Make Time by Jake Knapp and John Zeratsky

Bedrijf Creativiteitsvaardigheden Jake Knapp John Zeratsky Maak tijd Management vaardigheden Operationele productiviteit Tijdsbeheer

How to Focus on What Matters Every Day

Make Time by Jake Knapp and John Zeratsky

Buy book - Make Time by Jake Knapp and John Zeratsky

What is the subject of the Make Time book?

Make Time (2018) makes the apparently unattainable appear feasible, and then delivers on its promises. These tips will assist you in doing just what the title suggests: gaining more time for yourself. Of course, there are only so many hours in a day, and you can't make up for lost time by creating more. In exchange for their incisive diagnosis of how and why you lose your time to busyness and distractions, they offer a highly personalized plan and an abundant buffet of practical techniques for recovering your time, enabling you to spend more time doing the things you really like in leven.

Who is the target audience for the Make Time book?

  • Professionals who are stressed out as a result of the hectic pace of contemporary life
  • The majority of users of social media and smartphones believe that their gadgets and applications own them, rather than the other way around.
  • Quarter-life crisis, mid-life crisis, and late-life crisis sufferers who feel their lives are slipping away in a flurry of activity and distraction

Who are Jake Knapp and John Zeratsky, and what do they do?

Previously employed IT sector insiders Jake Knapp and John Zeratsky utilized the approach and techniques described in these notes to reclaim their lives and devote time to their real interests, which eventually resulted in significant changes in their professional paths.

John worked at Google for 10 years, where he was a key contributor to the development of Gmail and Google Hangouts. Jake has worked as a designer for technology firms such as YouTube for about 15 years. They met while working at Google Ventures, where they created a design methodology that they revealed in their New York Times bestseller book Sprint: How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days. They are married and have two children. Their careers have advanced to the point where they are both professional writers, and John spends a significant portion of his year pursuing his passion for long-distance sailing.

Wat zit er precies voor mij in? Reclaim your time from the snares of activities and distractions, so that you may devote it to the things that matter to you.

When it comes to contemporary living, it may often seem as if there are never enough hours in the day to get everything done that we want to accomplish. Ultimately, however, if we are honest with ourselves, we will see that the culprit is not just the contemporary world, but also ourselves. We have a tendency to overcommit ourselves and get overworked. We then spend the remainder of our day hooked on social media, television, and email after we've finished being busy! The answer, it would seem, is straightforward: we must quit being busier than we need to be and avoid the distractions that are sapping our energy and stealing our time. Of course, saying these things is far simpler than really doing them. Identifying the root reasons for busyness and distraction will be critical to having a realistic chance at completing them successfully. After that, we must put in place a plan to deal with them. We'll need some actual strategies in order to put that plan into action.

Binnen deze aantekeningen zullen we onderzoeken waarom we zo druk en afgeleid zijn, waarom productiviteit en wilskracht alleen niet genoeg zijn om het probleem aan te pakken en hoe een vierstappenplan te maken om onze tijd en productiviteit terug te vorderen. Wanneer het tijd is om dat plan in actie te brengen, kijken we naar een voorbeeld van 20 van de 87 tijdbesparende technieken van de auteurs, die u kunt gebruiken om uw eigen aangepaste aanpak te ontwikkelen om uw leven terug te vorderen. In deze notities wordt uitgelegd hoe het dynamische duo van tijdverspillende superschurken bekend te maken en te bestrijden, bekend als de drukke bandwagon en de Infinity Pool; Waarom streef om productiever te zijn, kan zin krijgen om sneller op een hamsterwiel te rennen; en een ingenieuze techniek om weg te blijven van cafeïne -crashes.

We verliezen de tijd uit het oog als gevolg van onze activiteiten en afleidingen.

Waarom krijgen we de indruk dat er nooit genoeg tijd is om de dingen te bereiken die we echt in ons leven willen bereiken? De eenvoudigste verklaring lijkt te zijn dat er op een bepaalde dag gewoon te veel te doen is - te veel e -mails om op te reageren, te veel vergaderingen om bij te wonen, en te veel Facebook -berichten om op de hoogte te houden. Dit is echter slechts gedeeltelijk correct. De hele realiteit is dat ons gebrek aan tijd tot op zekere hoogte een gevolg is van onze eigen keuzes. Er zijn twee fenomenen in deze situatie. De eerste is de drukke bandwagon, zoals de naam al doet vermoeden. Dit is de hedendaagse mentaliteit die ons vertelt dat we zoveel mogelijk werk moeten proppen in elke minuut van de dag om succesvol te zijn. Het duwt ons om continu productief te zijn, wat resulteert in overvolle inboxen, boordevol schema's en nooit eindigende takenlijsten op onze telefoons en computers.

Het tweede fenomeen is de toename van het aantal overlooppools dat wordt gebouwd. Hoogstwaarschijnlijk, tenzij je het afgelopen decennium in een geheime ondergrondse bunker woont, ben je al bekend met de volgende voorwaarden. Overweeg sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Netflix en nieuwswebsites. Met een enkele aanraking of klik van de muis zijn ze in principe onbeperkt, onuitputtelijk en constant herstellende materialen-of het nu kennis, entertainment of een combinatie van beide is.

Zoals iedereen die een van deze infinity pools heeft ontmoet, zal het getuigen, kunnen ze aanzienlijke tijdwasteters zijn-en de statistieken ondersteunen dit. Gemiddeld brengen we vier uur per dag door met het kijken naar televisie en nog eens vier uur per dag kijken naar onze mobiele telefoons, wat het equivalent is van een fulltime werk. Overweeg de extra stress van die tweede baan bovenop onze reguliere fulltime werk, die al druk genoeg is zoals het is, en die vaak overloopt in onze niet-werkende uren als gevolg van de drukke bandwagon. Het is vrij duidelijk waar de hele tijd naartoe gaat, nietwaar?

Het wordt erger als je bedenkt dat de drukke bandwagon en infinity pools samen zijn samengewerkt om een ​​tijdvernietigende tag-teamcombinatie van zichzelf te vormen. Omdat we uitgeput zijn door op de drukke bandwagon te rijden, komen we gemakkelijk in de verleiding om in de overloopzwembaden te springen en de informatie die ze te bieden hebben passief te absorberen. Als gevolg hiervan worden we belast met een oneindig aantal taken en omleidingen, die de hele dag door de twee dag in dag uit stuiteren. Dus het probleem is, hoe kunnen we uit deze situatie komen? Dat is tenslotte waar de rest van deze aantekeningen over gaat! Eerst zullen we eens kijken naar wat u moet vermijden. Daarna zullen we erachter komen wat we moeten doen.

Productiviteit op zichzelf doet niets anders dan het verhogen van de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan druk.

Terwijl de drukke bandwagon zorgt voor de snelweg van het hedendaagse leven, wordt het gevolgd door een hele reeks goeroes die verschillende organisatiesystemen die je belooft, elk een efficiëntere methode om je baan te voltooien. De redenering voor deze systemen is gebaseerd op een zeer eenvoudige formule. Je hebt een specifieke hoeveelheid werk te doen; Laten we het in dit geval X noemen. Als een X -hoeveelheid werk al uw beschikbare tijd verbruikt, lijkt het antwoord eenvoudig: werk X sneller om meer vrije tijd te hebben! Helaas, omdat X een variabele is in plaats van een constante, zijn de dingen niet zo eenvoudig. De altijd veeleisende wereld van vandaag heeft een oneindige opeenvolging van banen die we misschien op een bepaald moment uitvoeren, dus zodra u de ene plicht voltooit, wordt deze onmiddellijk vervangen door de andere, enzovoort. Nadat u uw inbox hebt opgeruimd, komt er nog een e -mail. Je reageert op het ene verzoek en dan komt er een ander van een collega.

Als gevolg hiervan kunt u zich een weg banen door uw takenlijst zo snel mogelijk in de hoop de ongrijpbare finishlijn te bereiken, maar de inkt op uw uiteindelijke vinkje heeft nauwelijks tijd om te drogen voordat een ander item op de lijst verschijnt . Hoe meer je bereikt, hoe meer je ontdekt dat dat moet worden gedaan. Het is vergelijkbaar met het achtervolgen van een wortel op een hamsterwiel in een ratrace. Je loopt misschien sneller en sneller, maar je zult ze nooit kunnen bereiken, omdat het wiel met dezelfde snelheid blijft draaien als jij. Als gevolg hiervan leidt verhoogde productie tot verhoogde activiteit. Het dient ook om de mentaliteit te versterken die je ertoe bracht om in de eerste plaats op de "drukke" bandwagon te komen. Je stelt jezelf niet alleen op voor het falen door jezelf een onrealistisch doel toe te wijzen, maar je verhoogt ook de status van drukte in je leven als gevolg van je buitensporige nadruk op het op tijd krijgen van alles.

Daaraan toegevoegd, plaatst u uzelf als laatste op de prioriteitenlijst. Overweeg waar de items op uw takenlijst zijn ontstaan ​​om te begrijpen waarom. Zijn deze dingen die u zou kiezen om te ondernemen als u de kans kreeg om dit te doen? Nee, niet in de meeste gevallen. Het zijn dingen die door anderen op je zijn opgedrongen. Ze zijn niet uw prioriteiten; Zij zijn de prioriteiten van anderen. Je depioriteert jezelf door anderen over jezelf te plaatsen. Als gevolg van het besteden aan je tijd en energie aan de doelen van andere mensen, merk je dat je minder tijd en energie hebt voor je eigen interesses en initiatieven. Het is onvermijdelijk dat je dingen uitstelt tot "Another Day", die nooit zal aankomen. Als je uitgeput bent van racen op het hamsterwiel van productiviteit en het maken van niet meer vooruitgang in de richting van je echte roeping zal je bijzonder kwetsbaar maken om in de overlooppools van afleiding te glijden, die we vervolgens in meer detail zullen bespreken.

Willpower alleen is niet voldoende om te voorkomen dat we worden afgeleid.

In plaats van gevangen te zitten in een overlooppool van afleidingen, zoals Facebook of Twitter, kunt u niet gewoon voorkomen dat u het zwembad helemaal in de eerste plaats betreft? Zet uw vastberadenheid om te werken en zeg gewoon nee. Het is jammer dat het concept van "gewoon nee zeggen" een pijpdroom is. Infinity pools zijn vakkundig ontworpen om uw weerstand te overwinnen en u in hun schijnbaar onbeperkte inhoud en omgeving te trekken. De bedrijven die ze produceren, hebben een sterke interesse om te zien dat dit gebeurt. Hoe meer het aantal keren dat u hun applicaties gebruikt, hoe meer geld ze verdienen. Legers van briljante, goedbedoelde techneuten springen in actie, met behulp van geavanceerde gegevensmeetmethoden om te bepalen wat uw aandacht trekt. Het is veel eenvoudiger om een ​​app opnieuw op te bouwen en opnieuw te starten dan bijvoorbeeld een voertuig, waardoor ze door vele versies van hun app kunnen herhalen totdat ze degene ontdekken die het meest aantrekkelijk is voor hun doelgroep.

Maar probeer niet te woedend te worden voor hen of bij de CEO's van IT -bedrijven. Ze proberen gewoon hun verantwoordelijkheden uit te voeren, gedreven door een echte passie voor technologie en de druk van een hypercompetitief bedrijf. In plaats daarvan kunt u de schuld op uw voorouders en voormothers plaatsen. Het maakt gewoon gebruik van de manier waarop onze geest in de oudheid evolutionair werd geprogrammeerd dat infinity pools bestaan. Het was voordelig voor ons om toen gemakkelijk te worden afgeleid. We werden gered van verslonden door een sabeltandige tijger omdat ze ons alert hielden voor onverwachte veranderingen in onze omgeving, zoals een ritselende struik. Omdat we toen in hechte stammen woonden, profiteerde het ons om geïntrigeerd te zijn door verhalen, roddels en sociale status, waardoor we van elkaar konden leren, op de hoogte blijven van tribaal nieuws en onze positie in de tribal begrijpen pikorde, onder andere.

Ten slotte, omdat het gaan om mastodons te doden of bessen te verzamelen, betekent het nooit weten wanneer of waar je geluk kunt hebben, onze hersenen zijn geëvolueerd om te worden aangedreven door de mogelijkheid om onverwachte beloningen te ontvangen. Op die manier, zelfs als een specifieke vallei of klont struiken verstoken was van mastodons of bessen, kunnen we onze jacht op onderhoud voortzetten. Deze aanleg was op dat moment erg nuttig voor ons. Deze afleidingen maken ons kwetsbaar voor telefonische meldingen die onze interesse wekken, clickbait -krantenkoppen die ons verleiden met verhalen, tweets die roddels verspreiden, Instagram -volger telt die onze sociale status kwantificeren, en eindeloze Facebook -feeds die de onvoorspelbare beloningen beloven van interessante links verborgen tussen saaie Berichten. Met de combinatie van vakkundig ontworpen toepassingen en hersenen die zijn gevormd door oude omstandigheden, zullen we niet alleen via onze wilskracht kunnen weerstaan. We hebben plannen en technieken nodig, die we later in meer detail zullen bespreken!

U moet de standaardinstellingen van uw gedrag wijzigen als u de effecten van activiteiten en omleidingen wilt overwinnen.

Als Willpower alleen niet genoeg is om infinity pools te overwinnen, en als de productiviteit alleen dient om de drukke bandwagon's greep op ons te versterken, wat kunnen we dan doen om los te komen van hun greep? Net als bij het verslaan van een supervillain, berust de oplossing bij het vinden van de ultieme bron van hun superkracht en het verwijderen van hun bezit. Kortom, de wortel van het probleem kan als volgt worden vermeld: reactiviteit. Infinity pools en de drukke bandwagon trekken hun kracht uit ons vermogen om te reageren op milieustimuli zonder na te denken over wat we doen. Het is uw professionele verplichting om een ​​e -mail te beantwoorden van een collega die u meteen een vraag heeft gesteld. Het scherm van uw telefoon knippert met een melding en u voelt zich gedreven om ernaar te kijken.

Je doet deze dingen zonder zelfs maar op te merken dat je ze doet - en dat is precies het probleem. Rijden op de drukke trein en het weken in overloopzwembaden zijn onze natuurlijke gedragsreacties geworden op de druk van ons werkleven en de vooruitgang van digitale technologie. Gezien onze hersenen als computers en onze acties als programma's, zouden we kunnen beweren dat ondenkbaar reactief gedrag de plaats heeft ingenomen van bewuste besluitvorming in ons leven. Dit is hoe we al zijn ingesteld om te reageren op de stimuli van eisen en technologie die we de hele dag door zullen ervaren wanneer we 's ochtends opstaan. Als u bijvoorbeeld voor het eerst uw telefoon inschakelt, stuurt deze u specifieke meldingen, geeft specifieke achtergrondafbeeldingen weer en speelt specifieke beltonen. Dit is vergelijkbaar met hoe, wanneer u voor het eerst uw telefoon inschakelt, het standaard u specifieke meldingen zal verzenden, specifieke achtergronden weergeeft en specifieke beltonen speelt.

Degenen die weten hoe ze een telefoon moeten gebruiken, zijn ook bekend met het proces van het herprogrammeren van de basisinstellingen om de waarschuwingen, behang en beltonen aan te passen aan hun voorkeuren. Het is onze intentie in de volgende opmerkingen om het proces van het herprogrammeren van uw eigen standaardinstellingen te bespreken om te voorkomen dat onbewust reactief wordt, wat kan leiden tot glippen in de vallen van de drukke bandwagon en de Infinity Pools. Je vraagt ​​je misschien af, op dit moment, waar we hiermee naartoe gaan. Immers, als onze standaardinstellingen onachtzame reactiviteit veroorzaken, dan is mindful proactiviteit de oplossing. In de volgende opmerking hebben we een beter begrip van wat dit is en hoe het te ontwikkelen.

Als het gaat om het wijzigen van uw standaardinstellingen, hebt u strategieën en een plan nodig om wegversperringen tussen u en uw tijdverspillende gewoonten op te zetten.

In Homer's Odyssey wordt Odysseus geconfronteerd met zijn eigen versie van de Infinity Pools: The Sirens, die hem dreigen te verdrinken. Schepen werden in de kliffen getrokken door hun verleidelijke zang, waardoor ze tegen de rotsen sloegen waar ze zongen. De Griekse held Odysseus was zich bewust van zijn eigen grenzen terwijl hij naar hen toe voer. Hij was zich er terdege van bewust dat hij de sirenes niet zou kunnen weerstaan, net op basis van zijn vastberadenheid. Als gevolg van zijn verlangen om de melodieën van de sirenes te horen, terwijl hij ook een botsing met de rotsen vermeden, bedacht Odysseus een eenvoudige maar ingenieuze oplossing. Als een proactieve maatregel keerde hij zich aan de mast van zijn schip en beval zijn bemanningsleden om bijenwas in hun oren te stoppen, waardoor ze niet kunnen reageren op de oproep van de sirenes.

Simpel gezegd, denken en doen zoals Odysseus is de gemakkelijkste benadering om te beschrijven hoe je bewust proactief kunt zijn. De drukke bandwagon en infinity pools kunnen net zo verleidelijk zijn als de sirenes als het gaat om het trekken van de aandacht. Om te voorkomen dat ze door hun melodieën worden gelokt of ze zelfs in de eerste plaats horen, kunnen we muren tussen onszelf en hen oprichten, net zoals Odysseus deed in het verhaal van de Odyssey. Er zijn verschillende eenvoudige maar effectieve strategieën die u kunt gebruiken om deze barrières op te richten. We gaan hier later in meer in op detail, maar overweeg voor nu het volgende voorbeeld: maak een websiteblokkeer om te voorkomen dat je bezwijkt voor de verleiding van het bladeren door Facebook! Op dit moment denk je misschien: "Genoeg genoeg, geef me gewoon de strategie!" Wacht even wat langer, omdat het contraproductief zou zijn om gewoon een hele reeks ideeën en technieken te bieden. Dit komt door het feit dat strategieën alleen niet voldoende zijn. Je hebt een plan nodig om ze op het goede spoor te houden.

Omdat er geen one-size-fits-all set technieken zijn die voor iedereen zullen werken, is dit in dit geval met name het geval. Elk individu is uniek en je hebt een reeks technieken nodig die zijn afgestemd op de contouren van je specifieke persoonlijkheid. De volgende aanpak zal u helpen bij het identificeren van de verzameling strategieën die het meest effectief voor u zijn. Wanneer afgebroken in zijn eenvoudigste termen, is deze aanpak extreem eenvoudig en kan worden opgesplitst in vier eenvoudige stappen: Spotlight, Focus, Energize en Reflect. U kunt over elk van deze fasen lezen in de volgende notities, en aan het einde daarvan zult u bereid zijn om de strategieën te identificeren die kunnen worden gebruikt om te ontsnappen aan de hedendaagse sirenes die u verleiden om uw tijd en geld te verspillen.

Overweeg het selecteren van een activiteit of project die als hoogtepunt van uw dag zal dienen om u te helpen gefocust te blijven op het hier en nu.

Zoals u kunt zien, gaat het alleen maar om het verhogen van iemands productiviteit niet in op het probleem van overbelast. Omdat je takenlijst nooit eindigt, kan deze de situatie verergeren door bij te dragen aan de mentaliteit "drukke bandwagon". Door jezelf meer en meer taken op korte termijn toe te wijzen, zul je niet meer tijd kunnen vrijmaken om de dingen te bereiken die je echt wilt doen. Bovendien zal proberen zoveel mogelijk mogelijk te doen of uw schema te beheren om dingen zo efficiënt mogelijk af te maken, geen resultaten opleveren. Maar in plaats van dit te doen, houd je jezelf gewoon drukker, waardoor je dagen sneller gaan en je moe blijven tegen de tijd dat je baan en klusjes voorbij zijn - nauwelijks klaar om dingen te bereiken zoals het schrijven van het boek dat je altijd al wilde Om zinvolle tijd met uw gezin te schrijven of door te brengen.

Als het concentreren op de voltooiing van activiteiten op korte termijn niet het antwoord is, dan is het misschien noodzakelijk om zich te concentreren op langdurige doelstellingen. Ze zijn echter ook van weinig hulp. In plaats van aanwezig te zijn in het nu, zijn ze er af, te veel bezig met de verre toekomst. Nu is dit allemaal niet bedoeld als een belemmering voor het maken van takenlijsten, het maken van agenda's, het voltooien van klusjes of het instellen van doelstellingen. Doelstellingen op lange termijn helpen u bij het oriënteren van uw levenspad. Het maken van takenlijsten, het maken van tijdschema's en het instellen van doelen op korte termijn kunnen u helpen bij het bijhouden van uw voortgang en het voltooien van taken onderweg. Ze zijn noodzakelijk, maar ze zijn onvoldoende om u te helpen herstellen van uw verloren tijdverlies.

Tussen uw doelstellingen op korte en lange termijn is er een gelukkig medium: een doel waar u zich vandaag op kunt concentreren, maar dat kan ook als een leidend licht fungeren als u door de rest van uw leven navigeert. Een alledaags hoogtepunt is iets waar je aan het einde van de dag met trots op kunt terugkijken. Het kan van alles zijn, van een langdurige activiteit of project tot zoiets eenvoudigs als het reinigen van het huis. Als je ooit deze vraag is gesteld, ben je er waarschijnlijk bekend mee: "Wat was het hoogtepunt van je dag?" Als u wilt weten wat het hoogtepunt van uw dag zal zijn vóór de conclusie van de dag, kunt u van tevoren een antwoord bedenken door de vraag enigszins te wijzigen: wat wilt u dat het hoogtepunt van uw dag is? Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de vraag te stellen dan om een ​​antwoord te geven. Daarna zullen we naar verschillende strategieën kijken om onszelf te helpen bij het beantwoorden van de vraag.

Kies een aanzienlijk, bevredigend of gelukkig hoogtepunt dat binnen 60 tot 90 minuten kan worden voltooid om de gelegenheid te herdenken.

Hoogtepunten zijn beschikbaar in drie basissmaken, vergelijkbaar met Napolitaans ijs: aanzienlijk, zinvol en vreugdevol. Omdat elk een afzonderlijke methode vereist, zullen we er een voor een overheen gaan. Als u de eerste methode kiest, overweeg dan de volgende vraag: "Wat is de meest dringende, absoluut essentiële taak of project waar ik vandaag mee bezig ben?" Neem een ​​kijkje in uw takenlijst, uw e-mailinbox of uw schema om deze hoogtepunten te identificeren. Misschien heb je een klant die vandaag een voorstel verwacht, of misschien wil je kind vanavond hulp bij haar Halloween -kostuum. Overweeg het volgende scenario: u hebt een vorm van tien minuten om vandaag te voltooien. Beëindig het formulier, in alle opzichten, maar maak het niet het hoogtepunt van je dag! U wilt iets dat tussen de 60 en 90 minuten duurt om als hoogtepunt te voltooien. Door kortere activiteiten kunt u niet genoeg tijd besteden aan het binnenkomen van de zone. Het is onwaarschijnlijk dat u uw concentratie gedurende langere tijd kan behouden.

De tweede methode is om jezelf af te vragen: "Waarom voel ik me het meest tevreden aan het einde van de dag?". Niet wat u moet doen, maar wat u wilt doen, is de focus van deze discussie. Dit zijn het soort projecten dat ideale kandidaten zijn voor dit soort spotlight, omdat ze niet tijdgevoelig zijn en in een redelijke tijd kunnen worden voltooid. U ontvangt meestal dit plezier van alles dat ofwel een uitlaatklep biedt voor een talent dat u wilt ontwikkelen of stelt u in staat iets te bereiken dat voor u persoonlijk belangrijk is. Misschien heb je bijvoorbeeld een langdurig passieproject op het werk dat je wilt aan de slag gaan, of misschien wil je mogelijke vakantielocaties onderzoeken waar je aan hebt gedacht.

Een andere methode is om jezelf af te vragen: "Wat biedt me de grootste vreugde?" als de derde vraag. Minder onachtzaam reactief en bewust proactiever zijn, gaat niet over het creëren van een soort perfect geplande dag met een doelgejassesseerde mentaliteit; Het gaat er eerder om een ​​meer bevredigend en gelukkig leven te leiden. Om dat leven te leiden, moet je soms loslaten en iets doen alleen omdat je het leuk vindt om het te doen, of het nu leert hoe je een nieuw nummer op de gitaar kunt spelen of een roman leest. Wat je ook wilt bereiken, geef jezelf toestemming om door te gaan en het te doen! Dus daar heb je het: drie verschillende soorten hoogtepunten, elk met hun eigen stijl. Welke ga je kiezen? Elke dag moet u uw instincten volgen en de optie kiezen die het meest natuurlijk voor u lijkt.

Experimenteer met verschillende strategieën om u te helpen bij het selecteren van uw hoogtepunten.

Het is mogelijk dat u nog steeds hulp nodig hebt bij het selecteren van uw hoogtepunten. Onmiddellijk daarna zullen we een aantal mogelijk nuttige benaderingen bekijken. Maar laten we eerst enkele suggesties doornemen om ze in actie te brengen. Kortom, probeer al deze strategieën tegelijkertijd te implementeren. Je wordt overweldigd en zal waarschijnlijk stoppen. Dit komt omdat er veel te veel strategieën zijn om in één keer te voltooien! Bovendien hoeft u ze niet allemaal te voltooien; In plaats daarvan moet je gewoon experimenteren met een paar van hen. Onderzoek welke effectief zijn en welke niet effectief voor u zijn, behouden vervolgens degenen die effectief zijn en de anderen weggooien. Laten we verder gaan met onze eerste set van tactische overwegingen. Sommigen van hen zijn vanzelfsprekend, dus we zullen ze gewoon overladen omwille van opportuniteit. Anderen zullen in meer diepte worden bekeken.

Een strategie voor het identificeren van uw hoogtepunten is om een ​​lijst van uw prioriteiten te maken en ze vervolgens te rangschikken om uzelf eraan te herinneren op welke het belangrijkste is om zich op te concentreren. "Hoe kan ik dit vandaag volgen?" Je vraagt ​​je misschien af. Als u verdeeld bent tussen twee mogelijke hoogtepunten, kunt u uw gerangschikte lijst gebruiken om te beslissen welke het belangrijkste is. Een andere strategie is om het hoogtepunt van gisteren te herhalen als je er niet aan bent gekomen, het niet heeft voltooid, een nieuwe vaardigheid of gewoonte willen leren, of het gewoon zo leuk vond dat je het opnieuw wilt doen.

U kunt ook een aantal kleine, vervelende banen combineren in een enkele grote samengestelde taak op de derde plaats. Er zijn twee voordelen aan het gebruik van deze strategie. Eerst en vooral biedt het u het plezier om klusjes te hebben voltooid die bij u wegen. Ten tweede, door het vertrouwen in je te wekken dat je uiteindelijk aan hen komt, kunnen deze niet-urgente activiteiten zich ophopen zonder voortdurend te concurreren om uw aandacht, waardoor het momentum van de drukke bandwagon wordt gestopt. Een andere strategie is om naar je takenlijst te kijken en het werk te doen dat op dat moment het belangrijkst voor je is. Ten slotte, als je een hoogtepunt hebt dat een langere project is, kun je het opsplitsen in fasen en die onderdelen samenbinden om een ​​meerdaagse functie te maken. Het is te hopen dat je een hoogtepunt zult hebben aan het einde van een van deze strategieën. Nu is het tijd om het plan in actie te brengen, wat het onderwerp is van de volgende noot.

Maak gebruik van strategieën voor tijdbeheer om ervoor te zorgen dat u voldoende tijd hebt voor uw hoogtepunten.

Het hebben van een doel dat niet te weinig noch te groot is en verklaart dat "vandaag het hoogtepunt van mijn dag zal zijn" is één ding; Het hebben van een doel dat niet te klein of te groot is, is iets heel anders. Maar het is iets anders om het te doen om het te doen. U moet tijd plannen voor uw hoogtepunten om dit te doen. Hier zijn enkele strategieën die van hulp kunnen zijn. U kunt een schatting maken van hoe lang het duurt om uw hoogtepunten te voltooien en ze voor uw dag te plannen. Overweeg om nog een stap verder te gaan en reguliere tijden op uw agenda te plannen voor taken op hoog niveau. Al met een stap verder en creëer een uitgebreid plan voor uw dag - misschien zelfs een half uur tot een half uur, inclusief basistaken zoals "koffie drinken" In de juiste slots. Hierdoor kunt u zoveel mogelijk tijd uit uw dag zo veel tijd persen - zorg ervoor dat u uw hoogtepunten naast uw taken opneemt!

Als alternatief, indien mogelijk, uw verplichtingen herschikken of annuleren om wat tijd op uw agenda vrij te maken. Als u bepaalde vergaderingen herschikt, kunt u merken dat u een verrassende tijd hebt gekregen. Ten slotte, als je aan het begin of einde van elke dag de tijd voor jezelf wilt terugwinnen, kun je ofwel leren om een ​​ochtendmens te zijn of een meer succesvolle nachtmens te worden. Dat betekent dat iemand die niet gewoon tijd begint te verspillen op sociale mediasites zoals Facebook of YouTube terwijl de klok twaalf slaat.

Deze laatste twee strategieën zijn moeilijker te implementeren dan ze lijken. Daarom is wat meer begeleiding vereist. Om de gewoonte te ontwikkelen om vroeg in de ochtend op te stijgen, is het nuttig om licht te gebruiken om de omstandigheden van het leven van onze voorouders na te komen - in slaap vallen bij zonsondergang en wakker worden met de dageraad. Alternatief, verlagen de lichten in uw huis een paar een paar Stel uren voor het slapengaan uw schermgadgets in op de nachtmodus en zet ze uit als u uw slaapkamer binnenkomt om hetzelfde effect te hebben. Het is belangrijk om de avond ervoor voldoende slaap te krijgen om te voorkomen dat je de volgende dag vroeg wakker wordt, wat je misschien gemakkelijker kunt maken door jezelf de avond ervoor voldoende licht te leveren. Gelukkig kan een Dawn -simulator dit doen, wat een gadget is die je de hele ochtend sterker en helderder licht baadt.

Als u een meer succesvolle nachtuil wilt worden, overweeg dan om tijd te plannen voor uw activiteiten in de late avond of vroege ochtend. Voordat de tijd komt, doe je iets om je batterijen aan te vullen, en schakel dan, wanneer het tijd is voor het hoofdevenement, je sociale media -accounts uit om ervoor te zorgen dat je gefocust blijft. Hoe laadt u uw batterijen op, blijft u verbonden met internet en handhaven u uw concentratie? We zullen er vervolgens naar kijken.

Profiteer van strategieën om afleidingen op afstand te houden en om gefocust te blijven op uw hoogtepunten.

Nu we enkele strategieën hebben gezien om tijd te vinden voor onze hoogtepunten, laten we eens kijken naar enkele strategieën om erop te blijven gefocust, afleidingen te vermijden en echt gebruik te maken van de tijd die we hebben uiteengezet. Eerst en vooral kunt u infinity pool-gerelateerde smartphonetoepassingen zoals Twitter en Facebook verwijderen. U hoeft zich geen zorgen te maken; Uw GPS, muziek en andere essentiële applicaties blijven toegankelijk. - - U kunt zelfs de e -mailapplicatie van uw telefoon verwijderen als u een stapje extra wilt doen. Dit lijkt misschien absurd, maar overweeg dit: hoe vaak stelt u echt een e -mailantwoord op uw telefoon op, met zijn kleine en ongemakkelijke toetsenbord? Waarschijnlijk niet regelmatig. Het grootste deel van de tijd dient uw e-mail-app net als een angst-inducerende meldings-app. Dus doe een poging om er vanaf te komen. Als alternatief kunt u software- en websiteblokkeerhulpmiddelen op uw computer installeren om de hoeveelheid tijd die u op sociale media of e -mail op uw apparaat kunt besteden, te beperken.

U kunt ook een meer gematigde aanpak proberen, zoals door inloggen op sociale netwerkrekeningen die u mogelijk heeft. Op deze manier, wanneer u de noodzaak hebt om ze te controleren, hoeft u niet te onthouden om uw inloggegevens in te voeren. U zult niet onnodig worden gebruikt om sociale media te gebruiken als gevolg van het kleine ongemak, en u krijgt de gelegenheid om te pauzeren en te overwegen of u uw tijd echt op deze manier wilt doorbrengen.

Bovendien, in plaats van het nieuws dagelijks of zelfs per uur bij te houden, kunt u het een keer per week inhalen als u wilt. Ja, je zult een beetje uit de lus zijn voor een korte tijd. Hoeveel van de informatie die u uit het nieuws krijgt, is echter relevant voor de keuzes die u op dit moment moet maken, is discutabel. Is het niet mogelijk om het meeste ervan een week uit te stellen? Een deel ervan is echt levensbedreigend, maar je zult vrijwel zeker in een of andere vorm over deze verhalen horen, of het nu over de waterkoeler is of in een sms-bericht Alert waarschuwt u dat de vulkaan klaar is om uit te barsten.

Bovendien, wanneer je een willekeurig, voorbijgaand onderzoek hebt, zoals "Wie is die actrice in dat tv -programma?" of "Wat is de naam van dat tv -programma?" In plaats van meteen iets te googlen, noteer het op een stuk papier en zet het ergens veilig voor later. Als gevolg hiervan kunt u voorkomen dat u niet in het Google-konijnenhol van het ene follow-upaanvraag na het andere valt, terwijl u tegelijkertijd zeker zeker blijft dat u later tijd hebt om uw zeer "essentiële" studies te doen. In de hoop dat sommige van deze strategieën je zullen helpen gefocust te blijven, houd er rekening mee dat zelfs als ze dat doen, ze weinig nut zullen hebben als je te uitgeput bent om te profiteren van de tijd die ze beschikbaar stellen. Blijf de hele dag energiek.

Zorg goed voor je lichaam om je mentale energie te behouden.

In de huidige samenleving gedragen individuen zich vaak alsof de geest en het lichaam verschillende entiteiten zijn, alsof de enige functie van het lichaam is om de geest van plaats naar plaats te vervoeren. In de tussentijd neemt u uw tijd voornamelijk in beslag met mentale activiteiten die verband houden met het moderne leven, zoals het navigeren door computermonitors. Natuurlijk is iedereen met een fysiek lichaam zich er terdege van bewust dat dit niet het geval is. Het is mogelijk om de link te zien tussen de geest en het lichaam uit de eerste hand, of je je mentaal vermoeid voelt na het eten van te veel voedsel of mentaal energiek na een oefeningssessie. Als gevolg hiervan is het duidelijk dat de zorg voor de ene de zorg voor de andere noodzakelijk maakt. Als je een energieke geest wilt, moet je voor je lichaam zorgen - maar hoe kun je dat doen? Er is een overvloed aan tegenstrijdig advies beschikbaar. Wat is de beste manier om het allemaal door te blazen?

Gelukkig is het grootste deel van de informatie die je nodig hebt eenvoudig en komt rechtstreeks uit de prehistorische periode van menselijke evolutie. De manier waarop we vandaag leven, wordt beïnvloed door enkele eenvoudige maar belangrijke factoren uit de levensstijl van onze voorouders: een gevarieerd en schaars dieet, slaappatronen die het ritme van de dag weerspiegelen, veel sociale interactie en bijna constante ingehouden beweging zoals lopen , onderbroken door uitbarstingen van meer intense activiteit, zoals het tillen van zware objecten, om er maar een paar te noemen. Dat was de manier waarop mensen 188.000 van hun 200.000 jaar op aarde leefden, vanaf het begin van de agrarische revolutie ongeveer 12.000 jaar geleden tot op de dag van vandaag. Ondanks het feit dat mensen nog steeds zijn ontworpen voor alle hierboven genoemde activiteiten, promoten de standaardinstellingen van het hedendaagse leven ze niet langer. Het alternatief is om te loungen over en te kijken naar schermen, bewerkte voedingsmiddelen te consumeren en in zoveel mogelijk slaaptijd te proppen.

Lifestyles zijn hierdoor niet synchroon geraakt met fysieke vereisten, en lichamen - en daarom geesten - lijden aan de gevolgen, die belangrijk zijn in hun reikwijdte. Afgezien van de voor de hand liggende gezondheidsproblemen, maakt u weinig energie aan, maakt u meer vatbaar voor op een zijspoor te staan ​​en tijd te verspillen, terwijl energiek zijn, maakt u zich klaar om bijna elke taak aan te kunnen. Voor je lichaam zorgen, moeten terugkeren naar de principes die ten grondslag liggen aan de manier van leven van onze voorouders met behoud van de voordelen van het hedendaagse leven, dat het geheim van een goede gezondheid is. Nee, dit gaat niet over het aannemen van een strikt Paleo -dieet of iets dergelijks; Het gaat er eerder om om je evolutionair gevormde vereisten meer in overeenstemming te brengen met je maatschappelijk gevormde gewoonten. De volgende sectie bespreekt verschillende strategieën die u kunnen helpen bij het bereiken van dit doel.

Maak gebruik van strategieën om zowel je geest als je lichaam opnieuw te verrijken.

Vergelijkbaar met hoe onze oude voorvaders hun leven hebben beheerd, kunnen de strategieën om voor onze hersenen en lichamen te zorgen, worden verdeeld in vier categorieën: oefening, voedsel, sociale interactie en slaap. Voor elk van hen kijken we naar een of twee verschillende strategieën. Vergeet niet dat we niet hoeven deel te nemen aan een triatlon of iets anders ernstigs om wat oefening te krijgen. Eenvoudige dagelijkse activiteiten zoals joggen of zwemmen gedurende 20 minuten is wetenschappelijk aangetoond dat ze aanzienlijke voordelen bieden voor onze cognitieve vaardigheden, emoties en algemene gezondheid. Wanneer de tijd van essentieel belang is, hoeven we niet eens de hele 20 minuten door te brengen. De resultaten van een recent onderzoek geven aan dat zeven minuten intervaltraining met hoge intensiteit ons nog grotere voordelen kan bieden dan een uur van matige lichaamsbeweging. Sprints, push-ups, pull-ups, squats en gewichtheffen kunnen allemaal in 5 tot 10 minuten worden gedaan, waardoor een re-energiekoefening wordt geboden waardoor je je geweldig voelt.

Als het gaat om voeding, verbruiken we echt voedsel met mate, net zoals onze voorvaderen deden: groenten, noten, vis en vlees. De serveermaten kunnen worden verminderd zonder dat de persoon zich beroofd voelt door deze gemakkelijke truc te volgen: plaats de salade eerst op uw gerecht, in het midden van de schotel. Leg daarna de rest van de maaltijd eromheen. Op deze manier zal het hele gerecht vol zijn, maar het grootste deel zal uit greens bestaan. Bovendien kunnen cafeïne -crashes een negatieve invloed hebben op onze energieniveaus. Als je ze wilt voorkomen, overweeg dan om ongeveer 30 minuten voor een crash opnieuw te berekenen, meestal net na de lunch. Als we wachten tot we al zijn gecrasht, is het te laat om onszelf te redden. Het is een beetje moeilijk om de moleculaire principes hier op het werk uit te leggen, maar de basislijn is dat we de oude cafeïne met verse cafeïne moeten aanvullen voordat een leger van slaperigheid-inducerende chemicaliën bekend als adenosine kan haasten en de controle over de hersenen overnemen.

Als het gaat om slapen, weersta de drang om de verloren tijd goed te maken. Dit zorgt ervoor dat onze interne klok storing is, waardoor ons slaappatroon op zijn beurt wordt verstoord. Zich inzetten voor jezelf. Word elke dag op hetzelfde uur wakker - zelfs in het weekend - en blijf erbij. Onthoud dat, net als onze oude voorvaders, die in kleine, hechte stammen leefden, we een inherent verlangen hebben om te socialiseren, en daarom worden we aangetrokken tot andere mensen. Tegenwoordig bestaat onze "stam" uit onze vrienden, collega's en uitgebreide familieleden. Het is mogelijk om ons verlangen naar verbinding te bevredigen door tijd door te brengen met een van deze individuen - maar sommigen van hen zijn bijzonder bedreven in het stimuleren van onze gemoedstoestand. Breng met name quality time met deze personen door.

Of, nog beter, ga met hen zitten en eet samen een voedzame maaltijd - terwijl de telefoons thuis achterblijven. Multiple -doelen kunnen tegelijkertijd worden bereikt, zoals verbinden met onze stam, goed eten, overloopzwembaden vermijden en uitstappen De drukke bandwagon, om er maar een paar te noemen.

Overweeg de uitkomst van het op de proef stellen van deze strategieën.

Er zijn in totaal 20 strategieën opgenomen in deze set notes voor het uitvoeren van de eerste drie fasen van de Make Time -strategie: Identificeer, Concentreer en Energize. Al deze strategieën zijn de moeite waard om mee te experimenteren! Misschien voel je je een beetje overweldigd door alle beschikbare opties. Zelfs als je je de suggestie herinnert om gewoon één nieuwe techniek tegelijk uit te proberen, kun je het misschien nog steeds voelen alsof er veel is waar je niet aan toe komt. Hier is een strategie om met die sensatie om te gaan. De strategieën moeten worden gezien als recepten in een kookboek en de eerste drie fasen van de strategie moeten worden gezien als ontbijt, lunch en avondmaal. U kunt maar alleen experimenteren met één gerecht voor elke maaltijd per dag, maximaal. Op dezelfde manier dat u zich niet verplicht zou voelen om door een heel kookboek te komen, moet u zich niet verplicht voelen om deze technieken te gebruiken.

Het doel van een kookboek is eenvoudig om u verschillende keuzes te bieden om te proberen. U kunt degenen selecteren en kiezen die het meest geschikt zijn voor uw vereisten. Je legt ze door hun passen, proeft de resultaten en beslist waar je verder kunt gaan. Hetzelfde kan gezegd worden van de "recepten" die door deze benaderingen worden gegeven. Het doel is eenvoudig: bepalen welke het beste voor u zijn. Probeer ze dus uit en neem vervolgens uw bevindingen op, evalueer en rapporteer. Om dit te doen, zet je elke dag een paar minuten opzij om na te denken over je hoogtepunten, of je nu tijd voor hen hebt gemaakt, welke strategieën je hebt gebruikt, wat werkte en wat niet voor hen, welke verbeteringen je kon aanbrengen en welke tactiek Je zult de volgende dag gebruiken om je doelen te bereiken. De laatste fase van de Make Time -methode is om tijd voor jezelf te plannen.

U kunt ook uw concentratieniveau en energie evalueren op een schaal van 1 tot 10, wat u zal helpen bij te houden hoe u het doet. En om een ​​goede houding tijdens het proces te hebben, kunt u een herinnering noteren aan iets waarvoor u dankbaar bent. U zult gevoeliger zijn voor goede gebeurtenissen die hierdoor in uw leven kunnen voorkomen. Als alles volgens plan verloopt, zullen deze vorderingen aanzienlijk zijn. Ze zullen meer tijd, energie en concentratie vrijmaken voor u om te wijden aan de activiteiten, initiatieven en mensen die het belangrijkst voor u zijn. Je kunt zelfs een oude passie opnieuw aan het licht brengen of een nieuwe vinden als gevolg van het bevrijden van jezelf om je interesses te volgen. Misschien kun je je professionele doelen met nieuwe energie nastreven. Het is mogelijk dat een van uw bezigheden of interesses zich kan ontwikkelen tot een geheel nieuwe roeping.

Dat is precies wat er is gebeurd in het geval van de schrijvers. Een van hen besloot Google te verlaten om een ​​schrijfcarrière na te streven. De andere stopte YouTube om een ​​carrière in zeilbootraces na te streven. Wat is de uiteindelijke bestemming van je reis? Om het te ontdekken, is er maar één manier om erachter te komen, en dat is om te beginnen!

Make Time Sluit af met een definitieve sommatie.

Het essentiële punt in deze aantekeningen is dat de drukke bandwagon- en infinity -pools de belangrijkste redenen zijn waarom we het gevoel hebben dat we nooit genoeg tijd hebben: de houding die activiteit voor zijn eigen doel bevordert en de toepassingen die ons bezighouden met onbeperkte communicatie en entertainment. Om deze twee tegengestelde krachten van tijdafval te bestrijden, zijn productiviteit en bepaling alleen onvoldoende. In plaats daarvan moeten we een bewuste en proactieve benadering volgen om met hen om te gaan. Om dit te doen, kunt u een aantal strategieën gebruiken om een ​​vierstappenbenadering uit te voeren die omvat het selecteren van een dagelijks hoogtepunt, concentreren erop, het opladen van uw batterijen en commentaar geven op de resultaten. Bruikbaar advies: begin deze aanpak zo snel mogelijk uit te voeren. Bezoek deze notities opnieuw, kies één techniek voor elk van de eerste drie fasen en begin met het selecteren van een hoogtepunt, concentreer je erop en stimuleer jezelf nu.

Koop boek - Make Time van Jake Knapp en John Zeratsky

Geschreven door BrookPad Team op basis van Make Time door Jake Knapp en John ZeratskyOuder bericht Nieuwer bericht


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd