - ze wilden ofwel iets vrolijks om ze op gang te brengen of iets kalmeren om ze in een ontspannen mindset te houden. De langzamere muziek werd gekozen door een grote meerderheid van de renners.

Dit sluit echter geen andere soorten muziek uit als rustgevend, zoals eenvoudige, langzame muziek. Volgens een recente studie verklaarde 96 procent van de 600 deelnemers bijvoorbeeld dat muziek hen hielp te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Hun pre-slaap muziekkeuzes waren daarentegen erg divers. In feite werd klassieke muziek gekozen door 32 procent van de respondenten, terwijl Ed Sheeran door vele anderen werd gekozen en een handvol koos voor huismuziek. Anders gezegd, ontspannende muziek is niet beperkt tot generieke ontspanningsafspeellijsten op YouTube of andere dergelijke sites. De vereisten zijn in werkelijkheid veel eenvoudiger: de muziek moet niet te snel of te ingewikkeld zijn - en het belangrijkste is dat het iets zou moeten zijn dat je leuk vindt.

Kleine hoeveelheden alleen tijd kunnen verjongen zijn als u de juiste locatie en het juiste tijdstip van de dag kiest.

Misschien heb je opgemerkt dat verschillende van de meest populaire bronnen van rust op de rusttest activiteiten zijn die vereisen dat je alleen moet zijn. Als gevolg hiervan kan het geen verrassing zijn dat alleen alleen op de lijst staat op nummer drie om precies te zijn (zie hieronder). We kunnen allemaal de wens begrijpen om van tijd tot tijd alleen te zijn. Sommige respondenten, met name vrouwen jonger dan 30 jaar die de enquête hebben beantwoord, zeiden dat alleen quality time doorbrengen hun favoriete methode is om te ontspannen. Activiteiten die meer sociaal zijn, zoals tijd doorbrengen met vrienden en familie, maakten niet eens de lijst met top tien. Waar trekken we ondertussen de grens tussen aangename isolatie en deprimerende eenzaamheid? De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: kleine hoeveelheden alleen tijd kunnen zijn verjongen als u de juiste locatie en het juiste tijdstip van de dag kiest.

Op dezelfde manier dat niets doen in bepaalde omstandigheden rustgevend is, is alleen zijn alleen ontspannend in anderen. Het is over het algemeen het omgekeerde van ontspannen wanneer je gedwongen bent om alleen te zijn, zoals het geval is met eenzame opsluiting in de gevangenissen. Extreme isolatie kan volgens psychologisch onderzoek een negatieve invloed hebben op de cognitieve vaardigheden van een gevangene. Het is mogelijk dat de afwezigheid van stimulatie er uiteindelijk toe kan leiden dat individuen vergeten wie ze zijn, wat resulteert in het verlies van hun identiteitsgevoel. Evenzo zijn andere, minder ernstige vormen van gedwongen tijd alleen tijd, zoals langdurige perioden van werkloosheid, niet erg ontspannend.

De kwaliteit van uw sociale relaties heeft invloed op het feit of u zich kalm of eenzaam voelt. Als je minder vrienden hebt dan je zou willen hebben, kun je gevoelens van eenzaamheid ervaren als je alleen bent. Verrassend genoeg heeft het hebben van een groot aantal vrienden hetzelfde effect. Volgens de bevindingen van een onderzoek van de Iowa State University is het minder belangrijk om een ​​bepaalde hoeveelheid vriendschappen te hebben dan om diepe verbindingen met die vrienden te hebben. Als je goede vrienden hebt voor wie je kunt terugkeren, zul je merken dat je tijd alleen verjongen. Je moet eerst beseffen dat je alleen bent om het herstellende tijd te laten zijn. Individuen besteden tenslotte ongeveer 29 procent van hun wakkere uren bezig met eenzame activiteiten, zoals reizen naar werk, boodschappen en staren naar hun mobiele telefoons. Deze bezigheden worden daarentegen niet vaak alleen als gezond beschouwd.

De sleutel tot het verkrijgen van vreedzame isolatie is het instellen van uw eigen parameters daarvoor. Het gaat niet alleen om weg te komen van mensen, baan of hinderlijke verantwoordelijkheden. Als je wat tijd voor jezelf neemt, kun je ook meer in harmonie zijn met je emoties en je concentreren op je eigen identiteit, vrij van de eisen en oordelen van anderen. Maar houd er rekening mee dat je in deze periode niet meer moet belasten.

Tijd doorbrengen in de natuur kan zowel ontspannend als nuttig zijn voor uw humeur.

Waar breng je het meeste van je alleen tijd door? Als je van de meerderheid van de Amerikanen bent, ga je het thuis uit. Waar zou je nu het meeste van je tijd alleen willen doorbrengen? Als je nog steeds van de meerderheid van de mensen bent, kan de oplossing in de natuur worden gevonden. Hoewel we misschien toegewijde stadsbewoners zijn die ons hele leven hebben doorgebracht met het vermijden van muggenbeten, verbinden velen van ons de natuur met een soort ontspanning. Tijd doorbrengen in de natuur blijft hoog op de lijst met rustgevende activiteiten, als tweede op de rusttest, ondanks het feit dat we het niet zo vaak doen als we zouden willen. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: tijd doorbrengen in de natuur kan zowel ontspannend als nuttig zijn voor uw humeur.

De natuur, volgens velen die pleiten voor meer tijd doorbrengen met de vogels en de bomen, heeft de mogelijkheid om onze zorgen te verlichten en onze gemoedstoestanden op te fleuren. Is een dosis van de natuur echter echt herstellend, of geloven we gewoon dat het zo is? Laten we eens kijken naar een paar onderzoek. De subgenual prefrontale cortex (het hersengebied geassocieerd met emoties van verdriet en negatieve gedachten) werd gemeten in één onderzoek door onderzoekers van Stanford University, met behulp van hersenscanners om activiteit te beoordelen. Een wandeling van 90 minuten volgde, waarbij de helft van de deelnemers langs een zesbaans snelweg liep en de andere helft langs een natuurpad liep. Nadat ze terugkwamen, werden hun hersenen voor de tweede keer onderzocht. Alleen personen die voor een wandeling in het bos gingen, hadden een lagere activiteitenniveaus in hetzelfde gebied van de hersenen. Dit betekent dat ze minder negatief denken hadden dan individuen die langs de stadswegen liepen.

Een kleine dosering van de natuur kan ook het potentieel hebben om iemands stemming en concentratievermogen te verbeteren, zelfs als de dosis alleen in virtuele vorm is. Deelnemers kregen een uitdagende computeropdracht en kregen vervolgens een micro-break van 40 seconden om naar een grijs dak of het identieke dak te staren dat was gewijzigd om te worden bedekt met een weelderige groene weide. De resultaten van het experiment werden gepubliceerd in 2015. Degenen die naar het groene dak staarden, konden hun concentratie gedurende een langere periode na de micro-breuk handhaven.

Bijgevolg heeft het doorbrengen van tijd in de natuur, of er zelfs gewoon aan blootgesteld worden, veel gezondheids- en welzijnsvoordelen. Of u echter wel of niet vredig vindt, is afhankelijk van uw persoonlijkheid en de betekenis die u op bepaalde landschappen plaatst. Vooral als je naar hetzelfde bos gaat sinds je een kind was, kan het een bijzondere emotionele betekenis voor je hebben. Een onaangename kwallen daarentegen kan ertoe leiden dat u niet langer de tropische kust beschouwt als een van uw favoriete plekken.

Lezen is het meest populaire tijdverdrijf voor degenen die willen ontspannen.

Het is dus mogelijk dat uw levenslange fobie van muggen voorkomt dat u zich bezighoudt met natuurtherapie als een ontspannend tijdverdrijf. Misschien wil je binnen blijven, opgerold met een goed boek. Om zich niet zorgen te maken. In de rusttest zei 58 procent van de deelnemers dat lezen hun voorkeursmethode was om rust te verkrijgen. Lezen presteerde beter dan andere hobby's zoals mindfulness en televisie kijken. En, in tegenstelling tot het gebruik van het late nacht, lijkt het lezen voor het slapengaan niet te worden geassocieerd met een slechtere algehele slaapkwaliteit. Degenen die voor lezen kozen, vertoonden grotere niveaus van zelfrespect en optimisme dan degenen die dat niet deden. Het belangrijkste om hiervan weg te nemen is dat lezen de meest populaire ontspannende activiteit is.

Lezen wordt vaak gekenmerkt als een passief tijdverdrijf, maar dit is niet helemaal waar. Lees verder om erachter te komen waarom. Om te beginnen is het cognitief belastend - je observeert de vormen van letters en koppelt ze aan elkaar om woorden te vormen, wat soms moeilijk is om te doen. Dan maak je een vergelijking tussen wat je hebt gelezen en wat je al weet. Lezen blijkt ook fysiek stimulerend te zijn. Neem bijvoorbeeld het volgende experiment uit 1988 van de Zimbabwaanse klinisch psycholoog Victor Nell. Nell nodigde zelf beschreven boekenwormen uit om deel te nemen aan zijn studie in Zuid-Afrika, waar hij de fysiologische gevolgen van het lezen op hun lichaam testte.

In de eerste fase plaatste hij de deelnemers in een staat van verveling door ze in een transparante bril te zetten en 10 minuten lang witte ruis te spelen. Zijn volgende taak vereiste deelnemers om een van de volgende dingen te doen: 30 minuten lezen, hun ogen sluiten en vijf minuten rusten; foto ' s bekijken; of mentale rekenkundige problemen of logische problemen doen tijdens elke opdracht nam Nell metingen van hun ademhaling, hartslag en spieractiviteit. Lezen, met de mogelijke uitzondering van wiskunde, werd aangetoond dat de activiteit die de meest fysiologische stimulatie aan deelnemers in vergelijking met de andere activiteiten. Met andere woorden, lezen is een ontspannende activiteit die de hersenen niet volledig uitschakelt. Het heeft ook geen effect op het fysieke lichaam.

Omdat lezen wordt gezien als een sedentaire activiteit, eerdere studies hebben het potentieel ervan onderschat. Een Amerikaans onderzoek uit 2009 dat de superioriteit van yoga probeert aan te tonen maakte de fout om het te vergelijken met de activiteit van het lezen. Stressniveaus en bloeddruk namen aanzienlijk af na 30 minuten yoga. Echter, hetzelfde gebeurde na een half uur van het lezen van Newsweek verhalen, dat is een veel minder fysiek veeleisende oefening dan het lezen. We zijn nog steeds verbijsterd over waarom lezen is zo ontspannend. Een hint kan worden gevonden in uw vermogen om de ervaring te sturen: je hebt de mogelijkheid om te lezen op uw eigen snelheid en op uw eigen manier. Lezen – of het nu fictie of non-fictie is-kan je ook naar het leven van andere mensen brengen en je helpen ontsnappen aan je eigen leven. De sensatie van het lezen kan blijven hangen in je geest voor uren, dagen, of zelfs jaren nadat u klaar bent. En, in plaats van je gedachten op te helderen, vult het ze met nieuwe.

Maak tijd voor de juiste soort rust in uw schema.

Zoals we hebben gezien, is rust cruciaal voor onze algehele gezondheid en welzijn. We moeten er genoeg van consumeren om gezond te kunnen leven. En het serieus nemen van rust is de eerste stap in het bereiken van dit doel. We beschouwen slaap niet als een luxe, maar een goede nachtrust wordt in de huidige samenleving regelmatig gezien als een prettig om te hebben. Hoogstwaarschijnlijk bent u zich bewust van hoeveel uren slaap u gisteravond hebt gehad, evenals of u goed hebt geslapen of niet. Maar hoeveel uur slaap heb je de avond ervoor gehad? Wat voor slaap heb je gehad? Was het voldoende? Iedereen slaapt op een andere manier, dus het is essentieel om te ontdekken wat voor soort slaap het beste werkt voor u. Joggen tien mijl elke ochtend kan een goede manier voor uw beste vriend om te ontspannen, maar als je niet vinden hardlopen om te ontspannen, doe het niet - tenminste niet in de naam van de rust. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is om prioriteit te geven aan het juiste type van rust. Hier zijn een paar tips.

Misschien is er geen enkele remedie voor rust die voor iedereen werkt. Volgens de bevindingen van de REST-test rustten de personen die het hoogste in het algemeen welzijn scoorden, gemiddeld vijf uur per dag. Het lijkt misschien veel, maar je zult waarschijnlijk rusten zonder het in de loop van je dag zelfs op te merken. Erkennen wanneer u rusten is een belangrijk onderdeel van het concentreren op rust - of het nu tijdens uw woon -werkverkeer is of terwijl u voor uzelf voorbereidt. Het is ook een kwestie van verhouding: individuen die meldden dat ze niet dagelijks rusten, zagen hun welzijnsbeoordelingen dalen, net als degenen die meldden dat ze meer dan zes uur slaap kregen. Iedereen is op zijn eigen manier uniek. Als je ontdekt dat drie uur ontspanning genoeg voor je is, duw jezelf dan niet meer.

Een van de meest uitdagende aspecten van het nemen van de tijd om te ontspannen is omgaan met de schuldgevoel die ermee gepaard gaat. Dit is vooral het geval in de wereld van vandaag, wanneer mensen geobsedeerd zijn door druk te zijn en zichzelf niet de vrijheid geven om te rusten. Om een ​​vreedzamer leven te leiden, moet je oefenen om jezelf te laten pauzes nemen en deel te nemen aan activiteiten die ontspannen zijn. Het kan ook gunstig zijn om tijd te plannen voor ontspanning in uw agenda te midden van uw andere verplichtingen en verplichtingen. Wanneer je tijd vastbindt, denk er dan over na over het integreren van kortere periodes van rust-of zelfs micro-breaks-in in plaats daarvan in je dagelijkse routine. Kijk voor een paar minuten, kijk uit het raam, teken of neem anders je tijd in beslag.

Een laatste woord van voorzichtigheid: het is gemakkelijk om de ultieme doel van rust uit het oog te verliezen, terwijl u in beslag bent genomen in het proces om het te zoeken. Rustvrucht heeft zijn voordelen wanneer ze met mate worden beoefend. Als u echter zo bezorgd bent om voldoende slaap te verkrijgen dat het u zich zorgen maakt, kan het tijd zijn om uw situatie opnieuw te beoordelen.

Het laatste hoofdstuk van het boek The Art of Rest.

De belangrijkste les in deze aantekeningen is dat u, om de spanningen van het leven het hoofd te bieden, een evenwicht moet vinden tussen rust en activiteit. Sommige hobby's, zoals lezen, naar muziek luisteren, tijd doorbrengen in de natuur, of gewoon niets doen, staan ​​bekend als bronnen van ontspanning. Omdat de slaappatronen van iedereen anders zijn, moet u een of meer ontspannen hobby's kiezen die u zullen helpen om te ontspannen en op te laden. Advies dat in actie kan worden gebracht: gezicht stress frontaal met 15 minuten van uw favoriete stressverlichtende activiteit. Haal je voorgeschreven kussen eruit als je je angstig voelt - iedereen is zijn eigen arts op deze plek - en geef jezelf 15 minuten rust. In het ideale geval zou dit ontspannende tijdverdrijf er een moeten zijn die onmiddellijk je frazzled gedachten ontspant. Iedereen heeft een duidelijke ervaring. U kunt ervoor kiezen om naar muziek te luisteren, mindfulness te oefenen of een hoofdstuk uit uw boek te lezen terwijl u deze oefening doet. Bovendien kan het iets zijn dat niet de top tien heeft bereikt in de rest -test, zoals tuinieren of koken. Wat je ook kiest, het duurt slechts 15 minuten, dus het is niet nodig om je slecht te voelen over jezelf.

Buy Book - The Art of Rest van Claudia Hammond

Geschreven door BrookPad Team op basis van de kunst van REST door Claudia Hammond

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.