Limitless by Jim Kwik

Beperkeloos door Jim Kwik

Upgrade je hersenen, leer iets sneller en ontgrendel je uitzonderlijke leven

Beperkeloos door Jim Kwik

Koop boek - Limitless door Jim Kwik

Wat is het onderwerp van het onbeperkte boek?

Het is mogelijk om volledig gebruik te maken van de verbazingwekkende krachten van je hersenen, volgens het boek Limitless (2020). Het is gewijd aan iedereen die ooit heeft gedacht dat ze te dom, te traag of te incompetent waren om te bereiken. Leer hoe u het potentieel van uw hersenen kunt ontgrendelen - en het vermogen om te verwerven om te bereiken waar u zich op richt.

Wie leest het onbeperkte boek?

  • Mensen die levenslange leerlingen zijn en hoge ambities hebben
  • Zelfkritici die zich zorgen maken dat ze nooit zo snel kunnen leren als iedereen
  • Zakenmensen, studenten en werknemers die in hun hectische schema's willen passen, kunnen profiteren van dit programma.

Wie is Jim Kwik precies?

Jim Kwik is een wereldberoemde specialist in meta-learning-het leren van leren hoe te leren-en heeft veel boeken en artikelen over dit onderwerp gepubliceerd. Kwik werd geboren met een leerstoornis als gevolg van een blessure tijdens zijn jeugd. Terwijl hij al jaren op school worstelde, begon Kwik de mysteries van het leren zelf te ontdekken. Het waren zijn ontdekkingen die de basis vormden voor Kwik Learning, een instructiesoftware die nu wordt gebruikt door mensen en bedrijven in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Wat zit er precies voor mij in? Ontketen het potentieel van je hersenen om iets te bestuderen en te bereiken.

Jim Kwik, de auteur, werd geboren met een catastrofaal hersenletsel, dat hij als kind opliep. Het zorgde ervoor dat hij een leerstoornis had, wat betekende dat hij veel harder moest werken dan de andere studenten om op school te slagen. Op de top daarvan werd hij onderworpen aan veel pesten. Zelfs een leraar noemde hem naar verluidt "het kind met het verbrijzelde brein" vanwege zijn toestand. Jarenlang geloofde de auteur dat hij, als gevolg van zijn handicap, veel moeite zou moeten doen om nieuwe dingen te leren. Kwik daarentegen ontdekte dat er een andere route was op de universiteit. Hij hoefde niet harder te werken; Hij moest gewoon effectiever studeren. De technieken die hij ontdekte, stelden hem in staat zijn concentratie te slijpen, zijn geheugen te verbeteren en materialen sneller te absorberen dan hij ooit eerder had gedaan.

U, net als de auteur, heeft misschien valse ideeën gehouden over uw eigen karakter. Je leert van de volgende opmerkingen dat slechts een paar kleine aanpassingen aan je houding, motivatie en technieken je kunnen helpen echt onbeperkt te worden. Deze set aantekeningen zal je leren waarom taxichauffeurs grotere hersenen hebben dan de algemene bevolking, hoe Bach je studie-inspanningen kan helpen en waarom je niet beter bent in lezen dan een derde-klasser.

Technologie maakt ons leven eenvoudiger, maar het kan ook interfereren met ons vermogen om nieuwe dingen te leren.

Is digitale technologie een positieve of negatieve ontwikkeling? Ondanks het feit dat de vraag fundamenteel is, is de oplossing alles behalve. Smartphones en tablets lijken enerzijds misschien gratis apparaten te zijn. Ze stellen ons tenslotte in staat om enkele van de meer eenvoudige processen van onze hersenen te "uitbesteden". Het klinkt fantastisch, nietwaar? Misschien is dit niet het geval. Volgens sommige experts wordt deze digitale gewoonte een probleem in de samenleving. Ze denken dat het een negatieve invloed heeft op onze cognitieve vaardigheden. Overweeg hoe we allemaal continu schakelen tussen dingen - van werken tot het controleren van meldingen tot sms'en - zonder te pauzeren om te denken. Een neuroloog, Daniel J. Levitin, denkt dat dit mechanisme ertoe leidt dat de hersenen sneller door zijn brandstof branden, waardoor we zich zorgen en vermoeid voelen. Het belangrijkste punt hier is dat, hoewel technologie ons leven eenvoudiger maakt, het ook kan verstoren met ons vermogen om te leren.

We hebben voortdurende toegang tot een overvloed aan informatie die letterlijk op het puntje van onze vingers staat. Het feit dat de typische persoon nu drie keer meer informatie verbruikt dan in de jaren zestig, zou geen verrassing moeten zijn. In elk geval is het bombarderen van zoveel kennis niet altijd een positieve ervaring. Waarom? Omdat het hebben van toegang tot informatie wanneer u deze nodig hebt, zorgt ervoor dat uw geheugen verslechtert. Het verwelkt weg, als een spier die al een tijdje niet is gebruikt. Als alternatief resulteert het pushen om te onthouden dat informatie echt resulteert in het creëren en versterken van nieuwe herinneringen. Het overmatig gebruik van technologie kan ook uw vermogen om kritisch te denken in bepaalde situaties teweegbrengen. Er is tenslotte geen gebrek aan verschillende gezichtspunten op internet. Sommigen kunnen beweren dat het een positieve ontwikkeling is, omdat het ons in staat stelt problemen te zien vanuit verschillende gezichtspunten.

De realiteit is echter dat de meerderheid van ons niet actief op zoek is naar andere standpunten. In plaats daarvan selecteren we een paar bronnen waarmee we het al eens zijn en gebruiken om onze opvattingen te versterken, waarbij we in feite de perspectieven van anderen die al voor ons zijn gevormd aangenomen. Dit houdt in dat ons vermogen om te redeneren en problemen op te lossen begint te verslechteren en we beginnen ons vermogen om kritisch te denken te verliezen. Als gevolg hiervan is het nu meer essentieel dan ooit om een ​​optimale hersenfunctie te behouden. Wat is de beste manier om het aan te pakken? Jim Kwik deed een paar aanbevelingen. Een eenvoudige suggestie, die vooral relevant is in het digitale tijdperk, is om elke dag 30 minuten opzij te zetten om al uw elektronische gadgets uit te schakelen. Sta jezelf toe om op dit moment te ontspannen en creatief te zijn. Laat je gedachten rondlopen.

Maar wat gebeurt er als u te veel tijd doorbrengt met uw elektronische apparaten? Gaat het je - en je hersenen - veranderen voor de rest van je leven? Misschien is dit niet het geval. Zoals we in het volgende gedeelte zullen zien, zijn onze hersenen zowel robuust als adaptief.

Ieder van ons heeft de mogelijkheid om de manier waarop onze hersenen functioneren te veranderen.

Is het mogelijk dat je tegen jezelf hebt gezegd: "Ik ben te dom om een ​​tweede taal te leren," "Ik heb een slecht geheugen", of "Ik ben gewoon niet goed in dit onderwerp" meer dan eens? Het is gemakkelijk om in de val te glijden door te geloven dat we op de een of andere manier minder getalenteerd zijn dan onze collega's wanneer we te veel tijd besteden aan het vergelijken van onszelf met hen. We kunnen hierdoor echter niet ons volledige potentieel bereiken. U bent misschien ontevreden over uw huidige prestaties - maar het sluit niet uit de mogelijkheid om in de toekomst grootsheid te bereiken. Je hersenen zijn extreem neuroplastisch, zoals wetenschappers het noemen, wat betekent dat het in de loop van de tijd kan veranderen. Simpel gezegd, het houdt in dat het zich in de loop van je leven ontwikkelt. Het is een fantastische deal. De belangrijkste les hier is dat iedereen van ons de mogelijkheid heeft om de functie van onze hersenen te veranderen.

Een groot aantal individuen gelooft dat onze hersenen hun maximale capaciteit bereiken rond de tijd van de puberteit. Vervolgens is het volgens de legende allemaal bergafwaarts vanaf daar. Gelukkig is er een overvloed aan gegevens die het tegenovergestelde suggereren. Overweeg de situatie van taxichauffeurs in Londen. Om een ​​licentie te krijgen, moeten individuen een aanzienlijk bedrag van cursussen voltooien en een buitengewoon zwaar onderzoek doen. Om een ​​Londense taxichauffeur te worden, moet een potentiële chauffeur drie tot vier jaar doorbrengen met het herinneren van elk van de 25.000 straten in een straal van 10 kilometer van de stad. Al dit leren heeft een aanzienlijke impact op hun cognitieve vaardigheden. Onderzoekers onderzochten de grijze materie in de geheugenregio's van Londense taxichauffeurs in vergelijking met die van reguliere personen en ontdekten dat bestuurders daadwerkelijk meer grijze materie hadden.

De praktijk van het onthouden van duizenden straten lijkt hun hersenen te drijven om nieuwe neurale verbindingen te ontwikkelen als gevolg van de ervaring. Het verandert de structuur van hun hersenen en kan er zelfs voor zorgen dat ze in omvang groeien. Wat betekent dit precies voor ons? Het goede nieuws is dat we allemaal precies hetzelfde kunnen doen, wat een opluchting is. Maar in de eerste plaats moeten we onze hersenen reinigen van wat de auteur als leugens verwijst. De uitdrukking "beperkte ideeën die zijn vermaakt" wordt afgekort als "leven". Een van de meest schadelijke leugens die we hebben geleerd is dat ons IQ de rest van ons leven is ingesteld. Het is niet zo eenvoudig als dat. Het is waar dat uw IQ -testresultaten de neiging hebben om in de loop van de tijd constant te blijven. Intelligentie beoordeelt uw leervermogen echter niet. Bovendien weerspiegelt het niet je echte intellectuele niveau, dat met de tijd kan fluctueren en verbeteren.

Omdat deze leugen - het idee van een set IQ - zowel beperkt als schadelijk is, moet deze worden vermeden. Iedereen heeft het vermogen om een ​​genie te zijn - we geloven het gewoon niet als we het voor ons zien. Als gevolg hiervan is het misschien tijd om jezelf van deze leugens te spenen en optimistischer te beginnen na te denken.

Negatieve ideeën moeten uit uw hoofd worden geëlimineerd en worden vervangen door goede.

Elke dag heeft ieder van ons tienduizenden ideeën die we met niemand anders delen. Een aanzienlijk aantal van hen zijn vragen. En veel mensen doen het opnieuw. We hebben allemaal wat bekend staat als 'dominante vragen', die vaker opkomen dan anderen in onze gesprekken. De auteur werd bijvoorbeeld ooit gevraagd om wat tijd door te brengen met Star Will Smith op een film die zich afspeelt in Toronto, die hij graag accepteerde. De acteurs en bemanning werkten buiten midden in de winter, vanaf 18:00 uur. tot 6:00 uur, voor de duur van de productie. Het was tijdens een korte periode van downtime dat Smith en de auteur ontdekten dat een van de meest gevraagde vragen van de acteur was: "Hoe kan ik deze ervaring nog magischer maken?" Smith ondernam een ​​aantal acties in reactie op zijn belangrijkste vraag. In tegenstelling tot ontspannen, gebruikte hij zijn pauze om iedereen warme chocolademelk te serveren en grappen te maken, waardoor het hele evenement aangenamer werd voor alle betrokkenen.

De belangrijkste les hier is om je geest van negatieve ideeën te bevrijden en in plaats daarvan te vervangen door goede. Dus, wat zijn volgens u de meest gestelde vragen op dit moment? En vind je het nuttig? Velen van ons hebben helaas negatieve of machtige gedachten, zoals "hoe kan ik mensen zoals ik maken?" of "Hoe kan ik anderen overtuigen om mij leuk te vinden?" Als alternatief: "Hoe kan ik onzichtbaar worden?" Dit soort vragen zijn contraproductief. Het enige wat ze doen is je ware aard verbergen. In plaats daarvan kunt u proberen nieuwe vragen te bedenken die u meer kracht geven. Ze zullen vrijwel zeker voor iedereen anders zijn. Dit zijn de vragen die de auteur zichzelf stelt: "Hoe kan ik dit beter maken?" En: "Hoe functioneert mijn geest zodat ik goed kan functioneren?"

Het merendeel van de vragen is positief van aard. En ze hebben de mogelijkheid om een ​​zeer cruciale functie uit te voeren: ze kunnen uw houding veranderen van een negatieve, beperkte naar een positieve, onbeperkte. Deze nieuwe manier van denken kan op de lange termijn zelfs goed zijn voor uw gezondheid. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat personen die optimistisch zijn, 13 procent minder kans hebben op hartaandoeningen of depressie. Dus de volgende keer dat je jezelf betrapt, zegt je dingen als "Ik kan het niet", "Ik ben het niet" of "Ik niet", probeer die woorden om te draaien. Doe in plaats daarvan de volgende verklaring af: "Ik ben hier niet altijd uitstekend in geweest, maar het sluit niet uit de mogelijkheid om er vandaag goed in te zijn." Onthoud de momenten waarop je succesvol was - zelfs als het gewoon gedeeltelijk was.

Dit zijn allemaal uitstekende strategieën om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen. Als je wilt, kun je het zelfs een belachelijke persona geven, vol met gekke fysieke kenmerken en een domme naam. Het moet worden bespot wanneer het probeert je naar beneden te trekken, en je moet bedreven worden in het onderscheiden van dat zelfkritisch en de werkelijke u. Leer optimistisch te zijn, en je zult meer ontvankelijker zijn voor de geneugten van het leven en alle mogelijkheden die het te bieden heeft.

Motiveer jezelf om je gedrag te veranderen door jezelf en je reden hiervoor duidelijk te identificeren.

De termen "passie" en "doel" worden vaak in dezelfde zin gebruikt. Deze woorden worden gebruikt om over alles te spreken dat een vuur in ons veroorzaakt, iets dat we graag meer doen dan wat dan ook. Maar in werkelijkheid zijn passie en doel twee heel verschillende dingen. Passie is iets dat in je bestaat. De verwachtingen van andere mensen of vooroordelen over u zijn verborgen onder uw innerlijke kern, waar ze alleen kunnen worden gevonden door diep te graven. Het doel is echter gericht op wat u nu ervaart. Het is iets dat je met anderen kunt delen of dat je een bijdrage kunt leveren aan de wereld. U kunt bijvoorbeeld een sterk verlangen hebben om te leren hoe u manden kunt weven. Het is echter mogelijk dat je doel is om mensen te leren hoe ze manden kunnen weven. Dit lijkt misschien allemaal complex, maar als je een eindeloze aanbod van drive en energie wilt hebben, is het van cruciaal belang om eerst je passie te identificeren en dan die passie te gebruiken om je levensmissie te ontdekken.

De belangrijkste les om hiervan weg te nemen is: Motiveer jezelf om je gedrag te veranderen door jezelf en je reden hiervoor duidelijk te identificeren. Overweeg het volgende scenario. Overweeg een 70-jarige die in goede gezondheid is. Om 's ochtends op tijd naar de sportschool te komen, wordt hij elke dag om 5:00 uur wakker. Waarom? Vroege ochtenden of gewichtheffen zijn twee dingen waar hij misschien enthousiast over is. Nee. Hij doet het omdat hij gelooft dat er een groter goed is. En dit is voor het enige doel om zijn kleinkinderen bij te houden. Wat impliceert dat voor u persoonlijk? Overweeg hoe vaak u merkt dat u probeert de wens te vinden om dingen af ​​te maken. Misschien zou je moeten overwegen waarom je die klusjes in de eerste plaats wilt bereiken. Als de oplossing gerelateerd is aan uw doel, wordt u meer geïnspireerd om er actie op te ondernemen.

Verder is er een tweede techniek om gemotiveerd te worden. Overweeg je eigen identiteit en wat je onderscheidt van anderen. De antwoorden op deze vragen kunnen krachtige motivatoren zijn voor gedragsverandering. De auteur gebruikt het voorbeeld van het onderzoek dat aan de Stanford University is uitgevoerd om zijn punt te illustreren. Deelnemers werden door de psychologen in twee groepen opgesplitst. Ze zeiden tegen één groep: "Hoe essentieel denk je dat het voor jou is om te stemmen?" De vraag aan de tweede groep was enigszins anders: "Hoe essentieel denk je dat het voor jou is om een ​​kiezer te zijn?" De andere groep reageerde positief. Degenen die werden gevraagd of ze werden geregistreerd om te stemmen, hadden 13 procent meer kans om te stemmen dan degenen die dat niet waren. Wat leert dit ons over onszelf? Met andere woorden, het lijkt erop dat wanneer u zich identificeert met een doel dat u wilt bereiken of een gewoonte die u wilt cultiveren, uw motivatie toeneemt.

Hoewel die reactie veelbelovend is, schiet het echter niet aan het doel. Als u geen motivatie hebt, kunnen er verschillende andere factoren zijn. Sommige hiervan zullen duidelijker worden in de volgende opmerkingen.

Krijg voldoende slaap, consumeer voedzame maaltijden en doe regelmatig lichamelijke activiteit om uw hersenen gezond te houden.

Als gevolg hiervan heb je een duidelijk gevoel van doel en de motivatie om actie te ondernemen. Er is echter nog steeds iets dat u kan beletten uw doelen te bereiken. Wat is dat struikelblok? Er zijn veel mogelijke oorzaken, waaronder een gebrek aan energie die wordt veroorzaakt door het onjuiste soort voedsel te eten of niet voldoende slaap te krijgen. Slaapgebrek wordt geassocieerd met een breed scala aan lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Depressie, prikkelbaarheid, hartaandoeningen en zelfs de ziekte van Alzheimer behoren tot de aandoeningen op deze lijst. In het kort gezegd, compromitteer je slaap niet! De juiste hoeveelheid slaap, voeding en lichamelijke activiteit zijn allemaal nodig voor uw hersenen om op het optimale niveau te werken. De belangrijkste les hier is om voor je hersenen te zorgen door voldoende slaap te krijgen, voedzame maaltijden te eten en regelmatig te sporten.

Op het eerste gezicht lijken slaap en lichaamsbeweging niets te hebben met elkaar. Ze zijn echter in werkelijkheid zeer nauw met elkaar gerelateerd. Regelmatig oefenen kan u echt helpen beter te slapen. Deelnemers aan een onderzoek van 16 weken over de effecten van aerobe oefeningen op de slaap, ontdekten bijvoorbeeld dat ze elke nacht langer sliepen nadat ze elke dag naar de sportschool gingen. Om precies te zijn, duurt het nog een en een kwartaal. Het feit dat fysieke activiteit essentieel is, is misschien niet langer nieuws. Dus waarom doen we er niets aan? We hebben tenslotte allemaal een aantal redenen. Het is vervelend om gewichten op te heffen. We hebben geen tijd en lidmaatschappen van de sportschool zijn te duur.

Het feit is echter dat de voordelen van oefening al deze zorgen met een grote marge overschrijden. En deze voordelen zijn niet alleen beperkt tot spiergroei en gewichtsverlies; Ze hebben ook invloed op uw cognitieve functie. Regelmatige aerobe oefening kan de grootte van uw hippocampus vergroten, het geheugen- en leercentrum van uw hersenen. Als gevolg hiervan heeft uw hersenen voldoende slaap en regelmatige lichamelijke activiteit nodig. Wat is er nog meer? Er is echter een andere belangrijke vereiste: voedsel van hoge kwaliteit. Naar de mening van Dr. Lisa Mosconi, een neurowetenschapper en voedingsdeskundige, zijn er 45 verschillende bronnen van voeding voor de hersenen. Avocados, bosbessen, broccoli, donkere chocolade, eieren, bladgroenten, zalm, kurkuma, walnoten en water behoren tot de top 10 voedingsmiddelen om te consumeren. Slaap, lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn allemaal belangrijk. De vraag is, hoe kunt u ervoor zorgen dat het nemen van genoeg van hen een gewoonte wordt?

Je zult wat moeite moeten doen. Het kan alles van 18 tot 254 dagen duren om een ​​gewoonte te worden - maar je kunt het doen, hoe lang het ook duurt! Begin met het maken van een kleine aanpassing tegelijk, en na verloop van tijd zal de nieuwe gewoonte geleidelijk maar gestaag een onderdeel worden van uw dagelijkse routine.

Verhoog uw productiviteit door in een staat van stroom te komen en de kracht van kleine acties te gebruiken om uw doelen te bereiken.

Weet je nog de laatste keer dat je zo was geabsorbeerd in een taak dat je het verstrijken van de tijd volledig verloor? Je ervoer hoogstwaarschijnlijk wat psychologen 'flow' noemden. Wanneer we in deze toestand zijn, krijgen we de indruk dat de taak die we doen bijna eenvoudig is. We krijgen het gevoel dat we worden getest - maar de test is niet te moeilijk om te overwinnen. En we hebben de neiging om een ​​gevoel van troost en plezier te voelen in wat we doen, als gevolg van onze acties. Wanneer we in een stroom zijn, kan onze productiviteit met maximaal 500 procent toenemen, wat een van de meest voordelige aspecten van een stroom is. weg van dit.

Welke methoden gebruikt u om in de stroom te komen? Het begint allemaal met het verwijderen van alle afleidingsbronnen. Proberen de stroom opnieuw te starten terwijl je om de paar minuten je sociale media -accounts controleert, is onmogelijk. Er is aangetoond dat het tot 20 minuten kan duren om weer in een baan te komen nadat hij is onderbroken. Om de taak met succes te volbrengen, moet u ervoor zorgen dat u voldoende tijd hebt. Doe een verplichting van minimaal 90 minuten, maar twee uur heeft de voorkeur. Weersta ook de drang om te multitasken terwijl u werkt. Wetenschappers hebben aangetoond dat multitasking iemands vermogen om productief te zijn echt vermindert. In de stroom zijn is meestal een prachtig gevoel. Vanwege de huidige aandoening van zaken kunnen bepaalde taken echter niet effectief worden voltooid. Bijna vaak zijn ze moeilijk of gewoon niet prettig om aan deel te nemen. Dus, wat zou je tegen hen zeggen als je moest? U kunt echter een andere strategie gebruiken: kleine stappen.

Uitstel is een natuurlijke reactie op activiteiten die moeilijk of tijdrovend zijn. Het uitstellen ervan heeft echter aanzienlijke psychologische kosten. Een taak die niet is voltooid, veroorzaakt stress in de hersenen. Simpel gezegd, u kunt er niet op stoppen erover na te denken totdat de taak is voltooid. En er is meer: ​​uitstel wordt vaak geassocieerd met schuldgevoelens en schaamte. Wat denk je dat individuen kunnen doen om deze emoties te voorkomen? Ze zijn veel meer vatbaar voor uitstel! Door kleine, basisacties te ondernemen om een ​​baan te vervullen, kunt u uw uitstel neigingen overwinnen en succes behalen. Laten we zeggen dat je vrezen om het vooruitzicht te geven om een ​​lange toespraak te schrijven. Om te beginnen zou je jezelf kunnen overtuigen dat je het hele document niet tegelijk hoeft te voltooien. Het enige dat u hoeft te doen, is de keynote schrijven.

Wat mogelijk is, is dat je, terwijl je alles samenstelt, misschien ontdekken dat je op een rol bent en dat je meer werk zult doen dan je aanvankelijk had verwacht. Door op deze manier taken op te splitsen, vergroot u de kans om het werk met succes te voltooien aanzienlijk.

Maak effectief gebruik van uw studietijd.

Wat heeft Bach naar uw mening te maken met leren? Maak je geen zorgen als je je hoofd krabt, omdat de link iets anders is dan duidelijk. Talrijke studies hebben aangetoond dat er een nauw verband bestaat tussen muziek, stemming en academische prestaties. Van sommige soorten muziek is aangetoond dat ze ons vermogen om te leren aanzienlijk verbeteren. Dit is wanneer Bach in beeld komt. Barokke muziek met een tempo variërend van 50 tot 80 slagen per minuut is vooral effectief in het richten van de aandacht. Muziek is slechts een van de levenshacks die ons kunnen helpen bij het gebruik van de minder bekende mogelijkheden van onze hersenen om leren en retentie te bevorderen. De belangrijkste les om hiervan weg te nemen, is om effectief gebruik van uw studietijd te maken.

Het vermogen om zich te concentreren bij het bestuderen wordt verbeterd door geur, net zoals door muziek. Smells worden vaak geassocieerd met herinneringen. Overweeg bijvoorbeeld hoe de geur van een specifiek kruid u terug kan vervoeren naar het koken van uw grootmoeder. Er zijn veel voorbeelden van hoe krachtige geuren kunnen zijn in termen van het brengen van herinneringen in de voorhoede van onze geest. Nu je hiervan op de hoogte bent, wil je misschien experimenteren met geuren de volgende keer dat je studeert voor een test of je voorbereidt op een presentatie. Als je studeert, dep de depneer een paar druppels etherische olie op je pols. Herhaal dan, net voor uw test of presentatie, herhaal het proces. Het is mogelijk dat de geur u kan helpen bij het herinneren van uw herinneringen!

Jim Kwik, de auteur, biedt een aantal andere strategieën om te helpen bij uw leren. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de concepten van primaat en recentheid. Iets dat u onmiddellijk aan het begin van een sessie leert, is waarschijnlijker om langere tijd in uw geheugen te blijven. Dingen die onmiddellijk aan het einde van een sessie komen, moeten op dezelfde manier worden gedaan. Wat impliceert dat voor u persoonlijk? Nu je deze concepten hebt geleerd, wil je misschien heroverwegen hoe je je leren gaat benaderen. Misschien moeten de meest essentiële onderwerpen aan het begin en de conclusie van elke les worden geplaatst, waarbij het middelste gedeelte is gereserveerd voor dingen die niet zo kritisch zijn.

De pomodoro -methode kan worden gebruikt om effectief gebruik te maken van prioriteit en recentheid in uw werk. Pomodoros zijn 25 minuten productiviteiten die in deze techniek worden gebruikt om uw werk of studies in beheersbare bits te verdelen. Een rust van 5 minuten wordt genomen nadat elke Pomodoro-sessie is voltooid. Het is net zo eenvoudig als het instellen van een timer op uw computer! Het is mogelijk dat pomodoros nog beter presteert als ze worden gebruikt in combinatie met een andere methode die actieve terugroepactie wordt genoemd. Kortom, het houdt in dat er wat informatie wordt doorgenomen en vervolgens onmiddellijk te verifiëren om ervoor te zorgen dat het goed is gezonken. Het is zo simpel als het sluiten van je boek of het pauzeren van de video die je bekijkt en noteert wat je tot nu toe hebt geleerd.

Dus je hebt de conclusie van de les bereikt. Ben je klaar om het een dag te noemen? Niet precies, om eerlijk te zijn. Een andere techniek die in het boek kan worden gevonden, is een afstand van afstand. Elke stap houdt in dat je je inhoud op een frequente basis doorloopt. Je zou 's ochtends voor het ontbijt kunnen studeren en vervolgens' s avonds voor het avondeten weer, als dat voor jou werkt. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de informatie wordt bewaard. Laten we vervolgens eens kijken wat u meer kunt doen om de nieuwe informatie die u heeft verkregen nog memorabeler te maken.

Technieken zoals visualisatie kunnen u helpen bij het verbeteren van uw geheugen en aandacht.

Concentratie werkt op dezelfde manier als een spier in die zin dat hoe meer je het gebruikt, hoe sterker het wordt. Hier is een techniek om uw hartslag te verhogen: visualiseer het doelwit van uw concentratie als een glinsterende bal van licht. Overweeg het volgende voorbeeld: als u een discussie hebt, wordt de dialoog weergegeven door een gloeiende bal. Als je merkt dat je aandacht begint te dwalen, breng het dan terug naar het felle licht. Doe alsof er niets anders in de wereld is. Dit staat bekend als een visualisatiemethode, en dergelijke technieken kunnen u helpen uw focus op uw vaardigheden te verbeteren. Ze zijn ook zeer effectief als het gaat om het onthouden van informatie. Het belangrijkste punt om hiervan weg te nemen is dat visualisatiemethoden u kunnen helpen uw geheugen en aandacht te verbeteren.

Het is gebruikelijk dat individuen geloven dat ze een "uitstekend geheugen" of een "slecht geheugen" hebben. In plaats daarvan kunt u ervoor kiezen om te geloven dat u een getrainde herinnering hebt, of zelfs dat u een ongetrainde herinnering hebt. Dus, wat is de beste manier om je geheugen te verbeteren? Visuele beelden is de meest effectieve methode om woorden te leren met getallen of, inderdaad, al het andere dat in de eerste plaats moet worden onthouden. Dus, hoe functioneert het? Overweeg het volgende scenario. Houd rekening met de volgende bewoordingen: vuurkraan, ballon, batterij, vat, bord en diamant. Het is mogelijk dat als u deze woordenlijst moest onthouden, u dit zou doen door de woorden steeds opnieuw te herhalen. Deze aanpak was echter niet succesvol. Je zult hoogstwaarschijnlijk alles vergeten wat je in korte tijd hebt geleerd.

Probeer in plaats daarvan een belachelijk verhaal te maken op basis van de woorden. Het beeld dat in me opkomt, is waarschijnlijk een van een brandkraan die door ballonnen in de lucht wordt getild. Batterijen daarentegen zijn verantwoordelijk voor het knallen van de ballonnen, en die batterijen zijn gehuisvest in massieve vaten. Het hele apparaat - batterijen ingesloten in vaten gericht op ballonnen - wordt in de lucht gestuwd door een groot bord dat als een wip werkt en de batterijen in de lucht lanceert. Ten slotte dient een enorme diamant als steun voor het hele bord. Kijk eens hoeveel beter de woorden nu zijn ingebakken in uw geheugen. Een vergelijkbare methode kan worden gebruikt om u te helpen zich voor te bereiden op openbare spreekbeurten. Het wordt de loci -techniek genoemd. Om ervan te profiteren, selecteert u eerst de 10 belangrijkste onderwerpen die u wilt behandelen. Visualiseer vervolgens een locatie of een kamer waarmee u bekend bent en nadenk een route erdoorheen.

Elk van uw praatpunten moet nu worden geassocieerd met een apart item of locatie in de kamer - uw keynote kan bijvoorbeeld worden weergegeven door uw slaapkamerlicht. Eindelijk, repeteer uw presentatie met de hulp van een rondleiding door uw plaats, die een loci wordt genoemd. Een goed opgeleid geheugen zal u op het punt zetten om een ​​nieuwe taal te beheersen, uitstekende presentaties te leveren of gewoon een goed thuis expert te zijn in elk onderwerp.

Lezen is een noodzakelijk onderdeel van het leren en u kunt uw leesvaardigheden verbeteren.

Laten we eerlijk zijn, lezen is niet de favoriete recreatieve activiteit van iedereen. Veel mensen vinden het werk stoer, saai en tijdrovend van aard. Voor dergelijke individuen kan het ontspannen na een zware dag op het werk het beste worden bereikt voor de televisie of door een videogame te spelen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat er een verband bestaat tussen leesvaardigheid en algehele levensprestaties op de volwassenheid. Hoe sterker je vermogen om te lezen, hoe waarschijnlijker het is dat je wordt aangenomen voor een hoger betalende werkgelegenheid en hoe groter je kansen op succes. En hier is nog iets: lezen is een geweldige manier om je hersenen een goede oefening te geven. Het stimuleert tegelijkertijd een breed scala aan verschillende mentale processen. Het helpt het geheugen en de focus te verbeteren door de concentratie te verhogen. Het opgeven van lezen is verwant aan het opgeven van onderwijs in zijn meest fundamentele zin. De belangrijkste les hier is dat lezen een noodzakelijk onderdeel van leren is en dat u uw leesvaardigheden kunt verbeteren.

Wat denk je dat je leessnelheid is? Voor de meerderheid van de individuen is het ongeveer 200 woorden per minuut. Verrassend genoeg lezen de meerderheid van de volwassenen niet sneller dan kinderen van de basisschool. Dit is te wijten aan het feit dat lessen over hoe te lezen vaak eindigen tussen de tweede en vijfde graden. Wat zorgt ervoor dat sommige individuen langzaam lezen? De oplossing wordt vaak aangetroffen in een techniek die subvocalisatie wordt genoemd. Dit impliceert eenvoudig dat wanneer individuen lezen, ze mentaal elk woord uitspreken terwijl ze het hardop lezen. Dit heeft een negatieve invloed op hun leesvaardigheden. Wanneer u subvocaliseert, kunt u alleen lezen met de snelheid waarmee u spreekt. Als dit je beschrijft, geef de hoop nog niet op. Je geest is in staat om informatie met een veel sneller tempo te verwerken. Het hardop tellen terwijl je leest, kan je helpen om subvocalisatie te minimaliseren. Herhaal eenvoudig de nummers "één, twee, drie", enzovoort terwijl u de pagina uitvoert.

Tellen tijdens het lezen is een uitdagende taak. Het zal je hersenen echter leren om minder subvocalisatie te gebruiken. Je begint de woorden te visualiseren in plaats van ze te spreken naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer je deze techniek beheerst, wordt lezen meer als een film kijken dan naar een lezing luisteren. Het gebruik van een pacer is een andere uitstekende techniek om subvocalisatie te verminderen en meer "visueel" te lezen bij het lezen. Het proces is eenvoudig: schuif gewoon je vinger langs de pagina terwijl je leest om aan de slag te gaan. Deze methode is succesvol omdat onze ogen zijn geprogrammeerd om bewegende dingen te volgen, wat deze techniek behoorlijk effectief maakt. Wanneer u met een visuele pacer leest, kunt u uw leessnelheid verbeteren door ergens tussen 25 tot 100%! Natuurlijk zal geen van deze strategieën effectief zijn, tenzij u een serieuze inzet voor lezen. Als gevolg hiervan zet ik elke dag minstens 30 minuten opzij om te lezen.

Nu je je leessnelheid hebt verbeterd, is het tijd om het laatste stukje van de puzzel aan te pakken: leren hoe je effectiever kunt denken.

Om uw probleemoplossende vaardigheden te verbeteren, experimenteer je met frisse en diverse manier van denken.

Wie is de eerste persoon die in me opkomt als je de term "geniaal" hoort? Misschien denkt Albert Einstein of Marie Curie aan. Intelligentie kan worden ingedeeld in vele verschillende categorieën. Overweeg bijvoorbeeld het geval van Venus Williams. Ook zij is in veel opzichten een genie-iemand met een uitzonderlijke lichaamskinesthetische intelligentie. Dat wil zeggen dat ze zeer bekwaam is in het gebruik van haar lichaam. De belangrijke les hier is dat, om beter te worden in het oplossen van problemen, men moet experimenteren met nieuwe en gevarieerde manieren van denken. Leren wat voor soort intellect je bezit, is slechts de eerste stap om je vermogen om duidelijker en effectiever te denken te verbeteren. Er zijn ook een hele reeks extra strategieën beschikbaar.

U kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende manieren van denken; U kunt proberen problemen te benaderen op een manier die u volledig onbekend voor u is; Je kunt experimenteren met het breken van je denkpatronen. Een methode om dit te doen is om je 'denkhoed' aan te trekken. Overweeg het volgende scenario: je hebt een verzameling hoeden in verschillende kleuren. Wanneer u naar een probleem kijkt, kunt u nu om de paar minuten tussen hoeden schakelen. Laten we doen alsof je een rode hoed draagt. Dat geeft aan dat het tijd is om een ​​meer emotionele benadering van het probleem te volgen. Een groene hoed daarentegen kan vindingrijkheid inspireren.

However, even a sophisticated approach such as this may not be sufficient in certain cases. Sommige problemen moeten u op een compleet andere manier denken dan u gewend bent: exponentieel in plaats van lineair. Wanneer u denkt in termen van exponentiële groei, wordt u niet langer geconfronteerd met een crisis na een crisis na crisis om op te lossen. As an alternative, you should discover the underlying source of the issue and tackle it from there. Naveen Jain, an inventor and recipient of the Albert Einstein Technology Medal, is one of the proponents of exponential thinking in business. Consider the case of his business, Viome, for example. His motivation for establishing it was his belief that the most serious underlying health problem facing the globe is chronic disease.

Dus zijn bedrijf is bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van remedies voor dergelijke ziekten? Jain daarentegen koos voor een andere strategie. Tot zijn eer, erkende hij dat ons immuunsysteem aanzienlijk wordt beïnvloed door de manier waarop onze darmbacteriën voedsel verteren, in plaats van te zoeken naar stukjes antwoorden. Als gevolg hiervan ontwikkelde Jain een methode voor het evalueren van de darmmicrobiota van een bepaalde persoon. Het stelt individuen in staat om hun gezondheid te verbeteren door maaltijden te consumeren die het meest geschikt zijn voor hun individuele behoeften. Het is mogelijk dat je ultieme doel niet om grote problemen aan te pakken, zoals die Jain aanpakt. Door te experimenteren met verschillende manieren van denken, kunt u echter een verscheidenheid aan perspectieven aan tafel brengen. En het is bijna waarschijnlijk dat dit uw kansen op het bereiken van grote dingen zal verbeteren.

De conclusie van de roman is onbeperkt.

De belangrijkste les in deze aantekeningen is dat velen van ons kunstmatige grenzen aan onze talenten stellen omdat we onjuiste ideeën hebben over ons intellect of andere vaardigheden. De realiteit is echter dat u niet een genie hoeft te worden geboren om succesvol te zijn. Het enige dat nodig is, is dat u uw eigen unieke vaardigheden ontwikkelt en drive ontwikkelt. Je doet dit door je missie te definiëren en het te gebruiken als een motivator om door te gaan. Het is daarom een ​​kwestie van het selecteren van de meest geschikte techniek voor het leren, concentreren, onthouden, lezen en denken uit de vele uitstekende beschikbare opties. Je leren zal hierdoor echt onbeperkt worden. Advies dat in actie kan worden gebracht: maak een lijst met dingen die u niet wilt doen. Het maken van takenlijsten is een traditionele productiviteitstool, maar het probleem is dat ze niet effectief zijn om u te helpen bij het prioriteren van uw activiteiten. Dat is wanneer een lijst "niet doen" van pas komt. Om er een te maken, begin je met het opsommen van alle klusjes die je niet kunt doen vanwege onvoorziene omstandigheden. Maak vervolgens een lijst met activiteiten die u zou kunnen beschouwen als 'druk werk'. Noem daarna alle taken die u kunt toewijzen aan anderen of taken waarvoor u al een geautomatiseerd systeem heeft. Heb een lijst met dingen die je vandaag niet moet proberen!

Koop boek - Limitless door Jim Kwik

Geschreven door BrookPad Team op basis van Limitless door Jim Kwik

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.