Feel Great, Lose Weight by Rangan Chatterjee

Voel je geweldig, verlies gewicht door Rangan Chatterjee

Lange termijn, eenvoudige gewoonten voor duurzaam en duurzaam gewichtsverlies

 

Voel je geweldig, verlies gewicht door Rangan Chatterjee

Koop boek - Feel Great, Lose Timit by Rangan Chatterjee

Wat is precies het onderwerp van het Feel Great, Lose Oneig Book?

In tegenstelling tot andere dieetboeken die snelle oplossingen en rages bevorderen, is Feel Great Lose gewicht (2020) een uitgebreide gids voor gezond leven. Bij het opnemen van de ervaring van Dr. Rangan Chatterjee, stelt het u uit met de kennis en vaardigheden om de monteur van uw eigen gezondheid te zijn, waaruit blijkt hoe u uw eetgewoonten en levensstijl kunt verfijnen om duurzaam af te vallen en zich geweldig te voelen voor de lange termijn.

Wie is de doelgroep voor het Feel Great, Lose Offic Book?

  • Degenen die sceptisch zijn over rage diëten
  • Iedereen die geïnteresseerd is om meer te weten te komen over de wetenschap van gewichtsvermindering.
  • Mensen die op zoek zijn naar een niet-oordelende, langetermijnbenadering om hun gezondheid te verbeteren.

Wat is de identiteit van Rangan Chatterjee?

Dr. Rangan Chatterjee is een arts uit het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft drie best verkochte boeken geschreven, waarvan de meest recente het vierpijlplan is. Hij verschijnt ook als gastster in de populaire BBC One Television Series Doctor in the House.

Wat zit er precies voor mij in? Een strategie om gewicht te verminderen zonder zich schuldig te voelen.

Je hebt de overtollige koolhydraten geëlimineerd. Je hebt ook vet afgeschaft. Die vroege ochtendoefeningen om 6:00 uur zijn een manier van leven voor jou geworden. Kort gezegd, je hebt elke beschikbare methode geprobeerd, maar het gewicht is gebleven of is sneller teruggekeerd dan je het kunt verliezen. Klinkt dit bekend? Als dit het geval is, en als u bereid bent om een ​​wijziging aan te brengen, bent u op de juiste plek aangekomen. Je gaat de redenen leren waarom je de neiging hebt om aan te komen - redenen waar je op dit moment niet eens van op de hoogte bent. Bovendien leiden ze allemaal tot dezelfde conclusie: u bent niet de schuldige. Je lichaam voert gewoon zijn beoogde functie uit.

Het is niettemin haalbaar om met uw biologische processen deel te nemen om uw gezondheid te resetten en wat kilo's af te werpen. In these notes, we'll look at the science underlying weight reduction and how it works. Het meest essentiële om te onthouden is dat je een route zult vinden om je geweldig te voelen en van je leven te genieten met meer energie en gemak. You will discover what vehicle mechanics have to do with your health, how we burn as many calories as ancient hunter-gatherers, and why exercising too much may be harmful to your health in this set of lecture notes.

Occasionally, the hormonal signals that regulate our eating patterns may get out of sync with our actual needs.

What happens when a car's fuel tank is almost depleted? A light illuminates on the dashboard, signaling that it is time to refill the vehicle. If the driver continues to disregard the signal, the vehicle will run out of petrol – or power – and will eventually stop working. That is all there is to it. The human body is comparable in this regard. However, instead of gas or power, it is in desperate need of food. And, instead of showing a low-fuel indicator light, it detects hunger, indicating to you that it is time to refuel your vehicle. Unfortunately, things may go wrong beneath the hood from time to time. Occasionally, our bodies' signals may become faulty, leading us to overeat or retain fat when it isn't really required. The most important lesson in this letter is that the biochemical signals that regulate our eating patterns may sometimes get out of sync.

De eerste stap op weg naar gewichtsvermindering op lange termijn is om kennis te maken met deze tekenen en ze te herkennen wanneer ze zich voordoen. In het bijzonder zijn er vier dat we keer op keer terugkeren. We hebben eerder gesproken over honger, de eerste van deze waarschuwingssignalen. Het tweede signaal is het volledige signaal, dat ons informeert wanneer het tijd is om te stoppen met eten, dus laten we verder gaan. Wanneer vetcellen een hormoon produceren dat leptine wordt genoemd, ervaren mensen een gevoel van verzadiging. Dit informeert het lichaam dat het geen brandstof meer nodig heeft. Weet je hoe een benzinepomp automatisch wordt uitgeschakeld als de tank van je auto helemaal leeg is? Het is een beetje zo, echt waar. Als dit signaal niet goed functioneert, zult u meer vatbaar zijn voor te veel eten.

Het derde soort signaal is het winkel-vet-signaal. Deze wordt gereguleerd door een hormoon dat bekend staat als insuline, dat binnen enkele minuten na het consumeren van een voedselbron wordt geproduceerd. Vanwege de aanwezigheid van insuline wordt uw lichaam geïnstrueerd om op te houden met het afbreken van vet en in plaats daarvan het voedsel te verbranden dat u zojuist hebt gegeten - vergelijkbaar met hoe een hybride voertuig soepel schakelt tussen gas en elektriciteit. En ten slotte hebben we het punt van weging. Dit is het gewicht waarvan je hersenen denken dat het het meest geschikt is voor je lichaamstype. In het geval dat u begint af te vallen, zal uw lichaam factoren zoals uw metabolisme en eetlust veranderen om u op uw huidige gewicht te behouden. Iedereen die overgewicht of zwaarlijvig heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk overtollig gewicht. Het zou het equivalent zijn van een klein voertuig dat gelooft dat het de brandstoftank van een grote SUV had.

Alle vier deze signalen kunnen worden gereset. U zult ontdekken hoe u de monteur van uw eigen gezondheid kunt worden en hoe u kunt omgaan met de signalen die uw lichaam u stuurt in de noten die volgen.

Echte maaltijden houden de berichten van uw hersenen goed functioneren. Verwerkte "gelukzalige" maaltijden kunnen ertoe leiden dat mensen ziek worden.

Donuts, donuts, donuts. Is er iemand die deze niet leuk vindt, of ze gevuld zijn met room of bedekt met chocolade? Vanaf het moment dat je tanden in je tandvlees graven, word je door de sensatie over een rivier van heerlijk plezier getransporteerd. Maar dan, oh mijn, hier komt het slechte nieuws. Het plezier verdwijnt geleidelijk en je bent snel terug in de alledaagse, suikervrije wereld van het dagelijks leven. Als gevolg hiervan reik je naar de doos. Er is er nog een. Natuurlijk is er niets mis met een beetje verwennerij af en toe. U weet echter niet dat u maaltijden die u een goed voelen, zoals donuts, kunnen veroorzaken, de signalen van uw lichaam kunnen doordrenkt. De belangrijkste les hier is dat echte maaltijden uw signalen goed laten werken. Verwerkte "gelukzalige" maaltijden kunnen ertoe leiden dat mensen ziek worden.

Dus, wat is in deze context precies "echt voedsel"? Echte maaltijden daarentegen bevatten slechts één component, volgens een behoorlijke vuistregel. Fruit, groenten, peulvruchten, volle granen en zeevruchten zijn allemaal voorbeelden van voedingsmiddelen die veel antioxidanten bevatten. Hoe minder verwerkt ze zijn en hoe dichter ze bij hun oorspronkelijke vorm zijn, hoe voordeliger ze zijn. Doe een poging om zoveel mogelijk van uw calorie -inname te vervangen door deze hele voedingsmiddelen. Ze onderdrukken uw eetlust en helpen uw lichaam bij het behouden van een gezond gewicht op zichzelf. Bovendien zijn ze effectief in het onderdrukken van hunkeren naar zeer verwerkte, ongezonde en plezierige maaltijden.

Wat is precies een zalig voedsel? Alles dat een hoge concentratie van verwerkte koolhydraten en industriële oliën heeft. Ze zijn vaak verpakt in bulk met lange ingrediëntenlijsten. Chips, gebak, chocoladerepen en verwerkt vlees zijn slechts enkele voorbeelden van waar we het over hebben. Ze zijn moeilijk te weerstaan ​​- en de mensen die ze maken, zijn zich hiervan goed bewust. Zie je, je hersenen zijn hardwired om te reageren op bepaalde kenmerken van voedsel, zoals vet, suiker, zout en bepaalde koolhydraten, onder andere. Wanneer je ze consumeert, word je beloond met een toename van dopamine, die je aanmoedigt om ze opnieuw te consumeren. Keer op keer, keer op keer,

Voedingsmiddelen waardoor je je goed voelt, maken het moeilijk om aandacht te schenken aan Leptin, het volledige signaal van het lichaam. Eerst en vooral, om zeer verfijnde koolhydraten en olie af te breken, produceert je lichaam enorme hoeveelheden insuline, die, wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, zal concurreren met leptine om ruimte in je hersenen. Voor de tweede keer sturen heerlijke maaltijden uw immuunsysteem naar overdrive. Met andere woorden, ze veroorzaken ontsteking, waardoor de aandacht van je lichaam wordt weggegaan van het leptinesignaal en naar andere dingen. Het lijkt misschien alsof je lichaam tegen je samenzweert. Het probeert echter gewoon te helpen! Voor de meerderheid van de menselijke evolutie waren deze calorierijke gelukzalige maaltijden moeilijk te vinden, en we moesten onze energie redden om de wintermaanden te overleven. Het probleem is dat ze nu bijna overal kunnen worden gevonden.

Maar geef de hoop niet op. Bovendien zult u enkele andere manieren ontdekken om uw signalen onder controle te houden, naast het eten van veel verse, hele maaltijden.

Als we eten, wanneer we eten en hoe we eten vaak zo belangrijk zijn als wat we eten.

Ontmoet Alan, een ouder en een huisarts die in de gemeenschap werkt. Hij vocht al vele jaren met zijn gewicht. Voor de rest van de dag zou hij prima zijn: een fruit smoothie voor het ontbijt en een hartelijke soep voor de lunch. Niettemin, na een lange en stressvolle dag op kantoor, zou hij bezwijken voor zijn eetlust, een tweede plaat afmaken, zich overgeven aan dessert en het allemaal afgeven met chips voor de televisie. Alan zou 's ochtends meer moeten eten en' s avonds minder, volgens de auteur van het boek. Alan nam de beslissing om het 's ochtends in een omelet te converteren en alleen na veel beraadslagingen in restjes voor de lunch. En het was succesvol! Hij ontdekte dat hij niet langer honger had aan de eettafel, en dat hij vaak met zijn gezin kon komen met slechts een salade. Alan keek toe hoe de kilo's hem gedurende een periode van maanden afzetten. Als we eten, is wanneer we eten vaak net zo belangrijk als wat we eten, volgens het belangrijkste punt van deze brief.

De persoonlijke ervaring van Alan wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs. In één onderzoek kregen twee groepen hetzelfde aantal calorieën, maar ze kregen ze met verschillende intervallen. Het bleek dat degenen die 's ochtends het meeste van hun calorieën consumeerden, aanzienlijk meer gewicht schieten dan degenen die het grootste deel van hun calorieën in de late namiddag of vroege avond hebben verteerd. Overweeg om de meerderheid van uw calorieën te eten vóór 15.00 uur om de kilo's af te houden. En daarna dan een lichter avondmaal. Te vaak eten, naast te laat eten, kan het ook moeilijk maken om af te vallen, zelfs als je een gezond dieet eet. Laten we teruggaan naar dat bekende hormoon, insuline, om beter te begrijpen waarom. Je zult je herinneren dat insuline het lichaam vertelt om te stoppen met het afbreken van vet en in plaats daarvan het voedsel gebruikt dat we net hebben gegeten als een bron van energie.

Als u regelmatig voedsel en snacks consumeert, blijft uw lichaam in de modus met vetopslag. Daarom wordt het aanbevolen om elke dag aan drie maaltijden te blijven en uw spijsverteringssysteem de tijd te geven om tussendoor te herstellen. Als u echter merkt dat het eten van drie maaltijden per dag niet voor u werkt, is er een andere optie: tijd beperkt eten. De typische persoon eet voedsel van 15 uur rond de klok. Dit biedt uw lichaam echter niet veel uitstel van de spijsvertering. Probeer dus uw eettijd te beperken tot tien of zelfs acht uur per dag, bijvoorbeeld tussen 10:00 en 20:00 uur. Als dat te veel problemen lijkt, is aangetoond dat zelfs een eetvenster van 12 uur voordelig is. Op verschillende tijdstippen van de dag verteren ons lichaam voedsel op verschillende manieren. U kunt werken met het natuurlijke dagelijkse ritme van uw lichaam door eerder op de dag de meeste van uw calorieën te consumeren, bij minder maaltijden en gedurende een kortere periode elke dag.

Meer nadruk leggen op beweging in plaats van te sporten, kan u helpen zich beter te voelen en sneller af te vallen.

Onze voorouders en voorvaders van de jager-verzamelaar hebben veel gereisd. Rennen, wandelen, buigen en klimmen maken allemaal deel uit van de zoektocht naar dieren in het wild en foerageren naar fruit, wat veel activiteit vereist. Al die beweging moet een aanzienlijke hoeveelheid energie vereisen, denk je niet? Het goede nieuws is dat, hoewel ze hun dagen doorbrachten, ze ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën verbranden die wij hedendaagse mensen doen, ondanks het feit dat we de meeste van onze dagen in een stoel doorbrengen. Volgens het populaire overtuiging is het geheim van afvallen meer calorieën verbranden dan we eten. Dit is echter niet waar. Dit concept van calorieën in/calorieën heeft bijgedragen aan de fitnessgekte die de natie heeft geveegd. Hoewel het misschien enige geldigheid heeft, is het ook overdreven eenvoudig en houdt het niet in overweging hoe ingewikkeld de signalen van het lichaam zijn.

Volgens deze opmerking kan het concentreren op beweging in plaats van lichaamsbeweging je een geweldig gevoel geven terwijl je ook afvallen. Dus, hoe zijn die vroege mensen erin geslaagd om zoveel calorieën te besteden, ondanks het feit dat ze constant in beweging waren? Het komt allemaal terug op het signaal op het gewichtspunt. Het lichaam, zoals we allemaal weten, kan de hoeveelheid energie die het verbrandt en opslaat om u op een gezond gewicht te behouden wanneer de thermostaat correct is ingesteld. Beschouw het fenomeen dat bekend staat als niet-oefeningsactiviteitsthermogenese, of netjes, volgens experts. Als je lichaam gelooft dat je te veel calorieën hebt geconsumeerd, zal het beginnen te friemelen of teen tikken om de extra energie te verbranden. Meestal weet u zich helemaal niet van wat er gebeurt.

U merkt misschien dat uw lichaam vergelijkbare methoden gebruikt om te compenseren na een inspannende oefening, zoals u zich vermoeid en traag voelen, of het vergroten van uw hongersignaal. Oefening die voor een langere periode wordt gedaan, kunnen ook de productie van het stresshormoon cortisol verhogen. Omdat je lichaam gelooft dat het brandstof moet opslaan ter voorbereiding op moeilijke tijden, activeert het het vetopslagsignaal ter voorbereiding op dergelijke gelegenheden. Het is mogelijk dat het voorbij is om die oefeningen van 6:00 uur op te geven. Concentreer u in plaats daarvan op uw bewegingen. Het zou je een goed gevoel moeten geven om te bewegen, omdat beweging essentieel is om mens te zijn. Bovendien is het een uitstekend alternatief voor inspannende oefening. Hier zijn een paar suggesties om te oefenen in uw dagelijkse routine:

Het kan worden opgenomen in bestaande bewerkingen. Als je bijvoorbeeld haalbaar bent, loop je wanneer je ook gaat. Verhoog uw fysieke activiteit gedurende uw woon -werkverkeer door een paar stations vroeg uit de bus te stappen of een paar straten van de werkplek te parkeren. Lopen kan een zeer kalmerende activiteit zijn. Doe een poging om elke dag 10.000 stappen te lopen. Door een set gewichten in de keuken te onderhouden, kunt u wat fundamentele tillen doen terwijl uw koffie brouwt. Het belangrijkste is dat ik er plezier mee heb. Zoek dingen die je graag doet, zoals dansen in je woonkamer op je favoriete muziek.

Afvallen vereist voldoende slaap.

Om 6.30 uur gaat je wekker af en moet je jezelf uit bed halen. Je ochtend is een waas terwijl je er doorheen struikelt, zich traag en slechts halfzeker voelt. Je was van plan om eerder gisteravond naar bed te gaan, maar merkte dat je in plaats daarvan door sociale media scrolde voordat je je realiseerde hoe laat het was. Heeft dit geluid bekend geluid? We weten allemaal dat we meer slaap moeten krijgen, maar het vinden van de tijd om dit in ons hectische leven te doen kan moeilijk zijn. Voor veel mensen zijn de paar uur voor het slapengaan hun enige tijd voor zichzelf. Onvoldoende slaap, aan de andere kant, maakt het veel moeilijker om af te vallen. De belangrijkste les in deze brief is dat het krijgen van voldoende slaap van cruciaal belang is om het gewicht te verminderen.

Slaapgebrek verhoogt de kans op gewichtsgroei met een significante marge, volgens wetenschappelijk bewijs. Volgens recent onderzoek consumeren individuen de volgende dag ongeveer 300 meer calorieën na een slechte nachtrust. Je hebt waarschijnlijk geraden dat het nu iets te maken heeft met je biologische signalen, nietwaar? Bovendien vermindert slaapverlies uw vermogen om vet te verbranden en verhoogt het stresshormooncortisol, wat resulteert in een verhoogde behoefte aan comfortvoedsel. Dit activeert op zijn beurt het signaal om vet te verzamelen. De dingen zijn echter verslechterd. Als u dieet als u slaaptegeboord bent, komt tot 70% van het gewicht dat u verliest, van spieren in plaats van vet, volgens onderzoek. Als je al lang een verliezende strijd tegen je gewicht vecht, is een van de eerste dingen die je moet overwegen, je slaapgewoonten. Eerst en vooral, doe een poging om elke nacht minimaal zeven of acht uur gesloten-ogen te verkrijgen en een regelmatig bedtijdschema te hebben.

Misschien wilt u ook uw inname van koffie en alcoholische dranken verminderen. Cafeïne blijft lang in uw systeem in uw systeem nadat u het hebt gegeten. Die latte om drie uur 's middags? Om 21:00 uur staat de helft van de cafeïne nog steeds in uw systeem. En ondanks het feit dat alcohol kalmerende kwaliteiten heeft, interfereert het eigenlijk met je hersengolven, wat resulteert in een afname van de kwaliteit van je slaap. Een van de belangrijkste bijdragers is echter licht. U bent gemaakt om aanwijzingen van de zon te accepteren om goed te functioneren. Terwijl de zon 's avonds begint te ondergaan, duidt een hormoon dat bekend staat als melatonine aan je lichaam om het proces van afsluiten te beginnen. We hebben nu echter 10.000 keer het aantal nachtlicht dat mensen in de jaren 1800 deden. Het is geen verrassing dat onze slaappatronen niet meer zijn. De blauwe golflengten die door elektrische apparaten worden uitgestoten, zijn bijzonder schadelijk.

Bijgevolg verpest niet al uw harde werk door uzelf te ontnemen van een fatsoenlijke nachtrust. Snooze meer dan je scrollen, en je bespaart tijd.

Overeten wordt vaak geactiveerd door stress en negatieve emoties.

Emily was destijds in de dertig en ze voelde zich bijzonder nutteloos nadat jaren van dieet haar had gefaald. Ze was onlangs verhuisd naar een nieuwe baan en vond de overgang moeilijk. Emily's nachten werden alleen doorgebracht, weg van haar familie en vrienden, in het gezelschap van pizza en chocoladerepen. Emily's Tale is niet uniek. Wanneer we depressief zijn, nemen we vaak hun toevlucht tot voedsel - niet omdat ons lichaam is uitgeput van energie, maar omdat we zijn uitgeput van liefde. We zijn niet op zoek naar voeding; We zijn op zoek naar dopamine. Overeten wordt vaak veroorzaakt door stress en emoties, zoals vermeld in de hoofdbericht van deze brief. Dr. Vincent Felitti's baanbrekende onderzoek naar de relatie tussen emoties en het eten werpt licht op dit belangrijke onderwerp. Volgens de bevindingen is er een significant verband tussen obesitas en slechte kinderervaringen, wat aangeeft dat veel mensen al in de kinderschoenen leren emotioneel comfort te zoeken.

Vaker wel dan niet, degenen die aan hun gewicht lijden, hebben ook te maken met de extra emotionele bagage van schuld en slecht zelfrespect. Maar houd er rekening mee dat je fysieke uiterlijk je niet definieert. Er bestaat niet zoiets als "ik heb kanker." Dus, waar gaat het over de uitdrukking "Ik ben zwaarlijvig" die het zo populair maakt? Eenvoudige maar effectieve technieken voor het overwinnen van schaamte zijn onder meer het zeggen van drie positieve dingen over jezelf in de spiegel elke ochtend, zoals "Ik ben een aardige persoon", "Ik geef om anderen" en "Ik verdien het beste in het leven", onder andere, " dingen. Er is echter nog steeds de stress en spanningen van het dagelijks leven, hoe succesvol je ook bent in je inspanningen om je goed over jezelf te leren voelen. Het kan ook een negatieve invloed hebben op uw gewicht.

Zoals u kunt zien, werkt uw lichaam in twee modi: een actietoestand die uw lichaam voorbereidt op moeilijkheden en een rusttoestand waarmee u uw dagelijkse zaken kunt doen. De adrenalinestoot zorgt ervoor dat je hart sneller klopt en je hersenen werken overuren in actiemodus. Vanwege uw hectische en hogedruklevensstijl brengt u veel meer tijd door in de actietoestand dan u zou moeten. En zoals u eerder hebt gezien, verhoogt het de gevoeligheid van uw vetopslagsignaal. Wanneer we gestrest zijn, verwerven we meer gewicht van dezelfde caloriearme maaltijden als wanneer we ons geen zorgen maken, volgens een recent onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Stress. Bovendien verbruikt volgens studies bijna de helft van ons buitensporige hoeveelheden calorieën wanneer we ons zorgen maken. Dit is te wijten aan het feit dat we verstrikt raken in de cyclus van trigger-eat-Reward, die vrij gelijkaardig is aan de dopamine-cyclus die wordt veroorzaakt door gelukzalige maaltijden.

Een andere reden waarom het zo essentieel is om te eten wanneer in ruststaat in de volgende sectie meer details zal worden besproken.

Het veranderen van uw eetgewoonten kan helpen bij gewichtsverlies en de verbetering van uw relatie met voedsel.

Welke foto komt in je op als je denkt aan een vrouw die aan een tafel in Parijs zit en geniet van haar lunch? Misschien genoot ze met haar metgezellen op het weelderige groene gras. Er is vrijwel zeker wat Camembert en een knapperig stokbrood op de tafel, en misschien ook een fles wijn. De keuken van Frankrijk wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Ondanks de overvloed aan kaas en roomsaus, hebben de Fransen de neiging om aanzienlijk slanker te zijn dan hun Amerikaanse equivalenten. Lange tijd zijn onderzoekers van gewichtsverlies perplex door dit fenomeen. Hoewel de Franse paradox verre van wordt opgelost, is het mogelijk dat het iets te maken heeft met het beeld van de Parijse picknick - dat wil zeggen, met de manier waarop ze hun voedsel consumeren. Het wijzigen van uw eetgewoonten kan u helpen om af te vallen, terwijl u ook uw relatie met voedsel verbetert, volgens de belangrijkste boodschap van deze brief.

Zie het onder ogen: hedendaagse eetgewoonten laten veel te wensen over gezondheid en voeding. Eet je ooit je maaltijden voor een computerscherm of televisie? Of hou je van je lunch aan je bureau terwijl je nog steeds aan het werk bent? Al deze afgeleid aandacht kan echt schadelijk zijn. Als je het druk hebt, heb je meer kans om sneller te eten en meer voedsel te consumeren. En als uw aandacht elders wordt omgeleid, merkt u mogelijk niet wanneer uw maag vol is. Langzaam en grondig eten, aan de andere kant, kan het hele signaal worden ontvangen en verwerkt. Als een bijkomend voordeel, hebben echte maaltijden zoals fruit, groenten en vlees de neiging langer te duren om te consumeren dan verwerkte items.

Als het gaat om dineren in Japan, is er een geweldige traditie bekend als Hara Hachi Bu, wat in feite betekent eten totdat je ongeveer 80 procent vol bent. Het is natuurlijk onmogelijk om precies te zijn, maar dat is precies het idee. Er zijn veel verschillende toestanden tussen hongerig zijn en vol zijn, en er is ervaring voor nodig om onderscheid te maken tussen hen. Het is onmogelijk om de betekenis van mindful eten in ons leven te benadrukken. Bijgevolg, voor uw gezondheid, vermijd u niet te staren naar displays. Eet weg van uw bureau, bij voorkeur aan een tafel of in een rustige omgeving waar u zich beter kunt concentreren. Neem dan de tijd om elke mondvol te waarderen. En, als het helemaal haalbaar is, eet dan met andere mensen. Helaas is volgens de studie de helft van alle maaltijden in het Verenigd Koninkrijk alleen geconsumeerd. Het verbinden met anderen tijdens een maaltijd is niet alleen rustgevend, maar het kan ook zeer gunstig zijn voor uw geestelijke gezondheid en interpersoonlijke verbindingen.

Tot nu toe heb je in deze aantekeningen geleerd wat je moet eten, wanneer je het moet eten, waarom je het eten en hoe je het kunt consumeren om de biochemische signalen in je lichaam te resetten. Ontdek hoe u het allemaal samen kunt brengen om een ​​gewichtsverliesstrategie te creëren die in het volgende gedeelte van dit artikel is aangepast aan uw behoeften.

Creëer een gewichtsverliesstrategie die zowel effectief als veilig is voor u en uw lichaam.

Als het gaat om het verminderen van het gewicht, is er geen one-size-fits-all-oplossing. Het is van cruciaal belang om de tools en technieken te kiezen die u persoonlijk het meest aantrekkelijk zijn. Het kost tijd en moeite om bedreven te worden in het lezen van de berichten van uw lichaam. Met de praktijk leert u echter uw eigen gezondheidsmonteur te zijn. Het belangrijkste punt van deze brief is om een ​​langdurige gewichtsverliesstrategie te bedenken die effectief is voor zowel u als uw lichaam. Hierna volgen enkele suggesties om u op weg te helpen: onderzoek eerst deze drie fundamentele principes, die niet alleen belangrijk zijn voor gewichtsvermindering, maar ook voor de gezondheid op lange termijn. Consumeer Whole Foods: overweeg voedsel met slechts een of twee ingrediënten, zoals fruit, groenten, peulvruchten, granen en zeevruchten. Echte maaltijden helpen het evenwicht van de signalen van uw lichaam te behouden zonder hongerig te worden.

Maak slaap een topprioriteit: een slechte nachtrust maakt je hongeriger en meer geneigd om comfortvoedsel te zoeken. Het zorgt er ook voor dat uw signalen ongeorganiseerd worden. Neem de beslissing om elke dag te lopen: het is een basisactiviteit voor het lichaam en het voelt gewoon goed. Neem wandelen in uw reguliere activiteiten, zoals uw woon -werkverkeer of boodschappen doen, om u te helpen af ​​te vallen. Overweeg drie dagelijkse praktijken die u nu kunt doen om uw algehele welzijn te verbeteren. Het doel is om er een tweede natuur van te maken, vergelijkbaar met het poetsen van je tanden na het eten. Het is voldoende voldoende om alles vijf minuten per dag te vereffenen. Maak tillen een vast deel van uw ochtendroutine door gewichten in uw keuken op te slaan. Eenvoudige trainingen, zoals biceps -krullen, zijn een goede plek om te beginnen. Maak een verbinding met een ander mens: het kan net zo eenvoudig zijn als een aangename chat met een collega tijdens de lunch, of 's nachts een telefoontje naar een buddy om je waardering te tonen.

Neem de tijd om na te denken over je prestaties: neem een ​​paar minuten om na te denken over wat de hele dag goed voor je ging. Neem ook de tijd om na te denken over wat u deze ervaring kunt wegnemen en deze in de toekomst kan gebruiken. Deze laatste drie boosters zijn niet echt nodig om zich op dit moment op te concentreren. Als je echter klaar bent om ze uit te proberen, zijn ze het zeker waard. Emoties en stress zijn met elkaar verweven. Hoewel het identificeren en aanpakken van de grondoorzaken van overmatig gewicht moeilijk is, is het een van de meest effectieve dingen die u kunt doen om uw gezondheid te verbeteren. Voedseltiming: eet eerder op de dag ontbijt en lunchen en beperk uw snacks de hele dag door. Probeer om in het begin te eten binnen een venster van 12 uur en kijk dan of je het kunt terugbrengen tot 10 of misschien acht uur of minder.

Aandacht letten: als u de tijd neemt om uw maaltijd te observeren, kunt u de berichten van uw lichaam vertragen en achten. Eet met mensen in plaats van elektronische gadgets te gebruiken en neem de tijd om het moment echt te waarderen.

De laatste samenvatting van het boek voelt geweldig, afvallen is als volgt:

De belangrijkste les in deze aantekeningen is dat je niet de schuld hebt als je overtollig gewicht hebt. Als gevolg hiervan doet uw lichaam precies wat het bedoeld was om te doen: reageren op zijn omgeving. Het is geëvolueerd naar het verlangen naar zalig voedsel, die nu overal direct beschikbaar zijn. Wanneer alle signalen echter synchroon lopen, is uw lichaam erg bedreven in het beheren van zijn energievereisten. Echt voedsel eten, prioriteit geven aan slaap en lichaamsbeweging, het verminderen van stress en het veranderen van je emotionele verbinding met voedsel kunnen allemaal helpen om deze signalen te resetten als ze grillig worden. Bruikbaar advies: voel, voeden en zoek naar wat u wilt. Deze techniek kan worden gebruikt de volgende keer dat u een sterk verlangen naar alles hebt. Het is belangrijk om de drie F's te onthouden: Feel, Feed and Discover. Laat je allereerst ervaren wat je ervaart. Neem nu een pen en papier om uit te schrijven hoe eten je in staat stelt het gevoel te bevredigen dat je hebt ervaren. Last but not least, zoek een vervanging voor voedsel. Neem bijvoorbeeld een minuut intensieve activiteiten, haal diep adem, drink een glas water of neem contact op met een buddy om je te helpen ontspannen.

Koop boek - Feel Great, Lose Timit by Rangan Chatterjee

Geschreven door BrookPad Team op basis van Feel Great, verlies gewicht door Rangan Chatterjee

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.